Arsenal – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – West Ham 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 5:1 (kon.)
Hull City – Tottenham 1:7 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Liverpool – Middlesbrough 3:0 (kon.)
Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Swansea – West Bromwich 2:1 (kon.)
Watford – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:0 (1:0)
Middlesbrough FC
Nedeľa 21.05.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Posledné 38. kolo anglickej Premier League máme za sebou. Futbalisti FC Liverpool napokon ustrážili svoje štvrté miesto, a tak v predkole zabojujú o skupinovú fázu Ligy majstrov. Potrebovali k tomu dnes zvíťaziť a to sa im aj podarilo. V úvodnej štvrťhodine druhého polčasu súpera definitívne zlomili, keď sa strelecky presadili Philippe Coutinho a Adam Lallana. Middlesbrough sa prakticky na nič nezmohlo a s Premier League sa lúči po prehre 3:0. Ja vám ďakujem za priazeň počas celej sezóny a teším sa na vás aj v ďalšej sezóne. Dovtedy vám prajem pekné leto a s anglickým futbalom dovidenia v auguste. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (17:56:02)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ešte vidíme jeden nedovolený zákrok v strede poľa. Nadstavený čas sa ale chýli ku koncu a už sa to veľa v dnešnom zápase nestane.
     
    90+1
    Domáci fanúšikovia už spievajú klubovú hymnu You'll never Walk Alone. Zároveň ďakujú svojim obľúbencom za predvedený výkon, ktorý ich dostane do predkola Ligy majstrov.
     
    90
    Philippe Coutinho hľadal svojim pasom Lucasa Leivu, no ten sa k hlavičke nedostal. Medzitým tú máme správu o nadstavenom čase. Martin Atkinson pridáva ešte dve minútky.
     
    89
    Philippe Coutinho sa dostal k strele spoza šestnástky, no jeho pokus bol zrazený na rohový kop. Brazílsky špilmacher domáceho tímu už smeruje k rohovej zástavke a bude centrovať.
     
    88
    Teraz trošku zbytočne vzplanuli vášne medzi Albertom Morenom a Calumom Chambersom. Hlavný arbiter upokojuje situáciu a napokon ani nevyťahuje žlté karty.
     
    87
    Álvaro Negredo teraz nešťastne trafil do hlavy Lucasa Leivu. Okamžite sa mu ale ospravedlnil a brazílsky stredopoliar jeho ospravedlnenie prial.
     
    86
    James Milner končí v dnešnom zápase a symbolicky kapitánsku pásku odovzdáva Lucasovi Leivovi. Namiesto anglického reprezentanta prichádza španielsky obranca Alberto Moreno.
     
    85
    Nathaniel Clyne centroval z pravej strany, no pred bránou nebol žiaden jeho spoluhráč. Ben Gibson si trošku nerozumel s Bradom Guzanom, no nebezpečenstvo z toho nehrozilo.
     
    84
    James Milner centroval z ľavej strany. Lopta nepríjemne prešla celým pokutovým územím, no ani jeden z hráčov v červených dresoch ju nedokázal umiestniť do siete.
     
    83
    Jürgen Klopp posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním belgický útočník Divock Origi, ktorý nahradí dnes bezgólového Daniela Sturridgea.
     
    82
    Middlesbrough predsa len mohlo zdramatizovať záverečné minúty zápasu. Álvaro Negredo krásnym pasom za obranu našiel nestráženého Adama Forshawa, no jeho volej mieril vedľa brány súpera.
     
    81
    Liverpool už príliš nenapáda rozohrávku súpera a snaží sa poctivo brániť. Jeho cieľom bude určite ustráženie čistého konta Simona Mignoleta.
     
    80
    Zápas sa už iba dohráva. Príliš nás nemusia zaujímať ani výsledky ostatných zápasoch, pretože favoriti ich jasne zvládajú a udržia si miesta, ktoré mali pred týmto záverečným kolom.
     
    79
    Roberto Firmino nepresadil proti presile hosťujúcich obrancov a bolo to posledné, čo v tejto sezóne spravil. Za veľkého potlesku ho nahradil jeho krajan Lucas Leiva.
     
    77
    O niekoľko sekúnd neskôr strieľal aj Emre Can. Americký brankár ale štvrtýkrát loptu do siete nepustil a následne rozohráva útočnú akciu svojho mužstva.
     
    76
    Daniel Sturridge to teraz skúšal strelou vonkajším priehlavkom. Lopta bola zrazená a následne sa už k dorážke pred Calumom Chambersom nedostal ani aktívny Roberto Firmino.
     
    75
    Do konca tejto sezóny Premier League zostáva už len posledná štvrťhodina. Liverpool si svoje vedenie užíva a jasne smeruje za udržaním štvrtého miesta v tabuľke.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+1. Wijnaldum, 51. Coutinho, 56. Lallana

    Karty:   59. Gestede (MDD)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:8.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) (86. A. Moreno) – Can – Wijnaldum, Coutinho – Lallana, Sturridge (83. Origi), Firmino (79. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Lucas Leiva, Grujić, Origi.

    Middlesbrough FC: Guzan – Fábio (73. Ayala), Chambers, B. Gibson, Friend – Leadbitter (C), Clayton, Forshaw – Bamford, Gestede (73. Negredo), Downing.
    Náhradníci: Konstantopoulos – Ayala, Espinosa, de Roon, Fischer, Negredo, Stuani.

    Rozhodca: Martin Atkinson