Bournemouth – Manchester City 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 3:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester United – Leicester 2:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 26.08.2017, 13:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Na Vitality Stadium sme dnes sledovali mimoriadne dramatické stretnutie. Manchester City napokon vybojoval cenné tri body, keď v siedmej minúte nadstaveného času skóroval Raheem Sterling. Následne však bol vylúčený, keďže sa oslavu s fanúšikmi Citizens dostal druhú žltú kartu. Každopádne, hosťom to určite stálo za zisk cenných troch bodov. Zverenci Pepa Guardiolu sa tak aspoň na pár hodín dostávajú na čelo Premier League. Naopak, Bournemouth má v kolónke bodov stále nulu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:37:56)
     
    90+11
    Koniec zápasu.
     
    90+10
    Hlavný rozhodca ešte necháva zaútočiť domácich futbalistov. Tí majú výhodu priameho kopu a pošlú loptu do pokutového územia. Dokážu ešte vyrovnať?
     
    90+9
    Mike Dean posiela predčasne pod sprchy strelca rozhodujúceho gólu Raheema Sterlinga. Ten dostávajú druhú žltú kartu za svoje bujaré oslavy po strelení svojho gólu. V ďalšom zápase bude chýbať, no dnes hosťom zaistil tri body.
     
    90+8
    V samotnom závere dnešného zápasu nastúpi do zápasu aj obranca John Stones. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje David Silva, ktorý dnes odohral veľmi dobré stretnutie.
    90+7. Raheem Sterling (MAC) - 1:2
     
    90+7
    Manchester City dal gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného stretnutia. Hostia strieľajú rozhodujúci gól a Bournemouth nebude bodovať ani v treťom zápase tejto sezóny. Akciu rozvinul po pravej strane Danilo, v šestnástke našiel RAHEEMA STERLINGA a ten so šťastím prekonal Asmira Begovića.
     
    90+6
    Mike Dean stále nepíska a mi hráme už šiestu nadstavenú minútu. Hostia po rohovom kope prepadli v obrane a takmer to využil Joshua King. Jeho pokus ale výborne zneškodnil Ederson.
     
    90+5
    Ďalšia žltá karta, tentokrát na strane domáceho tímu. V súboji s Leroyom Saném to poriadne prehnal Adam Smith a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    90+4
    Na trávniku zostal ležať s bolestivou grimasou Benik Afobe. Ten nastúpil do zápasu ako striedajúci hráč, no stretnutie nedohrá. Na jeho miesto prichádza Lys Mousset.
     
    90+3
    Možno aj trošku z frustrácie teraz fauloval Raheem Sterling a vyslúžil si žltú kartu. Hostia tak prichádzajú o cenné sekundy a domáci sa stále viac približujú k bodovému zisku.
     
    90+2
    Rohový kop zahral z ľavej strany Leroy Sané. Hostia sa k hlavičke nedostali, následne z druhej vlny pálil Raheem Sterling, ale jeho pokus smeroval vysoko nad bránu.
     
    90+1
    Mike Dean teraz upokojuje situáciu medzi oboma trénermi, pričom nervózny je najmä Pep Guardiola. Prvá nadstavená minúta už plynie a stále čakáme na rozohranie rohového kopu.
     
    90
    Teraz sme videli aj menšiu roztršku medzi oboma trénermi. Okrem toho bude Manchester City zahrávať rohový kop v čase, keď sa začne 5-minútové nadstavenie.
     
    89
    Na ihrisku sa teraz nehralo približne minútu. Riadny hrací čas o malú chvíľu vyprší a bude veľmi dôležité, koľko hlavný arbiter dnešného stretnutia nadstaví.
     
    88
    Leroy Sané prenikol až do pokutového územia. Loptu si pripravoval na svoju ľavačku, no pri snahe vystreliť zakopol o vracajúceho sa Dana Goslinga. Domáci hráč zostáva na trávniku a zbiera sekundičky.
     
    87
    Steve Cook išiel teraz nebojácne do súboja s Leroyom Saném. Domáci obranca už má žltú kartu, no po jeho zákroku bude nasledovať len vhadzovanie hostí.
     
    86
    Po predošlom zákroku Harryho Artera mali hostia výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Napokon zodpovednosť na svoje plecia zobral Sergio Agüero, ale svojou pravačkou minul bránu.
     
    85
    V závere dnešného zápasu pribúda aj kartových trestov. Mike Dean opäť siaha do svojho vrecka a tentokrát žltú kartu udeľuje Harrymu Arterovi, ktorý fauloval Raheema Sterlinga.
     
    84
    Hostia mali šancu rozhodnúť dnešný zápas. Benjamin Mendy centroval z ľavej strany, loptu neodkopol do bezpečia Nathan Aké a mal šťastie, že následné zakončenie nevyšlo Davidovi Silvovi.
     
    83
    Tyrone Mings ustál ďalší osobný súboj s Raheemom Sterlingom. Bývalý futbalista z Anfield Road sa v druhom polčase nevie presadiť a čas na strelenie víťazného gólu sa kráti.
     
    82
    Spomínané striedanie je realitou. Na trávnik prichádza nemecký reprezentant Leroy Sané, ktorý vystrieda jediného gólového strelca hostí Gabriela Jesusa.
     
    81
    Domáci obrancovia si môžu opäť oddýchnuť. Gabriel Jesus sa síce presadil v hlavičkovom súboji, no ešte predtým bol v postavení mimo hru. Na lavičke náhradníkov sa pripravuje aj Leroy Sané.
     
    80
    Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľali a snažia sa zbierať sekundičku po sekundičke. V novej sezóne zatiaľ nebodovali, no teraz sa im naskytá šanca ozbíjať o body veľkého favorita.
     
    79
    Mike Dean vyťahuje zo svojho vrecka ďalšiu žltú kartu. Joshua King rozvinul rýchlu akciu domáceho tímu, no zozadu ho fauloval francúzsky krajný obranca Benjamin Mendy.
     
    78
    Manchester City stupňuje svoj tlak. Asmir Begović musel predviesť ďalší dobrý zákrok, tentokrát po strele Danila. Ten o pár sekúnd zbytočne stratil loptu, a tak môžu vhadzovať domáci.
     
    76
    Kevin De Bruyne sa dostal k centru z ľavej strany. V pokutovom území hľadal striedajúceho žolíka Sergia Agüera, no ten sa nepresadil proti vyššiemu Charliemu Danielsovi.
     
    75
    Už len štvrťhodina zostáva do konca zápasu a Mike Dean vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju za dosť nevyberaný zákrok dostáva domáci stopér Steve Cook.
    74. Nicolás Otamendi (MAC)
     
    74
    Veľké šťastie teraz stálo aj pri domácom tíme. Kevin De Bruyne zahral z ľavej strany rohový kop, loptu posadil na hlavu Nicolása Otamendiho, ale argentínsky obranca trafil len pravú žrď brány Asmira Begovića.
     
    73
    Eddie Howe posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Benik Afobe, ktorý posilní útočnú formáciu. Je to striedanie post za post, keďže v zápase končí skúsený Jermain Defoe.
     
    72
    Asmir Begović mal opäť plné ruky práce. Raheem Sterling potiahol akciu hostí, následne z hranice šestnástky vystrelil po zemi Sergio Agüero, ale mieril len do stredu brány.
     
    71
    Hostia teraz zaútočili po ľavej strane, no Benjamin Mendy neodcentroval presne. Akcia však pokračovala ďalej, spoza pokutového územia vystrelil Fernandinho, ale jeho pokus kryje Asmir Begović.
     
    70
    Už len dvadsať minút zostáva do naplnenia riadneho hracieho času. Manchester City má jasnú územnú prevahu, no zatiaľ dokázal prekonať Asmira Begovića len Brazílčan Gabriel Jesus.
     
    69
    Hostia si teraz pýtali pokutový kop, ale Mike Dean zostáva ľadovo pokojný. David Silva posunul loptu na Sergia Agüera, no jeho pád v šestnástke nebral skúsený rozhodca do úvahy s penaltou.
     
    68
    Domáci mali v priebehu niekoľkých sekúnd výhodu priameho i rohového kopu. Ani v jednom prípade sa ale nedostali do zakončenia, ktoré by vážnejšieho ohrozovalo brankára Edersona.
     
    67
    A máme tu ďalší kartový trest. Potrestaným hráčom je Nicolás Otamendi, ktorému Mike Dean ukazuje, že išlo už o štvrtý jeho nedovolený zákrok v dnešnom dueli.
     
    66
    Spomínaný Sergio Agüero prichádza na hraciu plochu. Argentínsky útočník je jasnou posilou do ofenzívy. Naopak, dnešný zápas sa končí pre Bernarda Silvu.
     
    65
    Harry Arter pomaličky schádza z hracej plochy, a tak bude môcť pokračovať v zápase. Bournemouth siaha vôbec na prvé body vo vzájomných zápasoch s Manchestrom City. Podarí sa mu udržať aspoň nerozhodný výsledok?
     
    64
    Na trávniku teraz zostáva ležať domáci stredopoliar Harry Arter. Už je aj v opatere lekárov. Televízne kamery nám medzitým ponúkajú pohľad na obe lavičky. Onedlho nastúpi do hry aj Sergio Agüero.
     
    63
    Domácim predošlá šanca dodala krídla a opäť sú veľmi aktívni. Tyrone Mings sa dostal k centru z ľavej strany, ale ten odvrátil do bezpečia ráznym odkopom Nicolás Otamendi.
     
    62
    Manchester City si môže vydúchnuť. Pred pár sekundami takmer inkasoval, no stálo pri ňom šťastie. Následne sa snažil zaútočiť Gabriel Jesus, ale pomohol si nedovoleným spôsobom.
    61. Joshua King (BTH)
     
    61
    Obrovské šťastie na strane hostí. Fernandinho stratil loptu pred vlastnou šestnástou, Joshua King sa z ničoho nič dostal k strele, ktorú však nasmeroval do pravej žrde Edersonovej brány.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného stretnutia. Pred pár sekundami bol v ofsajdovom postavení jeden hráčov hostí, a tak môžu novú akciu založiť zverenci Eddieho Howea.
     
    58
    Manchester City pokračoval vo svojej aktivite. Napokon ju zastavil až obranca Charlie Daniels, ktorý napáli loptu do Gabriela Jesusa a vybojoval odkop od brány Asmira Begovića.
     
    57
    Domáci sa snažili zahrať nacvičený signál, ich úmysel prečítali hostia. Následne založili brejk, Kevin De Bruyne centroval z ľavej strany, no Gabriel Jesus ani Bernardo Silva loptu nezachytili.
     
    56
    Hlavný rozhodca Mike Dean siaha do svojho vrecka. Joshua King si pekne obhodil Vincenta Kompanyho a ten ho musel faulovať len za cenu žltej karty.
     
    55
    Kevin De Bruyne dostal trošku viac priestoru a postupoval smerom k pokutovému územiu. Akciu potiahol prihrávkou do ľavej strany, no strela Raheema Sterlinga bola zblokovaná.
     
    54
    Manchester City má momentálne loptu na svojich kopačkách a útočí po ľavej strane. Aktívne sú najmä nové posily z francúzskeho Monaka – Bernardo Silva a Benjamin Mendy.
     
    53
    Exekútorom priameho kopu bol španielsky technik David Silva. Jeho prudký center ale preletel celou šestnástkou, a tak bude nasledovať len odkop od brány Asmira Begovića.
     
    52
    Mike Dean to dnes rozhodne nemá ľahké. Každopádne, po jeho ďalšom verdikte budú mať Citizens výhodu priameho kopu. V predošlom súboji dokonca prišiel o kopačku Bernardo Silva.
     
    51
    Tak teraz sme videli veľmi tvrdý zákrok Stevea Cooka. Toto malo byť minimálne na kartu. Gabriel Jesus dostal pri postrannej čiare veľmi tvrdý úder, no Mike Dean domáceho hráča nepotrestal.
     
    50
    Domáci futbalisti začali druhý polčas s vysokým napádaním. Využiť to chcel Raheem Sterling, postupoval po ľavej strany do šestnástky, ale napokon sa nepresadil. Dobrú prácu odviedol Andrew Surman.
     
    49
    Steve Cook poslal dlhé vhadzovanie do pokutového územia súpera. Loptu ale odhlavičkoval do bezpečia Fernandinho. Následne to hostia chceli riešiť futbalovo a takmer sa dostali do problémov.
     
    48
    Bournemouth teraz podnikol peknú krídelnú akciu. Joshua King centroval z pravej strany, loptu s problémami dostal mimo šestnástky Vincent Kompany a následne sa už nedostal k strele z druhej vlny Harry Arter.
     
    47
    Nicolás Otamendi sa teraz prezentoval ďalším nepresným pasom. Argentínčan chcel preniesť hru na ľavú stranu, ale Benjamin Mendy sa už k lopte nedostal.
     
    46
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal. V úvode druhého dejstva držia loptu na kopačkách hostia a bude tomu tak aj po nedovolenom zákroku Nathana Akého.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu máme za sebou. Bournemouth začal jednoznačne lepšie a vďaka krásnej strele Charlieho Danielsa sa dostal aj do vedenia. Od približne 20. minúty ale prevzali iniciatívu hostia a podarilo sa im vyrovnať skóre. David Silva fantastickým pasom našiel Gabriela Jesusa a ten nezaváhal. Následne mali Citizens ďalšie šance, no zatiaľ nedokázali strhnúť vedenie na svoju stranu. Každopádne, na Vitality Stadium sme videli výbornú hru a veríme, že oba tímy v podobnom tempe budú pokračovať aj v druhom polčase.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po dlhšom čase sme videli akciu domáceho tímu. Joshua King centroval z pravej strany, no Jermain Defoe sa nepresadil v súboji s argentínskym obrancom Nicolásom Otamendim.
     
    45
    V samotnom závere úvodného dejstva sme videli ešte center Danila, no ten nenašiel žiadneho hráča v belasom drese. Okrem toho sme dostali správu, že hlavný arbiter nadstaví ešte dve minúty.
    44. Fernandinho (MAC)
     
    44
    V závere prvého polčasu ešte mohli skórovať zverenci Pepa Guardiolu. Gabriel Jesus šikovne posunul loptu na Fernandinha. Brazílčan vystrelil z ťažkého uhla, no Asmir Begović jeho pokus na dvakrát zastavil.
     
    43
    Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Nathan Aké sa už vrátil na hraciu plochu. Okrem toho sme videli aktivitu Gabriela Jesusa, no toho pri postrannej čiare zastavil Charlie Daniels.
     
    41
    Na trávniku teraz zostáva ležať Nathan Aké, ktorý sa zrejme zranil pri predošlom obrannom zákroku. Momentálne je už v opatere klubových lekárov a zrejme aspoň prvé dejstvo dohrá.
     
    40
    Benjamin Mendy sa presadil po ľavej strane. Jeho prízemný center smerujúci do pokutového územia, ale veľmi dobre zastavil Nathan Aké. Raheem Sterling si tak na ďalšie zakončenie musí ešte počkať.
     
    39
    Gabriel Jesus tentokrát vo svojej akcii pokračovať nemôžeme. V závere prvého polčasu sme svedkami vôbec prvého ofsajdu. Po ňom môže novú akciu rozohrať Bournemouth.
     
    38
    Asmir Begović si teraz dával poriadne načas s rozohraním odkopu od brány. Trvalo mu to snáď viac než polminútu. Upozorňoval ho aj hlavný arbiter Mike Dean, no žltú kartu Bosniakovi neudelil.
     
    37
    Hostia teraz obliehali pokutové územie súpera. V závere ich akcie sa Fernandinho snažil prestrčiť loptu na voľného Davida Silvu, no ten už loptu nezachytil.
     
    36
    Manchester City to teraz skúšal stredom šestnástky súpera, no tam bolo poriadne husto. Raheem Sterling sa snažil niečo vymyslieť s Gabrielom Jesusom, no ich kombináciu zrušil obranca Steve Cook.
     
    35
    A ďalší nedovolený zákrok v strede ihriska. Domáci fanúšikovia si pýtali žltú kartu pre Danila, no bývalý obranca madridského Realu kartové napomenutie od Mikea Deana nedostal.
     
    34
    Nicolás Otamendi sa snažil preniesť hru na pravú stranu, no jeho pas nemal veľké kvality. Lopta sa nedostala k Bernardovi Silvovi, a tak bude nasledovať len odkop od brány Asmira Begovića.
     
    33
    Mike Dean opäť píska nedovolený zákrok, tentokrát na strane domácich. Proti pravidlám sa previnil Jermain Defoe, ktorý poslal na trávnik hrdinu predošlej situácie Bernarda Silvu.
     
    32
    Bernardo Silva sa teraz zachoval veľmi sebecky. Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Na pravej strane mu nabiehal Kevin De Bruyne, no Brazílčan sám vystrelil a trafil len Asmira Begovića.
     
    31
    Po trošku nevýraznom úvode zápasu sa poriadne rozohrali aj hostia, čo zápasu len prospelo. Na druhej strane, Bournemouth potvrdzuje, že nie je tímom, ktorý by sa len bránil a výdatne útočí.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného zápasu. Hostia sa po rohovom kope nepresadili, následne sa snažil vyviesť loptu Jermain Defoe, no pri svojom prieniku bol faulovaný.
     
    29
    Hostia budú mať výhodu ďalšieho rohového kopu. Loptu si už berie Kevin De Bruyne a z ľavej strany ju pošle do nebezpečného priestoru pred Asmirom Begovičom.
     
    28
    Manchester City teraz jasne dominuje dianiu na Vitality Stadium. Teraz sme v akcii videli Bernarda Silvu, ten spadol v pokutovom území, no hlavný rozhodca neukazuje na biely bod.
     
    27
    Citizens pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Po akcii Kevina De Bruyna ešte domáci brankár zasahovať nemusel, no následne sa Asmir Begović zaskvel výborným zákrokom pri strele Danila z pravej strany.
     
    25
    Manchester City teraz prepol na vyššie obrátky a dostal sa k ďalšiemu streleckému pokusu. Loptu si na prsiach spracoval David Silva, následne aj vystrelil, no jeho pokus spoza šestnástky mieril nad bránu.
    24. Gabriel Jesus (MAC)
     
    24
    Hostia sa po priamom kope nepresadili, no do dobrej šance sa dostali o pár sekúnd neskôr. Na center Benjamina Mendyho z ľavej strany si nabehol aktívny Gabriel Jesus, no jeho nevydarená strela minula bránu.
     
    23
    Nathan Aké teraz príliš dlho váhal s rozohrávkou a napokon loptu stratil. Rýchlo však zatiahol ručnú brzdu a po faule na Gabriela Jesusa dostáva žltú kartu.
     
    22
    Domáci futbalisti mohli pred niekoľkými minútami streliť druhý gól, no namiesto neho inkasovali. Musíme vyzdvihnúť skvelú prihrávku Davida Silvu, ktorý jednou kolmicou nachytal hneď trojicu obrancov.
    21. Gabriel Jesus (MAC) - 1:1
     
    21
    Manchester City dal gól! Hostia toho dnes príliš veľa nepredviedli, no po rýchlej akcii vyrovnávajú skóre zápasu. Bernardo Silva bol faulovaný, hostia okamžite rozohrali a na kolmú prihrávku Davida Silvu si fantasticky nabehol brazílsky útočník GABRIEL JESUS.
     
    20
    Druhú desaťminútovku zápasu nám ukončil strelecký pokus Raheema Sterlinga. Ten si prehodil loptu na pravú nohu, no našiel len pripraveného brankára Asmira Begovića.
    19. Jermain Defoe (BTH)
     
    19
    Obrovská šanca na strane domácich. Jermain Defoe si krásne nabehol medzi dvoch stopérov súpera, ale jeho pohotové zakončenie dokázal reflexívne vyraziť Ederson. Ten teraz výrazne podržal svoj tím.
     
    18
    O tempo hry sa nám starajú najmä domáci hráči. Teraz kombinujú na polovici ihriska a snažia sa trošku vytiahnuť svojho nevýrazného súpera.
     
    17
    Raheem Sterling sa nám teraz pripomenul peknou akciou po ľavej strane. Jeho center ale v pokutovom území súpera nikoho nenašiel, a tak môžu ísť dopredu zverenci Eddieho Howea.
     
    16
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách. Zverenci Pepa Guardiolu hrajú veľmi staticky a ani moc nenapádajú rozohrávku súpera. Dnes sme prakticky ešte nevideli Raheema Sterlinga či Gabriela Jesusa.
     
    15
    Hostia sa snažili odpovedať prostredníctvom rohového kopu. Od pravej rohovej zástavky centroval do šestnástky Kevin De Bruyne, ale následne zakončenie Nicolás Otamendiho minulo domácu bránu.
     
    14
    Domáci futbalisti sa dočkali. Kým v prvých dvoch dueloch odošli gólovo naprázdno, tentokrát otvárajú skóre, keď sa parádnym spôsobom presadil Charlie Daniels. Pre Manchester City je tento moment akýmsi budíčkom.
    13. Charlie Daniels (BTH) - 1:0
     
    13
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Domáci futbalisti sú v úvode zápasu aktívnejší a zaslúžene sa dostávajú do vedenia. Center z ľavej strany síce odvrátil Vincent Kompany, no následne sa oprel do lopty CHARLIE DANIELS a krásnou strelou ľavačkou prekonal Edersona.
     
    11
    Tentokrát už brankár Asmir Begović musel zasahovať. Z ľavej strany centroval Danilo, ale jeho pas stlmil Nathan Aké, čím výrazne uľahčil prácu svojmu brankárovi.
     
    10
    Nová posila hostí z AS Monako Benjamin Mendy sa snažil odcentrovať z ľavej strany. Vynikajúco ho ale bránil Adam Smith, a tak bosniansky brankár Asmir Begović mohol zostať pokojný.
     
    9
    Prvýkrát sme v útočnej aktivite videli aj brazílskeho útočníka Gabriela Jesusa. Ten sa ale po pravej strane nepresadil, a tak bude nasledovať len vhadzovanie Charlieho Danielsa.
     
    8
    Mike Dean teraz výrazne dohováral spomínaným obrancom Manchestru City a rozhodne im podobné zákroky nebude tolerovať. Po trošku dlhšej pauze rozohral Nathan Aké, ale svojim pasom nenašiel Joshuu Kinga.
     
    7
    Teraz sme v priebehu niekoľkých sekúnd videli dva nedovolené zákroky na strane hostí. Najskôr si nedovolene počínal Vincent Kompany a následne aj jeho obranný kolega Nicolás Otamendi.
     
    6
    Teraz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj zverenci Pepeho Guardiolu. Španielsky tréner do základnej zostavy opäť nezaradil Sergia Agüera, ktorý je dlhodobo najlepším strelcom Manchestru City.
     
    5
    Pekná akcia v podaní domácich futbalistov. Na pravej strane dostal veľa priestoru Adam Smith, spätným pasom našiel Joshuu Kinga, no jeho strelecký pokus z vnútra šestnástky zblokoval Fernandinho.
     
    4
    The Cherries sa nepresadili ani po rohovom kope. Následne to skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu, no pred Joshuom Kingom dobre zasiahol brankár Ederson, ktorý dostal prednosť pred Claudiom Bravom.
     
    3
    Na začiatku zápasu vidíme veľa ostrých súbojov, ktoré sa zákonite končia aj faulami. Po faule Nicolása Otamendiho mali domáci výhodu priameho kopu, no center Adama Smitha odvrátil na roh práve spomínaný Argentínčan.
     
    2
    Hlavný arbiter opäť prerušuje hru, no tentokrát loptu prisudzuje domácim hráčom. Nedovoleným spôsobom si počínal defenzívny záložník z Brazílie Fernandinho.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti. V prvej minúte sme videli niekoľko osobných súbojov v strede ihriska. Napokon píska Mike Dean, keďže Harry Arter poslal na trávnik Davida Silvu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings, Daniels – Gosling, Surman (C), Arter – J. King, Defoe.
    Náhradníci: Boruc – B. Smith, L. Cook, Fraser, Ibe, Mousset, Afobe.

    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Mendy – Fernandinho – B. Silva, Silva, De Bruyne, Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Bravo – Stones, Agüero, Mangala, Delph, Sané, Y. Touré.

    Rozhodca: Mike Dean.
    Futbalisti Manchestru City pred zápasom na Vitality Stadium.

     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Program tretieho kola na Britských ostrovoch otvorí súboj na Vitality Stadium, kde domáci futbalisti Bournemouthu privítajú zatiaľ neporazený Manchester City. Zápas sa začína o 13:30 hod.

    AFC BOURNEMOUTH

    Bournemouth sa v predošlých dvoch sezónach prezentoval atraktívnym štýlom futbalu. Nebál sa útočiť ani proti silným súperom a neraz ich dokázal ozbíjať o cenné body. Vlaňajšiu sezónu ukončil na deviatom mieste, pričom v domácom prostredí bodoval v 13 z 19 duelov. Štart do nového ročníka ale "The Cherries" vôbec nevyšiel a po dvoch kolách majú v kolónke bodov i gólov nulu. Najskôr prehrali na ihrisku West Bromwichu 1:0 a pred siedmimi dňami nestačili ani na Watford (0:2). V oboch zápasoch mali zverenci Eddieho Howea jasnú územnú prevahu, no len ťažko sa presadzovali. Dokopy vyslali len tri strely na bránu, čo je veľmi málo. Chuť si napravili aspoň v Carabao Cupe, kde zvíťazili na pôde Birminghamu 1:2. Bournemouth v letnom prestupovom období získal Jermaina Defoea, ale skúsený útočník zatiaľ neskóroval. Domácim dnes bude chýbať zranený Junior Stanislas, ktorý v predošlom ročníku strelil sedem gólov. Toho trápia poranené slabiny a otázny je aj štart Simona Francisa.

    MANCHESTER CITY

    Manchester City otvoril sezónu súbojom s nováčikom z Brightonu. Ten veľmi dlho držal krok s favoritom zápasu, ale napokon prehral 0:2. Gólovo sa presadil argentínsky kanonier Sergio Agüero a o päť minút neskôr si strelil vlastný gól obranca Lewis Dunk. Po úvodnom víťazstve si zverenci Pepa Guardiolu verili na trojbodový zisk aj v domácom súboji s Evertonom. Na Etihad Stadium ale ich plány naštrbil 200. gól Waynea Rooneyho v Premier League a následné vylúčenie Kylea Walkera. Citizens ale v početnom oslabení zabojovali a aspoň remízu zachránil gól Raheema Sterlinga. Manchester City tak natiahol svoju sériu bez prehry v anglickej najvyššej súťaži už na desať zápasov. Teraz naň čaká obľúbený súper. S Bournemouthom sa v Premier League stretol štyrikrát a všetky duely vyhral s celkovým skóre 15:1. Okrem bývalého obrancu Tottenhamu bude hosťom chýbať aj Fabian Delph či İlkay Gündoğan. Nemecký reprezentant by mal byť fit až začiatkom septembra, keď na Citizens čakajú aj v súboje v Lige majstrov proti Šachtaru Donetsk, SSC Neapol a Feyenoordu Rotterdam.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 13. Daniels – 21. Jesus, 90+7. Sterling

    Karty:   23. Aké (BTH), 75. S. Cook (BTH), 85. Arter (BTH), 90+5. A. Smith (BTH) – 56. Kompany (MAC), 67. Otamendi (MAC), 79. Mendy (MAC), 90+3. Sterling (MAC)   90+9. Sterling (MAC)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:14.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings, Daniels – Gosling, Surman (C), Arter – J. King, Defoe (73. Afobe, 90+4. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – B. Smith, L. Cook, Fraser, Ibe, Mousset, Afobe.

    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Mendy – Fernandinho – B. Silva (66. Agüero), Silva (90+8. Stones), De Bruyne, Sterling – Jesus (82. Sané).
    Náhradníci: Bravo – Stones, Agüero, Mangala, Delph, Sané, Y. Touré.

    Rozhodca: Mike Dean