Třinec – Mannheim 3:0 (kon.) | HV71 – Esbjerg 3:0 (kon.) | Brynäs – Cracovia 8:0 (kon.)
Wolfsburg – Tappara 1:7 (kon.) | Jyväskylä – Vienna 4:1 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:3 (kon.)
Mníchov – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Salzburg – B. Bystrica sk 5:0 (kon.)
koniec
EC Red Bull Salzburg
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Nedeľa 27.08.2017, 19:30 • Eisarena Salzburg, Salzburg • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá EC Red Bull Salzburg a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:30.

    Dnes pokračujú základné skupiny hokejovej Ligy majstrov. V rámci skupiny A sa môžme tešiť na konfrontáciu rakúskeho celku s našim majstrom.

    EC Red Bull Salzburg:
    Domáci sú už tradičným účastníkom hokejovej Ligy majstrov. Prvý zápas im však nevyšiel na ľade fínskeho majstra podľa predstáv. Zápas s Tapparu však začali ideálne a už v 5. minúte Salzburg viedol 1:0. Fínsky celok však prekvapenie nedopustil a postupne nastrieľal až 6 gólov a zápas vyhral presvedčivo 6:1! Salzburg tak bude mať čo v tomto zápase napravovať.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica:
    Ani náš majster nezačal púť v tejto súťaži úspešne, avšak nebol ďaleko aspoň od zisku jedného bodu. Zverenci Vladimíra Országha nastúpili na ľade nemeckého Wolfsburgu. Slovenský celok však tiež nezačal zrovna najlepšie a prehrával pomerom 3:0. Majster našej najvyššej súťaže sa však nevzdal a bojoval ďalej. Zásluhou Dame-Malka znížil na 1:3, ale Wolfsburgu znova išiel do vedenia o 3 góly. Potom prišiel parádny záver zápasu v podaní Banskej Bystrice a dvoma gólmi slovenský majster znížil na 3:4! Na viac sa však už náš celok nezmohol a tak prvý zápas prehral, zanechal však určite dobrý dojem.

    Aktuálna tabuľka skupiny A:

    1. Tappara – 1 Z, 1-0-0-0, 6:1, 3 b.
    2. Wolfsburg – 1 Z, 1-0-0-0, 4:3, 3 b.
    ----------------------------------------------------------
    3. Banská Bystrica – 1 Z, 0-0-0-1, 3:4, 0 b.
    4. Salzburg – 1 Z, 0-0-0-1, 1:6, 0 b.

    Favorit:
    Zápas jasného favorita nemá. Dá sa totižto očakáva vyrovnané stretnutie a obom tímom pôjde o veľmi dôležité body. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

     
    Úvodné zostavy:

    EC Red Bull Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Brouillette, Heinrich, Generous, Trattnig, Pallestrang, Raymond, Viveiros – Duncan, Welser, Harris – Raffl, Rauchenwald, Aleardi – Cijan, Schiechl, Huber – Latusa, Hochkofler, Baltram – Wachter

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Gründling – Gabor, Lamper, Bortňák – Bubela, Hohmann, Bartánus – Brittain, Belluš, Faille – Češík, Tamáši, Andrisík – Róth

    Rozhodca: Hallin (NOR), Smetana (AUT) – Paradatscher (ITA), Verworner (AUT)
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku tohto zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Môžme teda zrejme očakávať zaujímavé a vyrovnané stretnutie, oba tímy zabojujú o prvé dôležité body. Verme tak, že slovenský majster bude v tomto stretnutí úspešný. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajem príjemný športový zážitok.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Prvá tretina tohto zápasu sa už rozbehla, vhadzovanie vyhrali hostia z Bystrice a už prenikajú do útočného pásma.
     
    00:25
    Tak to je zaujímavá situácia! Matt Generous a Patrik Lamper sa po prerušení hry pustili do pästných súbojov a rozhodcovia už takto v úvode zápasu majú plné ruky práce.
     
    00:26
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Trattnig – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Generous – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Lamper – 2 min., hrubosť).
     
    01:05
    Slovenský majster tak hrá presilovku o jedného hráča a má šancu na strelenie prvého gólu v tomto zápase.
     
    01:40
    Hostia sa však nemôžu dostať do útočného pásma, domáci tím tak zatiaľ oslabenie zvláda výborne.
     
    02:45
    Napokon nám presilovka Banskej Bystrice nič zaujímavého nepriniesla a domáci sa prakticky bez problémov ubránili. Škoda, avšak zápas sa ešte len nedávno začal.
     
    03:15
    Teraz sa na pozore museli mať hostia, Lassila však hru včas prerušil a domáci získavajú buly v útočnom pásme. Zápas začína mať vysoké tempo.
     
    03:40
    Brankár hostí mal aj teraz plné ruky práce! Schiechl sa ocitol sám pred bránou hostí, ale puk za brankára slovenského majstra už nepretlačil.
     
    04:45
    Banská Bystrica sa teraz konečne usadila v útočnom pásme a rozbieha svoju kombináciu. Domáci celok však zatiaľ nemusí čeliť ničomu nebezpečnému.
     
    05:12
    Až teraz prišla prvá strela na bránu domácich, postaral sa o ňu od modrej Ďatelinka. Brankár domácich hru následne prerušil a tak hostia získavajú buly v útočnom pásme.
     
    05:45
    Lassila v bránke hostí musel opäť zasahovať, zatiaľ je tak najvyťaženejším mužom v tomto zápase. Hostia ale aj naďalej odolávajú úspešne.
     
    07:25
    Slovenský majster sa usadil v útočnom pásme, napokon však brankár domáceho tímu zasahovať nemusel. Do útočného pásma však už opäť idú domáci hokejisti.
     
    08:05
    Prišiel však teraz útok zo strany hostí, k puku sa dostal Bubela, ale už nestihol nič zaujímavého pre svoj tím vymyslieť a napokon puk stráca.
     
    09:30
    Zápas má však aj naďalej veľmi slušné tempo, hra sa postupne vyrovnáva. Uvidíme, kedy opäť prídu nejaká zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    10:05
    Hostia zachytili puk v strednom pásme, avšak následný prechod do útočného pásma už úspešný nebol. Dopredu to tak už skúšajú domáci hokejisti.
     
    11:30
    Netrvalo dlho a dopredu opäť vyrazili hokejisti Banskej Bystrice, avšak Lamper sa už do zakončenia nedostal. Teraz sa hostia musia rýchlo vrátiť pred svojho brankára.
     
    11:55
    Opäť sa však hosťujúcemu mužstvu podarilo založiť rýchly brejk a strelu od modrej v podaní Andrisíka domáci tečovali na ochrannú sieť. Hostia získavajú buly v útočnom pásme.
     
    13:15
    Útočné výpady aj naďalej sledujeme na oboch stranách, zatiaľ sme však presný zásah nevideli. Je to už zrejme len otázka času.
     
    13:57
    Hohmann sa ocitol v nádejnej situáciu pred domácim brankárom, ale jeho slabé zakončenia na betóny brankára úspech neprinieslo! Škoda, hostia sa mohli dostať do vedenia o jeden gól.
     
    14:35
    Banská Bystrica je však v týchto chvíľach veľmi aktívna a robí domácim problémy v obrannom pásme. Domáci len odvracajú puky do bezpečia.
     
    15:25
    Tlak hostí teraz môže narásť, slovenský majster bude hrať presilovku!
     
    15:36
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Pallestrang – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    16:20
    Ani táto presilovka však hosťom zatiaľ nevychádza, domáci odvracajú nebezpečné puky ďaleko od svojej brány. Snáď táto presilovka pôjde nášmu majstrovi lepšie ako tá prvá.
     
    16:55
    Banská Bystrica má však problém dostať sa do útočného pásma, aj keď sa im to podarí tak domáci okamžite prerušia náznak akejkoľvek šance.
     
    17:20
    Presilovka hostí už bude čoskoro končiť, ani teraz to slovenskému majstrovi nevychádza, ešte však má pár sekúnd aspoň na jednu strelu.
     
    17:36
    Domáci v plnom počte.
     
    18:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Malka – 2 min. + 2 min., faul lakťom).
     
    18:26
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Dlho netrvalo a domáci využívajú presilovku! ALEXANDERA RAUCHENWALDA teraz až neuveriteľne prešiel cez troch hokejistov hostí, dostal sa pred brankára Lassilu a pohotovou strelou dáva prvý gól tohto zápasu – 1:0! Presilovka domácich pokračuje ďalej.
    Asistencia: Matthias Trattnig.
     
    19:03
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Nuž, Salzburg využíva aj to druhé vylúčenie z trestu a ide do vedenia 2:0! Welser poslal spoza bránky puk do dobrej pozície pre BRANTA HARRISA a ten sa nemýlil. Pre hostí to je veľmi nepríjemná situácia, kvôli jednému faulu inkasovali dva góly.
    Asistencia: Daniel Welser.
     
    19:31
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Gélinas – 2 min., podrazenie).
     
    19:50
    Domáci vyhadzujú puk do bezpečia a zrejme už v prvej tretine nič neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina tohto zápasu, domáci vyhrávajú 2:0! Hralo sa však vyrovnané stretnutie, zápas mal vysoké tempo a hostia mali aj veľkú šancu na skórovanie. Banská Bystrica nevyužila dve presilovky a tak prišiel trest zo strany domácich. V 18. minúte dostal Malka 2+2 za faul lakťom a domáci z toho vylúčenia zúžitkovali čo sa dalo a strelili dva góly! Pre slovenský celok však ešte nie je nič stratené, má dve tretiny na to, aby ešte niečo s týmto výsledkom spravil.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, druhá tretina sa už čoskoro začne!
     
    Na štadióne sú menšie technické problémy, momentálne nefunguje časomiera. Na začiatok druhej tretiny si tak ešte musíme počkať.
     
    Tak, už je všetko v poriadku, o malú chvíľu bude vhodené buly a druhá tretina sa začne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrali domáci hokejisti sa už sa dostávajú do útočného pásma.
     
    21:00
    Hostia hrajú ešte v oslabení, pretože v závere prvej tretiny bol vylúčený jeden z hráčov hostí.
     
    21:20
    Tyč! Banská Bystrica teraz malá veľké šťastie, Harris z výbornej príležitosti na skórovanie trafil iba pravú tyčku bránky slovenského celku.
     
    22:22
    Slovenský majster je už v plnom počte, domáci hrajú aj naďalej veľmi aktívne a dostávajú sa častejšie do útočného pásma.
     
    22:42
    Raffl sa dostal do samostatného nájazdu na brankára hostí a Malka ho zahákoval, takže rozhodca nariaďuje trestné strieľanie!
     
    22:42
    Domáci hokejista Raffl však trestné strieľanie nepremenil, Lassila udržal nádeje slovenského celku! Hostia však urýchlene musia hru v druhej tretine zlepšiť.
     
    23:15
    Vstup do druhej tretiny je tak veľmi zaujímavý, sledovali sme dohrávanú presilovku, domáci trafili tyčku a videli sme aj trestné strieľanie a to všetko v neprospech Banskej Bystrice.
     
    23:35
    Bubela získal puk na svoju hokejku, hosťujúci hokejista sa dostával do veľkej šance, ale obrana domácich zafungovala výborne a hodila sa mu čisto pod nohy.
     
    23:41
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kubka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    24:00
    Slovenský celok hrá opäť v oslabení a čakajú ho dúfajme že dve náročné minúty. Vladimír Országh určite nebude s touto časťou hry svojich zverencov spokojný.
     
    24:40
    Toto mohlo vyzerať zaujímavo pre hostí, Bortňák však premáhal situáciu v dobrej príležitosti a tak sa do zakončenia nedostal. Presilovka domácich pokračuje ďalej.
     
    24:53
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., držanie hokejky).
     
    25:00
    Domáci tak hrajú skrátenú presilovku 5 na 3, to sú už veľké tlaky zo strany domácich hokejistov. Uvidíme, či to Banská Bystrica ustojí bez ujmy.
     
    25:35
    Raffl získal puk a tvrdo vypálil, brankár hostí sa však včas presunul a tento pokus domáceho hokejistu kryje. Slovenský majster je tak aj ďalej pod tlakom.
     
    25:40
    Domáci hrajú presilovku 5 na 4, prvú hrozbu tak hostia prečkali úspešne, ale Salzburg v presilovku pokračuje ďalej.
     
    25:54
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Češík – 2 min., hákovanie).
     
    26:15
    A znova hrá rakúsky celok presilovku 5 na 3, tak to sú naozaj veľmi nepríjemné chvíle pre nášho majstra. Od úvodu druhej tretiny sa len bráni a hrá v oslabení.
     
    27:14
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Očakávaný tretí gól domácich prichádza! Presilovku 5 na 3 hostia ustáli, ale domáci pokračovali v prevahe 5 na 4 a z tejto presilovky domáci už gól vyťažili. Raffl sa dostal k strele na bránku hostí, tento pokus ešte brankár Lassila vyrazil, ale na dorážku od ALEXANDERA RAUCHENWALDA už nestačil – 3:0!
    Asistencia: Thomas Raffl.
     
    28:15
    Za bránkou domácich získal puk na svoju hokejku Bartánus, snažil sa otočiť okolo bránky a skórovať, brankár domácich však tento pokus kryje. V zvukových mikrofónoch sme počuli trénera hostí, ktorý nabáda svojich hráčov k častejšej streľbe.
     
    29:05
    Hostia sa teraz držia v útočnom pásme, pre svoj tím ho dokázal zachrániť Mihálik. Snáď hostia ešte dokážu s týmto výsledkom niečo spraviť, zatiaľ sa opakuje scenár z prvého zápasu na pôde nemeckého celku.
     
    30:15
    Domáci sú však aj naďalej nebezpeční, prenikajú do útočného pásma a robia hosťom problémy. Hra sa však postupne vyrovnáva, domáci ale vyhrávajú 3:0!
     
    30:25
    Lassila v bránke hostí si na nedostatok práce sťažovať nemôže. Opäť musel hru prerušiť a domáci získavajú buly v útočnom pásme.
     
    31:15
    Banská Bystrica sa však snaží ešte niečo s výsledkom spraviť, momentálne sa však len ťažko dostáva do útočného pásma. Domáci tak majú zápas zatiaľ pod kontrolou.
     
    32:05
    Tlak domácich hokejistov začal pomaly narastať, Lassila tak znova radšej hru prerušil. Výsledok je pre domácich prijateľný, aj naďalej sa však tlačia do útočného pásma.
     
    32:15
    Buly vo svojom pásme Banská Bystrica vyhrala a okamžite sa presunula do útočného pásma. Domáci však nášmu majstrovi veľa priestoru neposkytujú.
     
    32:45
    Pred bránu domácich sa tlačil Bubela, ale nepodarilo sa mu nič vymyslieť a puk stráca. Na svoje hokejky ho získava domáce mužstvo.
     
    33:04
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    A je to 4:0! Domáci sa rýchlo presunuli do útočného pásma, predviedli krásnu kombináciu pred bránou hostí, ALEXANDER CIJAN si poradil so skackajúcou prihrávkou a puk umiestnil za chrbát brankára Lassilu!
    Asistencia: Julien Brouillette, Mario Huber.
     
    35:00
    To už naozaj nevyzerá pre Banskú Bystricu dobre. Domáci sú veľmi efektívni a využívajú každú príležitosť na skórovanie. Hosťom však nevychádza ani druhá tretina a zatiaľ je tak zápas v réžii domáceho tímu.
     
    35:15
    Hostia sa snažili o prechod do útočného pásma, Belluš však neprešiel cez obrancov domácich. Salzburg získava puk a snaží sa o prechod do útočného pásma.
     
    36:25
    Domáci dnes vynikajú aj v defenzíve. Nedovoľujú domácim dostať sa do ich pásma, hosťom nevychádzajú ani krátke prihrávky cez stredné pásmo. Uvidíme, či hostia ešte niečo dokážu spraviť.
     
    37:45
    Lamper sa snažil preniknúť s pukom po pravej strane klziska, ale pri rohu mu ho domáca obrana vzala. Pomaly sa už blíži záver druhej tretiny.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny, domáci sa momentálne sústreďujú na prácu v obrane, hostia sa tak nemôžu dostať do zakončenia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina, v ktorej jasne dominovali domáci hokejisti. Banská Bystrica hralo od úvodu tejto tretiny stále v oslabení, prečkala dva oslabenia 5 na 3, napokon však pri presilovke o jedného hráča predsa len inkasovala gól na 3:0. Dlho netrvalo a dostali aj štvrtý gól a s našim celkom to tak nevyzerá dobre v tomto zápase. Uvidíme, čo nám ponúkne posledná tretia tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak už čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Posledná tretia tretina sa už rozbehla, buly vyhrali hostia. Uvidíme, či slovenský celok dokáže ešte niečo s týmto výsledkom spraviť.
     
    41:10
    Do zakončenia na bránku hostí sa dostal domáci Rauchenwald, ktorý ma chuť na hettrick. Brankár Lassila sa však prezentoval úspešným zákrok a hra je prerušená.
     
    41:52
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Baltram – 2 min., podrazenie).
     
    42:25
    Hostia hrajú presilovku o jedného hráča, pred bránu domácich sa tlačil Hohmann, brankár domáceho tímu predviedol úspešný zákrok.
     
    43:00
    Ani táto presilovka slovenskému celku nevychádza, navyše sa hostia previnili ofsajdom. Domáci sa tak zatiaľ pohodlne bránia.
     
    43:15
    Belluš sa presunul s pukom do útočného pásma, nič však už nevymyslel pretože domáca obrna včas zasiahla. Čas v presilovke sa Banskej Bystrici už kráti.
     
    43:52
    Domáci v plnom počte. Ani táto presilovka hosťom nevyšla podľa predstáv, slovenský celok nič nebezpečné nevymyslel.
     
    44:10
    Salzburg je po oslabení pri chuti, Aleardi potiahol puk do útočného pásma a hostia zblokovali jeho strelu na ochrannú sieť.
     
    44:55
    Domáci sa teraz usadili v útočnom pásme a zápas pohodlne kontrolujú. Zrejme nás už žiadny zvrat nečaká a Salzburg získa prvé body do tabuľky.
     
    46:10
    Trattnig sa dostal k puku a pohodlne prenikol do útočného pásma. Hostia sa tak teraz musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    47:11
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Trattnig – 2 min. + 2 min., napadnutie).
     
    48:00
    Hostia tak získavajú presilovku až na 4 minúty, uvidíme, ako sa im bude dariť teraz. V presilovke má Banská Bystrica čo zlepšovať, zatiaľ sa však hostia nemôžu dostať do pásma.
     
    48:15
    Slovenský majster sa konečne usadil v útočnom pásme, ale nepodarilo sa mu vyslať strelu na bránku domácich. Hosťom stále presilovky v tomto zápase nevychádzajú.
     
    49:11
    Prvá časť presilovky slovenského celku uplynula, nič prevratného sme nevideli. Hostia sa už aspoň dokázali usadiť v útočnom pásme.
     
    49:35
    Teraz sa podarilo hosťom zakombinovať pred bránkou domácich, ale nič to hokejistom Banskej Bystrice neprinieslo. Domáci sa aj naďalej bránia úspešne.
     
    50:22
    Konečne prišlo aj zaujímavé zakončenie na bránku domáceho tímu, Sedlákov pokus však brankár Gracnar vyrazil do rohu klziska.
     
    50:36
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Dame-Malka – 2 min., podrazenie).
     
    50:50
    Sledujeme ta už hru 4 na 4, puk majú na svojich hokejkách domáci a pohodlne kontrolujú túto časť hry.
     
    51:15
    A domáci celok už hrá skrátenú presilovku 5 na 4. Hostia sa teraz budú musieť brániť.
     
    52:06
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Domácim dnes proste presilovky vychádzajú výborne! Hosťujúca obrana si nedala pozor na túto situáciu, nechala preniknúť na svoju bránu RYANA DUNCANA a domáci hokejista bezpečne zvyšuje nad Lassilovu lapačku na 5:0! Zápas je tak definitívne rozhodnutý, rozhodli o ňom presilové hry.
    Asistencia: Brant Harris, Matthias Trattnig.
     
    52:35
    Hostia sa snažia zápas dohrať už bez ujmy a vyskúšať si ešte nejaké situácie. Uvidíme, či záver tohto zápasu ešte niečo prinesie.
     
    52:57
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Raffl – 2 min. + 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    53:00
    Banská Bystrica opäť získava presilovku na 4 minúty, snáď konečne predvedú niečo v presilovke aj hostia.
     
    53:35
    Slovenskému celku však chýba väčší pokoj na hokejkách, ani táto presilovku mu nič výnimočného neprináša. Hostia však ešte majú nejaký ten čas to napraviť.
     
    54:35
    Vo vlastnom pásme získavajú domáci puk a snažia sa aj zaútočiť. Hosťom dnes proste presilové hry vôbec ale vôbec nevychádzajú.
     
    55:22
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Welser – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    55:35
    Banská Bystrica získava presilovku 5 na 3, je to tak šanca aspoň na čestný gól. Hostia sa už usadili v útočnom pásme.
     
    55:40
    Hohmannova strela skončila iba na ochrannej sieti. Vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
     
    56:00
    Ale aj v trojici to domáci zatiaľ zvládajú a dostávajú puk do bezpečia. Hostia však majú ešte presilovkové minúty.
     
    56:57
    Salzburg hrá so 4 hokejistami, hostia tak nevyužili ani presilovku 5 na 3, majú však k dispozícii ešte jednu presilovku 5 na 4.
     
    57:22
    Ani tento pokus Banskej Bystrice úspešný nebol a domáci prečkali aj toto oslabenie bez inkasovaného gólu. Domáci brankár Gracnar si tak zrejme v tomto zápase udrží čisté konto.
     
    58:01
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny a určite aj tohto zápasu, ktorý domácim vyšiel výborne.
     
    59:15
    Hostia sú v závere zápasu v útočnej tretine, ale domáci ich do zakončenia nepúšťajú. Zrejme sa tak slovenský celok nedočká ani čestného zásahu v tomto zápase.
     
    59:57
    Ešte prišla strela od modrej v podaní Ďatelinku, ale brankára domácich ani tento pokus nepripravil o čisté konto. Ešte jedno buly v útočnom pásme hostí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Ani tretia tretina hosťom nevyšla, naopak domáci opäť skórovali v presilovke a tieto situácie rozhodli jednoznačne tento zápas. Banská Bystrica tak prehráva na ľade Salzburgu vysoko 5:0 a domov tak z dvoch zápasov vonku v Lige majstrov neprinesie ani bod.

    Ďakujem Vám za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok večera! (21:52:21)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 19. Rauchenwald (Trattnig), 20. Harris (Welser), 28. Rauchenwald (Raffl), 34. Cijan (Brouillette, Huber), 53. Duncan (Harris, Trattnig)


    EC Red Bull Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Brouillette, Heinrich, Generous, Trattnig, Pallestrang, Raymond, Viveiros – Duncan, Welser, Harris – Raffl, Rauchenwald, Aleardi – Cijan, Schiechl, Huber – Latusa, Hochkofler, Baltram – Wachter
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Gründling – Gabor, Lamper, Bortňák – Bubela, Hohmann, Bartánus – Brittain, Belluš, Faille – Češík, Tamáši, Andrisík – Róth

    Rozhodca: Hallin (NOR), Smetana (AUT) – Paradatscher (ITA), Verworner (AUT)