Arsenal – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – West Ham 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 5:1 (kon.)
Hull City – Tottenham 1:7 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Liverpool – Middlesbrough 3:0 (kon.)
Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Swansea – West Bromwich 2:1 (kon.)
Watford – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:0 (1:0)
Middlesbrough FC
Nedeľa 21.05.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    James Milner končí v dnešnom zápase a symbolicky kapitánsku pásku odovzdáva Lucasovi Leivovi. Namiesto anglického reprezentanta prichádza španielsky obranca Alberto Moreno.
     
    83
    Jürgen Klopp posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním belgický útočník Divock Origi, ktorý nahradí dnes bezgólového Daniela Sturridgea.
     
    82
    Middlesbrough predsa len mohlo zdramatizovať záverečné minúty zápasu. Álvaro Negredo krásnym pasom za obranu našiel nestráženého Adama Forshawa, no jeho volej mieril vedľa brány súpera.
     
    79
    Roberto Firmino nepresadil proti presile hosťujúcich obrancov a bolo to posledné, čo v tejto sezóne spravil. Za veľkého potlesku ho nahradil jeho krajan Lucas Leiva.
     
    73
    Teraz sme videli hneď dvojnásobné striedanie na strane Middlesbrough. V zápase končí obranca Fábio a na jeho miesto prichádza Daniel Ayala. Okrem toho prichádza najlepší strelec Álvaro Negredo a na lavičku odchádza Rudy Gestede.
     
    67
    Pekná akcia v podaní domácich hráčov. Roberto Firmino si vytvoril miesto na ľavej strane, šikovným oblúčikom posunul loptu na Georginia Wijnalduma, no jeho volej skončil vedľa brány nováčika súťaže.
     
    59
    Martin Atkinson prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je útočník hostí Rudy Gestede, no všetko sa to udialo len v okolí stredového kruhu.
    56. Adam Lallana (LIV) - 3:0
     
    56
    Liverpool dal gól! Jürgen Klopp sa tretíkrát raduje a vie, že svoj tím dovedie pred brány Ligy majstrov. Hostia po rohovom kope prepadli a The Reds vyrazili do rýchleho brejku. Trochu so šťastím sa lopta odrazila na nohu ADAMA LALLANU a ten s prehľadom umiestnil loptu k ľavej žrdi.
    51. Philippe Coutinho (LIV) - 2:0
     
    51
    Liverpool dal gól! Kto iný, ako PHILIPPE COUTINHO rozohral priamy kop domáceho tímu. Brazílčan prekvapil brankára strelou na jeho stranu a podobne ako v zápase s Crystal Palace strieľa gól. Tento má pre The Reds nesmierny význam a posúva ich na dosah štvrtého predkola Ligy majstrov.
    45+1. Georginio Wijnaldum (LIV) - 1:0
     
    45+1
    Liverpool dal gól! Tak akoby som to privolal. V jedinej nadstavenej minúte sa domáci futbalisti dostávajú do vedenia a takisto v tabuľke pred londýnsky Arsenal. Po nenápadnej akcii z pravej strany Roberto Firmino loptu na GEORGINIA WIJNALDUMA a ten nekompromisnou strelou prekonal Guzana.
     
    33
    Trošku náhodne, no predsa sa dostal k dobrému streleckému pokusu Daniel Sturridge. Kanonier domáceho tímu vystrelil popri jednom z obrancov hostí, ale bránu Brada Guzana trestuhodne minul.
     
    6
    V šiestej minúte zápasu registrujeme prvú šancu domáceho tímu. James Milner centroval z ľavej strany, Ben Gibson loptu neodvrátil do bezpečia, ale krajný obranca Nathaniel Clyne pravačkou mieril len vedľa brány Brada Guzana.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+1. Wijnaldum, 51. Coutinho, 56. Lallana

    Karty:   59. Gestede (MDD)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:8.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) (86. A. Moreno) – Can – Wijnaldum, Coutinho – Lallana, Sturridge (83. Origi), Firmino (79. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Lucas Leiva, Grujić, Origi.

    Middlesbrough FC: Guzan – Fábio (73. Ayala), Chambers, B. Gibson, Friend – Leadbitter (C), Clayton, Forshaw – Bamford, Gestede (73. Negredo), Downing.
    Náhradníci: Konstantopoulos – Ayala, Espinosa, de Roon, Fischer, Negredo, Stuani.

    Rozhodca: Martin Atkinson