Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Augsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mainz 1:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 26.08.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Roman Bürki si v nadstavenom čase zachránil čistý štít. Vladimír Darida si prebral loptu na osi ihriska, videl dobre postaveného Niklasa Starka, ktorého nepríjemnú strelu vytlačil Bürki na rohový kop.
     
    86
    Christian Pulisic ukázal skvelú prácu s loptou, keď v pokutovom území vycvičil dvojicu súperov, Runemu Jarsteinovi napokon pomohol až Sebastian Langkamp.
     
    82
    Obrovská príležitosť Borussie Dortmund! Pierre-Emerick Aubameyang sa dostal k lopte na pravom krídle, svojim prízemným centrom našiel Gonzala Castra, ten ale loptu napálil len do Runeho Jarsteina. Neujala sa ani dorážka Nuriho Şahina, ktorý trafil Marvina Plattenhardta.
     
    80
    Maximilian Philipp má pre dnešok odpracované. Pri striedaní dvoch letných posíl Borussie Dortmund ho na ihrisku nahrádza Mahmoud Dahoud.
     
    79
    Šindži Kagawa prepustil center od Gonzala Castra Maximilianovi Philippovi, ktorý vyslal zaujímavý pokus smerom na bránu hostí, Rune Jarstein však zasahovať nemusel.
     
    74
    Tak toto bolo školácke nedorozumenie medzi dvojicou Łukasz Piszczek- Ömer Toprak, Alexander Esswein sa dostal k lopte doslova ako slepé kura k zrnu, až od samého prekvapenia prekopol bránu ROmana Bürkiho.
     
    66
    Na opačnej strane nakopol svoje motory Christian Pulisic, a tak ho len za cenu nedovoleného zákroku musel zastaviť Marvin Plattenhardt. Krajný obranca hostí si vyslúžil od hlavného rozhodcu za tento zákrok žltú kartu.
     
    65
    Tak teraz sa nám to na ihrisku poriadne rozprúdilo. Hertha Berlín Mala k dispozícii ďalší rohový kop, po ktorom sa dostal k mimoriadne nebezpečnej hlavičke Sebastian Langkamp. Roman Bürki však predviedol skvelý reflexívny zákrok.
     
    64
    Mario Götze sa do dnešného zápasu nedostal tak, ako by si azda jeho tréner Peter Bosz predstavoval, a tak sa stretnutie pre nemeckého stredopoliara končí, na jeho miesto prichádza Šindží Kagawa.
     
    58
    Pál Dardai reaguje na nepriaznivý vývoj dvojitým striedaním. Z ihriska odchádza dnes nevýrazná dvojica Vedad Ibišević, Salomon Kalou, na ich mieste vidíme Alexandra Essweina s Genkim Haragučim.
    57. Nuri Şahin (DOR) - 2:0
     
    57
    Dortmund dal gól! Ak si dnes niekto v drese Borussie zaslúžil gól, tak to bol rozhodne NURI ŞAHIN. Łukasz Piszczek odcentroval z pravej strany, k odrazenej lopte sa dostal práve turecký stredopoliar a trafil to skutočne nádherne!
     
    40
    Pomerne otraseného Sokratisa Papastathopoulosa strieda na ihrisku predsezónna posila z Bayeru Leverkusen Ömer Toprak.
     
    30
    Presne po uplynutí polhodiny hry registrujeme prvého potrestaného. Žltú kartu vidí domáci kapitán Sokratis Papastathopoulos, ktorý to prehnal s agresivitou v súboji s Vladimírom Daridom.
     
    28
    Salomon Salou stroskotal na pravej strane proti Danovi-Axelovi Zagadouovi, vznikol z toho rýchly protiútok domácich. K lopte sa dostal v pokutovom území Christian Pulisic, vypálil spoza dvojice súperov, Rune Jarstein predviedol skvelý zákrok!
     
    15
    Dortmund dal gól! Presne v závere úvodnej štvrťhodiny otvárajú domáci futbalisti skóre zápasu. Veľmi dobre zapracoval Dan-Axel Zagadou, ktorý vybojoval loptu pre Nuria Şahina. Ten poslal presný center na PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, Gabončan loptu len jemnučko pohladil, čím pomýlil súperovho gólmana.
    Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 1:0

    Jakub Kocourek

    Góly: 15. Aubameyang, 57. Şahin

    Karty:   30. Papastathopoulos (DOR) – 66. Plattenhardt (HER)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 12:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (40. Toprak), Bartra, Zagadou – G. Castro, Şahin, M. Götze (64. Kagawa) – Pulisic, Aubameyang, Philipp (80. Dahoud).
    Náhradníci: Weidenfeller – Dahoud, Isak, Kagawa, Passlack, Subotić, Toprak.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Leckie, Darida, Kalou (58. Haraguči) – Ibišević (58. Esswein).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Haraguči, Lustenberger, Torunarigha, Pekarík, Stocker.

    Rozhodca: Marco Fritz