Bournemouth – Manchester City 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 3:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester United – Leicester 2:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 26.08.2017, 13:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na Vitality Stadium sme dnes sledovali mimoriadne dramatické stretnutie. Manchester City napokon vybojoval cenné tri body, keď v siedmej minúte nadstaveného času skóroval Raheem Sterling. Následne však bol vylúčený, keďže sa oslavu s fanúšikmi Citizens dostal druhú žltú kartu. Každopádne, hosťom to určite stálo za zisk cenných troch bodov. Zverenci Pepa Guardiolu sa tak aspoň na pár hodín dostávajú na čelo Premier League. Naopak, Bournemouth má v kolónke bodov stále nulu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:37:56)
     
    90+11
    Koniec zápasu.
     
    90+10
    Hlavný rozhodca ešte necháva zaútočiť domácich futbalistov. Tí majú výhodu priameho kopu a pošlú loptu do pokutového územia. Dokážu ešte vyrovnať?
     
    90+9
    Mike Dean posiela predčasne pod sprchy strelca rozhodujúceho gólu Raheema Sterlinga. Ten dostávajú druhú žltú kartu za svoje bujaré oslavy po strelení svojho gólu. V ďalšom zápase bude chýbať, no dnes hosťom zaistil tri body.
     
    90+8
    V samotnom závere dnešného zápasu nastúpi do zápasu aj obranca John Stones. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje David Silva, ktorý dnes odohral veľmi dobré stretnutie.
    90+7. Raheem Sterling (MAC) - 1:2
     
    90+7
    Manchester City dal gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného stretnutia. Hostia strieľajú rozhodujúci gól a Bournemouth nebude bodovať ani v treťom zápase tejto sezóny. Akciu rozvinul po pravej strane Danilo, v šestnástke našiel RAHEEMA STERLINGA a ten so šťastím prekonal Asmira Begovića.
     
    90+6
    Mike Dean stále nepíska a mi hráme už šiestu nadstavenú minútu. Hostia po rohovom kope prepadli v obrane a takmer to využil Joshua King. Jeho pokus ale výborne zneškodnil Ederson.
     
    90+5
    Ďalšia žltá karta, tentokrát na strane domáceho tímu. V súboji s Leroyom Saném to poriadne prehnal Adam Smith a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    90+4
    Na trávniku zostal ležať s bolestivou grimasou Benik Afobe. Ten nastúpil do zápasu ako striedajúci hráč, no stretnutie nedohrá. Na jeho miesto prichádza Lys Mousset.
     
    90+3
    Možno aj trošku z frustrácie teraz fauloval Raheem Sterling a vyslúžil si žltú kartu. Hostia tak prichádzajú o cenné sekundy a domáci sa stále viac približujú k bodovému zisku.
     
    90+2
    Rohový kop zahral z ľavej strany Leroy Sané. Hostia sa k hlavičke nedostali, následne z druhej vlny pálil Raheem Sterling, ale jeho pokus smeroval vysoko nad bránu.
     
    90+1
    Mike Dean teraz upokojuje situáciu medzi oboma trénermi, pričom nervózny je najmä Pep Guardiola. Prvá nadstavená minúta už plynie a stále čakáme na rozohranie rohového kopu.
     
    90
    Teraz sme videli aj menšiu roztršku medzi oboma trénermi. Okrem toho bude Manchester City zahrávať rohový kop v čase, keď sa začne 5-minútové nadstavenie.
     
    89
    Na ihrisku sa teraz nehralo približne minútu. Riadny hrací čas o malú chvíľu vyprší a bude veľmi dôležité, koľko hlavný arbiter dnešného stretnutia nadstaví.
     
    88
    Leroy Sané prenikol až do pokutového územia. Loptu si pripravoval na svoju ľavačku, no pri snahe vystreliť zakopol o vracajúceho sa Dana Goslinga. Domáci hráč zostáva na trávniku a zbiera sekundičky.
     
    87
    Steve Cook išiel teraz nebojácne do súboja s Leroyom Saném. Domáci obranca už má žltú kartu, no po jeho zákroku bude nasledovať len vhadzovanie hostí.
     
    86
    Po predošlom zákroku Harryho Artera mali hostia výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Napokon zodpovednosť na svoje plecia zobral Sergio Agüero, ale svojou pravačkou minul bránu.
     
    85
    V závere dnešného zápasu pribúda aj kartových trestov. Mike Dean opäť siaha do svojho vrecka a tentokrát žltú kartu udeľuje Harrymu Arterovi, ktorý fauloval Raheema Sterlinga.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 13. Daniels – 21. Jesus, 90+7. Sterling

    Karty:   23. Aké (BTH), 75. S. Cook (BTH), 85. Arter (BTH), 90+5. A. Smith (BTH) – 56. Kompany (MAC), 67. Otamendi (MAC), 79. Mendy (MAC), 90+3. Sterling (MAC)   90+9. Sterling (MAC)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:14.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings, Daniels – Gosling, Surman (C), Arter – J. King, Defoe (73. Afobe, 90+4. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – B. Smith, L. Cook, Fraser, Ibe, Mousset, Afobe.

    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Mendy – Fernandinho – B. Silva (66. Agüero), Silva (90+8. Stones), De Bruyne, Sterling – Jesus (82. Sané).
    Náhradníci: Bravo – Stones, Agüero, Mangala, Delph, Sané, Y. Touré.

    Rozhodca: Mike Dean