Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Augsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mainz 1:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:2 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 26.08.2017, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo stretnutia 2. kola nemeckej futbalovej Bundesligy. Spoločne zavítame do BayAreny v Leverkusene, kde sa domáci futbalisti stretnú s ambicióznym Hoffenheimom. Zápas sa začína o 15:30.

    BAYER LEVERKUSEN

    Tím z Leverkusenu má v tejto sezóne čo naprávať. Mužstvo, ktoré tradične bojuje v Nemecku o pohárové priečky, totiž vlani výrazne zaostalo za očakávaniami a obsadilo až konečnú 12. priečku. Pred touto sezónou tak u farmaceutov prišlo k veľkým zmenám. Z klubu odišlo veľké množstvo hráčov, medzi nimi aj opory ako Hakan Çalhanoğlu, Javier Chicharito Hernandéz či Ömer Toprak. Spomedzi posíl je najzvučnejším menom Sven Bender, ktorý prišiel z Borussie Dortmund a v Bayeri si tak zahrá po boku svojho brata Larsa. K zmene prišlo aj na trénerskom poste, keď dočasného trénera zo záveru uplynulého ročníka Tayfuna Korkuta vystriedal Heiko Herrlich. V príprave odohral Leverkusen sedem zápasov. Z tých však uspel len v jedinom, keď zdolal súpera z regionálnej ligy Speldorf. V ďalších prípravných súbojoch už Leverkusen zaznamenal len tri remízy a tri prehry. Spomínaný kouč Herrlich sa v dnešnom dueli bude musieť pravdepodobne zaobísť bez niekoľkých veľkých opôr. Určite nenastúpi Tin Jedvaj, no a určité zdravotné problémy trápia aj oboch bratov Benderovcov, mladého Kaia Havertza, aj kanoniera Stefana Kiesslinga. Tak uvidíme, kto z týchto futbalistov sa napokon na ihrisku objaví. Bayer v úvodnom kole novej ligovej sezóny nestačil na favorizovaný Bayern a podľahol mu 3:1.

    TSG 1899 HOFFENHEIM

    Kým Leverkusenu vlaňajší ligový ročník vôbec nevyšiel, v Hoffenheime zaznamenali najväčší úspech v histórii klubu, keď obsadili štvrtú priečku. Zverenci najmladšieho hlavného trénera v histórii Bundesligy Juliana Nagelsmanna sa vďaka tomu kvalifikovali do play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Tu však „schytali“ azda toho najťažšieho možného súpera – FC Liverpool. Napriek sympatickým výkonom sa po dvoch prehrách napokon v Hoffenheime budú musieť uspokojiť so skupinou Európskej ligy UEFA. Kvalitné výkony z uplynulého ligového ročníka si vyžiadali svoju daň v podobe veľkých zmien v kádri. Spomedzi odchodov sú najvýraznejšie tie Niklasa Süleho a Sebastiana Rudyho. Títo dvaja futbalisti si to namierili do majstrovského Bayernu Mníchov. Naopak, posilami klubu sa stali Havard Nordtveidt, Nico Schulz, Florian Grillitsch a na hosťovanie z bavorského veľkoklubu prišiel mladý Serge Gnabry. Hoffenheim absolvoval prípravu so šiestimi prípravnými duelmi. V nich nastúpil proti viacerým kvalitným súperom – zaznamenal štyri víťazstvá a dve prehry. V úvodnom kole nového ligového ročníka Hoffenheim zaknihoval triumf 1:0 nad Werderom Brémy.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Hoffenheim – Leverkusen 1:0
    Leverkusen – Hoffenheim 0:3
    Hoffenheim – Leverkusen 1:1
    Leverkusen – Hoffenheim 2:1
    Leverkusen – Hoffenheim 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Leno (C) – Henrichs, Tah, S. Bender, Wendell – Kohr, Aránguiz – Bellarabi, Mehmedi, Brandt – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Ramalho, Bailey, Kießling, Baumgartlinger, Havertz, Kampl.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Toljan, Bičakčić, Vogt (C), Hübner, Zuber – Kramarić, Rupp, Amiri – Uth, Wagner.
    Náhradníci: Kobel – Kadeřábek, Nordtveit, Demirbay, Grillitsch, Szalai, Ph. Ochs.

    Rozhodca: Harm Osmers.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas začal rozohrávkou domáceho tímu. Lverkusen poslal loptu postupne až k vlastnému gólmanovi a Bernd Leno tak začína prvú akciu dnešného zápasu. Po ľavej strane to individuálne skúšal Wendell, no všetko sa končí po ofenzívnom faule Bayeru.
     
    2
    Po prvý raz sa v ofenzíve chceli predviesť aj hostia z Hoffenheimu, Karim Bellarabi však dobre zapracoval v defenzíve proti Lukasovi Ruppovi, keď si dokázal vypýtať súperov faul.
     
    3
    Leverkusen začal zápas aktívne, jeho ofenzívni hráči sa snažia napádať rozohrávku Hoffenheimu už v zárodku. To teraz takmer spôsobilo problémy kapitánovi hostí Kevinovi Vogtovi.
     
    4
    Oliver Baumann po prvý raz odkopával od vlastnej brány, no po nepresnom pase brankára Hoffenheimu lopta končí v aute, a tak môžu svoju ďalšiu akciu založiť domáci futbalisti.
     
    5
    O ofenzívny pressing sa teraz pokúsili aj hostia, ktorí z neho však vyťažili len autové vhadzovanie na polovici súpera. Následne však Nadiem Amiri pokazil pokus o prenesenie hry na pravú stranu, a tak sa k slovu dostávajú opäť domáci.
     
    6
    Máme tu prvé vzrušenie na tribúnach BayAreny. Po neúspešnej akcii Hoffenheimu si totiž proti Charlesovi Aranguizovi nedovolene počínal Jeremy Toljan, ktorý môže byť rád, že nevidel žltú kartu.
     
    7
    Prvá nebezpečná akcia Leverkusenu. O prízemný center z pravej strany sa pokúsil Karim Bellarabi, pred Kevinovi Vollandom na úvodný rohový kop zápasu odvracia Ermin Bičakčić.
     
    8
    Po centri od pravej rohovej zastávky sa do vzduchu zavesil Sven Bender. Jeho hlavička však nebola natoľko presná ani dôrazná, aby mohla výraznejšie vystrašiť Olivera Baumanna.
     
    9
    Leverkusen mohol vyhrávať! Obrana hostí zabudla na Karima Bellarabiho, ktorý sa dostal k lopte na hranici ofsajdovej pasce, rútil sa sám na bránu hostí, avšak so zakončením dlho váhal, až mu loptu na rohový kop odkopol Kevin Vogt.
    9.
     
    10
    Nasledoval rohový kop v podaní Bellarabiho, s ktorým si však defenzíva Hoffenheimu dokázala poradiť. Pri lopte ale zostávajú zatiaľ oniečo aktívnejší futbalisti Bayeru.
     
    11
    Leverkusen na súperovej polovici tentokrát nič zaujímavejšie vymyslieť nedokázal, a tak to skúsia znova hostia, ktorí dnes nastúpili v netradičnej oranžovej sade dresov.
     
    12
    V strede poľa dobre zapracoval Steven Zuber, ktorý si dobre prikryl loptu proti Dominikovi Kohrovi. Ten ho musel faulovať, a tak je z toho štandardná situácia pre Hoffehheim.
     
    13
    Tempo hry nám začína postupne stúpať. Najskôr po nevydarenej štandardnej situácii hostí nevyšiel protiútok Bayeru a následne po ďalšom prenesení hry pred pokutové územie Bernda Lena totálne skazili situáciu 3 na 2 útočníci Hoffenheimu.
     
    14
    Admir Mehmedi si vymenil pozíciu s Karimom Bellarabim, priťukol mu loptu bližšie k osi ihriska, Bellarabi napriahol, avšak lopta sa z jeho pravačky zatočila tesne vedľa žrde brány hostí.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu hry, v ktorej sú predsa len aktívnejší domáci futbalisti. Treba povedať, že zatiaľ sledujeme pomerne slušný futbal na to, že ide len o druhé kolo nového ligového ročníka.
     
    16
    Karim Bellarabi zatiaľ patrí medzi najlepších futbalistov na ihrisku. Teraz sa znova vyhol ofsajdovej pasci defenzívy Hoffenheimu, z prvej priťukol loptu pod seba na Kevina Vollanda, ktorý ale namieril len nad bránu Olivera Baumanna.
     
    18
    Máme tu prvú žltú kartu dnešného zápasu. Kapitán Hoffenheimu Kevin Vogt prišiel do súboja s Dominikom Kohrom príliš neskoro, "prebrúsil" mu nohy, za čo vidí z rúk hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    19
    Na ľavej strane rozostavenia Leverkusenu sa od úvodu stretnutia snaží byť aktívny Wendell, avšak aj tento jeho útok prerušila píšťalka hlavného rozhodcu.
     
    20
    Karim Bellarabi tentokrát nemal s kým zakombinovať na pravej strane, a tak sa pokúsil zacentrovať cez Lukasa Ruppa, lopta však končí len za bránou hostí.
     
    21
    Sandro Wagner do dnešného zápasu nenastúpil v úplnej psychickej pohode. Teraz nezvládol súboj s Jonathanom Tahom a následne sa dostal na diaľku do konfliktu s fanklubom domáceho tímu.
     
    22
    Bayeru zatiaľ nerobí problém prechod do rýchlych protiútokov. Po ďalšom z nich mali domáci futbalisti k dispozícii rohovoý kop, ten ale žiadne nebezpečenstvo v pokutovom území Olivera Baumanna nepriniesol.
     
    23
    V polovici prvého polčasu na trávniku BayAreny vzplanuli vášne. Karim Bellarabi totiž nešetrne v súboji dvoch hráčom s číslom 14 na drese atakoval Sandra Wagnera.
     
    24
    Tak teraz sa ukázalo, aká dôležitá je herná prax. Obe mužstvá zatiaľ ukazujú, že skutočne sme len na začiatku sezóny. Najskôr spravil obrovskú hrúbku Kevin Vogt, ktorý stratil loptu, čím poslal hráčov Leverkusenu do protiútoku 4 na 2. Domáci to však úplne zbytočne prekombinovali, keď Admir Mehmedi veľmi, veľmi dlho váhal s prihrávkou na Kevina Vollanda.
     
    25
    Bayer Leverkusen síce na trávniku jednoznačne vládne, zatiaľ však má problémy v predfinálnej fáze. Defenzíva Hoffenheimu má však stále väčšie problémy.
     
    26
    Ďalšia nebezpečná koncovka domácich. Najskôr neprepálil Ermina Bičakčića Karim Bellarabi a následne z prvej nenamieril presne Charles Aranguiz.
     
    28
    Žltá karta aj na strane Bayeru. Vidí ju Karim Bellarabi, ktorý tentokrát veľmi nepríjemne zasiahol nohu Stevena Zubera.
    28. Žltá karta
     
    29
    Po súboji s Dominikom Kohrom spadol v pokutovom území Sandro Wagner a hostia si pýtali pokutový kop. Hlavný rozhodca si pomohol aj videotechnikou, ktorá ukázala nezavinený pád útočníka Hoffenheimu.
     
    30
    Začína sa nám poriadne priostrovať. Mark Uth teraz veľmi škaredým spôsobom prebrúsil nohy Wendella, čo vzbudila obrovské vášne na tribúnach.
     
    31
    Julian Brandt si krásne nabehol medzi obrancov Hoffenheimu, prebral si loptu a Erminovi Bičakčićovi už nezostávalo nič iné, ako ho faulovať. Stopér hostí vidí žltú kartu a navyše bude mať Leverkusen k dispozícii pokutový kop!
    31. Žltá karta
     
    32
    Bayer Leverkusen dal gól! K lopte na značke 11 metrov sa postavil ľavý ofenzívny obranca WENDELL, ten svojim pohybom pomýlil Olivera Baumanna a loptu poslal presne k pravej žrdi brány Hoffenheimu!
    32. Wendell (LEV) - 1:0
     
    33
    Tak v posledných minútach sa rozhodne nenudíme. Leverkusen sa dostal do zaslúženého vedenia, aj Hoffenheim sa však začína prebúdzať k lepšiemu ofenzívnemu výkonu. Tak uvidíme, či sa zverencom Juliana Nagelsmanna podarí vyrovnať.
     
    34
    Bayer však pokračuje vo svojej aktivite. Znova to domáci tím skúšal po pravej strane, kde ale tentokrát Karim Bellarabi stroskotal proti Jeremymu Toljanovi.
     
    35
    O pár sekúnd sa súboj Bellarabi-Toljan zopakoval a je z toho ďalší rohový kop pre Bayer. Ani táto štandardná situácia však Oliver Baumanna nevystrašila.
     
    36
    Na opačnej strane Sandro Wagner toľko napádal rozohrávku defenzívy Leverkusenu, až dostal do obrovských problémov Bernda Lena. Ten to však napokon aj so šťastím zvládol.
     
    37
    Do príležitosti sa takmer vyrútil Kevin Volland, útočník Leverkusenu bol však v momente prihrávky od svojho kolegu v postavení mimo hry.
     
    38
    Tentorz bol Kevin Volland v pozícii nahrávača, keď peknou prihrávkou "do ohňa" našiel nikým nekrytého Dominika Kohra, ten ale bránu hostí nepochopiteľne netrafil!
     
    39
    Andrej Kramarič je na pravej strane ofenzívy Hoffenheimu do týchto chvíľ úplne neviditeľný. Teraz sa pripomenul aspoń postavením v ofsajde.
     
    40
    Leverkusen znova dokázal rýchlo preniesť hru na opačnú stranu, kolmica na Kevina Vollanda však tentokrát svoj cieľ nenašla.
     
    41
    Futbalisti Bayeru zatiaľ jasne vládnu v strede poľa, z čoho vyplýva aj veľké množstvo prečíslení v prospech domáceho tímu. Po ďalšom z nich pálil nepresne z prvej Admir Mehmedi.
     
    42
    Po dlhšom čase sme videli súvislejšiu ofenzívnu akciu Hoffenheimu. Hostia ale nič nebezpečné vymyslieť nedokázali a pre center z ľavej strany si napokon bezpečne prišiel Bernd Leno.
     
    43
    Na opačnej strane sme videli šprintrésky súboj Jeremyho Toljana s Julianom Brandtom, ktorý sa ale končí len odkopom od brány Olivera Baumanna.
     
    43
    Konečne sa po súboji v strede poľa odrazila lopta aj na kopačky hosťujúcich futbalistov. Tí ale znova nedokázali prekvapiť defenzívu Leverkusenu. Kolmica na Sandra Wagnera totiž bola mimoriadne nepresná.
     
    44
    Kevin Volland si teraz prišiel po loptu až do hĺbky poľa, čím pomohol založiť nebezpečnú akciu svojho tímu, Julian Brandt ale tentokrát Kevina Vogta neprestrelil.
     
    45
    Aktivita domáceho celku pokračovala, Julian Brandt sa dokázal vyhnúť ofsajdovej línii, fantastickým zákrokom v poslednej chvíli zasiahol proti nemu Kevin Vogt.
     
    45
    V závere riadnej hracej doby prvého polčasu ešte pálil z prvej nebezpečne Wendell, lopta z jeho ľavačky však tentokrát cieľ nenašla.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    45+1
    Loptu na svojich kopačkách držia futbalisti Hoffenheimu. Tí s ňou síce manévrujú na polovici súpera, naďalej ale majú problém s kombináciou.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase mal zápas medzi Bayerom Leverkusen a Hoffenheimom pomerne slušné tempo. Aktívnejší boli domáci futbalisti, ktorí si dokázali vypracovať aj niekoľko zaujímavých príležitostí, skórovali však len raz. Z pokutového kopu sa v 33. minúte presadil Brazílčan Wendell. Ak si chce Hoffenheim z dnešného súboja odniesť nejaké body, bude musieť poriadne pridať. Hostia toho totiž zatiaľ veľa neukázali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Julian Nagelsmann musí s priebehom tohto zápasu niečo spraviť, a tak do druhého polčasu posiela namiesto Lukasa Ruppa Kerema Demirbaya.
     
    47
    Hoffenheim dal gól! Tak toto je neuveriteľné! Sven Bender nepochopiteľne a trestuhodne podcenil súboj so Sandrom Wagnerom, ten posunul loptu cez Jonathana Taha na ANDREJA KRAMARIĆA, ktorý už nemal problém poslať loptu popri Berndovi Lenovi do brány!
    47. Andrej Kramarić (HOF) - 1:1
     
    48
    Tak to je aboslútne ideálny úvod druhého polčasu pre Hoffenheim. Hosťom sa po nevýraznom prvom polčase podarilo prakticky okamžite po príchode z kabín vyrovnať.
     
    49
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia sa však z vyrovnania dlho netešili a ich problémy v defenzíve pokračujú ďalej. Admir Mehmedi posunul loptu doprava na KARIMA BELLARABIHO, ktorý pravačkou namieril presne k vzdialenejšej žrdi a strháva vedenie znova na stranu Leverkusenu!
    49. Karim Bellarabi (LEV) - 2:1
     
    50
    Tak to nám ten druhý polčas začal poriadne divoko. Ako nezaujatí fanúšikovia sme si nemohli nič lepšie priať. Verme, že sa ešte nejakého gólu na jednej či druhej strane dočkáme.
     
    52
    Sandro Wagner chce dnes pre svoj tím veľmi vybojovať body. Aj teraz veľmi dôrazne gestikuloval smerom k podávačovi lôpt, aby mohol čo najrýchlejšie rozohrať autové vhadzovanie.
     
    53
    Julian Brandt dnes zatiaľ príliš výrazný nie je, no keď už sa dostane k lopte, tak to stojí zato. Tentokrát stredopoliar domácich napriahol spoza pokutového územia, lopta však skončila len na tribúne za bránou, ktlrú v druhom polčase stráži Oliver Baumann.
     
    54
    Wendellovi takisto dnešný zápas veľmi chutí. Jeho ďalší center z ľavej strany ale dokázal odvrátiť Benjamin Hübner. Lopta však skončila znova len na kopačkách futbalistov Leverkusenu.
     
    55
    Tak ako v prvom polčase, aj v tom druhom zatiaľ v strede poľa vládnu domáci futbalisti, ktorí dokážu vyhrávať osobné súboje a navyše zbierajú veľkú väčšinu odrazených lôpt.
     
    56
    Julian Brandt reklamoval smerom k rozhodcovi hru rukou v strede ihriska v podaní Stevena Zubera, je z toho znova lopta pre Bayer.
     
    57
    Krátko pred uplynutím hodiny hry registrujeme druhé striedanie v podaní Juliana Nagelsmanna. Ten z ihriska sťahuje Stevena Zubera a na jeho miesto posiela ofenzívneho českého obrancu Pavla Kadeřábka.
     
    58
    Okamžite po rozohratí štandardnej situácie na polovici ihriska nakopol svoje motory Karim Bellarabi, unikol Kevinovi Vogtovi, no pravačkou tentokrát namieril len do bočnej siete.
     
    59
    Prvý dotyk s loptou v tomto zápase nebol pre Pavla Kadeřábka vôbec úspešný. Českému obrancovi ušla v súboji s Wendellom lopta mimo ihriska, a tak vhadzuje domáci futbalista.
     
    60
    Tak teraz mal Ermin Bičakčić poriadne šťastie. Bosniansky obranca Hoffenheimu má totiž od pokutového kopu z prvého polčasu na svojom konte žltú kartu. Druhú mu terza hlavný rozhodca odpustil potom, čo Bičakčić zasiahol lakťom do krku Kevina Vollanda.
     
    61
    Takmer navlas rovnakým zákrokom proti Wendellovi sa v tejto chvíli previnil aj nový muž na ihrisku Pavel Kadeřábek, ani on však nie je potrestaný žltou kartou.
     
    62
    Wendell zostal na malú chvíľu otrasený na hracej ploche a bude potrebovať krátke ošetrenie. V tomto momente sa tak nehrá, obranca Bayeru musí nakrátko opustiť ihrisko.
     
    63
    Do pokutového územia, ktorému kraľuje Oliver Baumann putoval ďalší center z kopačky Karima Bellarabiho, defenzíva Hoffenheimu však tentokrát nezaváhala.
     
    64
    Julian Brandt poslal kolmicu Charlesovi Áranguizovi, ktorý odovzdal loptu Kevinovi Vollandovi. Ten sa k strele neodhodlal, po zásahu Ermina Bičakčića je z toho rohový kop pre Leverkusen.
     
    65
    Kombinačné problémy zverencov trénera Nagelsmanna naďalej pokračujú. Hostia malu možnosť vyraziť do rýchleho protiútoku, lopta však bez väčšieho vzrušenia končí u Bernda Lena.
     
    66
    Bernd Leno po dlhšom čase musel zasahovať. Nadiem Amiri sa na hranici pokutového územia obtočil okolo Juliana Brandta, avšak namieril len do miest, kde bol pripravený domáci gólman.
     
    67
    Po nevydarenom centri Pavla Kadeřábka vyrazil Bayer do rýchleho protiútoku. Nedorozumenie medzi prihrávajúcim Julianom Brandtom a nabiehajúcim Kevinom Vollandom však snahu domácich prekazilo.
     
    68
    V posledných desiatkach sekúnd sa zdá, akoby Hoffenheim stále viac otváral hru. Teraz sa to hosťujúcemu celku takmer vypomstilo, keď Dominik Kohr nenasmeroval svoju kolmicu na Juliana Brandta.
     
    69
    Karim Bellarabi to skúsil na pravej strane, avšak proti nemu v defenzíve veľmi dobre zapracoval Kerem Demirbay. Hoffenheim zakladá protiútok.
     
    70
    Hoffenheim dal gól! Kerem Demirbay nielenže založil protiútok, ale napokon vymyslel aj gólový center! Defenzíva Leverkusenu po druhý raz v druhom polčase prepadla na plnej čiare, lopta prepadla až k MARKOVI UTHOVI, a ten aj s prispením brvna zaznamenáva vyrovnávajúci presný zásah. Ten znova potvrdila aj videotechnika.
    70. Mark Uth (HOF) - 2:2
     
    71
    Leverkusen okamžite po inkasovanom góle strieda. Z ihriska odchádza evidentne vyčerpaný Julian Brandt, ktorý prepúšťa miesto Jamajčanovi Lenovi Baileymu.
     
    72
    Budem sa opakovať, ale Sandro Wagner je dnes mimoriadne namotivovaný. Tentokrát veľmi temperamentne vyjadril nesúhlas s ofsajdovým verdiktom v jeho neprospech.
     
    73
    Hoffenheim zvyšuje obrátky. Tentokrát sa v tesnej blízkosti brány domácich ocitol Kerem Demirbay, ktorý trafil len do Svena Bendera a je z toho rohový kop pre zverencov trénera Nagelsmanna.
     
    74
    Hostia si vyčerpali všetky tri striedania už viac ako štvrťhodiny pred koncom zápasu. Posledným futbalistom Hoffenheimu, ktorý nedohrá dnešné stretnutie je Nadiem Amiri, na jeho miesto prichádza Florian Grillitsch.
     
    76
    Posledné minúty jednoznačne patria hosťujúcemu tímu. Po odrazenej lopte pálil z prvej Florian Grillitsch. Bernd Leno nemal s jeho strelou žiadne problémy.
     
    77
    Tak a pre dnešok máme dostriedané. Heiko Herrlich totiž siahol k dvojitému striedaniu, keď vymenil hrotových útočníkov – Stefana Kießlinga za Kevina Vollanda a takisto už na ihrisku nevidíme Admira Mehmediho, ktorého nahradil Andre Ramalho.
     
    78
    V týchto chvíľach sa znova chvíľu nehrá, keď sa ofenzávnym faulom na polovici súpera previnil Karim Bellarabi, ktorý si to teraz ešte vysvetľuje s Keremom Demirbayom.
     
    79
    Hoffenheim je približne od 65. minúty ako pokropený živou vodou a v záverečných približne desiatich minútach sa jednoznačne pokúsi strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    80
    Naopak, Leverkusen sa potrebuje po nevýrazných posledných minútach trochu skoncetrovať, a tak teraz jeho obrancovia pomalou kombináciou zakladajú ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    81
    Leverkusen naďalej kombinuje na polovici hostí, defenzíva Hoffenheimu ale v druhom polčase pracuje takmer bezchybne. Snáď s výnimkou druhého gólu Bayeru.
     
    82
    Po obrannom zákroku Pavla Kadeřábka pálil Wendell, avšak ani tentokrát svojou ľavačkou nedokázal nasmerovať loptu na bránu Olivera Baumanna.
     
    83
    Menšie zdravotné problémy má v týchto chvíľach Jeremy Toljan, ktorého pravačku v osobnom súboji zasiahol Benjamin Henrichs. Znova je hra na niekoľko desiatok sekúnd prerušená.
     
    84
    Stredopoliar hostí by ale mal byť v poriadku. Vyzerá to tak, že nebude potrebovať ani ošetrenie od svojho lekárskeho tímu.
     
    85
    Karim Bellarabi tentokrát na ľavej strane, pokúšal sa presadiť proti dvojici striedajúcich hráčov Grillitsch-Kadeřábek, Florian Grillitsch tento súboj zvládol len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    86
    Leverkusen mal k dispozícii štandardnú situáciu, po zrazenom centri pálil z prvej Leon Bailey, avšak jamajský útočník loptu medzi tri žrde nenasmeroval.
     
    87
    Andrej Kramarić dnes síce skóroval, okrem toho si však nespomínam na žiaden jeho svetlý moment z posledných 87 minút hry. Aj tentokrát si v súboji so Svenom Benderom počínal nedovolene, a tak lacno prichádza o loptu.
     
    88
    Tak teraz mali domáci aj poriadnu dávku šťastia, keď Wendell veľmi nepríjemne dohral súboj so Sandrom Wagnerom, za čo mal podľa môjho nezaujatého názoru vidieť minimálne žltú kartu.
     
    89
    Domáci obranca Wendell záver dnešného stretnutia vôbec nezvláda. Tentokrát znova mimoriadne nepríjemne zasiahol Sandra Wagnera, za čo si už tú spomínanú žltú kartu v rukách hlavného rozhodcu vyslúžil.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať až tri minúty.
     
    90+1
    Ďalší nedovolený zákrok a znova v tom bol Sandro Wagner. Tentokrát však v pozícii faulujúceho, keď rukami stiahol k zemi Charlesa Áranguiza.
     
    90+2
    Stefan Kießling zakombinoval s Leonom Baileym, Benjamin Henrichs však následne so svojim centrom váhal až príliš dlho a o loptu prišiel.
     
    90+3
    V závere dnešného stretnutia ešte úprava štatistík, keď sa do ofsajdového postavenia dostal aj Leon Bailey. Táto situácia nám už ale uzatvára celý zápas.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie 2. kola Bundesligy medzi Bayerom Leverkusen a Hoffenheimom prinieslo dva rozdielne polčasy. V tom prvom jednoznačne dominovali domáci, ktorí ale svoj tlak dokázali využiť len na strelenie jedného gólu. V úvode druhého polčasu po školáckej chybe Svena Bendera vyrovnal Andrej Kramarić. Na jeho presný zásah síce dokázal reagovať azda najlepší hráč dnešného zápasu Karim Bellarabi, avšak hostia si napokon z toho výborného zápasu odvážajú bod, keď v 70. minúte uzavrel gólový účet stretnutia Mark Uth. Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko, avšak už približne o hodinu sa na vás teším pri šlágri medzi Borussiou Dortmund a Herthou Berlín. Dovtedy sa majte pekne! (17:26:08)

    Jakub Kocourek

    Góly: 32. Wendell (pen.), 49. Bellarabi – 47. Kramarić, 70. Uth

    Karty:   28. Bellarabi (LEV), 89. Wendell (LEV) – 18. Vogt (HOF), 31. Bičakčić (HOF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:10.
    Bayer Leverkusen: Leno (C) – Henrichs, Tah, S. Bender, Wendell – Kohr, Aránguiz – Bellarabi, Mehmedi (77. Ramalho), Brandt (71. Bailey) – Volland (77. Kießling).
    Náhradníci: R. Özcan – Ramalho, Bailey, Kießling, Baumgartlinger, Havertz, Kampl.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Toljan, Bičakčić, Vogt (C), Hübner, Zuber (57. Kadeřábek) – Kramarić, Rupp (46. Demirbay), Amiri (74. Grillitsch) – Uth, Wagner.
    Náhradníci: Kobel – Kadeřábek, Nordtveit, Demirbay, Grillitsch, Szalai, Ph. Ochs.

    Rozhodca: Harm Osmers