Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Augsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mainz 1:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 26.08.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund dnes najmä v druhom polčase nepredviedla nijak oslnivý výkon, napriek tomu to však proti Herthe Berlín stačilo na trojbodový zápis po víťazstve. K Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý sa presadil ešte v prvom polčase sa v tom druhom presnou strelou pridal aj Nuri Şahin, ktorý tak uzavrel stav stretnutia na konečných 2:0. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčim a prajem vám príjemný zvyšok sobotňajšieho večera! (20:24:41)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    S následnou štandardnou situáciou si už domáci futbalisti poradili, Pierre-Emerick Aubameyang sa ale pri ďalšom pokuse o rýchly protiútok k lopte v pokutovom území nedostal.
     
    90+1
    Roman Bürki si v nadstavenom čase zachránil čistý štít. Vladimír Darida si prebral loptu na osi ihriska, videl dobre postaveného Niklasa Starka, ktorého nepríjemnú strelu vytlačil Bürki na rohový kop.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    90
    Dan-Axel Zagadou to myslel veľmi zaujímavo, avšak jeho kolmica za obranu nenašla ani Pierrea-Emericka Aubameyanga, ani Christiana Pulisica.
     
    89
    Marc Bartra hľadal dlhou loptou na hrote útoku neúnavného Christiana Pulisica, toho ale ako oko v hlave stráži Sebastian Langkamp.
     
    88
    Domáci futbalisti sa už nemajú kam ponáhľať, a tak sa teraz pomalou rozohrávkou v blízkosti stredového kruhu snažia nazbierať cenné sekundy.
     
    87
    Hertha Berlín už hrá vabank. Borussii sa tak naskytla ďalšia príležitosť na rýchly protiútok. Kolmica Nuriho Şahina na Pierrea-Emericka Aubameyanga však mierila do ofsajdu.
     
    86
    Christian Pulisic ukázal skvelú prácu s loptou, keď v pokutovom území vycvičil dvojicu súperov, Runemu Jarsteinovi napokon pomohol až Sebastian Langkamp.
     
    85
    Dan-Axel Zagadou chcel predĺžiť loptu na Šindžiho Kagawu, tam však bol dobre postavený Mitchell Weiser, ktorý zastavil akciu domácich.
     
    84
    Po centri Mitchella Weisera z pravej strany vznikol v pokutovom území Borussie Dortmund menší zmätok, hlavný rozhodca napokon píska po ofenzívnom faule Genkiho Haragučiho na Ömera Topraka.
     
    83
    O pár desiatok sekúnd neskôr pálil z ďalšej zaujímavej pozície Christian Pulisic, namieril však len nad bránu gólmana Herthy Berlín.
     
    82
    Obrovská príležitosť Borussie Dortmund! Pierre-Emerick Aubameyang sa dostal k lopte na pravom krídle, svojim prízemným centrom našiel Gonzala Castra, ten ale loptu napálil len do Runeho Jarsteina. Neujala sa ani dorážka Nuriho Şahina, ktorý trafil Marvina Plattenhardta.
     
    81
    Ömer Toprak teraz takitckým faulom zabrzdil ofenzívnu akciu Herthy, keď poslal na zem japonského stredopoliara Genkiho Haragučiho.
     
    80
    Maximilian Philipp má pre dnešok odpracované. Pri striedaní dvoch letných posíl Borussie Dortmund ho na ihrisku nahrádza Mahmoud Dahoud.
     
    79
    Šindži Kagawa prepustil center od Gonzala Castra Maximilianovi Philippovi, ktorý vyslal zaujímavý pokus smerom na bránu hostí, Rune Jarstein však zasahovať nemusel.
     
    78
    Znova sa chvíľu nehrá a znova v tom je Maximilian Philipp. Tentokrát však v pozícii faulujúceho, keď pomerne nepríjemne zasiahol Niklasa Starka.
     
    77
    Po osobnom súboji s Marvinom Plattenhardtom hlásil menšie zdravotné problémy Maximilian Philipp. Mal by však byť v poriadku, hra je napriek tomu na pár sekúnd prerušená.

    Jakub Kocourek

    Góly: 15. Aubameyang, 57. Şahin

    Karty:   30. Papastathopoulos (DOR) – 66. Plattenhardt (HER)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 12:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (40. Toprak), Bartra, Zagadou – G. Castro, Şahin, M. Götze (64. Kagawa) – Pulisic, Aubameyang, Philipp (80. Dahoud).
    Náhradníci: Weidenfeller – Dahoud, Isak, Kagawa, Passlack, Subotić, Toprak.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Leckie, Darida, Kalou (58. Haraguči) – Ibišević (58. Esswein).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Haraguči, Lustenberger, Torunarigha, Pekarík, Stocker.

    Rozhodca: Marco Fritz