Sociedad – Villarreal 3:0 (kon.) | Real Betis – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
3:0 (3:0)
Villarreal CF
Piatok 25.08.2017, 20:15 • Anoeta Stadium • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak a máme tu koniec dnešného stretnutia, ktorý možno označiť ako veľmi atraktívny. V druhom dejstve sme síce už presný zásah nevideli, no napriek tomu sa toto futbalové divadlo muselo páčiť každému futbalovému fajnšmekerovi. Real Sociedad môže byť so svojim výkonom spokojný a zaslúžene si odnáša plný bodový zisk. Počas celého zápasu hrali domáci futbalisti kombinačne, čo im napokon prinieslo želané ovocie. Hostia sa naopak sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažili po rýchlych kontrách, ale bola z toho len jedna strela do priestorov bránky a to ešte v prvom polčase. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:09:13)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:1.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 9:4.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 12:22.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Canales sa snažil oklamať brániaceho hráča, čo mu nevyšlo a o loptu prišiel. Hlavný arbiter vstupuje do diania hry a nariaďuje voľný kop v prospech Realu Sociedad.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Costa si zbehol takmer k bránkovej čiare, odkiaľ poslal prízemný center smerujúci na nabiehajúceho spoluhráča. Ten si napokon loptu neprevzal, pretože ako prvý bol pri nej Arzallus, ktorý ju zachytil dobre načasovaným sklzom.
     
    88
    Real Sociedad s nevyužitou šancou na skórovanie po rohovom kope. Obrana súpera je v pohotovosti a nebezpečie odvrátila.
    87. Mikel Oyarzabal (RSC)
     
    87
    Mikel Oyarzabal si pohodlne spracoval dlhý pas svojho spoluhráča a následne zakončil v čase, keď sa nachádzal len pár metrov od bránky súpera. Tento tvrdý projektil smeroval do rukavíc gólmana, ktorý loptu vyrazil do zámedzia. Real Sociedad bude zahrávať rohový kop.
     
    86
    Odriozola hľadal na pravej strane ihriska nabiehajúceho spoluhráča, ku ktorému sa však lopta nedostala. Tá po obrovskej nepresnosti putovala do zámedzia. Villarreal bude odkopávať od vlastnej bránky.
     
    85
    Castillejo sa snažil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Tento pokus bol ešte stečovaný brániacim hráčom, po čom lopta vyletela do vzduchu. To bol jednoduchý zákrok pre pozorného Rulliho.
     
    84
    Hostia sa ešte pokúšajú aspoň o cenu útechy v podobe presného zásahu, ale všetky akcie sú príliš zbŕkle a nevychádzajú im ani jednoduché prihrávky.
     
    83
    Domáci celok má priebeh hry pevne pod kontrolou a je vidieť, že si záver stretnutia patrične užívajú. Momentálne kombinujú na vlastnej polovici ihriska a do útoku sa už príliš neženú.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Raúl Navas, prichádza Imanol Agirretxe.
     
    81
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 19931 platiacich divákov, ktorí rozhodne nemôžu ľutovať svoju investíciu.
     
    80
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Nicola Sansone.
     
    79
    Canales prešiel hneď trojicou brániacich hráčov, ale pokračovať ďalej si netrúfol. Na ľavej strane našiel úplne voľného spoluhráča, ktorému okamžite poslal loptu. Ten sa pokúsil odcentrovať, ale napokon bol jeho pokus zblokovaný.
     
    77
    Real Sociedad naozaj veľmi rýchlo rozohral rohový kop formou krátkej prihrávky. Domáci zbierajú cenné sekundy na polovici súpera a nič neriskujú.
     
    76
    Oyarzabal sa vybral na výlet až do pokutového územia súpera. Tam si skvelou kľučkou vytvoriol priestor ku zakončeniu, ale do dráhy strely mu na poslednú chvíľu strčil nohu jeden z brániacich hráčov. Lopta si to namierila do zámedzia a to znamená, že domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    75
    Arzallus sa teraz vo vlastnom vápne prezentoval skvelým obranným zákrokom, po ktorom sa Enes Unal nedostal do hlavičkové zakončenia. Pri lopte sú domáci, ktorí rozbiehajú rýchlu akciu smerom dopredu.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Sergio Canales.
     
    73
    K lopte sa po kombinácii svojho tímu dostal aj Rulli, ktorý hral v tomto prípade na istotu a zvolil ďaleký odkop od vlastnej bránky.
     
    72
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok, ale nedarí sa im vytvoriť priestor na zakončenie. Je pravda, že defenzíva Realu Sociedad dnes funguje na výbornú a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    71
    Bakambu bol v snahe odkopnúť loptu z vlastnej polovice ihriska faulovaný. Prieto si na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    70
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Carlos Bacca, prichádza Enes Ünal.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Manu Trigueros (Villarreal CF). Po tomto nebezpečnom sklze bude Real Sociedad zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    67
    Striedajúci Carlos Vela bol okamžite zapojený do akcie svojho tímu. Ten sa snažil veľmi zaujímavým spôsobom oklamať brániaceho hráča, čo sa mu však nepodarilo a o loptu v šestnástke súpera prišiel.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Juanmi, prichádza Carlos Vela.
     
    65
    Bakambu stál presne v tom priestore, kde sa odrazila lopta, do ktorej sa oprel z prvej. Jeho zakončenie zvnútra šestnástky smerovalo mimo bránky.
     
    64
    Villarreal so šancou skórovať po rohovom kope. Snaha ale končí na obrancovi, ktorý dokázal loptu odkopnúť.
     
    63
    Semedo sa pokúšal individuálne prepracovať až do vápna súpera, kde však neustál súboj s protihráčom a spadol na trávnik. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    62
    Juanmi reagoval na prihrávku svojho spoluhráča strelou z prvej. Lopta mu príliš nesadla na kopačku, čo sa odzrkadlilo aj na jeho streleckom pokuse. Ten si našiel cestu len niekde medzi divákom. Villarreal s odkopom od bránky.
     
    61
    Villarreal si rohový kop zopakoval. Po tomto pokuse sa do zakončenia dostal Trigueros, ktorého strelecký pokus nemal takmer žiadnu razanciu a tak to bola len taká čerešnička na torte pre pripraveného gólmana.
     
    60
    Villarreal zahrával rohový kop. Nádeje na gólové zakončenie ale hasnú s odkopom obrancu.
     
    59
    Bakambu sa rozhodol zakončiť ešte pred šestnástkou súpera skrz brániaceho hráča. Jeho delovka bola zblokovaná a lopta putovala do zámedzia. Villarreal bude pokračovať s rohovým kopom.
     
    58
    Domáci futbalisti boli nútený sa spoločne s loptou vrátiť až ku vlastnému gólmanovi, ktorý už premýšľa nad založením ďalšieho úspešného útoku.
     
    57
    Zurutuza si pohodlne spracoval loptu pri šestnástke súpera, ale nevšimol si, že za ním stojí brániaci hráč, ktorý mu ešte pohodlnejšie loptu zobral.
     
    55
    Castillejo si vytvoril priestor na ľavej strane ihriska odkiaľ centroval. Jeho pokus však zachytil jeden z brániacich hráčov, ktorý zakladá rýchly protiútok.
     
    54
    Lopta sa nachádza na polovici Villarrealu, ale sú to práve oni, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    53
    Na centrovanú loptu po voľnom kope si zbiehalo hneď niekoľko domácich hráčov, ale v tomto prípade mal posledné slovo brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    52
    Xabi Prieto sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter uznal zákrok ako nedovolený a nariadil voľný kop v prospech domáceho celku z väčšej vzdialenosti.
     
    51
    Po nedovolenom zákroku zahrával Villarreal voľný kop, po ktorom sa k hlavičkovému zakončeniu dostal jeden z hráčov hostí. Jeho pokus smeroval tesne vedľa pravej tyčky. Aj ak by si našiel cestu do siete, tak by gól platný nebol z dôvodu postavenia mimo hry.
     
    50
    Exekútor rohového kopu volil možnosť krátkej rozohrávky, vďaka čomu môžu domáci pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    49
    Odriozola si spravil výlet do útoku po pravej strane ihriska, odkiaľ sa rozhodol odcentrovať. Jeho úmysel dokonale prečítal brániaci hráč, ktorý mu to neumožnil. Lopta putuje do zámedzia a Real Sociedad bude zahrávať rohový kop.
     
    48
    Loptu majú na kopačke domáci futbalisti, ktorí zamýšľajú ďalšiu snahu smerom dopredu.
     
    47
    Rodrigues robil čo mohol, aby loptu na vlastnej polovici stihol skôr, ako prejde za postrannú čiaru. To sa mu nepodarilo a tak budú hostia vhadzovať.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Andrés Fernández, prichádza Mariano Barbosa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štvrtý rozhodca sa nerozhodol nadstaviť ani minútku navyše a tak sa nám skončilo prvé dejstvo. Po hvizde sledujeme ešte zraneného Andrésa Fernándeza, ktorý ihrisko opúšťa na nosítkach. Je veľmi pravdepodobné, že sa v úvode druhého polčasu dočkáme striedania gólmana na strane Villarrealu. Ak by sme mali zhodnotiť priebeh prvého polčasu, tak by sme ho hodnotili veľmi kladne. Sledujeme veľmi atraktívne futbalové divadlo, v ktorom zatiaľ jasne dominuje domáci tím svojou kombinačnou hrou. Hostia nám počas celého polčasu neukázali takmer žiadnu snahu smerom dopredu a zaslúžene prehrávajú. Tí sa sustredia na pevnú defenzívu a útočia z rýchlych protiútokov. My sa Vám opäť hlásime približne o 13 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Juanmi (RSC) - 3:0
     
    45
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Obrovská chyba defenzívy Villarrealu patrične potrestaná. Domáci zahrávali nepriamy voľný kop z vlastnej polovice ihriska, ktorý okamžite rozohral Aritz Elustondo formou dlhého nákopu za obranu Villarrealu. Vďaka tomu sa JUANMI ocitol zoči-voči gólmanovi, ktorého pohodlne preloboval a tým navýšil náskok svojho tímu už na 3:0!
     
    44
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Pri lopte sú hráči Villarrealu, ktorí si vymieňajú série krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    43
    Svoje obranné povinnosti si splnil Odriozola Arzallus, ktorý dokázal zachytiť nebezpečný center súpera, čím nedovolil súperovi zakončiť. Veľmi dôležitý zákrok.
     
    42
    Real Sociedad s nevyužitou šancou na skórovanie po rohovom kope. Obrana súpera je v pohotovosti a nebezpečie odvrátila.
     
    41
    Po zblokovanom centri budú domáci hráči zahrávať rohový kop, po ktorom sa budú môcť dostať do vedenia rozdielom triedy.
     
    40
    Real Sociedad San Sebastian má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Willian José (Real Sociedad San Sebastian).
     
    38
    Juanmi sa po rýchlej akcii dostal spoločne s loptou až do pokutového územia súpera, kde sa snažil oklamať posledného brániaceho hráča. To sa mu síce nepodarilo, ale skúsil aspoň zakončiť, ale jeho strelecký pokus smeroval len do bočnej siete.
     
    37
    Po sérii prihrávok sa k lopte dostal aj Rulli, ktorý ju okamžite preposiela vedľa stojacemu spoluhráčovi.
    35. Xabi Prieto (RSC) - 2:0
     
    35
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    XABI PRIETO stál v správnom čase na správnom mieste a po šarapate v šestnástke súpera sa dostal ku zakončeniu z prvej a bol úspešný. Dôležitú asistenciu si na svoje konto pripíše Raul Navas.
    34. Andrés Fernández (VLR)
     
    34
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Real Sociedad. Najprv aktobatickým spôsobom zakončil jeden z domácich hráčov. Jeho strela smerovala len do stredu bránky, ale napriek tomu Andrés Fernández vyrazil loptu pred seba. Tam sa dostal k dorážke nikým nestrážený Prieto, ktorý však nedokázal gólmana prekonať. Nasledovať bude rohový kop.
     
    33
    Trigueros sa za postrannou čiarou hlási, čím dáva jasne najavo, že chce pokračovať v hre. Hlavný arbiter mu tento vstup okamžite povolil a už sa aj pohybuje medzi svojimi spoluhráčmi.
     
    32
    Zurutuza sa individuálnym spôsobom snažil dostať do šestnástky súpera, čo sa mu aj podarilo, ale tam v súboji stratil rovnováhu a skončil ležiaci na trávniku. Pokutový kop sa zahrávať nebude.
     
    31
    Trigueros si po ošetrení mení zakrvavený dres a vyzerá to tak, že predsalen do zápasu ešte naskočí.
     
    29
    Trigueros v súboji utŕžil nepríjemné zranenie, po ktorom má celú tvár od krvy. O jeho stave vás budeme informovať. Villarreal bude hrať nejaký čas v oslabení o jedného hráča.
     
    28
    Prieto ostáva po súboji otrasený ležať na trávniku. Hra je prerušená. Vyzerá to však tak, že bude v poriadku a nebude potrebovať opateru lekárov. Pri lopte tak aj naďalej bude Real Sociedad.
     
    27
    Lopta sa nachádza na polovici domácich, ale sú to práve oni, kto má loptu pevne pod kontrolou.
    25. Willian José (RSC) - 1:0
     
    25
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Real Sociedad mal možnosť skórovať po rohovom kope a to sa aj podarilo. WILLIAN JOSÉ je tým mužom, ktorý nadvakát dokázal prekonať gólmana. V tomto prípade defenzíva Villarrealu totálne zlyhala a úspešného strelca si nepostrážila. Stav stretnutia je 1:0! Bez asistencie.
     
    24
    Držanie lopty je momentálne 63% v prospech domáceho celku a 37% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    23
    Hostia sa po dlhšej dobe usadili na polovici súpera, kde sa svojími krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    22
    Illarra zbytočne nešpekuloval a poslal delovku z väčšej vzdialenosti. Letiaci projektil si to namieril tesne vedľa ľavej tyčky. Nasleduje odkop od bránky Villarrealu.
     
    21
    Napokon z toho bol strielaný center, ktorý smeroval do stredu bránky. Tam si svoj priestor Andrés Fernández postrážil a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    20
    Real Sociedad si vďaka svojej útočnej snahe vybojovalo voľný kop, ktorý sa bude zahrávať zo strednej vzdialenosti.
     
    19
    Bamakbu sa individuálne rútil smerom k bránke kliesnený hneď niekoľkými brániacimi hráčmi. Ten tento tlak neustál a o loptu napokon prišiel.
     
    18
    Postranný arbiter upozornil toho hlavného, že Fornals si spracoval loptu rukou. Po opakovanom zázname bolo viac ako jasné, že čiarový rozhodca mal pravdu a hra bola právom prerušená.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian). To si vyslúžil za držanie.
     
    16
    Trigueros to v súboji prehnal s agresivitou, čo neuniklo pozornosti Javiera Estradu Fernandeza, ktorý hvizdom do píšťaľky vstupuje do diania hry.
     
    15
    Domáci sa na dlhšiu usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok v snahe vytvoriť si priestor ku zakončeniu.
     
    14
    Neférové počínanie. Juanmi držal súpera až príliš dlho a rozhodca si toho všimol.
     
    13
    Po rohovom kope sa k lopte dostal jeden z brániacich hráčov, ktorý nikomu nedovolil zakončiť.
     
    12
    Da Silva Willian Jose sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava Real Sociedad.
     
    11
    Už to vyzeralo tak, že sa Bacambu ocitne zoči-voči gólmanovi, ale proti bol hlavný arbiter, ktorý usúdil, že sa Bacambu k lopte dostal nedovoleným spôsobom.
     
    10
    Jeden z hráčov hostí sina svoje konto pripíše útočný faul. Pri lopte tam budú domáci futbalisti.
     
    9
    Ofsajd sme mali možnosť vidieť aj na opačnej strane. Bakambu bol tým mužom, ktorý bol chytený v ofsajdovej pasci súpera.
     
    8
    Asistent rozhodcu zdvihol zástavku na znamenie postavenia mimo hry. Real Sociedad tak musí zastaviť svoje útočné snaženie.
     
    7
    Samu Castillejo sa po rohovom kope rozbehol k odrazenej lopte, ale jeden z obrancov ho predbehol a odvracia nebezpečenstvo.
     
    6
    Samu Castillejo sa dostáva do voľného priestoru a skúša poslať nebezpečnú prihrávku do šestnástky. Avšak jeho pas nachádza len jedného z obrancov súpera. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím Villarreal.
     
    5
    Domáci tím zahrával rohový kop. Exekútor rohového kopu loptu nasmeroval ku vzdialenejšej žrdi, kde stál len brániaci hráč, ktorý loptu zachytil.
     
    4
    Po nedovolenom zákroku Jaumeho Costu sme sledovali voľný kop aj na opačnej strane. Exekútor voľného kopu volil možnosť krátkej rozohrávky.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Jaume Costa (Villarreal CF).
     
    3
    Villarreal mal výhodu voľného kopu. Centrovaná lopta smerovala do hĺbky šestnástky San Sebastianu, ale bol to brániaci hráč, kto loptu zachytil a poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    2
    Bacca po súboji ostal ležať na trávniku, ale zdá sa, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, Navas, A. Elustondo, Rodrigues – Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Oyarzabal, José, Juanmi.
    Náhradníci: Toño – D. Llorente, Agirretxe, Vela, Canales, de la Bella, Guevara.

    Villarreal CF: Andrés Fernández – Antonio Rukavina, Álvaro González, Semedo, J. Costa (C) – Castillejo, Trigueros, Hernández, Fornals – Bacca, Bakambu.
    Náhradníci: Barbosa – V. Ruiz, Ünal, N. Sansone, N'Diaye, Francisco Torres, Moya Martínez.

    Rozhodca: Javier Estrada Fernandez.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 2. kolo Primera Division, kde Real Sociedad San Sebastian privíta na svojom trávniku Villarreal CF. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN: Futbalisti tohto celku sa po prvom kole nachádzajú na 3. priečke. To sa im podarilo po úspešnom štarte do nového ročníka na trávniku Celty Vigo. Do vedenia išli ako prvý domáci hráči zásluhou Gomeza. Ich radosť trvala len jedenásť minút, pretože vyrovnať dokázal Oyarzabal. Diváci ďalší presný zásah videli až v 50. minúte, kde ich presným zásahom potešil domáci Gomez svojim druhým gólom. Hostia sa však nevzdali a gólami z 80. a 88 minúty otočili nepriaznivý stav stretnutia. O góly sa postaral Juanmi spoločne s Willianom Jose.

    VILLARREAL CF: Hráči Villarrealu sa nachádzajú na 18. priečke, keď v prvom kole nestačili na Levante. Villarreal sa taktiež predstavil na ihrisku súpera, kde 19 500 platiacich divákov sledovalo víťazstvo svojich miláčikov v pomere 1:0 z pohľadu Levante. Na úvodný zásah však museli čakať až do 88. minúty, kedy sa Morales nemýlil z pokutového kopu. Tím Villarreal úspešne dotiahol niekoľko nových akvizícií: Ruben Semedo (Sporting), Imanol Garcia (Osasuna), Roger Riera (Nottingham), Enes Unal (Manchester City), Adrian Dalmau (Espanyol), Andres Fernandez (FC Porto), Enric Franquesa Dolz (Barcelona).

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 25. José, 35. Prieto, 45. Juanmi

    Karty:   17. A. Elustondo (RSC), 39. José (RSC) – 3. J. Costa (VLR), 68. Trigueros (VLR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:22.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, Navas (82. Agirretxe), A. Elustondo, Rodrigues – Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Oyarzabal, José (74. Canales), Juanmi (66. Vela).
    Náhradníci: Toño – D. Llorente, Agirretxe, Vela, Canales, de la Bella, Guevara.

    Villarreal CF: Andrés Fernández (46. Barbosa) – N'Diaye, Álvaro González, Semedo, J. Costa (C) – Castillejo, Trigueros (80. N. Sansone), Hernández, Fornals – Bacca (70. Ünal), Bakambu.
    Náhradníci: Barbosa – V. Ruiz, Ünal, N. Sansone, Francisco Torres, Moya Martínez.

    Rozhodca: Javier Estrada Fernandez

    Diváci: 19931