Třinec – Mannheim 3:0 (kon.) | HV71 – Esbjerg 3:0 (kon.) | Brynäs – Cracovia 8:0 (kon.)
Wolfsburg – Tappara 1:7 (kon.) | Jyväskylä – Vienna 4:1 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:3 (kon.)
Mníchov – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Salzburg – B. Bystrica sk 5:0 (kon.)
koniec
EC Red Bull Salzburg
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Nedeľa 27.08.2017, 19:30 • Eisarena Salzburg, Salzburg • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ani tretia tretina hosťom nevyšla, naopak domáci opäť skórovali v presilovke a tieto situácie rozhodli jednoznačne tento zápas. Banská Bystrica tak prehráva na ľade Salzburgu vysoko 5:0 a domov tak z dvoch zápasov vonku v Lige majstrov neprinesie ani bod.

    Ďakujem Vám za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok večera! (21:52:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Ešte prišla strela od modrej v podaní Ďatelinku, ale brankára domácich ani tento pokus nepripravil o čisté konto. Ešte jedno buly v útočnom pásme hostí.
     
    59:15
    Hostia sú v závere zápasu v útočnej tretine, ale domáci ich do zakončenia nepúšťajú. Zrejme sa tak slovenský celok nedočká ani čestného zásahu v tomto zápase.
     
    58:01
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny a určite aj tohto zápasu, ktorý domácim vyšiel výborne.
     
    57:22
    Ani tento pokus Banskej Bystrice úspešný nebol a domáci prečkali aj toto oslabenie bez inkasovaného gólu. Domáci brankár Gracnar si tak zrejme v tomto zápase udrží čisté konto.
     
    56:57
    Salzburg hrá so 4 hokejistami, hostia tak nevyužili ani presilovku 5 na 3, majú však k dispozícii ešte jednu presilovku 5 na 4.
     
    56:00
    Ale aj v trojici to domáci zatiaľ zvládajú a dostávajú puk do bezpečia. Hostia však majú ešte presilovkové minúty.
     
    55:40
    Hohmannova strela skončila iba na ochrannej sieti. Vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
     
    55:35
    Banská Bystrica získava presilovku 5 na 3, je to tak šanca aspoň na čestný gól. Hostia sa už usadili v útočnom pásme.
     
    55:22
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Welser – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    54:35
    Vo vlastnom pásme získavajú domáci puk a snažia sa aj zaútočiť. Hosťom dnes proste presilové hry vôbec ale vôbec nevychádzajú.
     
    53:35
    Slovenskému celku však chýba väčší pokoj na hokejkách, ani táto presilovku mu nič výnimočného neprináša. Hostia však ešte majú nejaký ten čas to napraviť.
     
    53:00
    Banská Bystrica opäť získava presilovku na 4 minúty, snáď konečne predvedú niečo v presilovke aj hostia.
     
    52:57
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Raffl – 2 min. + 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    52:35
    Hostia sa snažia zápas dohrať už bez ujmy a vyskúšať si ešte nejaké situácie. Uvidíme, či záver tohto zápasu ešte niečo prinesie.
     
    52:06
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Domácim dnes proste presilovky vychádzajú výborne! Hosťujúca obrana si nedala pozor na túto situáciu, nechala preniknúť na svoju bránu RYANA DUNCANA a domáci hokejista bezpečne zvyšuje nad Lassilovu lapačku na 5:0! Zápas je tak definitívne rozhodnutý, rozhodli o ňom presilové hry.
    Asistencia: Brant Harris, Matthias Trattnig.
     
    51:15
    A domáci celok už hrá skrátenú presilovku 5 na 4. Hostia sa teraz budú musieť brániť.
     
    50:50
    Sledujeme ta už hru 4 na 4, puk majú na svojich hokejkách domáci a pohodlne kontrolujú túto časť hry.
     
    50:36
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Dame-Malka – 2 min., podrazenie).
     
    50:22
    Konečne prišlo aj zaujímavé zakončenie na bránku domáceho tímu, Sedlákov pokus však brankár Gracnar vyrazil do rohu klziska.
     
    49:35
    Teraz sa podarilo hosťom zakombinovať pred bránkou domácich, ale nič to hokejistom Banskej Bystrice neprinieslo. Domáci sa aj naďalej bránia úspešne.
     
    49:11
    Prvá časť presilovky slovenského celku uplynula, nič prevratného sme nevideli. Hostia sa už aspoň dokázali usadiť v útočnom pásme.
     
    48:15
    Slovenský majster sa konečne usadil v útočnom pásme, ale nepodarilo sa mu vyslať strelu na bránku domácich. Hosťom stále presilovky v tomto zápase nevychádzajú.
     
    48:00
    Hostia tak získavajú presilovku až na 4 minúty, uvidíme, ako sa im bude dariť teraz. V presilovke má Banská Bystrica čo zlepšovať, zatiaľ sa však hostia nemôžu dostať do pásma.
     
    47:11
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Trattnig – 2 min. + 2 min., napadnutie).
     
    46:10
    Trattnig sa dostal k puku a pohodlne prenikol do útočného pásma. Hostia sa tak teraz musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    44:55
    Domáci sa teraz usadili v útočnom pásme a zápas pohodlne kontrolujú. Zrejme nás už žiadny zvrat nečaká a Salzburg získa prvé body do tabuľky.
     
    44:10
    Salzburg je po oslabení pri chuti, Aleardi potiahol puk do útočného pásma a hostia zblokovali jeho strelu na ochrannú sieť.
     
    43:52
    Domáci v plnom počte. Ani táto presilovka hosťom nevyšla podľa predstáv, slovenský celok nič nebezpečné nevymyslel.
     
    43:15
    Belluš sa presunul s pukom do útočného pásma, nič však už nevymyslel pretože domáca obrna včas zasiahla. Čas v presilovke sa Banskej Bystrici už kráti.
     
    43:00
    Ani táto presilovka slovenskému celku nevychádza, navyše sa hostia previnili ofsajdom. Domáci sa tak zatiaľ pohodlne bránia.
     
    42:25
    Hostia hrajú presilovku o jedného hráča, pred bránu domácich sa tlačil Hohmann, brankár domáceho tímu predviedol úspešný zákrok.
     
    41:52
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Baltram – 2 min., podrazenie).
     
    41:10
    Do zakončenia na bránku hostí sa dostal domáci Rauchenwald, ktorý ma chuť na hettrick. Brankár Lassila sa však prezentoval úspešným zákrok a hra je prerušená.
     
    40:05
    Posledná tretia tretina sa už rozbehla, buly vyhrali hostia. Uvidíme, či slovenský celok dokáže ešte niečo s týmto výsledkom spraviť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončila sa druhá tretina, v ktorej jasne dominovali domáci hokejisti. Banská Bystrica hralo od úvodu tejto tretiny stále v oslabení, prečkala dva oslabenia 5 na 3, napokon však pri presilovke o jedného hráča predsa len inkasovala gól na 3:0. Dlho netrvalo a dostali aj štvrtý gól a s našim celkom to tak nevyzerá dobre v tomto zápase. Uvidíme, čo nám ponúkne posledná tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny, domáci sa momentálne sústreďujú na prácu v obrane, hostia sa tak nemôžu dostať do zakončenia.
     
    37:45
    Lamper sa snažil preniknúť s pukom po pravej strane klziska, ale pri rohu mu ho domáca obrana vzala. Pomaly sa už blíži záver druhej tretiny.
     
    36:25
    Domáci dnes vynikajú aj v defenzíve. Nedovoľujú domácim dostať sa do ich pásma, hosťom nevychádzajú ani krátke prihrávky cez stredné pásmo. Uvidíme, či hostia ešte niečo dokážu spraviť.
     
    35:15
    Hostia sa snažili o prechod do útočného pásma, Belluš však neprešiel cez obrancov domácich. Salzburg získava puk a snaží sa o prechod do útočného pásma.
     
    35:00
    To už naozaj nevyzerá pre Banskú Bystricu dobre. Domáci sú veľmi efektívni a využívajú každú príležitosť na skórovanie. Hosťom však nevychádza ani druhá tretina a zatiaľ je tak zápas v réžii domáceho tímu.
     
    33:04
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    A je to 4:0! Domáci sa rýchlo presunuli do útočného pásma, predviedli krásnu kombináciu pred bránou hostí, ALEXANDER CIJAN si poradil so skackajúcou prihrávkou a puk umiestnil za chrbát brankára Lassilu!
    Asistencia: Julien Brouillette, Mario Huber.
     
    32:45
    Pred bránu domácich sa tlačil Bubela, ale nepodarilo sa mu nič vymyslieť a puk stráca. Na svoje hokejky ho získava domáce mužstvo.
     
    32:15
    Buly vo svojom pásme Banská Bystrica vyhrala a okamžite sa presunula do útočného pásma. Domáci však nášmu majstrovi veľa priestoru neposkytujú.
     
    32:05
    Tlak domácich hokejistov začal pomaly narastať, Lassila tak znova radšej hru prerušil. Výsledok je pre domácich prijateľný, aj naďalej sa však tlačia do útočného pásma.
     
    31:15
    Banská Bystrica sa však snaží ešte niečo s výsledkom spraviť, momentálne sa však len ťažko dostáva do útočného pásma. Domáci tak majú zápas zatiaľ pod kontrolou.
     
    30:25
    Lassila v bránke hostí si na nedostatok práce sťažovať nemôže. Opäť musel hru prerušiť a domáci získavajú buly v útočnom pásme.
     
    30:15
    Domáci sú však aj naďalej nebezpeční, prenikajú do útočného pásma a robia hosťom problémy. Hra sa však postupne vyrovnáva, domáci ale vyhrávajú 3:0!
     
    29:05
    Hostia sa teraz držia v útočnom pásme, pre svoj tím ho dokázal zachrániť Mihálik. Snáď hostia ešte dokážu s týmto výsledkom niečo spraviť, zatiaľ sa opakuje scenár z prvého zápasu na pôde nemeckého celku.
     
    28:15
    Za bránkou domácich získal puk na svoju hokejku Bartánus, snažil sa otočiť okolo bránky a skórovať, brankár domácich však tento pokus kryje. V zvukových mikrofónoch sme počuli trénera hostí, ktorý nabáda svojich hráčov k častejšej streľbe.
     
    27:14
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Očakávaný tretí gól domácich prichádza! Presilovku 5 na 3 hostia ustáli, ale domáci pokračovali v prevahe 5 na 4 a z tejto presilovky domáci už gól vyťažili. Raffl sa dostal k strele na bránku hostí, tento pokus ešte brankár Lassila vyrazil, ale na dorážku od ALEXANDERA RAUCHENWALDA už nestačil – 3:0!
    Asistencia: Thomas Raffl.
     
    26:15
    A znova hrá rakúsky celok presilovku 5 na 3, tak to sú naozaj veľmi nepríjemné chvíle pre nášho majstra. Od úvodu druhej tretiny sa len bráni a hrá v oslabení.
     
    25:54
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Češík – 2 min., hákovanie).
     
    25:40
    Domáci hrajú presilovku 5 na 4, prvú hrozbu tak hostia prečkali úspešne, ale Salzburg v presilovku pokračuje ďalej.
     
    25:35
    Raffl získal puk a tvrdo vypálil, brankár hostí sa však včas presunul a tento pokus domáceho hokejistu kryje. Slovenský majster je tak aj ďalej pod tlakom.
     
    25:00
    Domáci tak hrajú skrátenú presilovku 5 na 3, to sú už veľké tlaky zo strany domácich hokejistov. Uvidíme, či to Banská Bystrica ustojí bez ujmy.
     
    24:53
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., držanie hokejky).
     
    24:40
    Toto mohlo vyzerať zaujímavo pre hostí, Bortňák však premáhal situáciu v dobrej príležitosti a tak sa do zakončenia nedostal. Presilovka domácich pokračuje ďalej.
     
    24:00
    Slovenský celok hrá opäť v oslabení a čakajú ho dúfajme že dve náročné minúty. Vladimír Országh určite nebude s touto časťou hry svojich zverencov spokojný.
     
    23:41
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kubka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    23:35
    Bubela získal puk na svoju hokejku, hosťujúci hokejista sa dostával do veľkej šance, ale obrana domácich zafungovala výborne a hodila sa mu čisto pod nohy.
     
    23:15
    Vstup do druhej tretiny je tak veľmi zaujímavý, sledovali sme dohrávanú presilovku, domáci trafili tyčku a videli sme aj trestné strieľanie a to všetko v neprospech Banskej Bystrice.
     
    22:42
    Domáci hokejista Raffl však trestné strieľanie nepremenil, Lassila udržal nádeje slovenského celku! Hostia však urýchlene musia hru v druhej tretine zlepšiť.
     
    22:42
    Raffl sa dostal do samostatného nájazdu na brankára hostí a Malka ho zahákoval, takže rozhodca nariaďuje trestné strieľanie!
     
    22:22
    Slovenský majster je už v plnom počte, domáci hrajú aj naďalej veľmi aktívne a dostávajú sa častejšie do útočného pásma.
     
    21:20
    Tyč! Banská Bystrica teraz malá veľké šťastie, Harris z výbornej príležitosti na skórovanie trafil iba pravú tyčku bránky slovenského celku.
     
    21:00
    Hostia hrajú ešte v oslabení, pretože v závere prvej tretiny bol vylúčený jeden z hráčov hostí.
     
    20:10
    Druhá tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrali domáci hokejisti sa už sa dostávajú do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Tak, už je všetko v poriadku, o malú chvíľu bude vhodené buly a druhá tretina sa začne.
     
    Na štadióne sú menšie technické problémy, momentálne nefunguje časomiera. Na začiatok druhej tretiny si tak ešte musíme počkať.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, druhá tretina sa už čoskoro začne!
     
    Skončila sa prvá tretina tohto zápasu, domáci vyhrávajú 2:0! Hralo sa však vyrovnané stretnutie, zápas mal vysoké tempo a hostia mali aj veľkú šancu na skórovanie. Banská Bystrica nevyužila dve presilovky a tak prišiel trest zo strany domácich. V 18. minúte dostal Malka 2+2 za faul lakťom a domáci z toho vylúčenia zúžitkovali čo sa dalo a strelili dva góly! Pre slovenský celok však ešte nie je nič stratené, má dve tretiny na to, aby ešte niečo s týmto výsledkom spravil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Domáci vyhadzujú puk do bezpečia a zrejme už v prvej tretine nič neuvidíme.
     
    19:31
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Gélinas – 2 min., podrazenie).
     
    19:03
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Nuž, Salzburg využíva aj to druhé vylúčenie z trestu a ide do vedenia 2:0! Welser poslal spoza bránky puk do dobrej pozície pre BRANTA HARRISA a ten sa nemýlil. Pre hostí to je veľmi nepríjemná situácia, kvôli jednému faulu inkasovali dva góly.
    Asistencia: Daniel Welser.
     
    18:26
    Tím Salzburg práve strelil gól!
    Dlho netrvalo a domáci využívajú presilovku! ALEXANDERA RAUCHENWALDA teraz až neuveriteľne prešiel cez troch hokejistov hostí, dostal sa pred brankára Lassilu a pohotovou strelou dáva prvý gól tohto zápasu – 1:0! Presilovka domácich pokračuje ďalej.
    Asistencia: Matthias Trattnig.
     
    18:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Malka – 2 min. + 2 min., faul lakťom).
     
    17:36
    Domáci v plnom počte.
     
    17:20
    Presilovka hostí už bude čoskoro končiť, ani teraz to slovenskému majstrovi nevychádza, ešte však má pár sekúnd aspoň na jednu strelu.
     
    16:55
    Banská Bystrica má však problém dostať sa do útočného pásma, aj keď sa im to podarí tak domáci okamžite prerušia náznak akejkoľvek šance.
     
    16:20
    Ani táto presilovka však hosťom zatiaľ nevychádza, domáci odvracajú nebezpečné puky ďaleko od svojej brány. Snáď táto presilovka pôjde nášmu majstrovi lepšie ako tá prvá.
     
    15:36
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Pallestrang – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    15:25
    Tlak hostí teraz môže narásť, slovenský majster bude hrať presilovku!
     
    14:35
    Banská Bystrica je však v týchto chvíľach veľmi aktívna a robí domácim problémy v obrannom pásme. Domáci len odvracajú puky do bezpečia.
     
    13:57
    Hohmann sa ocitol v nádejnej situáciu pred domácim brankárom, ale jeho slabé zakončenia na betóny brankára úspech neprinieslo! Škoda, hostia sa mohli dostať do vedenia o jeden gól.
     
    13:15
    Útočné výpady aj naďalej sledujeme na oboch stranách, zatiaľ sme však presný zásah nevideli. Je to už zrejme len otázka času.
     
    11:55
    Opäť sa však hosťujúcemu mužstvu podarilo založiť rýchly brejk a strelu od modrej v podaní Andrisíka domáci tečovali na ochrannú sieť. Hostia získavajú buly v útočnom pásme.
     
    11:30
    Netrvalo dlho a dopredu opäť vyrazili hokejisti Banskej Bystrice, avšak Lamper sa už do zakončenia nedostal. Teraz sa hostia musia rýchlo vrátiť pred svojho brankára.
     
    10:05
    Hostia zachytili puk v strednom pásme, avšak následný prechod do útočného pásma už úspešný nebol. Dopredu to tak už skúšajú domáci hokejisti.
     
    09:30
    Zápas má však aj naďalej veľmi slušné tempo, hra sa postupne vyrovnáva. Uvidíme, kedy opäť prídu nejaká zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    08:05
    Prišiel však teraz útok zo strany hostí, k puku sa dostal Bubela, ale už nestihol nič zaujímavého pre svoj tím vymyslieť a napokon puk stráca.
     
    07:25
    Slovenský majster sa usadil v útočnom pásme, napokon však brankár domáceho tímu zasahovať nemusel. Do útočného pásma však už opäť idú domáci hokejisti.
     
    05:45
    Lassila v bránke hostí musel opäť zasahovať, zatiaľ je tak najvyťaženejším mužom v tomto zápase. Hostia ale aj naďalej odolávajú úspešne.
     
    05:12
    Až teraz prišla prvá strela na bránu domácich, postaral sa o ňu od modrej Ďatelinka. Brankár domácich hru následne prerušil a tak hostia získavajú buly v útočnom pásme.
     
    04:45
    Banská Bystrica sa teraz konečne usadila v útočnom pásme a rozbieha svoju kombináciu. Domáci celok však zatiaľ nemusí čeliť ničomu nebezpečnému.
     
    03:40
    Brankár hostí mal aj teraz plné ruky práce! Schiechl sa ocitol sám pred bránou hostí, ale puk za brankára slovenského majstra už nepretlačil.
     
    03:15
    Teraz sa na pozore museli mať hostia, Lassila však hru včas prerušil a domáci získavajú buly v útočnom pásme. Zápas začína mať vysoké tempo.
     
    02:45
    Napokon nám presilovka Banskej Bystrice nič zaujímavého nepriniesla a domáci sa prakticky bez problémov ubránili. Škoda, avšak zápas sa ešte len nedávno začal.
     
    01:40
    Hostia sa však nemôžu dostať do útočného pásma, domáci tím tak zatiaľ oslabenie zvláda výborne.
     
    01:05
    Slovenský majster tak hrá presilovku o jedného hráča a má šancu na strelenie prvého gólu v tomto zápase.
     
    00:26
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Trattnig – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme EC Red Bull Salzburg (Generous – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Lamper – 2 min., hrubosť).
     
    00:25
    Tak to je zaujímavá situácia! Matt Generous a Patrik Lamper sa po prerušení hry pustili do pästných súbojov a rozhodcovia už takto v úvode zápasu majú plné ruky práce.
     
    00:05
    Prvá tretina tohto zápasu sa už rozbehla, vhadzovanie vyhrali hostia z Bystrice a už prenikajú do útočného pásma.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku tohto zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Môžme teda zrejme očakávať zaujímavé a vyrovnané stretnutie, oba tímy zabojujú o prvé dôležité body. Verme tak, že slovenský majster bude v tomto stretnutí úspešný. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajem príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    EC Red Bull Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Brouillette, Heinrich, Generous, Trattnig, Pallestrang, Raymond, Viveiros – Duncan, Welser, Harris – Raffl, Rauchenwald, Aleardi – Cijan, Schiechl, Huber – Latusa, Hochkofler, Baltram – Wachter

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Gründling – Gabor, Lamper, Bortňák – Bubela, Hohmann, Bartánus – Brittain, Belluš, Faille – Češík, Tamáši, Andrisík – Róth

    Rozhodca: Hallin (NOR), Smetana (AUT) – Paradatscher (ITA), Verworner (AUT)

     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá EC Red Bull Salzburg a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:30.

    Dnes pokračujú základné skupiny hokejovej Ligy majstrov. V rámci skupiny A sa môžme tešiť na konfrontáciu rakúskeho celku s našim majstrom.

    EC Red Bull Salzburg:
    Domáci sú už tradičným účastníkom hokejovej Ligy majstrov. Prvý zápas im však nevyšiel na ľade fínskeho majstra podľa predstáv. Zápas s Tapparu však začali ideálne a už v 5. minúte Salzburg viedol 1:0. Fínsky celok však prekvapenie nedopustil a postupne nastrieľal až 6 gólov a zápas vyhral presvedčivo 6:1! Salzburg tak bude mať čo v tomto zápase napravovať.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica:
    Ani náš majster nezačal púť v tejto súťaži úspešne, avšak nebol ďaleko aspoň od zisku jedného bodu. Zverenci Vladimíra Országha nastúpili na ľade nemeckého Wolfsburgu. Slovenský celok však tiež nezačal zrovna najlepšie a prehrával pomerom 3:0. Majster našej najvyššej súťaže sa však nevzdal a bojoval ďalej. Zásluhou Dame-Malka znížil na 1:3, ale Wolfsburgu znova išiel do vedenia o 3 góly. Potom prišiel parádny záver zápasu v podaní Banskej Bystrice a dvoma gólmi slovenský majster znížil na 3:4! Na viac sa však už náš celok nezmohol a tak prvý zápas prehral, zanechal však určite dobrý dojem.

    Aktuálna tabuľka skupiny A:

    1. Tappara – 1 Z, 1-0-0-0, 6:1, 3 b.
    2. Wolfsburg – 1 Z, 1-0-0-0, 4:3, 3 b.
    ----------------------------------------------------------
    3. Banská Bystrica – 1 Z, 0-0-0-1, 3:4, 0 b.
    4. Salzburg – 1 Z, 0-0-0-1, 1:6, 0 b.

    Favorit:
    Zápas jasného favorita nemá. Dá sa totižto očakáva vyrovnané stretnutie a obom tímom pôjde o veľmi dôležité body. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 19. Rauchenwald (Trattnig), 20. Harris (Welser), 28. Rauchenwald (Raffl), 34. Cijan (Brouillette, Huber), 53. Duncan (Harris, Trattnig)


    EC Red Bull Salzburg: Gracnar (Starkbaum) – Brouillette, Heinrich, Generous, Trattnig, Pallestrang, Raymond, Viveiros – Duncan, Welser, Harris – Raffl, Rauchenwald, Aleardi – Cijan, Schiechl, Huber – Latusa, Hochkofler, Baltram – Wachter
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalik, Gründling – Gabor, Lamper, Bortňák – Bubela, Hohmann, Bartánus – Brittain, Belluš, Faille – Češík, Tamáši, Andrisík – Róth

    Rozhodca: Hallin (NOR), Smetana (AUT) – Paradatscher (ITA), Verworner (AUT)