Alavés – Barcelona 0:2 (kon.) | Levante – La Coruña 2:2 (kon.) | Girona – Malaga 1:0 (kon.)
Las Palmas – Atlético Madrid 1:5 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:2 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 26.08.2017, 18:15 • Mendizorrotza Stadium • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 2. kolo Primera Division, kde Deportivo Alavés privíta na svojom trávniku FC Barcelonu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    DEPORTIVO ALAVÉS: Futbalisti tohto celku sa po prvom kole nachádzajú na nepeknej 16. priečke, keď nestačili na Legánes na ich trávniku. O jediný presný zásah sa postaral domáci Gabriel v 24. minúte. Alavés môže mrzieť nevyužitá penalta, ktorá bola nariadená v 17. minúte. Garcia bol tým mužom, ktorý ju nedokázal využiť. Tím Alavés získal v prestupovom období zaujímavé posily. Do kádra pribudli Litri (Zaragoza), Ermedin Demirovic, Guillermo Maripan (U. Catolica), Alfonso (Villarreal), Burgui (Real Madrid), Adrian Dieguez Grande (Alcorcon), Ruben Duarte (Espanyol), Hector Hernandez, Ruben Sobrino (Manchester City), Enzo (Real Madrid).

    FC BARCELONA: Hráči Barcelony sa momentálne nachádzajú na 2. mieste tabuľky po úspešnom štarte do nového ročníka. V prvom kole privítali na svojom štadióne Real Betis. V 36. minúte sa nešťastným strelcom stal hosťujúci Tosca, ktorý síce vsietil gól, ale do vlastnej bránky. Hneď o tri minútky neskôr navyšíl vedenie Barcelony Roberto na 2:0, Čo bol napokon aj posledný presný zásah stretnutia. Hneď niekoľko hráčov prišlo v prestupovom období do tímu Barcelona: Marlon (Fluminense), Nelson Semedo (Benfica), Vitor Hugo Carvalho (Palmeiras), Samuel Araujo (Celta Vigo), Gerard Deulofeu (Everton), ale odišla aj jedna z najväčší hviezd a to Neymar, ktorý si za 200 miliónov eur našiel nové pôsobisko v Paris Saint-Germain FC. Takisto do dnešného zápasu nenastúpi aj Luis Suaréz, ktorý ma poranenie kolena.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Ely, Alexis, Pedraza – Pina, García (C) – Wakaso, Ó. Romero, I. Gómez – Sobrino.
    Náhradníci: Sivera – R. Duarte, Maripán, Santos, Burgui, D. Torres, Zidane.

    FC Barcelona: ter Stegen – Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Roberto, Messi, Deulofeu.
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Denis Suárez, Mascherano, Alcácer, Digne, Paulinho.

    Rozhodca: Carlos Del Cerro.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Jordi Alba s tvrdým zákrokom. Carlos Del Cerro zapískal pre faul. Štandardná situácia. Alaves zrejme skúsi poslať loptu o čosi bližšie k súperovej bránke.
     
    3
    Po odohratí voľného kopu sa v šestnástke Barcelony dopustil útočného faulu jeden z domácich hráčov. Hra je tak prerušená a pri lopte budú hostia.
     
    4
    Nad brániacich hráčov sa dostal iba Gerard Deulofeu a poslal loptu do ľavého spodného rohu bránky. Pripravený Fernando Pacheco zlikvidoval tento strelecký pokus.
     
    5
    Pohroziť sa pokúšali aj domáci futbalisti, ktorí zakladali rýchly útok po pravej strane ihriska. Tam sa k centru dostal Sobrino, ktorého pokus len presvišťal súperovou defenzívou, ale ku zakončeniu sa nedostal nikto.
     
    6
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    7
    Lopta sa nachádza na polovici Barcelony, ale sú to práve hosťujúci futbalisti, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    8
    Gerard Deulofeu vystrelil na bránku. Veľa šancí ale jeho pokus nemal. Lopta sa nedostala ani k brankárovi, keďže ju obrana zablokovala.
     
    9
    Lionel Messi vyslal projektil smerujúci k ľavej žrdi. Brankár bol ale proti a strelu bravúrne zlikvidoval.
     
    10
    Roberto si spracoval prihrávku svojho spoluhráča na pravej strane ihriska a centroval. Jeho centrovaný pokus bol napokon zblokovaný. FC Barcelona bude pokračovať rohovým kopom.
     
    11
    Centrovanú loptu po rohovom kope zachytil brániaci hráč, ktorí ju okamžite upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    12
    Asistent rozhodcu zdvihol zástavku na znamenie postavenia mimo hry. Alavés tak musí zastaviť svoje útočné snaženie.
     
    13
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia svojimi krátkymi prihrávkami rozhodiť defenzívu súpera.
     
    15
    Hostia rozbiehali útok po ľavej strane ihriska, kde sa brániaci hráč prezentoval skvelým obranným zákrokom, vďaka čomu získal loptu na svoju stranu.
     
    16
    Iniesta sa ešte pred hranicou veľkého vápna dostal k odrazenej lopte, ktorú okamžite poslal medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus smeroval len do priestorov, kde stál pozorný Pacheco, ktorý pokus likviduje.
     
    17
    Roberto sa snažil zakrútiť loptu do vápna súpera, ale centre mu dnes príliš nevychádzajú. Aj tento bol zachytený brániacim hráčom.
     
    18
    Vďaka svojej útočnej snahe bude FC Barcelona zahrávať rohový kop.
     
    19
    Gólman vyráža loptu preč po tom, ako ju poslal z rohu Andres Iniesta.
     
    20
    Lionel Messi šikovnou kľučkou sa dokázal zbaviť brániaceho hráča v pokutovom území súpera, ale na toho druhého bol prikrátky a o loptu prišiel.
     
    21
    Lopta je už mimo nebezpečia. Gerard Deulofeu skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Barcelona.
     
    23
    Lionel Messi sa v šestnástke zorientoval najlepšie. Nanešťastie pre neho, brankár vyčaroval bravúrny zákrok.
     
    24
    Dobrá obranná práca. Lionel Messi so snahou o prihrávku do šestnástky. Aleix Vidal sa k lopte nedostal. Zasiahol hráč súpera. Lopta je v zámedzí a tím Barcelona si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    25
    Barcelona zvolila možnosť krátkej rozohrávky, vďaka čomu môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    26
    Lionel Messi sa individuálnym spôsobom dostal až do malého vápna, odkiaľ sa snažil nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To sa mu nepodarilo po skvelej práci brániaceho hráča.
     
    27
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Pomer držania lopty je momentálne 18:82.
     
    28
    Hráč z družstva Alaves fauluje. Ozval sa hvizd rozhodcu a ten naznačuje faul.
     
    29
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Ter Stegena, ktorý ju preposiela vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    30
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 19356 platiacich divákov.
     
    31
    Parádny pohyb hráčov Barcelona, ktorí držia loptu, prihrávajú si na jeden dotyk a v tomto momente kontrolujú dianie na ihrisku.
     
    32
    Ruben Sobrino zamotal hlavu obrancom a preštrikoval sa do šestnástky. Loptu poslal do stredu bránky, kde gólman ukázal výbornú reakciu a pokus zastavil.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Samuel Umtiti (FC Barcelona).
     
    33
    Po nedovolenom zákroku Samuela Umtitiho zahrávali domáci voľný kop zo zaujímavej pozície na priame ohrozenie. Ibai Gomez sa nám predstavil ako exekútor, ale jeho zakončenie sa od múru odrazilo do zámedzia. Alavés bude zahrávať rohový kop.
     
    34
    Centrovaná lopta Ibaia Gomeza po rohovom kope našla len hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    35
    Po centrovanom pokuse jedného z hráčov Barcelony lopta prepadla v šestnástke súpera, kde sa do zakončenia tlačil Pigué, ale napokon z toho bola stráta lopty.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Mubarak Wakaso (Deportivo Alavés).
     
    38
    FC Barcelona po dlhšom prerušení zahrávala voľný kop, ku ktorému sa postavil Lionel Messi, ktorý vyslal naozaj pekný center ku vzdialenejšej žrdi. Tam bol faulovaný Pigué a FC Barcelona bude zahrávať pokutový kop!
    38.
     
    39
    Lionel Messi (FC Barcelona) nepremenil pokutový kop. Ten to namieril k ľavej tyčke, ale tam sa gólman vyznamenal perfektným zákrokom. Barcelona bude zahrávať rohový kop.
    39. Lionel Messi (BAR)
     
    40
    Barcelona so šancou skórovať po rohovom kope. Snaha ale končí na obrancovi, ktorý dokázal loptu odkopnúť.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Sergi Roberto (FC Barcelona).
     
    42
    Lopta sa nachádza na polovici FC Barcelona, odkiaľ sa hostia budú snažiť založiť úspešnú akciu.
     
    43
    Aleix Vidal skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie. Lopta sa dostala až mimo ihriska a Barcelona tak získava rohový kop.
     
    44
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na Lionela Messiho, ktorý stál pripravený na hranici šestnástky, ale jeho zakončenie z voleja nebolo vôbec presné. Napriek tomu bude FC Barcelona opäť zahrávať rohový kop.
     
    45
    Ale s týmto centrom po rohu sa defenzíva Alavésu bez problémov poradila a loptu odvrátila.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca v prvom dejstve nadstavuje ešte dve minúty navyše.
     
    45+2
    Lionel Messi krásnym pasom našiel úplne voľného Deulofeuho, ktorý sa rozhodol zakončiť z prvej. Jeho prízemná strela nenarobila gólmanovi väčšie problémy a loptu chytá.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorého priebeh možno označiť ako priemerný. Videli sme zopár zaujímavých šancí, ale očakávania boli troška vyššie. Domáci celok sa sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách a naopak hostia podľa očakávania hrajú kombinačne, ale zatiaľ bez gólového efektu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Domáci z úvodu druhého polčasu vo veľkej príležitosti! Krásny pas si dokázal spracovať Ibai Gómez, ktorý loptu preposielal nabiehajúcemu spoluhráčovi. Tomu chýbali centimetre, aby loptu sklze zasiahol a poslal ju do siete.
     
    48
    Rakitić sa snažil centrom nájsť niekoho lepšie postaveného v šestnástke súpera. Jeho pokus bol zblokovaný a lopta smerovala do zámedzia. Rohový kop pre Barcelonu.
     
    49
    Rohový kop realizovaný cez krátku prihrávku. Vybral si tak Gerard Deulofeu.
     
    50
    Lionel Messi si šiel po gólové zakončenie, ale loptu umiestnil iba vedľa ľavej tyčky.
     
    51
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si hľadajú voľný priestor k zakončeniu. Defenzíva tímu Alavés zatiaľ funguje výborne a súperovi to neumožňuje.
     
    52
    FC Barcelona mala možnosť zahrávať rohový kop, ale bola z toho okamžitá rozohrávka nakrátko.
     
    53
    Lionel Messi sa snažil pretlačiť medzi dvojicu brániacich hráčov, ale v tomto súboji stratil rovnováhu a ocitol sa na trávniku. Hlavný arbiter ponúka FC Barcelone voľný kop.
     
    54
    Lionel Messi vyslal projektil z priameho kopu. Brankár bol proti a našiel si cestu k lopte.
     
    55
    Gerard Deulofeu si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto jeho snahe.
     
    55
    Barcelona dala gól!
    Po peknej kombinácii sa k lopte vo vnútri šestnástky dostal LIONEL MESSI, ktorý s pokojom zabijáka poslal loptu až za chrbát gólmana. Tento strelecký pokus bol tečovaný jedným z brániacich hráčov, vďaka čomu sa dráha strely zmenila. Stav stretnutia je 0:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Jordi Alba.
    55. Lionel Messi (BAR) - 0:1
     
    57
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Aleix Vidal, prichádza Paco Alcácer.
     
    58
    Loptu majú pod kontrolou domáci hráči, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    59
    Romero poslal do hĺbky šestnástky nadýchaný center, ale len do priestorov, kde stál pripravený brániaci hráč, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    60
    Držanie lopty je momentálne 79% v prospech hosťujúceho celku a 21% v neprospech toho domáceho.
     
    62
    Dlhé, krátke a na dva dotyky. Tieto prihrávky ukazuje Barcelona a je to dôkaz výbornej spolupráce hráčov. Súper sa k lopte dostane len veľmi ťažko.
     
    63
    Hostia sa už dlhší čas nachádzajú na polovici súpera, kde sa krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    64
    Jordi Alba si po volejovom zakončení zranil nohu a nevyzerá to s ním vôbec dobre. Už k nemu beží tím lekárov, ktorí mu podajú prvú pomoc.
     
    66
    Barcelona dala gól!
    Po obrovskej chybe brániaceho hráča sa LIONEL MESSI ocitol nikým nestrážený v šestnástke súpera a svojim presným zakončením posiela svoj tím do dvojgólového vedenia. Asistenciu si na svoje konto pripíše striedajúci Paco Alcacer.
    66. Lionel Messi (BAR) - 0:2
     
    67
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Burgui.
     
    68
    Romero zbytočne nešpekuloval a pokúsil sa zakončiť z väčšej vzdialenosti. Tento jeho pokus bol zblokovaný prvým brániacim hráčom.
     
    69
    Jordi Alba nedovoleným zákrokom poslal na trávnik Romera, ktorý sa snažil spracovať prihrávku svojho spoluhráča. Domáci budú zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    70
    K realizácii voľného kopu sa postavil Romero, ktorý poslal tvrdý projektil medzi tri žrde. Ter Stegen mal dostatok času na to, aby sa presunul k pravej žrdi a loptu zachytil.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Denis Suárez.
     
    72
    To bola veľká strelecká príležitosť! Burgui našiel kúsok priestoru v šestnástke a vystrelil. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom.
     
    73
    Rozhodca Carlos Del Cerro videl faul, ktorého sa dopustil Alfonso a bez rozmýšľania fúkol do píšťalky.
     
    74
    FC Barcelona po nedovolenom zákroku Alfonsa zahrávala voľný kop. Centrovaný pokus našiel len kopačku obrancu súpera, ktorý loptu upratal do bezpečia.
    74.
     
    75
    Lionel Messi sa dostal k lopte na hranici veľkého vápna, odkiaľ vyslal na bránku technický pokus. Ten opečiatkoval brvno Pachecovej bránky. To bola šanca!
     
    76
    Už to vyzeralo tak, že sa Lionel Messi dostane do gólového zakončenia, ale v poslednom momente mu loptu dobre načasovaným sklzom vypichol Ely.
     
    77
    Tak toto nebol najlepší príklad, ako zakončiť. Manu Garcia vystrelil z prvej z hranice šestnástky, ale pokus poslal vysoko nad brvno.
     
    78
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Mubarak Wakaso, prichádza Enzo Zidane.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza Christian Santos.
     
    79
    Lionel Messi zachytil loptu na hranici veľkého vápna. Kľudne mohol prihrať lepšie postavenému spoluhráčovi, ale je vidieť, že veľmi túži po hetriku. Lionel Messi nestihol zakončiť a o loptu prišiel.
     
    81
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku na Iniestu. Pri lopte bude FC Barcelona.
     
    82
    Brankár mimo priameho ohrozenia. Strelu z produkcie Denis Suarez zablokoval obranca.
     
    83
    Tomas Pina sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Carlos Del Cerro fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky.
     
    84
    Center zo strednej vzdialenosti zahraný tímom Barcelona je pokrytý jedným z obrancov, ktorý nedovolil nikomu zakončiť.
     
    85
    Lionel Messi poslal pas do šestnástky, kde bol pripravený súperov obranca, ktorý celú vec upratal do bezpečia. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava Barcelona.
     
    86
    Centrovaná lopta po rohovom kope našla v hĺbke šestnástky voľného Busquetsa, ktorého zakončenie z voleja nemalo žiadnu razanciu ani presnosť. Napriek tomu si bude môcť Barcelona rohový kop zopakovať.
     
    87
    S týmto rohovým kopom si defenzíva Alavésu bez problémov poradila a loptu odvrátila.
     
    88
    Evidujeme 692 prihrávok na strane FC Barcelony a 219 na strane domáceho celku.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Paulinho.
     
    89
    Tomas Pina sa snažil založiť akciu po pravej strane ihriska. To mu však nevyšlo podľa predstáv a o loptu zásluhou brániaceho hráča prišiel.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v dnešnom zápase ešte tri minúty navyše.
     
    90+2
    Ou, tak toto nedopadlo podľa plánu. Denis Suarez skúsil šťastie z hranice veľkého vápna, ale jeho pokus smerujúci do pravej časti siete bol prislabý. Fernando Pacheco s pohodlným zákrokom.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec stretnutia, ktorý možno označiť ako priemerný. Videli sme zopár zaujímavých šancí, ale očakávania boli vyššie. Hostia dnes dokázali zvíťaziť po dvoch presných zásahoch Lionela Messiho a tak domov cestujú s plným bodovým ziskom. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:07:31)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 55. Messi, 66. Messi

    Karty:   36. Wakaso (DAL) – 32. Umtiti (BAR), 41. Roberto (BAR), 45. Piqué (BAR)

    Nepremenená penalta: 39. Messi (BAR), brankár Pacheco zneškodnil


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:14. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:10.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Ely, Alexis, Pedraza – Pina, García (C) – Wakaso (78. Zidane), Ó. Romero, I. Gómez (67. Burgui) – Sobrino (78. Santos).
    Náhradníci: Sivera – R. Duarte, Maripán, Santos, Burgui, D. Torres, Zidane.

    FC Barcelona: ter Stegen – Aleix Vidal (57. Alcácer), Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) (88. Paulinho) – Roberto, Messi, Deulofeu (71. Denis Suárez).
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Denis Suárez, Mascherano, Alcácer, Digne, Paulinho.

    Rozhodca: Carlos Del Cerro

    Diváci: 19356