Žilina – Trenčín 3:6 (kon.) | Rokycany – Plzeň 1:10 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:6 (2:4)
AS Trenčín
Streda 21.06.2017, 11:00 • Pod Dubňom, Žilina • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    AS Trenčín predviedol výborný výkon v prípravnom zápase na pôde majstrovskej Žiliny. Zverenci Martina Ševelu boli od začiatku aktívnejší a vypracovali si dvojgólový náskok. Domáci futbalisti od tohto momentu len doťahovali súpera a nedokázali vyrovnať. V závere naopak dovolili Trenčínu pridať ďalšie presné zásahy a prehrali napokon rozdielom troch gólov. Za Žilinu sa presadili Hlohovský, Otubanjo a Jánošík, za Trenčín skórovali Kleščík, Paur, Mance, Beridze, Lawrence a Čatakovič. (12:52:45)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Gong dostal krásnu prihrávku cez celú šírku ihriska na pravé krídlo, odkiaľ našiel voľného Čatakoviča. Jeho prienik sa však zastavil v pokutovom území.
     
    88
    Trenčín dal gól! Séria príležitostí hosťujúceho výberu sa skončila loptou v žilinskej siete. V pokutovom území dostal príliš veľa priestoru HAMZA ČATAKOVIČ a prepálil bezmocného Mandousa.
     
    87
    Nasledoval rohový kop hosťujúceho tímu, po ktorom prišla nepresná koncovka hlavou na vzdialenejšej žrdi.
     
    86
    Mandous teraz odvádza veľmi dobrú prácu, pretože ho spoluhráči nechávajú vyniknúť. Český brankár zasiahol proti dvom koncovkám striedajúceho Gonga.
     
    85
    Aleš Mandous mal opäť prácu. Tentoraz vytiahol výborný zákrok proti prízemnej strele Jakuba Paura z hranice šestnástky a vytlačil loptu na roh.
     
    84
    Mandous musel zasahovať po prudkej strele z pravej strany, ale so situáciou si poradil a následne mu pomohli spoluhráči.
     
    82
    Šulek vystihol rozohrávku rohového kopu a išiel do brejku. Králik sa však dokázal vrátiť a zastavil ho čistým spôsobom.
     
    81
    Žilina bude rozohrávať rohový kop, ale ešte predtým je tu ďalšie ošetrovanie trenčianskeho hráča v dnešnom zápase.
     
    80
    Obom tímom sa otvoril priestor na rýchly brejk, ale zakončili ho rovnako nepresnou finálnou prihrávkou.
     
    79
    Priamy kop rozohral prekvapivo stopér Dávid Hancko, ktorého strela neprešla cez trenčiansky múr.
     
    78
    Žilina dostane ďalšiu príležitosť v podobe štandardnej situácie. Na ihrisku jej však chýbajú lepší strelci z diaľky.
     
    76
    Žilinčania nebezpečne zaútočili po pravom krídle, ale prudká strela sa stočila mimo brány, takže Šemrinec zostal bez zákroku.
     
    75
    Žilinčania mali výhodu nebezpečného priameho kopu. Jeho realizátorom bol Cociuc, ktorý mieril nad trenčiansku bránu.
     
    73
    Adrián Guľa urobil dnes už šesť striedaní, zatiaľ čo jeho náprotivok Martin Ševela iba dve. Hostia sú však úspešnejší.
     
    72
    Hlavný rozhodca prerušil hru a poskytol obom táborom priestor na krátke občerstvenie. Po jeho skončení nás čaká približne dvadsať záverečných minút.
     
    71
    V tomto prípade bola úspešnejšia žilinská obrana, ktorá centrovanú loptu zachytila a poslala ju do bezpečia.
     
    70
    Šulek vysunul na pravom krídle voľného striedajúceho Gonga, ktorý bol napokon eliminovaný a nasleduje iba rohový kop.
     
    69
    Žilinčania zostali po piatom góle zaskočení a ich snaha o vyrovnanie sa teraz znížila. Loptu majú v moci hostia.
     
    67
    Trenčín dal gól! Rohový kop hostí priniesol ďalšiu zmenu skóre. Center našiel pred bránou voľného JAMESA LAWRENCA, ktorého hlavička zblízka napla sieť.
     
    67
    Trenčania sa dostali na dostrel žilinskej brány. Pokus spoza šestnástky bol však zblokovaný na rohový kop.
     
    66
    Viacero zmien v oboch tímoch sa postupne začína prejavovať negatívnym spôsobom, pretože vidíme množstvo nepresností.
     
    64
    Trenčania boli dvakrát po sebe v sľubných pozíciách na skórovanie. V prvom prípade ich však zradila koncovka a v druhom bol proti Mandous.
     
    62
    Miestny hlásateľ už oznámil, že v trenčianskom sa objavil Gong, ktorý nahradil Kvoceru. V žilinskom tíme by mal byť na ihrisku striedajúci Herrera.
     
    61
    V oboch tímoch došlo k striedaniam, no zatiaľ nevieme povedať, kto presne z ihriska odišiel a kto naopak prišiel. Nový muž v trenčianskom drese však nepresne centroval do šestnástky z pravej strany.
     
    60
    Trenčín nevyužil možnosť na rýchlu odpoveď z rohového kopu. Center smeroval priamo do rukavíc brankár Aleša Mandousa.
     
    58
    Žilina dala gól! Šošoni tretíkrát v zápase znižujú na rozdiel jediného presného zásahu. Jankauskas udržal loptu v hre, dokázal prihrať pred bránu voľného LUKÁŠOVI JÁNOŠÍKOVI a ten z tesnej blízkosti nezaváhal.
     
    57
    Cociuc prudko centroval z pravej strany do pokutového územia, ale Šemrinec bol pripravený a loptu schoval vo svojom náručí.
     
    56
    Žilinčania preváhali ideálny moment na prihrávku. Škvarka si nabehol za obranu súpera, ale loptu dostal až v ofsajdovej pozícii.
     
    55
    Šulek mal otvorený priestor na pravom krídle, potiahol loptu smerom dopredu, ale potom odcentroval priamo do rukavíc Šemrinca.
     
    54
    Jakub Paur zostal na trávniku po osobnom súboji a musel byť ošetrovaný. Po krátkej pauze sa však vráti do hry.
     
    53
    Žilinčanov teraz zachránil rozhodca na čiare, ktorý zastavil rýchly brejk súpera. Králik odkopom trafil iba protihráča a ten mieril do samostatného úniku. Pri spracovaní lopty si však pomohol rukou.
     
    52
    Trenčín postupoval dopredu a mal otvorený priestor na rýchly protiútok. V situácii troch proti štyrom sa však nepresadil.
     
    51
    Domácim nevyšiel center z pravého krídla do pokutového územia. Lopta našla voľného Jankauskasa tesne za čiarou.
     
    50
    Žilina od začiatku druhého polčasu kontroluje loptu a chce upraviť nepriaznivý stav. V prvom dejstve doplácala najmä na okienka v defenzíve.
     
    49
    Domáci tréner Adrián Guľa stiahol z hry cez prestávku trojicu ofenzívnych hráčov v zložení Otubanjo, Hlohovský a Mráz. Na ihrisko prišli Jankauskas, Cociuc a Šejdajev.
     
    47
    Šošoni mali ihneď šancu na zmenu skóre. Z hranice šestnástky zakončoval nad bránu kapitán Škvarka.
     
    46
    Žilinčania uviedli loptu do pohybu, takže je tu úvod druhého dejstva. Domáci urobili tri zmeny v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná polovica prípravného zápasu medzi MŠK Žilina a AS Trenčín bola mimoriadne zaujímavá. Oba popredné slovenské kluby sa prezentovali útočným futbalom, ktorý priniesol až šesť gólov. Spočiatku boli lepší hostia a zaslúžene sa ujali vedenia, keď z penalty presne mieril Kleščík a na jeho presný zásah dokázal nadviazať Paur. Potom prišlo zníženie Hlohovského a zdalo sa, že Žilina postupne vyrovnáva hru aj skóre. Mance následne vrátil Trenčínu dvojgólový náskok, no domáci zase reagovali a Otubanjo skorigoval stav. Aktívny Beridze sa však postaral ešte o jeden gól hostí a zabezpečil im pohodlné vedenie.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia nevyužili ponúknutú štandardnú situáciu a teraz je hra prerušená, pretože jeden futbalista Trenčína leží na ihrisku a bude ošetrovaný.
     
    44
    Beridzeho center nedokázala žilinská obrana odvrátiť. Lopta sa odrazila na nohu jedného z Trenčanov, ktorého strela bola zblokovaná na roh.
     
    43
    Šušolík sa vydal na ofenzívny výlet, ale stratil loptu a takmer poslal do protiútoku Beridzeho. Rýchlo si však pomohol taktickým faulom.
     
    42
    Trenčín dal gól! Najlepší hráč na ihrisku GIORGI BERIDZE korunoval svoj výborný výkon presným zásahom. Z ľavého krídla si potiahol loptu na stred a z hranice šestnástky namieil presne k žrdi.
     
    40
    Hostia sa snažili rýchlo odpovedať. Centrovaná lopta z pravého krídla mierila na vysokého Manceho, ale ten nebol na správnom mieste.
     
    38
    Žilina dala gól! Domácim sa opäť podarilo znížiť. Škvarka vnikol do šestnástky, naviazal na seba hráčov súpera a našiel pred bránou úplne voľného YUSUFA OTUBANJA, ktorý zblízka nedal šancu Šemrincovi.
     
    37
    Trenčania sa dostali do nebezpečnej blízkosti žilinskej brány, ale neboli v ideálnej streleckej pozícii. Koncovka z uhla nesmerovala do siete.
     
    36
    Otubanjov nábeh na hrot bol zbytočný, pretože stál za obrannou líniou AS Trenčín a rozhodca na čiare ihneď odmával ofsajd.
     
    35
    Martin Králik posielal ďalekonosný center od vlastnej šestnástky až na hrot, ale všetko vyriešila trenčianska defenzíva.
     
    33
    Na opačnej strane mohol odpovedať domáci kapitán Škvarka, ale jeho pokus zo strednej vzdialenosti skončil na Šemrincovi.
     
    32
    Trenčín dal gól! Nebezpečný Beridze si prebral loptu na vlastnej polovici ihriska, prešprintoval s ňou dopredu, vysunul ANTONIA MANCEHO a ten z hranice šesnástky prekonal Mandousa.
     
    31
    Filip Hlohovský takmer prekvapil Trenčanov z rohového kopu. Jeho rotovaný center z ľavej strany dopadol na žrď, no Šemrinec všetko sledoval.
     
    30
    Žilina a Trenčín vyznávajú útočnú futbalovú filozofiu, čo potvrdzujú aj v dnešnom stretnutí. Oba tímy chcú hrať ofenzívne a dávajú góly.
     
    29
    Žilina dala gól! Trenčania nevyužili rohový kop a krátko potom inkasovali. Na hranicu pokutového územia sa dostal najlepší strelec poslednej fortunaligovej sezóny FILIP HLOHOVSKÝ, ktorého pekná technická strela zapadla do siete.
     
    28
    Veľká šanca Trenčína. Najprv sa nepresadil v šestnástke Beridze, potom bola zblokovaná strela Manceho, ale proti koncovke Paura musel zasiahnuť pozorný Mandous.
     
    26
    Domáci chceli prekvapiť trenčiansku defenzívu dlhým nákopom, ale rozhodca na čiare videl ofsajdové postavenie.
     
    25
    Síce je ešte len jún, ale Trenčania sú v závere prípravy na novú sezónu, pretože už v nasledujúcom týždni ich čaká prvý zápas predkola Európskej ligy. Žilinčania majú ostrý štart ročníka naplánovaný až na druhý júlový týždeň.
     
    24
    Tréner Adrián Guľa počas krátkej pauzy na striedačke rozhadzoval rukami a rozdával pokyny svojim zverencom, ktorí ťahajú za kratší koniec.
     
    23
    Hlavný rozhodca hneď po druhom góle hostí prerušil hru a nariadil osviežovaciu prestávku, pretože v Žiline vládne teplé slnečné počasie.
     
    22
    Trenčín dal gól! Hosťom vyšla krásna a zároveň jednoduchá akcia. Center z ľavej strany preletel ponad všetkých Žilinčanov do šestnástky, kde si nabehol JAKUB PAUR a zblízka prekonal Mandousa.
     
    21
    Žilina postupne vyrovnala hru a teraz je častejšie pri lopte. Zatiaľ jej však nevychadzajú útočné akcie vo finálnej fáze.
     
    19
    Domáci futbalisti mali možnosť na vyrovnanie. Prudký center z pravej strany doletel pred bránu, kde bola hneď dvojica hráčov MŠK. Otubanjo mieril tesne nad.
     
    18
    Hancko prudko prihrával brankárovi Mandousovi, ktorý sa ocitol v náročnej situácii, ale vyšlo mu spracovanie lopty a neurobil chybu.
     
    17
    Hlavný rozhodca musel prerušiť hru, pretože jeden z hráčov AS Trenčín ostal sedieť na ihrisku a potreboval ošetrenie.
     
    16
    Beridze vysunul do šestnástky voľného spoluhráča, ktorý sa snažil zakončovať na dvakrát, ale bol zablokovaný.
     
    15
    Yusuf Otubanjo si nabehol za trenčiansku obranu, dostal prihrávku do behu, ale rozhodca videl tesný ofsajd.
     
    14
    Obrovská šanca hosťujúceho celku. Pravdepodobne to bol Jakub Paur, ktorý postupoval sám na žilinskú bránu, ale v tutovke mieril zvnútra šestnástky iba do pripraveného Mandousa.
     
    13
    Centrovaná lopta zo štandardky našla v pokutovom území voľného žilinského futbalistu, ktorý hlavou netrafil bránu.
     
    12
    Filip Hlohovský sa zamotal v kľučkách na pravom krídle, no vypýtal si aspoň faul a štandardnú situáciu.
     
    11
    Šošoni prvýkrát prenikli do pokutového územia súpera. Z pravej strany zakončoval Škvarka, ale jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    10
    Žilinčania zatiaľ nestíhajú za aktívnejšími Trenčanmi. Domáci sa márne snažia podržať loptu na útočnej polovici.
     
    9
    Trenčín dal gól! Loptu na biely bod si postavil kapitán hostí PETER KLEŠČÍK, ktorý poslal brankára na opačnú stranu a otvoril skóre strelou do odkrytej siete.
     
    9
    Agilný Beridze si narazil loptu v šestnástke a bol potiahnutý za dres. Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop.
     
    8
    Hostia výborne vysoko napádali rozohrávku žilinských futbalistov, ktorí sa dostali pod tlak a mali problém opustiť vlastnú polovicu ihriska.
     
    7
    Trenčania mali výhodu dvoch rohových kopov za sebou. Prvý mieril na bližšiu a druhý na vzdialenejšiu žrď, ale v oboch prípadoch uspela defenzíva MŠK.
     
    6
    Do tretice zakončoval aktívny Beridze. Gruzínec tentoraz pálil tesne spoza šestnástky, no Mandous vytiahol úspešný zákrok a vytlačil loptu na roh.
     
    5
    Ďalšia príležitosť gruzínskeho ofenzívneho futbalistu. Beridze dostal prihrávku do pokutového územia, urobili si priestor na koncovku, ale ľavačkou netrafil bránu.
     
    4
    Hostia nebezpečne prešli do rýchleho protiútoku. Center z pravého krídla našiel pred bránou Beridzeho, ale jeho hlavička mierila mimo.
     
    3
    Diaz dostával dobrú nahrávku do pravého krídelného priestoru, ale nedokázal odcentrovať do šestnástky.
     
    2
    Trenčanom vyšla kombinácia na pravej strane, ale na hranici šestnástky prišla nepresná finálna prihrávka.
     
    1
    Výkop mali na starosti hostia. Trenčania nastúpili v bielych dresoch, Žilinčania v neónovo zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Umelý trávnik v Žiline bol pred zápasom pokropený a momentálne naň vybiehajú futbalisti oboch tímov. Pod Dubňom vládne príjemné slnečné počasie.
     
    V žilinskej zostave dnes chýba aj trojica opôr, ktorá sa zotavuje zo zranení. Do zápasu ešte nemôžu zasiahnuť brankár Miloš Volešák, stredopoliar Viktor Pečovský a univerzál Jakub Holúbek.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Mandous – Šušolík, Králik, Hancko, Vallo – Mráz, Diaz, Škvarka – Jánošík, Otubanjo, Hlohovský.
    Náhradníci: Leško – Moško, Michlík, Kopas, Cociuc, Herrera, Gerebenits, Klec, Jankauskas, Šejdajev.

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Julien – Abdul – Paur, Ubbink – Kvocera, Beridze – Antonio Mance.
    Náhradníci: Chudý – R. Klooster, Beďatš, M. Klooster, Čatakovič, Maduka, Gong.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z prípravného zápasu dvoch fortunaligistov. Majstrovská Žilina vyzve na domácej pôde AS Trenčín.

    MŠK Žilina ovládol posledný ročník slovenskej najvyššej súťaže. Titul získal suverénnym spôsobom, keď mal pred druhým bratislavským Slovanom náskok šestnástich bodov. Šošoni si vďaka triumfu vo Fortuna lige otvorili dvere do Ligy majstrov, kde v druhom predkole narazia na dánsky FC Kodaň. Na prípravu majú už len tri týždne, a tak začínajú so sériou priateľských súbojov. Momentálne však nemajú k dispozícii slovenských mládežníckych reprezentantov, ktorí účinkujú na európskom šampionáte futbalistov do 21 rokov v Poľsku. V zostave takisto určite neuvidíme Ernesta Mabouku, ktorý je s výberom Kamerunu na Pohári konfederácií.

    AS Trenčín síce nedosiahol na majstrovský hetrik, ale dobrými výkonmi v jarnej časti sa prepracoval aspoň do Európskej ligy. Ako štvrtý tím poslednej sezóny Fortuna ligy bol zaradený hneď do prvého predkola, ktoré je na programe už o osem dní. Zverenci trénera Ševelu preto nemôžu otáľať a ladia formu na svojho súpera, ktorým bude gruzínsky klub Torpedo Kutaisi. Prípravu odštartovali včerajším súbojom proti izraelskému Maccabi Tel Aviv, v ktorom sa zrodila remíza 1:1. Trenčania však dali príležitosť hráčom na skúške alebo menej vyťaženým futbalistom z minulého ročníka. V zostave im taktiež chýbajú slovenskí reprezentanti do 21 rokov.

    Žilina a Trenčín hrali proti sebe v sezóne 2016/17 trikrát a vždy sa radoval domáci tím. Majstri triumfovali pred vlastnými fanúšikmi 4:0 a 3:0, Trenčín dosiahol tesné víťazstvo 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 29. Hlohovský, 38. Otubanjo, 58. Jánošík – 9. Kleščík (pen.), 22. Paur, 32. Mance, 42. Beridze, 67. Lawrence, 88. Čatakovič


    MŠK Žilina: Mandous – Šušolík (57. Herrera), Králik, Hancko, Vallo – Mráz (46. Cociuc), Diaz (72. Klec), Škvarka (C) (67. Michlík) – Jánošík, Otubanjo (46. Šejdajev), Hlohovský (46. Jankauskas).
    Náhradníci: Leško – Moško, Michlík, Kopas, Cociuc, Herrera, Gerebenits, Klec, Jankauskas, Šejdajev.

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (C), Lawrence, Julien – Abdul – Paur, Ubbink (77. M. Klooster) – Kvocera (60. Gong), Beridze (67. Čatakovič) – Antonio Mance.
    Náhradníci: Chudý – R. Klooster, Beďatš, M. Klooster, Čatakovič, Maduka, Gong.