Bournemouth – Manchester City 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 3:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester United – Leicester 2:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
3:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 26.08.2017, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Newcastle United získalo prvé body po návrate do Premier League a to úplne zaslúžene, keď rozdielom triedy zdolalo West Ham. Gólovo sa presadili Joselu, Clark a Mitrovič. (18:12:36)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa chýli ku koncu, oba tímy momentálne dohrávajú v strede ihriska. Je jasné, ako to skončí.
     
    90+3
    Mitrovič si robil priestor na hranici šestnástky, nakoniec loptu posunul pod seba na Ayozeho, lenže strela tohto Španiela mieri vysoko nad bránu.
     
    90+1
    Domáci hráči sú stále aktívni, čo potvrdili aj ziskom rohového kopu, lenže z tejto výhody sa im nepodarilo vyťažiť vôbec nič.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Atsu sa snažil roztancovať Zabaletu, ten mu ale na túto snahu neskočil a ghanského futbalistu cez seba do pokutového územia nepustil.
     
    88
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Matt Ritchie, prichádza Jacob Murphy.
    86. Aleksandar Mitrović (NEW) - 3:0
     
    86
    Newcastle United dal gól!
    ALEKSANDAR MITROVIĆ sa predsa len dočkal! Okamžite po jeho nevyužitej šanci prišla kolmica za defenzívu, útočník si ešte položil Harta a bez problémov zakončil do opustenej brány.
     
    85
    Aleksandr Mitrovič sa taktiež mohol zapísať do streleckej listiny, pretože sa k nemu dostala lopta on sa ocitol sám pred Hartom. Anglický gólman ale povybehol, zmenšil strelecký uhol a zachránil situáciu.
     
    84
    Lanzini sa postavil k rozohrávke priameho kopu, lenže center sa mu nepodarilo poslať podľa vlastných predstáv, nakoľko lopta minula miesta, kde mala smerovať.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Mikel Merino (Newcastle United).
     
    82
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Isaac Hayden, prichádza Mohamed Diamé.
     
    80
    Už len desať minút do konca stretnutia, v ktorom je domáci tím určite o niečo lepší a pomaly smeruje k zisku prvých tohtosezónnych bodov.
     
    79
    Ayoze Peréz sa takmer do stal do obrovskej šance, pretože uchmatol loptu Ogbonnovi, ktorý bol v pozícii posledného. Nakoniec sa ale píska Španielov faul.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Diafra Sakho (West Ham United).
     
    77
    Hayden vnikol z krídla do šestnástky West Hamu, kde ešte prihrával pod seba, lenže Ayoze na loptu nedočiahol.
     
    76
    Ospravedlňte menšie technické problémy. Medzičasom malo Newcastle ďalšiu šancu, lenže hlavička Mitroviča išla niekoľko čísel nad bránu.
    73. Ciaran Clark (NEW) - 2:0
     
    73
    Newcastle United dal gól!
    Ritchie získal loptu vedľa šestnástky súpera, vymenil si ju s Haydenom a poslal presný center na hlavu CIARANA CLARKA, ktorý sa akurát nachádzal na malom vápne protivníka. Írsky stopér poslal loptu hlavou od žrde do siete.
     
    72
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joselu, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    71
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Mark Noble, prichádza Cheikhou Kouyaté.
     
    70
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza André Ayew, prichádza Diafra Sakho.
     
    68
    Javier Hernández bol zastavený už pri začiatku snahy o akciu hostí, rovnako na druhej strane obstál aj jeho náprotivok a tiež bývalý hráč Realu Madrid Joselu.
     
    67
    Ofenzívny faul na krídle končí snahu Newcastle o ďalšiu útočnú akciu. Lopty sa ujal Joe Hart a odkopol ju dopredu.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Edimilson Fernandes (West Ham United).
     
    64
    Po následnom rohovom kope prišla rozohrávka na krátko a hneď na to prudký center do malého vápna, kde kraľoval Joe Hart.
     
    63
    Takmer to bolo o dva góly, lenže Hart vyrazil prudký strelu Ritchieho a následne Zabalata zachránil West Ham pri pokus Ayozeho o dorážku.
     
    62
    Domáci sa síce po krídle dostali do šestnástky protivníka, lenže prihrávku na poslednú chvíľu výborne zachytil Zabaleta, čím všetko ukončil.
     
    61
    Súboje v strede poľa končia ziskom lopty pre domácich hráčov, ale iba na chvíľu, pretože Mbemba sa dostal do problémov a musel faulovať.
     
    60
    Elliot vykopol loptu na krídlo, kde sa ju nepodarilo získať Joseluovi, takže si zahrá aj Joe Hart.
     
    59
    Hayden po ošetrení pomaly opustil ihrisko a v hre sa teda môže pokračovať.
     
    58
    Zdravotné problémy s členkom má záložník Hayden a na hracej ploche tak máme znova zástupcov lekárskeho štábu jedného či druhého mužstva.
     
    56
    Manquillo sa po krídle nedokázal dostať do šance, pretože ho výborne telom ubránil Ogbonna. Talian si navyše vypýtal aj faul.
     
    55
    Nedorozumenie v rozohrávke hostí takmer prinieslo veľkú šancu Newcastle, avšak Ayoze finálnu prihrávku do šestnástky totálne zbabral.
     
    54
    André Ayew preniesol hru na ľavú otvorenú stranu, kde nabehol Creswell, lenže center krajného obrancu West Hamu našiel iba Elliota.
    52. Javier Hernández (WHU)
     
    52
    Zabaleta si chcel pomôcť prihrávkou k svojmu brankárovi Hartovi, túto snahu znemožnil Ayoze. West Ham prešiel dopredu, aby sa najskôr Elliot blysol proti strele Creswella a dorážku Hernándeza v poslednej chvíli nepustil do siete Clark.
     
    51
    Javier Hernández fauloval na hranici žltej karty jedného z protihráčov a keďže už jednu má, určite mu nebolo všetko jedno. Nakoniec sa hlavný arbiter rozhodol Mexičana po zákroku na Clarka nevylúčiť.
     
    50
    Hayden v strede ihriska fauloval Lanziniho, po Ogbonnovej rozohrávke sa ale hráči West Hamu nijak extra dopredu nehrnú.
     
    49
    Matt Ritchie sa pokúsil ohroziť bránu Harta, čo sa mu nepresnou strelou nakoniec nepodarilo. Mohol radšej centrovať na lepšie postavených spoluhráčov.
     
    47
    Ayoze sa cez ľavé krídlo a následne aj okolo Collinsa dostal až do šestnástky, aby prudko centroval k vzdialenejšej žrdi. Hart tento pokus vytesnil do bezpečia.
     
    46
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Declan Rice, prichádza Manuel Lanzini.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Newcastle United môže byť po prvom polčase spokojnejšie, pretože gólom Joselua vedenie 1:0 a je na dobrej ceste získať v novej sezóne prvé body.
     
    45+6
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+5
    Atsu naviezol loptu k šestnástke protivníka, nakoniec to zobral celé do vlastných nôh a po zemi vystrelil medzi tri žrde. Hart si dal pozor.
     
    45+4
    Center síce z pokutového územia vypadol, ale Ayoze ho tam vrátil. Hart všetko vyriešil, následne ale odkopom trafil Ritchieho pred sebou a mohol byť rád, že lopta išla vedľa jeho brány.
     
    45+3
    Pokus o rýchlu kontru sa hráčom Newcastle asi nepodaril podľa predstáv, pretože akcia bola trochu zabrzdená a prenikajúceho Atsuho aj za cenu rohu zastavil Rice.
     
    45+2
    Lopta sa po rohovom kope hostí nebezpečne pohybovala v pokutovom území Newcastle. "Straky" ju nakoniec dokázali odkopnúť do bezpečia.
     
    45
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    44
    Po faule Merina na Javiera Hernándeza centroval do šestnástky súpera Noble, jeho dlhý pas dokázali zadáci Newcastle odvrátiť.
     
    43
    Ayoze Peréz sa síce dostal k strele, lenže bolo to vo veľmi ťažkej pozícii. Z uhlu, v otočke a navyše cez Ogbonnu. Hart nemal väčšie problémy.
     
    42
    Noble v strede poľa fauloval sklzom Haydena, následne mu kapitán West Hamu ešte niečo vyčítal z jedného súboja, ktorý prišiel už skôr.
     
    41
    Edimilson Fernandes si takmer zavaril, pretože prišiel o loptu vo vlastnej šestnástke. Napokon sa píska faul Manquilla, ktorý loptu získal nedovolene.
     
    40
    Na druhej strane pálil z dobrej pozície Ayoze Peréz, guľatý nezmysel nasmeroval iba do stredu brány, kde stál Joe Hart. Španiel sa postaral o druhú strelu domácich na bránu. Z prvej padol gól.
     
    39
    Kapitán Noble poslal center na hlavu Collinsa, jeho pokus priamym zakončením neskončil. Elliot loptu bez problémov stiahol zo vzduchu.
     
    38
    Antonio roztancoval Mbembu, vošiel okolo neho a po bránkovej čiare do šestnástky, lenže prihrávku na roh zrazil vracajúci sa Hayden.
     
    37
    Manquillo pokryl pas Collinsa na krídlo, lopta sa však okamžite vrátila na kopačky hráčov z Londýnu. Teraz sú na ťahu práve oni.
    36. Joselu (NEW) - 1:0
     
    36
    Newcastle United dal gól!
    "Straky" strieľajú svoj prvý gól po postupe späť do Premier League a postaral sa oň JOSELU. Krásna kolmica od Ritchieho našla v šestnástke Atsua, ktorý prihral pod seba a tam loptu do siete precedil spomínaný Španiel.
     
    34
    Antonio svojou rýchlosťou predčil Mbembu, prehodil si ešte aj Clarka, avšak následne dostal loptu ďaleko od svojej nohy a všetko prečítal Elliot.
     
    33
    Hayden pekným pasom po krídle našiel Ayozeho, ten sa dostal aj so šťastím cez dvoch hráčov až do šestnástky, no prihrávku na Joselu stihol prvý zachytiť Hart.
     
    32
    Španielsky útočník Joselu si po výkope Elliota pomohol faulom, o loptu preto hráči Newcastle veľmi rýchlo znova prišili. Antonio využil situáciu na prienik vpred, vyslal nepresný pokus.
     
    31
    Noble si na krídle zasekol protihráča, poslal dobrý center do malého vápna. Tam sa síce Chicharito nepresadil, avšak lopta pristála pred Creswellom. Jeho volej končí nad.
     
    29
    Nákop Collinsa na krídle síce Antonia nenašiel, ale Zabaleta ešte získal loptu a Ayew sa dostal k technickému zakončeniu z hranice šestnástky. To smerovalo nad priestor troch žrdí.
     
    28
    Javi Manquillo neposlal z prvej vôbec dobrý center, lenže v konečnom dôsledku mohla lopta skončiť v sieti, keďže len tesne minula Hartovu bránu.
     
    27
    Hráči West Hamu držia loptu v strede ihriska, kde si ju posúvajú medzi sebou a nepúšťajú Newcastle do hry.
     
    26
    Afričan až teraz pomaly odchádza za postrannú čiaru s ozdobou tváre. Pravdepodobne sa mu pustila krv, keďže sa zrazil hlavou s trávnikom alebo protihráčom. Striedať sa nakoniec nebude.
     
    25
    Rozcvičovať sa začal Lanzini aj Sakho, jeden z tejto dvojice nahradí Ayewa, ktorý je v opatere lekárov priamo na trávniku už zhruba štyri minúty.
     
    24
    Ghančan je dosť dlho ošetrovaný, zatiaľ čo Slaven Bilič musí rozmýšľať, že kým ho nahradí, ak to bude nevyhnuté. Vyzerá to však skôr na striedanie.
     
    23
    S poriadne nepríjemnou grimasou na trávniku ostáva André Ayew, ktorý sa zranil v jednom zo súbojov, kedy išiel sklzom na zem a vyzerá to aj na jeho koniec v stretnutí.
     
    22
    Ayoze síce vnikol do pokutového územia z krídla, avšak nedokázal prihrať do druhej vlny, nakoľko pokus o pas obrancovia West Hamu zastavili.
     
    21
    Zabaleta zvládol situáciu vedľa svojej šestnástky. Atsuho postrážil tak, že do neho nasmeroval svoj odkop. Vykopávať preto mohol Hart.
     
    20
    Na ihrisku sa mierne pritvrdilo, v strede poľa sledujeme množstvo súbojov, kde si hráči servítky rozhodne neberú.
     
    18
    Po rohovom kope Newcastle sa lopta veľmi nebezpečne odrážala šestnástke hostí. Všetko ukončil strelou tesne nad Hayden.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Javier Hernández (West Ham United).
     
    16
    Vysoký center bol malinou pre gólmana Newcastle Elliota. Domáci prešli po krídle vpred, Atsu zakončoval center cez Zabalatu nad.
     
    15
    Javier Hernández na trávniku, poslal ho tam Ritchie, ktorý sa veľmi hnevá, ale zozadu kolenom trafil Mexičana do stehna, čo je dosť bolestivé.
     
    14
    Lascelles sklepol loptu na hranicu malého vápna, kde sa zaplietla pod nohy Clarka. Ten sa tak dlho točil, až nezakončil a ešte fauloval.
     
    13
    Roh si užijú aj domáce straky, pretože jednu takúto situáciu náhodou vybojoval krídelník Atsu.
     
    12
    Collins sa najviac tlačil do zakončenia, v konečnom dôsledku to bolo zbytočné, pretože sa píska faul tohto waleského obrancu.
     
    11
    Ani táto situácia využitá z pohľadu "kladivárov" nebola, domácim sa podarilo loptu odvrátiť. Po následnom pase Creswella tu ale bude ďalší roh.
     
    10
    Prvý rohový kop v stretnutí získali hosťujúci hráči. Pozorná defenzíva Newcastle sa síce ubránila, lenže Ritchie ešte fauloval Noblea, a tak príde priamy kop.
     
    9
    Joselu sklepol loptu Ayozemu pred šestnástku, tomu však v najlepšom momente ušla. Následne ale druhý menovaný Španiel ešte napádal Harta a len-len, že neslávil úspech.
     
    8
    Joselu si síce nabehol na center sprava, loptu trafil z voleja, avšak cez brániaceho Ogbonnu namieril mimo troch žrdí.
     
    7
    Antonio sa po pravej strane ďaleko nedostal, v súboji s Mbembom mu lopta ušla vedľa plochy vymedzenej pre hranie futbalu.
     
    6
    Joselu sa ocitol pri rohovej zástavke, kde však loptu pre spoluhráčov neudržal. Vhadzovať môže Creswell.
     
    5
    Atsu sa začínal rozbiehať z vlastnej polovici do otvoreného priestoru, ale Zabaleta mu aj za cenu faulu okamžite vystavil stopku.
     
    4
    Ayoze a Ritchie zakombinovali na krídle, odkiaľ prišiel nepríjemný center, ale brankár Joe Hart si celú situáciu postrážil.
     
    2
    Opatrný začiatok z oboch strán. Creswell to skúsil nakopnúť dopredu, jeho pas stopéri Newcastle odvrátili.
     
    1
    Stretnutie začalo výkopom domácich hráčov, ktorí sa na vlastnej polovici snažia preniknúť prvýkrát dopredu. Ayoze si však na krídle pomohol faulom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lascelles (C), Clark, Mbemba – Merino, Hayden – Atsu, Ayoze Pérez, Ritchie – Joselu.
    Náhradníci: Woodman – Gámez, Saivet, Jacob Murphy, Aarons, Diamé, A. Mitrović.

    West Ham United: Hart – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell – Rice, Noble (C) – Antonio, A. Ayew, E. Fernandes – J. Hernández.
    Náhradníci: Adrián – Fonte, Masuaku, Obiang, Kouyaté, Lanzini, D. Sakho..
     
    Newcastle United

    Newcastle nezačalo dobre. Ako nováčik prehralo oba doterajšie ligové stretnutia. V prvom kole prišla prehra 0:2 s Tottenhamom. Po červenej karte Shelveyho sa trafili Alli a Davies. V druhom zápase zas triumfoval gólom Aarona Mooya Huddersfield Town.

    Rafael Benítez avizoval veľké nákupy, zatiaľ sa tak nedeje a "straky" určite nemôžu byť tak spokojné, ako plánovali. V klube je však zdravé jadro, takže po vystužení by sa mohlo udržať medzi elitou. Z hráčov ako Ciaran Clark, Paul Dummett, Jamaal Lascelles, DeAndre Yedlin, Matt Ritchie, Jonjo Shelvey, Momo Diamé, Dwight Gayle, Ayoze Pérez alebo Aleksandar Mitrović by sa po doplnení o siedmich hráčov ako Tim Krul, Christian Atsu, Florian Lejeune, Jacob Murphy, Javi Manquillo, Mikel Merino a Joselu mohol stať silný tím.

    Oproti minulej sezóne v klube nebudú pokračovať Sam Ameobi, Adam Armstrong (H), Daryl Murphy, Vurnon Anita, Yoan Gouffran alebo Matz Sels.

    West Ham United

    Aj londýnsky tím v oboch zápasoch nového ročníka prehral. S Manchestrom United to bolo úplne jednoznačné, 0:4, ale proti Southamptonu možno nejaký bodík prísť mohol. Nestalo sa tak hlavne kvôli červenej karte Arnautoviča. Pri porážke 2:3 sa dvakrát presadil Javier "Chicharito" Hernández.

    "Kladivári" sú prakticky neustále spájaní s hviezdnymi menami a nutno poznamenať, že toto leto sa im určite darilo. Slaven Bilič počíta s novou brankárskou jednotkou, pretože hosťovať v Londýne bude Joe Hart. Skvelým ťahom bol aj zisk Argentínčana Pabla Zabaletu, s ktorým už nepočítal Manchester City, takže prišiel zadarmo. Rovnako tak bola posilnená i ofenzíva. Nebolo to lacné, ale dvojica Marko Arnautović a Javier "Chicharito" Hernández prináša toľko potrebnú efektivitu v zakončení.

    Španiel Álvaro Arbeloa toho za West Ham síce veľa neodohral, ale ukončenie kariéry zarmútil nejedného fanúšika na celom svete. Gökhan Töre aj Jonathan Calleri si nepredĺžia hosťovania. Natrvalo sa porúčali Håvard Nordtveit, Enner Valencia, George Dobson, Raphael Spiegel, Darren Randolph a Ashley Fletcher. Skúsenosti zbierať odišli Reece Oxford, Reece Burke či Josh Cullen.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 36. Joselu, 73. Clark, 86. A. Mitrović

    Karty:   83. Merino (NEW) – 17. J. Hernández (WHU), 65. E. Fernandes (WHU), 78. D. Sakho (WHU)


    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lascelles (C), Clark, Mbemba – Merino, Hayden (82. Diamé) – Atsu, Ayoze Pérez, Ritchie (88. Jacob Murphy) – Joselu (72. A. Mitrović).
    Náhradníci: Woodman – Gámez, Saivet, Jacob Murphy, Aarons, Diamé, A. Mitrović.

    West Ham United: Hart – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell – Rice (46. Lanzini), Noble (C) (71. Kouyaté) – Antonio, A. Ayew (70. D. Sakho), E. Fernandes – J. Hernández.
    Náhradníci: Adrián – Fonte, Masuaku, Obiang, Kouyaté, Lanzini, D. Sakho.