Alavés – Barcelona 0:2 (kon.) | Levante – La Coruña 2:2 (kon.) | Girona – Malaga 1:0 (kon.)
Las Palmas – Atlético Madrid 1:5 (kon.)
koniec
Levante UD
2:2 (1:2)
Deportivo La Coruña
Sobota 26.08.2017, 20:15 • Estadi Ciutat de València • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 2. kolo Primera Division, kde Levante UD privíta na svojom trávniku Deportivo La Coruňu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    LEVANTE UD: Futbalistom Levante dokonale vyšiel štart do novej sezóny, keď si v prvom kole poradili s favorizovaným Villarrealom, vďaka čomu sa nachádzajú na 6. priečke tabuľky. O jediný presný zásah sa postaral v 80. minúte Morales, ktorý dokázal zúžitkovať ponúknutý pokutový kop. Levante úspešne dotiahol niekoľko nových akvizícií: Alex Alegria (Cacereno), Francisco de Borja Domingo Domingo (Dep. La Coruña), Oier (Granada), Antonio Luna (Eibar). Možno uvidíme niektoré z nových posíl aj v dnešnom stretnutí.

    DEPORTIVO LA CORUŇA: Hráči tohto celku si v prvom kole zmerali sily s jasným favoritom a to s Realom Madrid. Fanúšíkovia domácej La Coruni sledovali pomerne sympatický výkon svojich miláčikov, ale napriek tomu, že si vypracovali zopár zaujímavých šancí, skórovať nedokázali a odniesli si výprask v podobe rozdielu triedy. O prvý presný zásah sa postaral Bale v 20. minúte po presnej prihrávke Benzemu. Hneď o sedem minút neskôr išiel Real Madrid do dvojgóového vedenia zásluhou Casemira, ktorý dokázal zúžitkovať prihrávku Marcela. Ďalší gól nasledoval až v druhom polčase a to presne v 62. minúte, kedy rozvlnil sieť Kross po prihrávke Bale. Dep. La Coruña úspešne dotiahol niekoľko nových akvizícií: Federico Santiago Valverde Dipetta (Real Madrid), Guilherme (Udinese), Zakaria Bakkali (Valencia), Gerard Valentin (Gimnastic).

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Morales robil čo mohol, aby si spracoval dlhý pas svojho spoluhráča, ale prihrávka nebola presná a putovala až do zámedzia.
     
    3
    Ivan Lopez centruje do šestnástky, ale jeden z obrancov hrozbu odvracia. Lopta ide do zámedzia a nasleduje rohový kop. Levante so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    4
    Bardi poslal nadýchaný center z rohového kopu, ale letiaci projektil zachytil jeden z obrancov súpera.
     
    5
    Jeden z domácich hráčov doslova odcentroval outové vhadzovanie, ale s touto loptou si defenzíva Deportiva poradila.
     
    5
    La Coruña dala gól!
    FEDERICO CARTABIA stál v správnom čase na správnom mieste. Presne na kopačku sa mu odrazila lopta po centrovanom pokuse a usmerniť ju do siete bolo to najmenšie. Stav stretnutia je 0:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Florin Andone.
     
    6
    Ivan Morales sa snažil okamžite odpovedať. Spoločne s loptou sa nachádzal vo vnútri šestnástky, odkiaľ poslal loptu medzi tri žrde. Martínez musel vytiahnúť reflexívny zákrok a loptu vyraziť do zámedzia. Levante bude zahrávať rohový kop.
     
    7
    Rohový kop, ktorý zahral Enis Bardhi, odvrátila obrana súpera.
     
    8
    Bakkali bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý hvizdom vstupuje do diania hry. Pri lopte je Levante.
     
    9
    K odrazenej lopte sa dostal Jason, ktorý sa strelou z prvej snažil prekvapiť gólmana. Ten mal šťastie, že jeho streleckýy pokus nesmeroval medzi tri žrde. Nasledovať bude odkop od bránky Deportiva.
     
    11
    Neúspešný center do pokutového územia. Jose Morales so svojou snahu narazil na obranu súpera.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Luisinho (Deportivo La Coruña).
     
    12
    Po zle načasovanom sklze Luisinha zahrávali domáci voľný kop zo zaujímavej pozície. K realizácii sa postavil Bardi, ktorý poslal center do hĺbky šestnástky, kde našiel len hlavu brániaceho hráča, ktorý nebezpečný projektil odvrátil.
     
    13
    Jason už nedokázal zachytiť dlhý pas, ktorý dopredu vyslal Iván López. Lopta putovala do zámedzia, čo znamená, že Deportivo bude zahrávať dlhý odkop od vlastnej bránky.
     
    14
    Jose Morales posľal z ľavej strany ihriska nadýchaný center do priestorov pokutového územia. Tam síce lopta prepadla, ale ako prvý bol pri nej Sidnei, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    15
    Jason prudkým prízemným centrom našiel na hranici veľkého vápna úplne voľného spoluhráča. Toho sklamal prvý dotyk s loptou, vďaka čomu nemalo jeho zakončenie potrebnú razanciu a presnosť.
     
    16
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Po dlhom čase majú loptu pod kontrolou hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    17
    Center zo strany zaletel až do šestnástky, ale na želaný cieľ nedopadol. Jose Morales by musel zamieriť o niečo lepšie, aby to skončilo tam, kde chcel.
     
    18
    Campaňa najprv naznačil strelu, čím oklamal brániaceho hráča stojaceho pred ním a neskôr skutočne zakončil. Jeho strelecký pokus si to namieril tesne nad brvno. Nasledovať bude odkop od bránky Deportiva.
     
    19
    Jose Morales sa snažil okamžite rozohrať outové vhadzovanie, čo aj učinil. Loptu sa snažil v šestnástke spracovať jeden z jeho spoluhráčov, ale kým skákajúcu loptu upokojil, tak o ňu prišiel zásluhou Luisinha.
     
    20
    Deportivo La Coruňa sa po dlhom čase dostala do útoku a hneď si dokázala vybojovať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako sa s ním vynaloží.
     
    21
    Deportivo La Coruña s nevyužitou šancou na skórovanie po rohovom kope. Obrana súpera je v pohotovosti a nebezpečie odvrátila.
     
    22
    Alegría sa po súboji v súperovej šestnástke ocitol na trávniku a dožadoval sa pokutového kopu. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    23
    Florin Andone si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal už za obranou súpera. Ofsajd!
     
    24
    Jason posiela do šestnástky center, ale defenzíva súpera okamžite loptu odvracia. Levante dostáva šancu na skórovanie, ak dobre zahrá rohový kop.
     
    25
    Jefferson Lerma preskočil v šestnástke vo vzdušnom súboji súpera po rohovom kope. Jeho hlavičkový pokus ale skončil vedľa pravej tyčky.
     
    26
    Pekným krosom sa prezentoval Jose Morales, ale Ruben si svoj priestor postrážil a loptu zo vzduchu stiahol.
     
    27
    Jason bol blízko k zmene skóre po tom, ako sa individuálnou akciou predral až k zakončeniu z hranice šestnástky. Ruben ukázal svoje brankárske kvality a strelecký pokus smerujúci do ľavého dolného rohu pokryl.
     
    28
    Florin Andone sa opäť ocitol v postavení mimo hry, čo neuniklo pozornosti postranného arbitra.
     
    30
    Enis Bardhi dostal loptu po priamom kope, ale z hranice veľkého vápna nedokázal skórovať. Jeho pokus zablokoval jeden z obrancov. Lopta putuje na rohový kop. Levante tak môže pokračovať v útočnej snahe.
     
    31
    Enis Bardhi poslal centrovaný pokus do hĺbky šestnástky, kde sa do zakončenia tlačilo hneď niekoľko jeho spoluhráčov, ale bol to jeden z obrancov, kto mal v tomto prípade posledné slovo.
     
    31
    La Coruña dala gól!
    Hostia mali výhodu rohového kopu a dokázali to zúžitkovať. V šestnástke Levante sa najlepšie zorientoval SIDNEI, ktorý presným hlavičkovým pokusom rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 0:2! Asistenciu si za presný center pripíše Emre Colak.
     
    33
    Lopta sa nachádza na polovici Deportiva, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    34
    Levante zakladalo ďalšiu akciu smerom dopredu. Tentoraz stredom ihriska. Dostali sa až do šestnástky súpera, ale tam stál pripravený Luisinho, ktorý získal loptu na svoju stranu.
     
    35
    Levante dalo gól!
    Po nedovolenom zákroku zahrávalo Levante voľný kop približne z tridsiatich metrov. K jeho realizácii sa postavil ENIS BARDI, ktorý svojim priamym pokusom vymietol pravú šibenicu. Zakončenie najvyššej kvality! Bez asistencie.
     
    37
    Jeden z domácich hráčov sa snažil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale tento projektil si nenašiel cestu medzi tri žrde. V tomto prípade nemusel Martínez vôbec zasahovať.
     
    38
    Zástavka letí do nebies! Florin Andone sa už tretíkrát ocitá v postavení mimo hry.
     
    39
    Alegría bol počas svojho výletu do útoku faulovaný, vďaka čomu bude Levante zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    40
    Ale po voľnom kope žiadne vzrušenie nebude. Jeden z domácich hráčov sa nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    41
    Tono s dobrým pohybom, ale svojim centrom sa mu nepodarilo nájsť žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    42
    Na hranici veľkého vápna sa dokázal uvoľniť Jose Morales, ale vyslal len slabučký pokus, ktorý preletel o slušný kus nad brvnom.
     
    43
    Pri lopte sú momentálne hosťujúci futbalisti, ktorí si na vlastnej polovici ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    44
    Iván López s dlhým pasom cez ihrisko s cieľom nájsť spoluhráča. Neuspel. Lopta je za bránkovou čiarou a Deportivo La Coruña má odkop od bránky.
     
    45
    Jose Morales sa pohral s defenzívou na hranici veľkého vápna a neskôr odcentroval na hranicu toho malého. Tam sa do zakončenia tlačil Alegría, ale ako prvý bol pri lopte jeden z brániacich hráčov.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje prvý polčas. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny. Videli sme množstvo gólov a zaujímavých šancí na oboch stranách. Levante je zatiaľ aktívnejším tímom, ktorý nám počas celého stretnutia predvádza pekný kombinačný futbal a naopak hostia sa sústredia na zadné rady a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 13 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Držanie lopty je momentálne 55% v prospech domáceho celku a 45% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    48
    Tečovaný pokus sa ocitol v zámedzí, vďaka čomu môže Levante udrieť po rohovom kope.
     
    49
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrd, kde sa najlepšie zorientoval brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    50
    Chema nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Javiera Rojasa. Hlavný arbiter si toho všimol a odpískal faul.
     
    51
    Jose Morales sa na ľavej strane ihriska šikovnou kľučkou snažil oklamať brániaceho hráča. To sa mu síce nepodarilo, no napriek tomu sa dostal k centru. Ten pohodlným zákrokom zachytil gólman.
     
    52
    Jose Morales predložil kvalitný prízemný center do šestnástky. Defenzíva súpera si s ním ale poradila a odkopla ho.
     
    53
    Levante mohlo skórovať po rohovom kope. Bardi sa postavil k jeho realizácii, ale jeho centrovaný pokus dokázala defenzíva odvrátiť.
     
    54
    Počas celého druhého polčasu sú domáci futbalisti usadení na polovici súpera, kde si vytvárajú priestor k zakončeniu, ale zatiaľ bez gólového efektu. Ak to takýmto štýlom bude pokračovať aj naďalej, tak sa čoskoro dočkáme vyrovnania.
     
    55
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Emre Çolak, prichádza Celso Borges.
     
    56
    Cartabia ostáva po súboji otrasený ležať na trávniku. Bolo to po súboji s Chemu. Hlavný arbiter ponúkol Deportivu výhodu, ktorú nedokázali využiť.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Federico Cartabia (Deportivo La Coruña). To si vyslúžil za zbytočný faul v strede pola, po ktorom bude Levante zahrávať voľný kop.
     
    57
    Na centrovanú loptu po voľnom kope si v šestnástke Deportiva zbiehal Jose Morales spoločne s Alegríou, ale ani jeden menovaný sa do zakončenia nedostal.
     
    58
    Toňo v strede ihriska síce vyhral hlavičkový súboj, ale nedovoleným spôsobom. Pri lopte bude Deportivo La Coruňa.
     
    59
    Jose Morales si nedokázal spracovať dlhý kros svojho spoluhráča a tak si poľahky loptu prevzal jeden z obrancov Deportiva.
     
    60
    Zástavka je hore. Florin Andone mal dosť priestoru na nabehnutie si za obranu, ale časovo to neodhadol dobre. Na svoje konto si pripíše štvrtý ofsajd z dnešného zápasu.
     
    61
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Zakaria Bakkali, prichádza Adrián López.
     
    63
    Jason zacentroval do šestnástky, ale žiadneho spoluhráča nenašiel. Slabý pokus o prihrávku.
     
    64
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 17 370 platiacich divákov.
     
    65
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Iván López, prichádza Ivette López.
     
    66
    Domáci futbalisti budú zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    67
    Jose Morales sa snažil dostať do vápna po pravej strane ihriska, ale proti dvojici brániacich hráčov bol bezmocný a o loptu prišiel.
     
    68
    Žltú kartu dostáva José Luis Morales (Levante UD).
     
    68
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Alex Alegría, prichádza Emmanuel Boateng.
     
    69
    Domáci hráči sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa formou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    70
    Jason posiela center do pokutového územia. Žiaľ, obrana súpera si s jeho snahou poradila a loptu pohodlne pokryla.
     
    71
    Excelenté spracovanie od Jasona! Nabehol si na presnú prihrávku do hĺbky pokutového územia a strelou po zemi do stredu bránky skúsil strelecké šťastie. Brankár ale predviedol výborný zákrok.
     
    72
    Domáci sa veľmi snažia o vyrovnanie, ale to aj naďalej neprichádza. Hostia sa bránia všetkými hráčmi a do útoku sa už neženú.
     
    73
    Enis Bardhi zahodil dobrú šancu na skórovanie. Perfektný center ho našiel v šestnástke, ale Enis Bardhi poslal loptu hlavou len nad brvno. Domáci celok si začína vytvárať menší tlak.
     
    74
    Enis Bardhi poslal veľmi nepríjemný a prudký center do pokutového územia súpera, kde sa však do hlavičkového zakončenia nedostal nikto. Nasledovať bude odkop od bránky Deportiva.
     
    75
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Florin Andone, prichádza Bruno Gama.
     
    76
    Jose Morales so šmýkačkou, ale rozhodca Javier Alberola Rojas píska pre nedovolený zákrok. Dep. La Coruña zahrá priamy voľný kop.
     
    76
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva José Luis Morales (Levante UD). Po tomto faule zozadu sa bude domácim len veľmi ťažko vyrovnávať.
     
    77
    Center po voľnom kope dokázal hlavou zasiahnúť niekto z hráčov hostí, ale nebolo to vôbec presné. Nasledovať bude odkop od bránky Levante.
     
    78
    Po zblokovanom pokuse budú hostia zahrávať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.
     
    79
    Raul Fernández vyskočil, aby dočiahol na center z rohu, ktorý poslal Federico Cartabia.
     
    80
    Cartabia sa spoločne s loptou chvíľku motal v šestnástke súpera a neskôr sa rozhodol pre rýchlu prihrávku do priestorov, kde sa nenachádzal ani jeden jeho spoluhráč.
     
    82
    Lopta sa nachádza na polovici Levante, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    83
    Levante UD bude zahrávať pokutový kop!
     
    84
    Levante dalo gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je IVI LÓPEZ, ktorý poslal tvrdý pokus do ľavého spodného cípu bránky. Stav stretnutia je vyrovnaný 2:2!
     
    85
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Enis Bardi, prichádza Cheick Doukouré.
     
    86
    Lerma si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom v rozohrávke a jednoducho loptu darovali súperovi, ktorý zakladá rýchly protiútok.
     
    87
    Po tomto rýchlom protiútoku sa do zakončenia tlačil Cartabia, ale napokon z toho bola len zablokovaná strela, po ktorej lopta putovala do zámedzia. Rohový kop pre Deportivo La Coruňa.
     
    88
    Centrovaná lopta po rohovom kope našl na hranici veľkého vápna voľného Adriána Lópeza, ktorého hlavičkové zakončenie smerovalo úplne mimo bránky. Levante bude pokračovať dlhým odkopom od vlastnej bránky.
     
    89
    Hostia sa ešte snažia strhnúť vedenie na svoju stranu. Sledovali sme center z kopačky Cartabiu, ktorý zasiahol jeden z obrancov Levante. Deportivo bude zahrávať rohový kop.
     
    90
    Exekútor rohového kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku, vďaka čomu môžu hostia pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    90+1
    K tejto časti hry sa pridávajú ešte tri minúty navyše.
     
    90+2
    Jeden z hráčov Deportiva si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    90+3
    Federico Cartabia si perfektne poradil s nástrahami v obrane súpera, ale so strelou to už nebolo také ružové. Jeho pokus z hranice šestnástky smeroval niekoľko metrov vedľa ľavej tyčky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 13:4.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 0:8.
    Fauly: 11:12.
     
    Máme tu záverečný hvizd rozhodcu, ktorý ukončuje toto stretnutie. V ňom sme mali možnosť vidieť hneď štyri presné zásahy, po oboch na každej strane, čo znamená, že si každý účastník pripíše do tabuľky jeden bod. Domáci nám dnes predvádzali pekný kombinačný futbal a naopak hostia sa sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažili po rýchlych kontrách. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:05:58)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 35. E. Bardi, 84. López (pen.) – 5. Cartabia, 31. Sidnei

    Karty:   68. Morales (LVN) – 11. Luisinho (DEP), 56. Cartabia (DEP)   76. Morales (LVN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 13:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:8. Fauly: 11:12.
    Levante UD: Fernández – Postigo, Toňo, Iván López (65. López), Chema – Campaña, Morales (C) – Jason, Lerma, E. Bardi (85. Doukouré) – Alegría (68. E. Boateng).
    Náhradníci: Olazábal – Doukouré, López, Pedro López, Lukić, E. Boateng, Luna.

    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Sidnei, Luisinho, Schär, Juanfran – Mosquera (C), Guilherme – Cartabia, Çolak (55. C. Borges), Bakkali (61. Adrián López) – Andone (75. Gama).
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, A. Arribas, Adrián López, Valverde, Gama, C. Borges.

    Rozhodca: Alberola Rojas

    Diváci: 17 370