Arsenal – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – West Ham 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 5:1 (kon.)
Hull City – Tottenham 1:7 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Liverpool – Middlesbrough 3:0 (kon.)
Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Swansea – West Bromwich 2:1 (kon.)
Watford – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 21.05.2017, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sezóna 2016/2017 v anglickej Premier League je na konci. Arsenal ju síce ukončil suverénnym výkonom a víťazstvom 3:1 nad bezduchým Evertonom, nebudú na ňu však spomínať v dobrom. Prvý raz po 20 rokoch totiž budú chýbať v skupinovej fáze Ligy majstrov a budú sa tak musieť uspokojiť len s účasťou v Európskej lige UEFA. Víťazstvo Kanonierov dnes svojimi presnými zásahmi zabezpečili Héctor Bellerín, Alexis Sánchez a v závere stretnutia parádnou strelou aj Aaron Ramsey. Za Everton znižoval z pokutového kopu Romelu Lukaku. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, z anglickej Premier League je to pre túto sezónu všetko! Majte ešte pekný zvýšok víkendu! (17:58:17)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na opačnej strane nemusel zasahovať Petr Čech proti nepresnému streleckému pokusu Masona Holgatea.
     
    90+3
    Jedným zo smoliarov dnešného zápasu je rozhodne aj Danny Welbeck, ktorý dnes zahodil azda štyri či päť čistých gólových príležitostí. Aj v tomto momente ho vychytal skvelý Joel Robles.
     
    90+2
    Arsenal síce dnes podáva dnes skutočne kvalitný výkon, výsledky z ostatných štadiónov však naznačujú, že na postup do Ligy majstrov to tentokrát stačiť nebude.
    90+1. Aaron Ramsey (ARS) - 3:1
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól! Tak toto bola od Arsenalu nádherná bodka za celou sezónou. Domáci rozohrali rohový kop nakrátko, po postupnej kombinácii sa k lopte dostal na hranici pokutového územia AARON RAMSEY, ktorý nádhernou strelou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu brány Joela Roblesa!
     
    90
    Nadstavovať sa bude až päť minút.
     
    90
    Hráči Arsenalu sa v ofenzíve futbalom bavia. Aaron Ramsey po peknej kombinácii nabil Alexovi Iwobimu, ktorý trafil len Garetha Barryho a je z toho ďalší rohový kop pre domácich.
     
    89
    Petr Čech teraz trochu zariskoval, keď sa na hranici pokutového územia rozhodol skryť loptu vo svojich rukaviciach. Všetko však bolo v súlade s pravidlami.
     
    88
    Tak defenzíva Evertonu dnes podáva doslova rezignovaný výkon. Alex Iwobi sa teraz okolo Ashleyho Williamsa prehnal bez najmenších problémov, v čistej šanci ho však znova vychytal Joel Robles.
     
    87
    Aj z tejto štandardnej situácie Evertonu však vznikol protiútok Arsenalu, v ktorom bol znova zapojený Héctor Bellerín. Tentokrát však loptu na Alexa Iwobiho prestrčiť nedokázal.
     
    86
    Héctor Bellerín dnes po ihrisku skutočne lieta. Teraz zapracoval kvalitne aj v defenzíve, keď loptu pred Garethom Barrym odvrátil na ďalší rohový kop.
     
    85
    Ďalšie nedorozumenie v kombinácii Evertonu, využil to Héctor Bellerín, ktorý presným centrom našiel Alexa Iwobiho. Ten však trafil len Masona Holgatea a následný ďalší center Bellerína tesne minul Danny Welbeck.
     
    84
    Mason Holgate si vypýtal loptu na pravé krídlo, tam však proti nemu aj tentokrát dobre zapracoval Nacho Monreal. Bude sa odkopávať od brány Petra Čecha.
     
    83
    Posledné striedanie Evertonu. Pre dnešok dohral Enner Valencia, ktorého nahrádza na posledné okamihy Arouna Koné.
     
    83
    Gareth Barry našiel presnou vysokou loptou hlavu Romelua Lukakua, ktorý však ani tentokrát nenamieril tak, ako by si predstavoval.
     
    82
    Alex Iwobi má po svojom príchode na ihrisko dostatok síl. Teraz sa zbavil dvojice súperov, no v poslednom možnom momente ho ešte stihol odzbrojiť Morgan Schneiderlin.
     
    81
    Zaujímavo to teraz myslel Ross Barkley, ktorý posielal prudký center pred Petra Čecha, kde však Romelua Lukakua aj tentokrát postrážila dvojica Per Mertesacker-Rob Holding.

    Jakub Kocourek

    Góly: 8. Bellerín, 28. Alexis Sánchez, 90+1. Ramsey – 58. R. Lukaku (pen.)

    Karty:   51. Gabriel (ARS), 63. Holding (ARS) – 19. A. Williams (EVE), 39. Jagielka (EVE), 61. Schneiderlin (EVE), 72. Baines (EVE)   14. Koscielny (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.
    Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Gabriel (53. Mertesacker) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (62. Coquelin), Monreal – Özil, Alexis Sánchez (68. Iwobi) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Walcott, Iwobi, Mertesacker.

    Everton FC: Robles – Holgate, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye (46. Barry), Schneiderlin, Davies (26. Barkley) – E. Valencia (83. Koné), R. Lukaku, Mirallas.
    Náhradníci: Hewelt – Barkley, Barry, Bešić, Koné, Joseph Williams, Pennington.

    Rozhodca: Michael Oliver