Alavés – Barcelona 0:2 (kon.) | Levante – La Coruña 2:2 (kon.) | Girona – Malaga 1:0 (kon.)
Las Palmas – Atlético Madrid 1:5 (kon.)
koniec
UD Las Palmas
1:5 (0:2)
Atlético Madrid
Sobota 26.08.2017, 22:15 • Estadio de Gran Canaria • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dnešný duel. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny plný šancí a gólových momentov. Napriek tomu, že malo Atlético Madrid pomer držania lopty len 38% dokázalo svojmu súperovi naložiť päť kúskov. Oba celky sa snažili kontrolovať priebeh hry a držať loptu na svojich kopačkách tak dlho, ako to len išlo. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (00:09:09)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:6.
    Střely mimo: 5:2.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 11:9.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Chichizola musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Yannick Carrasco. To sa mu aj podarilo a loptu už má vo svojej moci.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte dve minútky navyše.
     
    89
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok a vyčkávajú na koniec tejto nočnej mory.
    88. Thomas Partey (ATM) - 1:5
     
    88
    Atlético dalo gól!
    THOMAS PARTEY si na hranici veľkého vápna spracoval prihrávku Yannicka Carrasca a následnou strelou spomedzi brániacich hráčov mieril presne do ľavej časti bránky. Stav zápasu je 1:5!
     
    87
    Hostia sa rozhodli voľný kop rozohrať nakrátko, čo znamená, že Atlético Madrid môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    86
    Saúl Niguez bol faulovaný na polovici súpera, vďaka čomu bude jeho tím zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    85
    Jonathan Viera sa snažil napraviť svoju reputáciu po nepremenenom pokutovom kope strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdýy projektil smeroval úplne mimo bránky a my budeme sledovať odkop od bránky v podaní Oblaka.
     
    84
    Castellano poslal prudký center z ľavej strany ihriska, ale len do priestorov, kde bol pripravený Giménez, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    83
    Lopta sa nachádza v strede ihriska, kde ju pod kontrolou majú domáci futbalisti. Tí hosťujúci sa už nehrnú do útoku a snažia sa udržať momentálny stav stretnutia.
    81. Jonathan Viera (LPA)
     
    81
    Jonathan Viera (UD Las Palmas) nepremenil pokutový kop. Jeho slabučký pokus do stredu bránky nebol tým správnym receptom na pozorného Oblaka.
     
    81
    UD Las Palmas bude zahrávať pokutový kop!
    80. Jonathan Viera (LPA)
     
    80
    Jonathan Viera sa snažil individuálnym spôsobom prejsť cez brániaceho hráča. To sa mu síce nepodarilo, ale dokázal udržať loptu na kopačke.
     
    79
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Hernán, prichádza Benito Ramírez.
     
    77
    Koke ešte stihol loptu skôr, ako by po jeho dotyku skončila v zámedzí. Stihol loptu ešte odkopnúť za postrannú čiaru, vďaka čomu bude súper zahrávať outové vhadzovanie.
     
    76
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Momo, prichádza Javi Castellano.
    75. Koke (ATM) - 1:4
     
    75
    Atlético dalo gól!
    KOKE sa vo vnútri šestnástky dostal k odrazenej lopte, na ktorú reagoval akrobatickým zakončením, po ktorom sa lopta ocitla v sieti. Stav stretnutia je 1:4 a už je viac-menej rozhodnuté. Asistenciu si pripisuje Yannick Carrasco.
     
    74
    David Simón posiela center do veľkého vápna. Avšak defenzíva súpera eliminuje hrozbu dobrým odkopom.
     
    73
    Futbalisti Las Palmas sú usadení na polovici súpera, ale veľmi sa im nedarí dostať sa bližšie k vápnu súpera. Je pravda, že defenzíva Atlética Madrid dnes funguje na výbornú a svojmu súperovi ponúka len minimim priestoru na hracej ploche.
     
    72
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Pomer držania lopty je: 60:40.
     
    71
    Hostia signalizovali, že si Calleri spracoval loptu rukou. Hlavný arbiter im dal za pravdu a hvizdom vstupuje do diania hry.
     
    70
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Šime Vrsaljko, prichádza Stefan Savić.
     
    69
    Dani Castellano poslal dopredu dlhý pas, ale Jan Oblak sa ho pohodlne zmocnil.
     
    68
    Giménez sa sťažuje na adresu hlavného arbitra, ktorý nechal hru pokračovať po jeho páde na trávnik po súboji s Callerim. Nič to nemení na veci, že budú pri lopte domáci hráči, ktorí budú vhadzovať.
     
    67
    Vrsaljko bol donútený zahrať loptu za postrannú čiaru na vlastnej polovici ihriska, vďaka čomu Las Palmas získava outové vhadzovanie.
     
    65
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Fabio González, prichádza Sergio Araujo.
     
    64
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Fernando Torres.
     
    63
    Hernán svojim pasom hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale k nemu sa lopta nedostala. Prihrávka nebola príliš presná a tak si loptu s veľkým kľudom spracoval Giménez.
    62. Koke (ATM) - 1:3
     
    62
    Atlético dalo gól!
    KOKE stál v správnom čase na správnom mieste, keď sa k nemu dostala lopta z kopačky brániaceho hráča. Neváhal a poslal ďalekonosný pokus, ktorý končí v pravej časti bránky. Gólman bol v tomto prípade bezmocný. Stav stretnutia je 1:3! Bez asistencie.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Jonathan Viera (UD Las Palmas).
     
    61
    Jonathan Calleri to s dôrazom prehnal, čo malo za dôsledok, že Ignacio Iglesias Villanueva vstúpil hvizdom do zápasu a nariaďuje štandardnú situáciu.
     
    60
    Atlético Madrid bude vhadzovať na polovici súpera, po čom sa môžu usadiť a rozbehnúť svoj kolotoč.
    58. Jonathan Calleri (LPA) - 1:2
     
    58
    Tím Las Palmas práve strelil gól!
    Domácim sa podaril znížiť nepriaznivý stav stretnutia zásluhou JONATHANA CALLERIHO, ktorého hlavičkový pokus mieril presne do odkrytej časti bránky. Stav stretnutia je 1:2! Asistenciu si za presný center pripíše na svoje konto Figueroa Cabrera Momo.
     
    58
    Yannick Carrasco si vytvoril priestor na zakončenie a z veľkej diaľky to skúsil. Jeho snaha ale stroskotala nad brvnom. Nasledovať bude odkop od bránky UD Las Palmas.
     
    57
    Diego Godín predviedol úctihodný sklz, po ktorom zbavil súpera lopty. V opačnom prípade by sa útočiaci hráči dostal do samostatného úniku.
     
    56
    Striedajúci Gabi bol okamžite zapojený do akcie svojho tímu, ale nie príliš slávne. V čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    55
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Gabi.
     
    55
    Godín sa prezentoval obrovskou nepresnosťou, vďaka ktorej jeho tím prišiel o loptu. Correa na jeho prihrávku ani nereagoval.
     
    54
    Oblak si po nariadenom voľnom kope pripisuje veľmi jednoduchý, ale hlavne úspešný zákrok po priamom ohrození jedného z domácich hráčov.
     
    53
    Luciano Vietto sa očividne neriadi zlatým pravidlo "správaj sa k iným tak, ako chceš, aby sa oni správali k tebe". Predviedol nešetrný zákrok a Ignacio Iglesias Villanueva nemal inú možnosť, než zapískať.
     
    52
    Po individuálnej akcii Carrasca zahrávalo Atlético rohový kop. Exekútor rohového kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku.
     
    51
    Držanie lopty je momentálne 57% v prospech domáceho celku a 43% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    50
    Jonathan Calleri bol v ofsajde za obranou súpera a asistent rozhodcu to videl. Súperov tím bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    49
    Koke sa snažil prejsť po pravej strane ihriska bližšie ku vápnu súpera, ale tam bol pripravený obranca, ktorý mu jeho výlet včasným zákrokom ukončil.
     
    48
    Bigas prízemnou prihrávkou stredom ihriska hľadal lepšie postaveného spoluhráča. Jeho prihrávka však nemala dostatočnú razanciu a tak si loptu pohodlne prevzal Amartey.
     
    47
    UD Las Palmas získava výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štvrtý rozhodca sa nerozhodol nadstaviť ani minútku navyše a tak ten hlavný ukončuje prvý polčas. V ňom sme mali možnosť vidieť dva presné zásahy ešte v prvej desaťminútovke z kopačky Correa a Ferreira-Carrasca. Oba celky sa snažia kontrolovať priebeh hry a mať loptu na vlastných kopačkách tak dlho, ako to len pôjde. My sa Vám opäť hlásime približne o 13 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Lemos vyslal nepodarený pokus z priameho kopu zo slušnej diaľky. Mal v úmysle ohroziť gólmana, ale loptu poslal vysoko nad brvno.
     
    44
    Luciano Vietto bol pri snahe získať loptu až príliš ostrý a fauloval protihráča. Ignacio Iglesias Villanueva odpískal nedovolený zákrok. Štandardná situácia. Las Palmas zrejme skúsi poslať loptu o čosi bližšie k súperovej bránke.
     
    43
    Hernan zahral rohový kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia.
     
    43
    Simón sa s loptou vybral na výlet smer útok. Z pravej strany ihriska sa snažil poslať centrovanú loptu, ale tento pokus dokázal prečítať brániaci hráč a zblokovať ho. Lopta smerovala do zámedzia, čo znamená, že Las Palmas bude zahrávať rohový kop.
     
    42
    Correa robil čo mohol, aby si dokázal spracovať nepresnú prihrávku svojho spoluhráča, ale to sa mu napokon nepodarilo. Lopta smeruje za postrannú čiaru a tak budú domáci zahrávať outové vhadzovanie.
     
    41
    Yannick Carrasco sa snažil zaujímavým spôsobom prejsť cez dvojicu brániacich hráčov a takmer sa mu to podarilo, ale iba takmer. O loptu napokon prišiel a ku zakončeniu sa nedostal nikto.
     
    40
    Centrovaný pokus po rohovom kope si našiel cestu len na kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu odvrátil.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Luciano Vietto (Atlético Madrid).
    Žltú kartu dostáva Fabio González (UD Las Palmas). Obaja za opakované strkanice pred zahraním rohového kopu.
     
    38
    Angel Correa predviedol center do šestnástky. Obrana súpera odvracia loptu do bezpečia. Lopta putuje mimo ihriska. Atlético Madrid získava výhodu rohového kopu.
     
    38
    Držanie lopty je momentálne 56% v prospech domáceho celku a 44% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    37
    Už to vyzeralo tak, že sa Calleri dostane do zakončenia ešte pred hranicou veľkého vápna, ale v tomto prípade skvelo zakročil Giménez, ktorý ho od lopty odstavil a nedovolil mu zakončiť.
     
    36
    UD Las Palmas bude zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    35
    Asistentova ruka je hore, pretože Jonathan Viera nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.
     
    34
    Po nedovolenom zákroku mohli hostia navýšiť svoje vedenie, ale centrovaný pokus po voľnom kope smeroval len do rukavíc pozorného gólmana Las Palmas.
     
    33
    Hernan sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Ignacio Iglesias Villanueva fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky.
     
    32
    V šestnástke Las Palmas boli menšie nepokoje, ktoré zapríčinila útočná snaha Atlética Madrid, ale vďaka včasnému zákroku Moma sa do zakončenia nedostal nikto.
     
    30
    Lopta sa nachádza na kopačke Oblaka, ktorý sa bude snažiť rozbehnúť úspešnú akciu svojho tímu.
     
    29
    Jonathan Viera zbytočne nešpekuloval a poslal nebezpečný projektil z väčšej vzdialenosti. Jeho strelecký pokus však vôbec nesmeroval medzi tri žrde. Nasleduje odkop od Oblakovej bránky.
     
    28
    Hernan posiela center do pokutového územia. Žiaľ, obrana súpera si s jeho snahou poradila a loptu pohodlne pokryla.
     
    27
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Pri lopte sú hráči Las Palmas, ktorí sa prezentujú sériami krátkych prihrávok.
     
    26
    Jonathan Viera sa snažil prejsť cez dvojicu brániacich hráčov, ale na toto bol prikrátky. Ako rýchlo s loptou prišiel, tak rýchlo aj o ňu došiel.
     
    25
    Loptu si medzi sebou vymieňajú hráči Atlética Madrid, ktorí do svojej hry zapájajú aj vlastného gólmana. Ten smelo pokračuje a prihráva loptu vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Pedro Bigas (UD Las Palmas). To si vyslúžil za držanie protihráča.
     
    24
    Pekná samostatná robota a v nej Jonathan Viera. Po sóle presne a prudko napálil loptu z hranice veľkého vápna presne k ľavej žrdi. Nanešťastie pre neho, gólman ponúkol krásny zákrok a pokus zmaril.
    23. Jonathan Viera (LPA)
     
    23
    Po rohovom kope sa k lopte dostal jeden z domácich hráčov, ktorý sa rozhodol zakončiť, ale jeho strela z vnútra šestnástky bola zblokovaná brániacim hráčom.
     
    22
    Defenzíva je v pohotovosti, keď odvracia nebezpečný center do šestnástky, ktorého autorom je Figueroa Cabrera Momo. Rohový kop. Ako s touto výhodou naloží Las Palmas?
     
    21
    Loptu majú pod kontrolou hráči Las Palmas, ktorí sa spoločne s loptou nachádzajú na súperovej polovici, kde si snažia vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    19
    Jonathan Calleri poslal súperovho hráča šmýkačkou k zemi, čo hlavný arbiter nenechal bez povšimnutia a okamžite reagoval.
     
    18
    Momo sa rútil do šestnástky súpera, kdesa snažil individuálne presadiť hneď cez päticu brániacich hráčov. Tam neudržal rovnováhu a dožadoval sa pokutového kopu. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    17
    Atlético Madrid získava outové vhadzovanie, ktoré odohrá z vlastnej polovice ihriska.
     
    16
    Yannick Carrasco skúsil zacentrovať do veľkého vápna a nájsť tak jedného zo spoluhráčov, ale defenzíva súpera loptu upratala.
     
    15
    Ferreira-Carrasco sa snažil oklamať brániaceho hráča, čo sa mu nepodarilo, pretože mu loptu zobral Bigas, ktorý ju odpálil čo najďalej od vlastného vápna.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Hernán (UD Las Palmas).
     
    14
    Bigas sa dlhým krosom snažil nájsť niekoho lepšie postaveného na hranici veľkého vápna, ale jeho prihrávka nebola presná a putovala do zámedzia.
     
    13
    Kontrolu hry a sériu prihrávok predvádza Las Palmas. Zároveň si udržujú držanie lopty a čakajú na moment, kedy sa hráčom podarí preľstiť obranu súpera.
     
    12
    Svoj priestor si vo vlastnej šestnástke postrážil Oblak, ktorý si centrovanú loptu po voľnom kope zo vzduchu stiahol.
     
    11
    Godín si v súboji počínal nedovolene, čo neuniklo pozornosti postranného arbitra, ktorým jasným gestom ukázal, že sa bude zahrávať voľný kop v prospech Las Palmas.
     
    10
    Centrovaný pokus po rohovom kope bol nasmerovaný na bližšiu žrď, kde bol pripravený Koke, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    9
    Las Palmas si vďaka svojej útočnej aktivite dokázalo vybojovať rohový kop.
     
    8
    Prvýkrát majú v zápase loptu pevne pod kontrolou aj domáci hráči, ktorí sa usadili na polovici súpera. Tam si formou krátkych kombinácii snažia vytvoriť streleckú pozíciu.
     
    7
    Hosťujúci futbalisti sa opäť usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu súpera.
    5. Yannick Ferreira-Carrasco (ATM) - 0:2
     
    5
    Atlético dalo gól!
    Peknou individuálnou parádou sa prezentoval YANNICK FERREIRA-CARRASCO, ktorý si dokázal vytvoriť streleckú pozíciu, čo využil úplne dokonale k zakončeniu, ktoré nasmeroval k pravej tyčke. Stav zápasu je 0:2! Asistenciu si na svoje konto pripíše Saúl Niguez.
     
    4
    Loptu majú na kopačkách domáci futbalisti, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska. Súper ich nepríjemne napáda a majú obrovský problém dostať sa z vlastnej polovice.
    3. Ángel Correa (ATM) - 0:1
     
    3
    Atlético dalo gól!
    ÁNGEL CORREA si prevzal odrazenú loptu, neskôr sa pohral s trojicou brániacich hráčov, cez ktorú aj troška zo šťastím prešiel a napokon presne zakončil k pravej žrdi. Stav stretnutia je 0:1! Bez asistencie.
     
    3
    Lopta sa nachádza na polovici Atlética Madrid, ale sú to práve hosťujúci hráči, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    2
    Amartey sa snažil vysunúť nabiehajúceho spoluhráča, ale k nemu sa lopta nedostala po včasnom zákroku Simóna.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 2. kolo Primera Division, kde UD Las Palmas privíta na svojom trávniku Atlético Madrid. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    UD LAS PALMAS: Futbalisti tohto celku sa po neúspešnom štarte nachádzajú na 15. priečke tabuľky, keď nestačili na Valenciu. Tá dokázal skórovať len raz a to v 22. minúte zásluhou novej tváre Zazu. V 33. minúte bol vylúčený Halilović z tímu Las Palmas za veľmi nepríjemný nedovolený zákrok. Napriek tomu hráči Las Palmas hrali s Valenciou vyrovnanú partiu a dokonca mali častejšie loptu na kopačkách, ale vyrovnania sa nedočkali. V dnešnom stretnutí sú jasným outsiderom. Nechajme sa prekvapiť, či dokážu strhnúť všetky papierové predpoklady.

    ATLÉTICO MADRID: Hráči Atlética sa hneď v prvom kole postarali o obrovské prekvapenie, avšak v ich prípade nie veľmi milé. V prvom kole vycestovali na trávnik novopečeného nováčika, ale z Girony neodchádzali s plným bodovým zápisom. Svoj životný zápas prežíval Stuani, ktorý najprv v 22. minúte otváral stav stretnutia po presnej prihrávke Granella a neskôr v 25. minúte poslal svoj tím už do dvojgólového vedenia. V 67. minúte dostal v priebehu pár sekúnd dve žlté karty Griezmann a už to vyzeralo tak, že si Girona na svoje konto pripíše dôležité tri body, ale v 78. minúte znížil nepriaznivý výsledok Correa, ktorý zúžitkoval prihrávku Lucasa a v 85. minúte zachraňoval jeden bod Gimenez po prihrávke Koka. Čo je jasné, tak to, že Griezmann bude v dnešnom zápase chýbať kvôli spomenutému vylúčeniu v poslednom zápase a takisto do zápasu nenastúpi Filipe Luis, ktorý má poranenie lýtka.

    Z pozície komentátora sa na Vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:15.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 58. Calleri – 3. Á. Correa, 5. Ferreira-Carrasco, 62. Koke, 75. Koke, 88. Partey

    Karty:   14. Hernán (LPA), 24. Bigas (LPA), 39. González (LPA), 62. Viera (LPA) – 39. Vietto (ATM)

    Nepremenená penalta: 81. Viera (LPA), brankár Oblak zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:9.
    UD Las Palmas: Chichizola – Simón, Lemos, Bigas, D. Castellano – González (65. Araujo), Hernán (79. Ramírez), Viera (C) – Tana, Calleri, Momo (76. J. Castellano).
    Náhradníci: Lizoain – Míchel, Navarro, J. Castellano, Herrera, Ramírez, Araujo.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (70. Savić), J. Giménez, Godín (C), Hernández – Saúl Ñíguez, Partey, Koke, Ferreira-Carrasco – Á. Correa (64. F. Torres), Vietto (55. Gabi).
    Náhradníci: Moyà – Luís, Gameiro, Savić, F. Torres, Torres Juanfran, Gabi.

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos