Arsenal – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – West Ham 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 5:1 (kon.)
Hull City – Tottenham 1:7 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Liverpool – Middlesbrough 3:0 (kon.)
Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Swansea – West Bromwich 2:1 (kon.)
Watford – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 21.05.2017, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Jedným zo smoliarov dnešného zápasu je rozhodne aj Danny Welbeck, ktorý dnes zahodil azda štyri či päť čistých gólových príležitostí. Aj v tomto momente ho vychytal skvelý Joel Robles.
    90+1. Aaron Ramsey (ARS) - 3:1
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól! Tak toto bola od Arsenalu nádherná bodka za celou sezónou. Domáci rozohrali rohový kop nakrátko, po postupnej kombinácii sa k lopte dostal na hranici pokutového územia AARON RAMSEY, ktorý nádhernou strelou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu brány Joela Roblesa!
     
    88
    Tak defenzíva Evertonu dnes podáva doslova rezignovaný výkon. Alex Iwobi sa teraz okolo Ashleyho Williamsa prehnal bez najmenších problémov, v čistej šanci ho však znova vychytal Joel Robles.
     
    85
    Ďalšie nedorozumenie v kombinácii Evertonu, využil to Héctor Bellerín, ktorý presným centrom našiel Alexa Iwobiho. Ten však trafil len Masona Holgatea a následný ďalší center Bellerína tesne minul Danny Welbeck.
     
    83
    Posledné striedanie Evertonu. Pre dnešok dohral Enner Valencia, ktorého nahrádza na posledné okamihy Arouna Koné.
     
    75
    Skvelý Joel Robles drží svoj tím naďalej v hre o body z dnešného zápasu. Tentokrát znova vychytal v čistej šanci Mesuta Özila, na ktorého defenzíva Evertonu úplne zabudla.
     
    72
    Everton predviedol zdĺhavú kombináciu bez prekvapivého nápadu, k lopte sa tak dostal Aaron Ramsey, ktorého nedovoleným zákrokom zastavil Leighton Baines. Aj on z dnešného zápasu odíde so žltou kartou na svojom konte.
     
    68
    Alexis Sánchez má pre túto ligovú sezónu odpracované. Na posledných približne 25 minút ho na ihrisku nahrádza Alex Iwobi.
     
    67
    Leighton Baines centroval z ľavej strany, kde síce loptu do siete dostal Enner Valencia, no smoliar dnešného zápasu si vyrovnávajúci gól nepripíše, keďže v súboji s Perom Mertesackerom fauloval.
     
    65
    Zo štandardnej situácie centroval Mesut Özil a Perovi Mertesackerovi chýbal skutočne len centimetre na to, aby zasiahol loptu svojou hlavou a nasmeroval ju tak za chrbát Joela Roblesa.
     
    63
    Enner Valencia si toho dnes vytrpí skutočne veľa. Tentokrát ho poslal k zemi Rob Holding, ktorý tak vidí z rúk Michaela Olivera ďalšiu žltú kartu.
     
    62
    Striedanie v tábore domácich. Z ihriska odchádza Granit Xhaka, ktorého pri výmene post za post strieda Francis Coquelin.
     
    61
    Tímy si dnes na trávniku skutočne nič nedarujú a sledujeme jeden tvrdší zákrok za druhým. Tentokrát si na Granita Xhaku vyšliapol Morgan Schneiderlin, ktorý je ďalším potrestaným hráčom.
    58. Romelu Lukaku (EVE) - 2:1
     
    58
    Everton FC dal gól! K lopte sa postavil najlepší strelec Evertonu ROMELU LUKAKU, namieril to presne k pravej žrdi a premieňa tak svoju vôbec prvú penaltu v tejto sezóne. Zíverečná polhodina tak bude ešte mimoriadne zaujímavá.
     
    57
    Tak toto Rob Holding vôbec nezvládol! Po centri z ľavej strany totiž zbytočne zahral vo vlastnom pokutovom území rukou a Michael Oliver bez váhania ukazuje na biely bod!
     
    53
    Namiesto zraneného Gabriela Paulistu prichádza na trávnik Per Mertesacker, ktorý toho tiež v tejto sezóne za Arsenal pre zranenie príliš veľa neodohral.
     
    51
    Gabriel si však za toto zranenie môže tak trochu aj sám, keď obojstranne veľmi nepríjemne zasiahol Ennera Valenciu a pre poriadok v štatistikách mu ešte Michael Oliver pri jeho odchode z trávniku udeľuje žltú kartu.
     
    49
    Fantastický Joel Robles! Ten teraz predviedol skvelý zákrok najskôr proti príležitosti Dannyho Welbecka a následne vychytal aj dorážajúceho Mesuta Özila!
     
    46
    Ronald Koeman vytiahol cez polčasovú prestávku ďalšiu zmenu vo svojej stredovej formácii. Na ihrisku po príchode z kabín už neregistrujeme Idrissu Gueyeho, ktorého nahradil mimoriadne skúsený Gareth Barry.
     
    43
    Fantastický Petr Čech! Z pravej strany znova centroval Kevin Mirallas a Čech vytiahol hlavičku Romelua Lukakua končekmi prstov spod brvna!
     
    40
    Kevin Mirallas sa presunul doprava, odkiaľ poslal prudký prízemný center "do ohňa", kde tentokrát Kanonierov od najhoršieho zachránil odkopom Héctor Bellerín.
    39. Žltá karta
     
    39
    Po Ashleym Williamsovi vidí žltú kartu po zákroku na Alexisa Sáncheza aj druhý stopér Karameliek Phil Jagielka.
     
    38
    Štandardná situácia z ľavej strany od Mesuta Özila nebezpečenstvo nepriniesla, a tak prišiel protiútok Evertonu, z ktorého hostia zahodili nemožné! Strieľal Kevin Mirallas, Petr Čech so šťastím zasiahol a následne si vydýchol aj Rob Holding, ktorý nepochopiteľne pustil do koncovky Romelua Lukakua.
     
    33
    Alexis Sánchez znova preukázal svoju šikovnosť. Štandardnú situáciu z pomerne náročného uhla dokázal zaujímavo zakrútiť k pravej žrdi brány Joela Roblesa, ktorý loptu vyboxoval len do Dannyho Welbecka, od ktorého sa už odrazila mimo ihriska.
    28. Alexis Sánchez (ARS) - 2:0
     
    28
    Arsenal FC dal gól! Tak čo teraz robili obrancovia Evertonu, to snáď nevedia ani oni sami. Alexis Sánchez pálil spoza šestnástky, trafil len Ashleyho Williamsa, od ktorého sa lopta odrazila k Dannymu Welbeckovi. Obrana hostí signalizovala ofsajd, pokračovalo sa však ďalej, Welbeck obišiel Roblesa a naservíroval loptu pred prázdnu bránu ALEXISOVI SÁNCHEZOVI.
     
    26
    Ronald Koeman cíti šancu na dobrý výsledok, a tak už krátko po polovici úvodného polčasu strieda. Namiesto mladíka Toma Daviesa posiela na ihrisko skúseného Rossa Barkleyho.
     
    19
    Prvým hráčom so žltou kartou je obranca Evertonu Ashley Williams, ktorý zastavil rozbehnutého Alexisa Sáncheza.
    14. Laurent Koscielny (ARS)
     
    14
    Tak toto sú neuveriteľné momenty, čo sa teraz deje na Emirates Stadium! Enner Valencia si obhodil Roba Holdinga, zastavil ho však Laurent Koscielny. Bolo to však len za cenu nedovoleného zákroku, ktorý vyzeral skutočne hrôzostrašne. Hlavný rozhodca Michael Oliver vyťahuje Laurentovi Koscielnemu rovno červenú kartu! Tak toto je veľká komplikácia pre Arsenal!
    8. Héctor Bellerín (ARS) - 1:0
     
    8
    Arsenal FC dal gól! Arsenal okamižte zaútočil, Mesut Özil spôsobil zmätky v defenzíve Evertonu, Danny Welbeck ešte gól nedal, no loptu do siete už v pohode dotlačil HÉCTOR BELLERÍN, ktorý tak zaznamenal prvý gól v sezóne.
     
    2
    Úvodná ofenzívna akcia Arsenalu však už nebezpečná bola. Centroval Héctor Bellerín, ktorému sa nadvakrát podarilo nájsť Dannyho Welbecka. Ten však z ťažkej pozície nedokázal nasmerovať loptu do siete.

    Jakub Kocourek

    Góly: 8. Bellerín, 28. Alexis Sánchez, 90+1. Ramsey – 58. R. Lukaku (pen.)

    Karty:   51. Gabriel (ARS), 63. Holding (ARS) – 19. A. Williams (EVE), 39. Jagielka (EVE), 61. Schneiderlin (EVE), 72. Baines (EVE)   14. Koscielny (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.
    Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Gabriel (53. Mertesacker) – Bellerín, Ramsey, Xhaka (62. Coquelin), Monreal – Özil, Alexis Sánchez (68. Iwobi) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Coquelin, Elneny, Giroud, Walcott, Iwobi, Mertesacker.

    Everton FC: Robles – Holgate, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye (46. Barry), Schneiderlin, Davies (26. Barkley) – E. Valencia (83. Koné), R. Lukaku, Mirallas.
    Náhradníci: Hewelt – Barkley, Barry, Bešić, Koné, Joseph Williams, Pennington.

    Rozhodca: Michael Oliver