Juventus – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:4 (1:1)
Real Madrid
Sobota 03.06.2017, 20:45 • Millennium Stadium, Cardiff • Liga majstrov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Za tónov legendárnej skladby We Are The Champions od skupiny Queen sa s vami lúčime. Za celý komentátorský tím vám ďakujem za pozornosť počas celej sezóny Ligy majstrov a teším sa na ďalšie prenosy z toho najlepšieho futbalu. S konštatovaním, že Real Madrid zdolal v Cardiffe Juventus Turín 4:1 sa s vami lúčim a prajem dobrú noc. (23:05:22)
    Real Madrid sa stáva víťazom Ligy majstrov.

     
    A už tu máme korunováciu šampiónov Ligy majstrov. REAL MADRID opäť dobyl európsku pohárovu scénu, a tak môže Sergio Ramos zdvihnúť nad hlavu trofeje pre víťaza tejto súťaže. Biely balet dokázal obhájiť titul z minulej sezóny, v ktorej zdolal Atlético Madrid po penaltovom rozstrele.
     
    Hráči Juventusu Turín si už prevzali pamätné medaile, ktoré im budú pripomínať dnešný finálový zápas. Veľké sklamanie bolo badať aj z tváre Massimiliana Allegriho, ktorý si medailu ani nenechal na krku a hneď ju schoval do vrecka.
     
    Futbalisti Realu Madrid sa spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi tešia na hracej ploche z dnešného víťaza. Pohľady na radosť hráčov vo fialových dresoch striedajú zábery na smutných hráčov Juventusu Turín. Na Slovensku dnes vodní pólisti Slávie UK Bratislava prerušili 20-ročné čakanie na majstrovský titul, ale Bianconeri rovnako dlhé čakanie na zisk "ušatej" trofeje nezlomiť nedokázali.
     
    Po prvom polčase sme sa tešili na dramatickú koncovku zápasu, no druhé dejstvo sa zmenilo na jasnú záležitosť Realu Madrid. Biely balet poslal do vedenia šťastný gól Casemira a 64. minúte zlomil súpera druhý gól Cristiana Ronalda. Bianconeri nedokázali nájsť účinný recept na obrancu španielskeho majstra a napokon prehrali 1:4, keď gólový účet zápasu uzavrel Marco Asensio. Smutný Gianluigi Buffon, smutný Leonardo Bonucci... Juventus to opäť nedokázal a prehral piate finálové stretnutie v Lige majstrov za sebou. Naopak, Real Madrid prepisuje históriu a ako prvý v novodobej histórii tejto súťaže obhajuje titul z minulej sezóny.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    K streleckému pokusu spoza šestnástky sa dostal Gareth Bale. Ten chcel potešiť domácich fanúšikov, no nastrelil len brániaceho Giorgia Chielliniho.
     
    90+2
    Počas gólovej radosti zo štvrtého gólu Realu Madrid nám unikol údaj o nadstavenom čase. Hlavný rozhodca Felix Brych pridáva k dnešnému zápasu štyri minúty.
     
    90+1
    Tak ešte vidíme jednu žltú kartu. Za gólové oslavy ju dostáva Marco Asensio, no určite mu to vadiť nebude. Dočká sa totiž triumfu v najprestížnejšej klubovej súťaži.
    90. Marco Asensio (REA) - 1:4
     
    90
    Real Madrid dal gól! Je definitívne rozhodnuté. Biely balet strieľa štvrtý gól a spečaťuje zisk dvanásteho titulu v Lige majstrov. O gólový moment sa postaral MARCO ASENSIO, ktorý si pekne nabehol na pas Marcela a prekonal nešťastného Gianluigiho Buffona.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Ako posledný si finálový zápas užije aj bývalý hráč Juventusu Turín Álvaro Morata. Nahradzuje tak Toniho Kroosa.
     
    88
    Dani Alves sa teraz snažil dostať k lopte, ale pred ním dobre zasiahol Keylor Navas. Ten v dnešnom zápase inkasoval po parádnom zakončení Maria Mandžukića, no zrejme sa na konci zápasu bude tešiť viac ako chorvátsky útočník.
     
    86
    Juventus sa ešte snaží niečo vymyslieť. Real Madrid sa už príliš dopredu nehrnie, no vzhľadom na priebežné skóre sa tomu nemožno čudovať.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len päť minút. Juventus Turín sa teraz dostal do náznaku šance, no Gonzalo Higuaín sa nezorientoval najlepšie a loptu mu odkopol Raphaël Varane.
    84. Juan Cuadrado (JUV)
     
    84
    Tak toto je totálny skrat Juana Cuadrada! Ten po predošlej situácii sotil Sergia Ramosa, ten samozrejme predviedol svoje herecké majstrovstvo a výsledkom tohto celého je druhá žltá karta pre kolumbíjskeho futbalistu.
     
    83
    Juventus sa nevie presadiť a zrejme bude potrebovať menší futbalový zázrak. Sergio Ramos teraz dobre zastavil Juana Cuadrada a nasledovať bude len vhadzovanie.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Mandžukić – 20. Ronaldo, 61. Casemiro, 64. Ronaldo, 90. Asensio

    Karty:   12. Dybala (JUV), 66. Pjanić (JUV), 70. Sandro (JUV), 72. Cuadrado (JUV) – 31. Ramos (REA), 42. Carvajal (REA), 53. Kroos (REA), 90+1. Asensio (REA)   84. Cuadrado (JUV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 22:18.
    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli (67. Cuadrado), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanić (71. Marchisio), Dybala (78. Lemina), S. Khedira, Sandro – Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Neto – Benatia, Cuadrado, Marchisio, Lemina, Asamoah, Lichtsteiner.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos (89. Morata), Casemiro, Modrić – Isco (82. Asensio), Benzema (77. Bale), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Bale, Kovačić, Asensio, Morata, Danilo.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch a Stefan Lupp (GER)