Sociedad – Villarreal 3:0 (kon.) | Real Betis – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Real Betis
2:1 (1:1)
Celta Vigo
Piatok 25.08.2017, 22:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Príjemný piatkový večer! Dnes je na programe predohrávka druhého kola v španielskej La Lige. V túto neskorú večernú hodinu sa o prvé body do tabuľky pobijú hráči Realu Betis a ich súperom bude Celta Vigo, ktorej dres oblieka aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.
     
    Real Betis Sevilla v úvodnom kole cestoval na slávny Camp Nou, kde si zmeral sily s Barcelonou. Na konci prvého polčasu prišlo chvíľkové zaváhanie hostí, keď v rozpätí troch minút dvakrát inkasovali. Najprv si v 36.minúte poslal loptu do vlastnej siete obranca Tosca, no a v 39.minúte prekonal brankára Betisu aj Sergi Roberto. Hráči Barcelony niekoľkokrát opečiatkovali konštrukciu brány a hostia môžu byť radi za prehru len o dva góly. Skóre určite mohlo byť vyššie v prospech domácich. Tento zápas je už ale minulosťou a mužstvo pod vedením trénera Setiena sa musí pripraviť na novú výzvu a pokúsiť sa zaknihovať prvé víťazstvo v tomto ročníku. Musí sa zaobísť bez štvorice hráčov. Mimo je zranený Firpo Junior a takisto aj Ryad Boudebouz. Drobné šrámy trápia aj dvojicu Cristian Tello a Victor Camarasa.
     
    Celta Vigo vstúpila do sezóny zápasom proti Realu Sociedad pred vlastným publikom na Estadio de Balaídos. Domáci priaznivci mohli byť spokojný s úvodom zápasu, keď po dvadsiatich minútach hry otvoril skóre Maximiliano Gomez. Radosť domácich však netrvala dlho, nakoľko o desať minút neskôr vyrovnal stav Mikel Oyarzabal, ktorý potrestal chybu obrany. Celta mala lepší vstup aj do druhého dejstva, keď Maximiliano Gomez už po piatich minútach hry poslal svoj tím opäť do vedenia. Potom prišla fáza hry, kde obe mužstvá urobili viacero zmien a na ihrisko sa v 76.minúte dostal aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý tak zažil ligový debut vo svojom novom pôsobisku. Domáci kráčali k zisku troch bodov, ale absolútne nezvládli záver zápasu. Najprv desať minút pred koncom zápasu vyrovnal na 2:2 striedajúci Juanmi a v 88.minúte unikol domácej obrane jeden z hostí. Záchrannú brzdu v šestnástke, aj keď iba za cenu faulu zatiahol obranca Jonny. Loptu si na biely bod postavil Willian Jose a rozhodol o výhre Realu Sociedad výsledkom 2:3. Domáci sa snažili v samom závere aspoň o vyrovnanie, no svoj tlak a sériu rohových kopov nedokázali pretaviť do gólu.
    Juan Carlos Unzué sa aj v ďalšom kole bude musieť zaobísť bez severského strelca Johna Guidettiho.
     
    V minulom ročníku sa zrodila na Estadio Benito Villamarín vysoká remíza 3:3 a následne v odvete podľahla Celta Vigo na domácej pôde najtesnejším výsledkom 0:1.
    Miernym favoritom v tomto zápase sú domáci, ale oba tímy pôjdu za prvým víťazstvom v sezóne a stať sa môže všetko. Nenechajte si tento zápas ujsť a sledujte s nami počínanie si nášho reprezentanta, Stanislava Lobotku, vo svetovom futbale!
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Adán – Barragán, Mandi, Feddal, Durmisi – Joaquín, Guardado – Javi García, Camarasa, Guerrero – León.
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Narváez, Ruiz, A. Sanabria, Tello, Tosca.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, Mallo, Sergi Gómez, J. Castro – Wass, Jozabed, Radoja – Aspas, Sisto, Gómez.
    Náhradníci: Blanco – Lobotka, P. Hernández, Fontàs, Portela, Cabral, Hjulsager.

    Rozhodca: Bengoetxea R. (Esp).
     
    Do začiatku zápasu zostáva ešte pár minút. Zostavy oboch mužstiev sú už známe a na lavičke náhradníkov hostí nájdeme aj slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku.
     
    Hlavný rozhodca už vedie obe mužstvá na trávnik. Domáci budú hrať v zeleno-bielych dresoch, hostia zvolili tmavú kombináciu. Všetko je pripravené a štadión sa teší na zápas.
     
    Na štadióne panuje skvelá atmosféra. Pred výkopom však nastane minúta ticha.
     
    Výkop zaobstarajú hostia. Poďme na to!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvode vidíme vzrušenie, keď Sergio León spadol v šestnástke súpera a dožadoval sa pokutového kopu. Hlavný rozhodca mu však na toto divadielko neskočil.
     
    2
    Sergio León aj naďalej motá hlavy obrancom súpera, ale aj tento raz to všetko dobre dopadlo pre hostí.
     
    3
    Domáci hráči majú od úvodného hvizdu loptu na svojich kopačkách a kombinujú po celej šírke ihriska. Prichádza nepresná nahrávka v strede poľa a píska sa faul na domácej strane.
     
    4
    Ďalšia zbytočná a priam až školácka nepresnosť na strane Betisu a hráči hostí sa dostávajú prakticky zadarmo k lopte.
     
    5
    Joaquín sa fantasticky uvoľnil a namieril si to do pokutového územia Celty Vigo. Záchrannú brzdy zatiahol jeden z obrancov pred šestnástkou a nasledovať bude štandardka dobrej pozície.
     
    6
    Loptu z 20 metrov si postavil obranca Riza Durmisi. Skúša to priamo na bránu, ale jeho obstrel letí pár metrov mimo.
     
    8
    Štandardnú situáciu si zahrali aj hostia. Center z pravej strany našiel len hlavu dobre postaveného Antonia Barragána.
     
    9
    Celta Vigo dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre. Hneď prvý rohový kop pretavili v gól. Na zadnej tyči zostal nikým nekrytý Maximiliano Gómez. Hlavičkoval rovno na bránu, ale pred brankárom loptu tečoval domáci Víctor Camarasa a hostia sa radujú z úvodného gólu.
    9. Maximiliano Gómez (CVG) - 0:1
     
    11
    Hostia rozohrávali opäť štandardnú situáciu po faule v blízkosti šestnástky. Strela však letí mimo bránu.
     
    12
    Domáci začali zápas dobre, ale hostia odolali úvodnému tlaku a po strelenom góle naďalej na ihrisku dominujú. Kto by to bol povedal po prvých minútach hry.
     
    13
    Útočnú snahu hostí prerušuje hlavný rozhodca, ktorý píska nedovolený zákrok. Betis Sevilla sa môže upokojiť a založiť nový útok.
     
    14
    Lenže domáci zbytočne strácajú loptu a hostia posielajú ďalší center do šestnástky. Pozorný Antonio Barragán odvracia na rohový kop.
     
    15
    Táto štandardná situácia však nebola taká úspešná a domáca obrana si s ňou poradila.
     
    16
    Hugo Mallo je aktívny na pravom krídle a vybojoval už štvrtý rohový kop. Domáci sa nedokážu dostať z pod tlaku súpera.
     
    17
    Na dlhú loptu sa snažil naskočiť jeden z útočníkov hostí, ale domáca obrana bola pozorná. Loptu poslala do bezpečia a môžu si tak vydýchnuť.
     
    18
    Na opačnej strane ihriska si na prudký center nabiehal Joaquín , ale bol dobre tiesnený a vo výskoku aj trošku postrčený. Rozhodca necháva všetko tak. Nasledovať bude odkop od brány Sergia Álvareza .
     
    20
    V súboji dvoch devätnástok fauloval Jonny Castro domáceho Antonia Barragána . Domáci sú zaskočený priebehom zápasu a nevedia sa dostať do tempa.
     
    21
    Pre Maximiliana Gómeza to bol už tretí gól v druhom zápase po príchode do Španielska a vedie tak tabuľku strelcov La Ligy.
     
    22
    Hráči Betisu Sevilla sa konečne dostali na dlhší časový úsek k lopte, ale opäť zlyhávajú, keď doplatili na nepresnosť jednoduchej prihrávky. Navyše ihneď po strate lopty sa píska nedovolený zákrok a loptu budú mať hostia.
     
    24
    Z domácej strany je to strnulé a bez pohybu. Celta Vigo je zatlačená na vlastnej polovici, ale pred šestnástkou nie je prakticky žiadny priestor na kombináciu. Domáci sú nútený presunúť sa na vlastnú polovicu ihriska.
     
    25
    Francis Guerrero trafil pri výskoku súpera lakťom do hlavy a rozhodca píska faul. Zaobišlo sa to však bez kartového trestu.
     
    26
    Prvý náznak šance na strane domácich. Antonio Barragán poslal center z pravej strany, na ktorý si naskočil Sergio León, ale brankár Celty Vigo môže byť pokojný. Lopta smerovala mimo tri žrde.
     
    28
    Zbytočná strata lopty v strede poľa a domáci idú do brejku. Voľný priestor využil na prihrávku Víctor Camarasa, ale nabiehajúci Joaquín to mal na dlhú nohu, V páde loptu nedosiahol a strela letí tesne vedľa brány.
     
    30
    Real Betis dal gól!
    Prvý gól Realu v tejto sezóne dáva nová posila Sergio León! Fantasticky si nabehol na center z ľavej strany a hlavou poslal loptu do siete. Čisté svedomie však nemá hosťujúci stopér, ktorý dal domácemu strelcovi až príliš veľa priestoru. Stav máme vyrovnaný.
    30. Sergio León (RBE) - 1:1
     
    32
    Domáce tribúny ožili a je to cítiť aj na ihrisku. Hráči Betisu sú lepší a diktujú tempo hry. Hostia sa doslova vytratili z ihriska. Podarí sa im streliť aj ďalší gól v krátkom časovom slede?
     
    34
    Vidíme svižný futbal v hrá sa na obe strany ihriska. Škoda však nepresností, ktorých je na oboch stranách viac ako sa patrí.
     
    36
    Na pravej strane je aktívny Iago Aspas , ktorý poslal dobrý center do šestnástky, ale jeho spoluhráč si nedokázal spracovať loptu, pretože mu ju rovno pred nosom odkopol domáci obranca.
     
    37
    Sergio León nebol ďaleko od druhého gólu. Bola pred ním už prázdna brána, ale situáciu zachránil pohotový Facundo Roncaglia a poslal loptu za autovú čiaru.
     
    38
    Z rohového kopu domáci nevyťažili nič. Je však vidieť, že strelený gól im pomohol a je to úplne iné mužstvo ako na začiatku zápasu.
     
    40
    Jozabed mal pripravenú strelu z dobrej pozície, ktorá mala smer aj razanciu, ale fantasticky sa mu do nej vrhol jeden z domácich obrancov.
     
    41
    Veľmi dobrý zápas hrajú Pione Sisto a Nemanja Radoja . Opäť raz robili starosti domácej obrane, ktorá však bola pozorná.
     
    42
    Sergio León sa stále pokúša o ďalší gól. Teraz však strieľa z prvej, čo nebolo najlepšie riešenie. Strela minula bránu o hodný kus.
     
    44
    Hráči Betisu Sevilla ako keby už len čakali na záver prvého polčasu a kombinujú na vlastnej polovicu, Uvidíme, aký bude údaj o nastavenom čase.
     
    45
    Veľmi dobre to skúsil Nemanja Radoja z veľkej diaľky. Strela na vzdialenejšiu tyč brankár Antonio Adán musel kontrolovať, lebo pred ním nepríjemne skočila.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám ponúkol pekný futbal, avšak na oboch stranách je množstvo nepresností. Hrá sa z jednej strany na druhú, čo sa divákom musí páčiť. Remíza je určite zaslúžená, pretože každé mužstvo malo svoju lepšiu pasáž hry. Prihlásime sa opäť po prestávke, buďte s nami!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov cez prestávku nezasahoval do zostavy.
     
    47
    Dobrý center z pravej strany poslal domáci záložník, ale Sergio Álvarez si s ním dokázal poradiť a vysokú loptu schoval do náručia.
     
    48
    Domáci po zmene strán diktujú tempo hry a hostia sa nemôžu ani na chvíľu dostať k lopte. Priestor je však prehustený a nedokážu sa dostať na dostrel brány.
     
    50
    Garde sa nám obrátilo a teraz kombinujú na polovicu súpera hostia. Všetko je to však ďaleko od brány a nehrozí tak žiadne nebezpečenstvo. Obe mužstvá hrajú pozorne smerom dozadu a nechcú inkasovať.
     
    51
    Ani piaty rohový kop, ktorý zahrával Daniel Wass nepriniesol nebezpečenstvo pre domácu bránu. Lopta preletela bez zásahu celým pokutovým územím.
     
    53
    Iago Aspas sa už rútil na brankára, ale prerušil ho hvizd rozhodcu. Darmo sa rozčuľuje, naozaj sa k lopte dostal nedovolene a rozhodca správne prerušil hru.
     
    55
    Dnešné stretnutie sleduje 45 761 divákov.
     
    55
    Z druhého polčasu nám ubehlo desať minút, ale žiadnu vážnu šancu sme nevideli, dokonca ani len náznak nejakej pološance. Obe mužstvá sa spoliehajú na defenzívne rady.
     
    57
    Hostia rozohrali štandardnú situáciu na krátko, ale domáci obranca sa opäť previnil faulom, čo sa mu však nepozdáva. Naozaj to vyzeralo ako čistý súboj.
     
    58
    Tento raz zvolili hostia dlhý center do šestnástky, ktorý si však postrážila pozorná obrana a lopta je ďaleko od brány Antonia Adána.
     
    59
    Francis Guerrero motal hlavu obrane hostí, ale jeho technické finesy nemali dostatočnú kvalitu. Vybojoval však aspoň druhý rohový kop pre svoj tím.
     
    60
    Hodina hry za nami a stále máme nezmenený stav. Druhý polčas je úplne iný ako ten prvý. Žiaľ, hra stratila tempo a vidíme medzi šestnástkový futbal.
     
    62
    Domácim bola ponechaná výhoda, ale ani tak z toho nič nevyťažili. Pokus o kolmicu za obranu súpera dobre prečítal Daniel Wass a nebezpečenstvo zažehnal.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Zouhair Feddal (Real Betis).
     
    65
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Pablo Hernández.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Francis Guerrero, prichádza Cristian Tello.
     
    67
    Videli sme prvý vážnejší faul, po ktorom nasledovala aj prvá žltá karta v zápase. Taktiež sa udiali aj zmeny v zostave, keď oba tímy vystriedali jedného hráča, pri čom sa rozkúskovala hra a nič závažného sa na trávniku nedeje.
     
    68
    Cristian Tello sa nedostal cez domácu obranu a následne zbytočne fauloval Piona Sista, čo neuniklo hlavnému rozhodcovi.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Jozabed (Celta Vigo).
     
    70
    Naozaj skvostná akcia domácich! Krásny center z ľavej strany, chyba oboch stopérov Celty Vigo a Javi García mal na hlave rozdielový gól. Ponuku na skórovanie odmietol a nechal tak vyniknúť brankára Sergia Álvareza.
     
    72
    Domáci sú v posledných momentoch lepším tímom a gól visí vo vzduchu. Sergio León práve vyškolil trojicu obrancov, ale nedokázal zakončiť.
     
    73
    Facundo Roncaglia asi dnes dohral. Ťažko sa zdvíha z trávnika a gesto je jasné, bude potrebné striedanie. Veľká škoda pre hostí. Verme, že to nebude nič vážne.
     
    74
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Facundo Roncaglia, prichádza Gustavo Cabral.
     
    75
    Pripravený do hry bol Stanislav Lobotka, ale táto situácia prinútila trénera toto striedanie odvolať.
     
    76
    Prudký center na Sergia Leóna musel vyraziť brankár Sergio Álvarez. Nasledovať bude rohový kop.
     
    77
    Real Betis dal gól!
    Štadión je na nohách! Skvelý center od rohovej zástavky a Zouhair Feddal sa bravúrne presadil v hlavičkovom súboji. Lopta končí v bráne a domáce tribúny oslavujú!
    77. Zouhair Feddal (RBE) - 2:1
     
    79
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sergio León, prichádza Antonio Sanabria.
     
    80
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Sergi Gómez, prichádza Stanislav Lobotka.
     
    81
    Do hry sa práve dostal slovenský talent Stanislav Lobotka. Držme mu palce, nech sa mu podarí zanechať dobrý dojem.
     
    82
    Domáci sa zavreli do obrannej ulity a hráči hostí sa nevedia dostať k blízkosti dostrelu brány. Tento obraz hry v posledných minútach uvidíme asi často.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Aïssa Mandi (Real Betis).
     
    85
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Juan José Narváez.
     
    86
    Hráči Betisu Sevilla bránia tesný náskok a vyzerá to tak, že by sa im to mohlo podariť. Do konca zápasu však zostáva ešte niekoľko minút.
     
    87
    Javi García predviedol dobrú prácu smerom dozadu a zabránil ďalšiemu nebezpečenstvu. Čas na vyrovnanie sa stále kráti.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Stanislav Lobotka (Celta Vigo).
     
    88
    Náš reprezentant bol odmenený žltou kartou, keď si pri spracovaní lopty pomohol rukou.
     
    89
    Stanislav Lobotka sa dobre uvoľnil na hranici šestnástky a z otočky vypálil na bránu Betisu Sevilla. Antonio Adán však tento pokus pohotovo kryje.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva ešte 5 minút.
     
    90+1
    Maximiliano Gómez si hodil loptu v šestnástke súpera, čím sa dostal z dobrej pozície a jeho center prenikol a autovú čiaru.
     
    90+2
    Hostia doslova bijú domácich, ale nedokážu si vytvoriť žiadnu streleckú príležitosť.
     
    90+3
    Jozabed sa už chystal na zakončenie, ale jeho aktivitu prerušil hlavný rozhodca, lebo jeho kolega mu signalizoval ofsajd, Správne rozhodnutie, aj keď sa jednalo len o tesné postavenie mimo hry.
     
    90+4
    Domáci príkladne bojujú a tribúny už oslavujú víťazstvo.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Nemanja Radoja (Celta Vigo).
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely na bránu: 3:2
    Strely mimo: 7:6
    Rohy: 4:6
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 13:8
     
    Máme za sebou napínavý zápas, v ktorom si domáci tím Betis Sevilla pripísal prvé víťazstvo v sezóne a zaslúžene. Videli sme dva rozdielne polčasy. V tom prvom sme videli po góle na každej strane a v tom druhom strhli domáci víťazstvo na svoju stranu. Celta Vigo tak ostáva aj naďalej bez bodu. Do zápasu na 15 minút zasiahol aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ale ani on nedopomohol k vyrovnaniu. Zaujímavosťou je, že všetky góly v zápase padli hlavou. Ďakujem Vám za pozornosť, prajem Vám dobrú noc a pekný začínajúci sa víkend! (00:00:48)

    Filip Sabo

    Góly: 30. León, 77. Feddal – 9. Gómez

    Karty:   64. Feddal (RBE), 84. Mandi (RBE) – 69. Jozabed (CVG), 88. Lobotka (CVG), 90+5. Radoja (CVG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8.
    Real Betis: Adán – Barragán, Mandi, Feddal, Durmisi – Joaquín (C) (85. Narváez), Guardado – Javi García, Camarasa, Guerrero (66. Tello) – León (79. A. Sanabria).
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Narváez, Ruiz, A. Sanabria, Tello, Tosca.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Roncaglia (74. Cabral), Mallo (C), Sergi Gómez (80. Lobotka), J. Castro – Wass (65. P. Hernández), Jozabed, Radoja – Aspas, Sisto, Gómez.
    Náhradníci: Blanco – Lobotka, P. Hernández, Fontàs, Portela, Cabral, Hjulsager.

    Rozhodca: Bengoetxea R. (Esp)

    Diváci: 45 761