Manchester City – Liverpool 5:0 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brighton – West Bromwich 3:1 (kon.)
Everton – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Chelsea 1:2 (kon.) | Southampton – Watford 0:2 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Sobota 09.09.2017, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn. • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zverenci Arsèna Wengera si napravili chuť po nevídanej blamáži z Anfield Road. V domácom prostredí zdolali Bournemouth 3:0, keď sa do listiny strelcov dvakrát zapísal Danny Welbeck a jeden gól pridal aj Alexandre Lacazette. Kanonieri prakticky dominovali v celom zápase a pokojne mohli pridať aj ďalšie góly. Hostí môže mrzieť najmä situácia z úvodu druhého polčasu, keď Jermain Defoe trafil hlavičkou žrď a o pár sekúnd neskôr domáci pridali tretí gól. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:57:09)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jordon Ibe si pomohol nedovoleným zákrokom, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Ten rýchlo rozohral Alexis Sánchez, ale v pokutovom území našiel len Charlieho Danielsa.
     
    90+1
    Hostia to ešte skúšali centrom z ľavej strany, no nasledovať bude len odkop od brány Petra Čecha. Ten sa už s rozohrávkou neponáhľa.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty, ktoré však už nič nezmenia na tom, že Arsenal si pripíše druhé víťazstvo v novej sezóne.
     
    89
    Prvý vážnejší zákrok musel v dnešnom dueli predviesť aj Petr Čech. Jordon Ibe sa presadil po pravej strane, na jeho center vyskočil najvyššie Joshua King, no český brankár vyrazil jeho hlavičku na rohový kop.
     
    88
    Domáci teraz trošku zbytočne prišli o loptu pred vlastným pokutovým územím. Charlie Daniels to využil odcentroval z ľavej strany a veľa nechýbalo, aby dokázal zakončiť jeden z jeho nabiehajúcich spoluhráčov.
     
    87
    Alexis Sánchez je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Aj teraz vyhral hlavičkový súboj, pokračoval vo svojej akcii, no strelu z hranice šestnástky mu zblokoval Steve Cook.
     
    86
    Domáci futbalisti to teraz skúšali po pravej strane, kde ukázal svoje rýchlostné prednosti Héctor Bellerín. V šestnástke hľadal Alexisa Sáncheza, no pred ním dobre čítal hru brankár Asmir Begović.
     
    85
    Alexis Sánchez svojim dlhým pasom hľadal Oliviera Girouda, no pred Francúzom zasiahol Steve Cook. Na druhej strane pálil Charlie Daniels a Petr Čech musel prvýkrát v zápase zasahovať.
     
    84
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú. Do prečíslenia sa dostali futbalisti Bournemouthu, no všetko to pokazil nepresný pas Adama Smitha. Veľmi dobre zasiahol po dlhšom čase Nacho Monreal.
     
    83
    Zápas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Domáci sa snažili založiť ešte jeden brejk, no pas Granita Xhaku z ľavej strany na nabiehajúceho Oliviera Girouda bol zastavený jedným z obrancov súpera.
     
    81
    Francis Coquelin sa teraz ocitol na trávniku a bude musieť byť ošetrovaný mimo hracej plochy. Domáci tak budú chvíľu hrať v početnom oslabení. Arsène Wenger už striedať nemôže.
     
    80
    Ďalšia domáca akcia pokračovať nemôže. Mesut Özil bol v momente prihrávky v ofsajde, hoci sa mu to nepáči. Postranný rozhodca bol však nekompromisný a zrejme mal pravdu.
     
    79
    Pekná akcia v podaní dvoch striedajúcich hráčov. Alexis Sánchez potiahol loptu na os ihriska, následne našiel ešte lepšie postaveného Oliviera Girouda, no jeho zakončenie dokázal vyraziť brankár Asmir Begović.
     
    78
    Futbalisti Arsenalu dnes predvádzajú podstatne lepší výkon ako pred dvoma týždňami na Anfield Road. Vedú komfortným rozdielom a o druhé domáce víťazstvo ich môže pripraviť len futbalový zázrak.
     
    77
    Domáci pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Z pravej strany centroval Héctor Bellerín, ale pre číhajúcim Olivierom Giroudom dobre zasiahol obranca Steve Cook.
     
    76
    Hlavný rozhodca vyťahuje z vrecka prvú žltú kartu dnešného duelu. Alexis Sánchez bol zozadu potiahnutý za dres, a tak kartové napomenutie dostáva Simon Francis.
     
    75
    Arsène Wenger posiela na trávnik hneď dvoch čerstvých hráčov. Alexandre Lacazette má pre dnešok odpracované a na hrote útoku ho zastúpi Olivier Giroud. Okrem toho nastupuje aj Alexis Sánchez, ktorý vymení dnes dvojgólového Dannyho Welbecka.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Welbeck, 27. A. Lacazette, 50. Welbeck

    Karty:   76. Francis (BTH)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:10.
    Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny, Monreal – Bellerín, Ramsey (67. Coquelin), Xhaka, Kolašinac – Özil, A. Lacazette (75. Giroud), Welbeck (75. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Iwobi, Alexis Sánchez, Walcott, Giroud.

    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings (46. Francis), Daniels – J. King, Gosling, Arter, Fraser (38. Ibe) – Defoe (71. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – Francis, Surman, Pugh, L. Cook, Mousset, Ibe.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Adam Nunn a Gary Beswick