Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Augsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mainz 1:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:2 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 26.08.2017, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie 2. kola Bundesligy medzi Bayerom Leverkusen a Hoffenheimom prinieslo dva rozdielne polčasy. V tom prvom jednoznačne dominovali domáci, ktorí ale svoj tlak dokázali využiť len na strelenie jedného gólu. V úvode druhého polčasu po školáckej chybe Svena Bendera vyrovnal Andrej Kramarić. Na jeho presný zásah síce dokázal reagovať azda najlepší hráč dnešného zápasu Karim Bellarabi, avšak hostia si napokon z toho výborného zápasu odvážajú bod, keď v 70. minúte uzavrel gólový účet stretnutia Mark Uth. Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko, avšak už približne o hodinu sa na vás teším pri šlágri medzi Borussiou Dortmund a Herthou Berlín. Dovtedy sa majte pekne! (17:26:08)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere dnešného stretnutia ešte úprava štatistík, keď sa do ofsajdového postavenia dostal aj Leon Bailey. Táto situácia nám už ale uzatvára celý zápas.
     
    90+2
    Stefan Kießling zakombinoval s Leonom Baileym, Benjamin Henrichs však následne so svojim centrom váhal až príliš dlho a o loptu prišiel.
     
    90+1
    Ďalší nedovolený zákrok a znova v tom bol Sandro Wagner. Tentokrát však v pozícii faulujúceho, keď rukami stiahol k zemi Charlesa Áranguiza.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať až tri minúty.
     
    89
    Domáci obranca Wendell záver dnešného stretnutia vôbec nezvláda. Tentokrát znova mimoriadne nepríjemne zasiahol Sandra Wagnera, za čo si už tú spomínanú žltú kartu v rukách hlavného rozhodcu vyslúžil.
     
    88
    Tak teraz mali domáci aj poriadnu dávku šťastia, keď Wendell veľmi nepríjemne dohral súboj so Sandrom Wagnerom, za čo mal podľa môjho nezaujatého názoru vidieť minimálne žltú kartu.
     
    87
    Andrej Kramarić dnes síce skóroval, okrem toho si však nespomínam na žiaden jeho svetlý moment z posledných 87 minút hry. Aj tentokrát si v súboji so Svenom Benderom počínal nedovolene, a tak lacno prichádza o loptu.
     
    86
    Leverkusen mal k dispozícii štandardnú situáciu, po zrazenom centri pálil z prvej Leon Bailey, avšak jamajský útočník loptu medzi tri žrde nenasmeroval.
     
    85
    Karim Bellarabi tentokrát na ľavej strane, pokúšal sa presadiť proti dvojici striedajúcich hráčov Grillitsch-Kadeřábek, Florian Grillitsch tento súboj zvládol len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    84
    Stredopoliar hostí by ale mal byť v poriadku. Vyzerá to tak, že nebude potrebovať ani ošetrenie od svojho lekárskeho tímu.
     
    83
    Menšie zdravotné problémy má v týchto chvíľach Jeremy Toljan, ktorého pravačku v osobnom súboji zasiahol Benjamin Henrichs. Znova je hra na niekoľko desiatok sekúnd prerušená.
     
    82
    Po obrannom zákroku Pavla Kadeřábka pálil Wendell, avšak ani tentokrát svojou ľavačkou nedokázal nasmerovať loptu na bránu Olivera Baumanna.
     
    81
    Leverkusen naďalej kombinuje na polovici hostí, defenzíva Hoffenheimu ale v druhom polčase pracuje takmer bezchybne. Snáď s výnimkou druhého gólu Bayeru.
     
    80
    Naopak, Leverkusen sa potrebuje po nevýrazných posledných minútach trochu skoncetrovať, a tak teraz jeho obrancovia pomalou kombináciou zakladajú ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    79
    Hoffenheim je približne od 65. minúty ako pokropený živou vodou a v záverečných približne desiatich minútach sa jednoznačne pokúsi strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    78
    V týchto chvíľach sa znova chvíľu nehrá, keď sa ofenzávnym faulom na polovici súpera previnil Karim Bellarabi, ktorý si to teraz ešte vysvetľuje s Keremom Demirbayom.
     
    77
    Tak a pre dnešok máme dostriedané. Heiko Herrlich totiž siahol k dvojitému striedaniu, keď vymenil hrotových útočníkov – Stefana Kießlinga za Kevina Vollanda a takisto už na ihrisku nevidíme Admira Mehmediho, ktorého nahradil Andre Ramalho.

    Jakub Kocourek

    Góly: 32. Wendell (pen.), 49. Bellarabi – 47. Kramarić, 70. Uth

    Karty:   28. Bellarabi (LEV), 89. Wendell (LEV) – 18. Vogt (HOF), 31. Bičakčić (HOF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:10.
    Bayer Leverkusen: Leno (C) – Henrichs, Tah, S. Bender, Wendell – Kohr, Aránguiz – Bellarabi, Mehmedi (77. Ramalho), Brandt (71. Bailey) – Volland (77. Kießling).
    Náhradníci: R. Özcan – Ramalho, Bailey, Kießling, Baumgartlinger, Havertz, Kampl.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Toljan, Bičakčić, Vogt (C), Hübner, Zuber (57. Kadeřábek) – Kramarić, Rupp (46. Demirbay), Amiri (74. Grillitsch) – Uth, Wagner.
    Náhradníci: Kobel – Kadeřábek, Nordtveit, Demirbay, Grillitsch, Szalai, Ph. Ochs.

    Rozhodca: Harm Osmers