Juventus – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:4 (1:1)
Real Madrid
Sobota 03.06.2017, 20:45 • Millennium Stadium, Cardiff • Liga majstrov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    A už tu máme korunováciu šampiónov Ligy majstrov. REAL MADRID opäť dobyl európsku pohárovu scénu, a tak môže Sergio Ramos zdvihnúť nad hlavu trofeje pre víťaza tejto súťaže. Biely balet dokázal obhájiť titul z minulej sezóny, v ktorej zdolal Atlético Madrid po penaltovom rozstrele.
     
    90+1
    Tak ešte vidíme jednu žltú kartu. Za gólové oslavy ju dostáva Marco Asensio, no určite mu to vadiť nebude. Dočká sa totiž triumfu v najprestížnejšej klubovej súťaži.
    90. Marco Asensio (REA) - 1:4
     
    90
    Real Madrid dal gól! Je definitívne rozhodnuté. Biely balet strieľa štvrtý gól a spečaťuje zisk dvanásteho titulu v Lige majstrov. O gólový moment sa postaral MARCO ASENSIO, ktorý si pekne nabehol na pas Marcela a prekonal nešťastného Gianluigiho Buffona.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Ako posledný si finálový zápas užije aj bývalý hráč Juventusu Turín Álvaro Morata. Nahradzuje tak Toniho Kroosa.
    84. Juan Cuadrado (JUV)
     
    84
    Tak toto je totálny skrat Juana Cuadrada! Ten po predošlej situácii sotil Sergia Ramosa, ten samozrejme predviedol svoje herecké majstrovstvo a výsledkom tohto celého je druhá žltá karta pre kolumbíjskeho futbalistu.
     
    82
    Druhé striedanie madridského kráľovského veľkoklubu. Na trávnik prichádza Marco Asensio a na lavičku náhradníkov si už sadá dnes dobre hrajúci Isco.
    81. Aléx Sandro (JUV)
     
    81
    Juventus Turín mohol znížiť náskok súpera a ešte zdramatizovať priebeh duelu. Dani Alves rozohral priamy kop, pekným pasom z pravej strany našiel Aléxa Sandra, no ten hlavičkoval tesne vedľa.
     
    78
    Posledné striedanie na strane talianskeho majstra. Paulo Dybala už v dnešnom finále nič viac nepredvedie a na jeho miesto nastupuje mladý Mario Lemina.
     
    77
    Domáci waleskí priaznivci sa konečne dočkali. Ešte pred priamym kopom Realu Madrid prvýkrát v zápase strieda aj Zinedine Zidane. Na trávnik prichádza Gareth Bale a na lavičku smeruje Karim Benzema.
     
    72
    Žlté karty na strane talianskeho majstra pribúdajú. Ďalším potrestaným hráčom je Juan Cuadrado, ktorý zozadu prešiel po nohách Cristiana Ronalda.
     
    71
    Druhé striedanie na strane Juventusu. Ofenzívu sa bude snažiť vystužiť Claudio Marchisio, ktorý nahradí Miralema Pjanića, ktorý zjavne nie je stopercentne fit.
     
    70
    Hlavný rozhodca Felix Brych udeľuje ďalšiu žltú kartu. Po faule zozadu na Raphaëla Varana ju úplne zaslúžene dostáva brazílsky krajný obranca Aléx Sandro.
     
    67
    Massimiliano Allegri sa snaží reagovať na nepriaznivý vývoj zápasu. Na trávnik prichádza Juan Cuadrado a na lavičku náhradníkov putuje smutný stopér Andrea Barzagli.
     
    66
    Hlavný rozhodca Felix Brych vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Jej autorom je Miralem Pjanić, ktorý to nesie len veľmi ťažko. Stará dáma je momentálne úplne psychicky dole.
    64. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:3
     
    64
    Real Madrid dal gól! Španielsky futbalový gigant sa dostáva na dosah dvanástemu titulu z Ligy majstrov. Biely balet predviedol peknú akciu po pravej strane, Luka Modrić presným centrom našiel CRISTIANA RONALDA a ten z tesnej blízkosti prekonal Gigiho Buffona.
    61. Casemiro (REA) - 1:2
     
    61
    Real Madrid dal gól! Veľká smola na strane talianskeho majstra. Po centri z ľavej strany sa lopta odrazila na nohu CASEMIRA. Brazílčan vystrelil spoza šestnástky, loptu nešťastne tečoval Sami Khedira a tá napokon zapadla presne k pravej žrdi Gianluigiho Buffona. Stará dáma opäť prehráva a má už len polhodinu na vyrovnanie.
     
    53
    Teraz sme videli zaujímavú situáciu v znamení čisto nemeckého tria. Hlavný rozhodca Felix Brych vyťahuje žltú kartu, ktorej autorom je Toni Kroos. Ten pri postrannej čiare fauloval Samiho Khediru.
     
    42
    Pred malou chvíľou sme videli súboj medzi Danim Carvajalom a Mariom Mandžukićom. Teraz sa situácia zopakovala, no s tým rozdielom, že španielsky obranca za svoj faul dostáva žltú kartu.
     
    33
    Real Madrid sa mohol dostať do opätovného vedenia. Jeden z hráčov vo fialovom drese sa dostal k centru z ľavej strany, našiel ním Cristiana Ronalda, no ten z tesnej blízkosti hlavičkoval nepresne.
     
    31
    Tentokrát už registrujeme žltú kartu aj na strane Realu Madrid. Sergio Ramos v stredovom kruhu nedovoleným spôsobom zastavil Daniho Alvesa a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
    27. Mario Mandžukić (JUV) - 1:1
     
    27
    Juventus Turín dal gól! Krásny futbalový moment v Cardiffe. Aléx Sandro z ľavej strany poslal loptu do šestnástky, Gonzalo Higuaín ju posunul na MARIA MANDŽUKIĆA a ten akrobatickým spôsobom prekonal bezmocného Keylora Navasa. Fantastický gólový moment, ktorý snáď musia oceniť aj fanúšikovia Realu Madrid. Finále je vyrovnané a začíname prakticky odznova.
    20. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
     
    20
    Real Madrid dal gól! Madridský veľkoklub predviedol fantastický rýchly protiútok a dostáva sa do tesného vedenia. Daniel Carvajal prízemným centrom z pravej strany našiel CRISTIANA RONALDA a ten strelou k pravej žrdi prekonal Gianluigiho Buffona. Pre Real Madrid je 500. gól v Lige majstrov a približuje sa k zisku dvanásteho titulu.
     
    12
    Felix Brych prvýkrát siaha do svojho vrecka. Paulo Dybala zbytočne stratil loptu v strede poľa, do brejku sa dostával Toni Kroos, a tak ho Argentínčan poslal na trávnik len za cenu žltej karty.
     
    6
    Fantastický zákrok v podaní Keylora Navasa. Po centroch z oboch strán sa dostal k strele z hranice pokutového územia Miralem Pjanić, ale kostarický brankár vytiahol loptu pravou rukou.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Mandžukić – 20. Ronaldo, 61. Casemiro, 64. Ronaldo, 90. Asensio

    Karty:   12. Dybala (JUV), 66. Pjanić (JUV), 70. Sandro (JUV), 72. Cuadrado (JUV) – 31. Ramos (REA), 42. Carvajal (REA), 53. Kroos (REA), 90+1. Asensio (REA)   84. Cuadrado (JUV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 22:18.
    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli (67. Cuadrado), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanić (71. Marchisio), Dybala (78. Lemina), S. Khedira, Sandro – Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Neto – Benatia, Cuadrado, Marchisio, Lemina, Asamoah, Lichtsteiner.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos (89. Morata), Casemiro, Modrić – Isco (82. Asensio), Benzema (77. Bale), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Bale, Kovačić, Asensio, Morata, Danilo.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch a Stefan Lupp (GER)