Arsenal – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – West Ham 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 5:1 (kon.)
Hull City – Tottenham 1:7 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Liverpool – Middlesbrough 3:0 (kon.)
Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Swansea – West Bromwich 2:1 (kon.)
Watford – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:0 (1:0)
Middlesbrough FC
Nedeľa 21.05.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení čitatelia, poslednýkrát vás v tejto sezóne vítam pri sledovaní priameho prenosu z anglickej Premier League. Spoločne zamierime na Anfield Road, kde futbalisti FC Liverpool zabojujú o priamu miestenku v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Ich súperom v záverečnom 38. kole bude zostupujúce FC Middlesbrough.

    FC LIVERPOOL

    Futbalisti Liverpoolu budú túto sezónu možno hodnotiť so zmiešanými pocitmi. Po silvestrovskom triumfe nad Manchestrom City 1:0, no skvelú formu si nedokázali udržať počas celého priebehu sezóny. The Reds doplatili na katastrofálny január a zbytočné bodové straty s tímami z druhej polovice tabuľky. V dvadsiatich dueloch stratili až 24 bodov, ktoré im veľmi chýbajú. Liverpool je na štvrtom mieste, pričom na tretiu priečku stráca dva body. Pozor si však musí dávať aj na zadné vrátka, pretože jeho náskok pred piatim Arsenalom je len jednobodový. Každopádne, v dnešnom zápase je tím pod vedením Jürgena Kloppa jasným favoritom a tri body mu zaistia aspoň účasť v predkole Ligy majstrov. Nemecký tréner sa nebude môcť spoľahnúť na Sadia Maného, Jordana Hendersona a stále visí otáznik nad štartom Roberta Firmina. V prvom vzájomnom dueli mal Liverpool navrch, no súpera definitívne zlomil až po hodine hry, keď sa presadili Divock Origi a Adam Lallana.

    MIDDLESBROUGH

    Middlesbrough vstupovalo do sezóny ako nováčik, no určite nemalo v pláne sa s Premier League rozlúčiť už po jednej sezóne. Na svojom konte má 28 bodov a je jasné, že skončí na predposlednom mieste. Doplatilo na príliš veľa nerozhodných výsledkov, ktorých má na konci sezóny až trinásť. Zverenci Stevea Agnewa nastrieľali najmenej gólov spomedzi všetkých účastníkov súťaže a o 48 menej ako ich dnešný súper. Middlesbrough vonku vyhralo len jediný zápas, keď ešte v druhom kole zdolalo Sunderland 1:2. Mužstvo z Riverside Stadium má slabučkú formu, keď v desiatich stretnutiach získalo len poltucet bodov. V závere sezóny sa musí zaobísť bez trojice zranených hráčov. V bráne bude chýbať skúsený Victor Valdes, obranca Daniel Ayala a ofenzívny záložník Gastón Ramirez. Najlepším strelcom tímu je Álvaro Negredo, ktorý bude chcieť obohatiť svoju zbierku o desiaty gól v sezóne. Na Anfield Road sa Middlesbrough príliš nedarí a v posledných piatich dueloch v rámci Premier League na tomto štadióne prehralo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can – Wijnaldum, Coutinho – Lallana, Sturridge, Firmino.
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Lucas Leiva, Grujić, Origi.

    Middlesbrough FC: Guzan – Fábio, Chambers, B. Gibson, Friend – Leadbitter (C), Clayton, Forshaw – Bamford, Gestede, Downing.
    Náhradníci: Konstantopoulos – Ayala, Espinosa, de Roon, Fischer, Negredo, Stuani.

    Rozhodca: Martin Atkinson.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci a okamžite sa dostali k prvému streleckému pokusu. Roberto Firmino vystrelil spoza šestnástky, no bez väčších problémov jeho strelu kryje Brad Guzan.
     
    2
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ kombinuje na súperovej polovici ihriska, no je to ďaleko od brány Američana Brada Guzana. Od začiatku je ale vidno domácu aktivitu.
     
    3
    Philippe Coutinho predviedol peknú individuálnu akciu a mäkučkým centrom hľadal v šestnástke Daniela Sturridgea. Ten sa ale do zakončenia nedostal, a tak si musí počkať na svoj hviezdny moment.
     
    4
    Domáci to teraz skúšali stredom ihriska, ale Adam Lallana sa nepresadil proti presile hráčov hostí. Middlesbrough sa snažilo vyraziť do brejku, no jeho akcia končí nepresným pasom.
     
    5
    Joël Matip chcel vypomôcť svojim spoluhráčom v ofenzíve. Jeho pas smeroval na Roberta Firmina, ale pred brazílskym reprezentantom dobre zapracoval jeden z hráčov hostí.
     
    6
    V šiestej minúte zápasu registrujeme prvú šancu domáceho tímu. James Milner centroval z ľavej strany, Ben Gibson loptu neodvrátil do bezpečia, ale krajný obranca Nathaniel Clyne pravačkou mieril len vedľa brány Brada Guzana.
     
    7
    Jeden z krajných obrancov hostí sa teraz zabudol a mal šťastie, že jeden Nathaniel Clyne nedosiahol na kolmú prihrávku Philippeho Coutinha. Loptu dokázal získať do svojej moci Brad Guzan.
     
    8
    Fanúšikovia na Anfield Road teraz zosmutneli, pretože v súbežne hranom zápase sa dostáva po hlavičke Vincenta Kompanyho do vedenia Manchester City. Ten hrá na pôde Watfordu a smeruje do Ligy majstrov.
     
    9
    Liverpool sa zatiaľ nevie dobre presadiť. Obrana súpera hrá kompaktne a rozhodne nebude ľahké sa cez ňu dostať. Middlesbrough síce góly nedáva, no veľa ich ani nedostáva.
     
    10
    Americký brankár vo farbách hostí musel opäť zasahovať. Tentokrát dobre vybehol a centrovanú loptu smerujúcu na Daniela Sturridgea chytil do svojich rukavíc.
     
    11
    Calum Chambers teraz dobre vystúpil a zastavil Roberta Firmina pri jeho prieniku po ľavej strane. Nasledovať tak bude len vhadzovanie hráčov v červených dresoch.
     
    12
    Philippe Coutinho centroval z ľavej strany. Jeho prudký pas smeroval do nebezpečného priestoru, ale na svojom mieste bol opäť veľmi skúsený Brad Guzan.
     
    13
    Patrick Bamford si teraz pekne spracoval loptu, ale na jeho kolmú prihrávku nereagoval hrotový útočník Rudy Gestede. Hostia smerom dopredu ešte nič nevymysleli.
     
    14
    Dianie v našom zápase určite pozorne sledujú aj fanúšikovia Arsenalu. Tí môžu byť zatiaľ spokojnejší, pretože ich miláčikovia vyhrávajú nad liverpoolskym Everton najtesnejším rozdielom. FC Liverpool je momentálne piaty.
     
    15
    Tempo hry nám teraz poriadne opadlo. Liverpool hrá staticky a na pohode mu nepridal ani faul Roberta Firmina. Medzitým fanúšikovia na Anfield Road tlieskajú Stevenovi Gerrardovi, ktorý sedí na tribúne a sleduje dnešný zápas.
     
    16
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Georginio Wijnaldum. Tentokrát ale treba pochváliť Caluma Chambersa, ktorý jeho strelecký pokus zblokoval a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    17
    Patrick Bamford bol faulovaný približne 25 metrov od súperovej brány. Po faule domáceho kapitána Jamesa Milera tak budú mať hostia snáď prvú šancu na ohrozenie brány Liverpoolu.
     
    18
    Exekútorom priameho kopu bol bývalý hráč Liverpoolu Stewart Downing. Ten svojich exspoluhráčov ušetril a strelou do postaveného múru nenarobil problémy Simonovi Mignoletovi.
     
    19
    Philippe Coutinho bol faulovaný, a tak bude mať domáci tím výhodu priameho kopu. Medzitým musí byť ošetrovaný Daniel Sturridge, ktorého Stewart Downing pri predošlej situácii trafil do hlavy.
     
    20
    Liverpool zahral priamy kop celkom dobre. K odrazenej lopte sa dostal Roberto Firmino, následne pálil aj Georginio Wijnaldum, no oba strelecké pokusy boli zblokované ešte pred Bradom Guzanom.
     
    21
    Liverpool pomaly uťahuje šróbiky. Daniel Sturridge dobre zapracoval, posunul loptu na Emreho Cana, ale nemecký futbalista poslal loptu tesne vedľa brány Middlesbrough.
     
    22
    Patrick Bamford teraz spadol v pokutovom území súpera, ale Martin Atkinson pokutový kop nepíska. Zatiaľ sme nevideli opakovaný záber, no kontakt s Dejanom Lovrenom tam určite bol.
     
    23
    Ďalší strelecký pokus zo strednej vzdialenosti. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Philippe Coutinho, ale na dvakrát jeho strelu predsa len kryje americký brankár Guzan.
     
    24
    Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Na druhej strane sa po centri z ľavej strany dostal k hlavičke Rudy Gestede, ale našťastie pre domácich minul bránu.
     
    25
    Domáci to skúšali strelami spoza pokutového územia, no tie nemajú želaný efekt. Buď ich Brad Guzan kryje alebo hostia dobre blokujú strelecké pokusy favorita zápasu.
     
    26
    Ďalšia nepríjemná správa pre fanúšikov Liverpoolu. Vyzerá to tak, že priama miestenka do Ligy majstrov z toho už nebude. Manchester City pridáva druhý gól, keď sa gólovo presadil argentínsky kanonier Sergio Agüero.
     
    27
    Daniel Sturridge sa dostal k streleckému pokusu, no ten mieril len vedľa brány. Liverpool dnes potrebuje vyhrať, keďže mu nepomáha ani jeho mestský rival, ktorý prehráva na Emirates Stadium 2:0.
     
    29
    Liverpool sa herne trápi. Mnohí si mysleli, že o svojom triumfe rozhodne už v prvom polčase, no až na šancu Nathaniela Clynea nemal možnosť čo i len otvoriť skóre zápasu.
     
    30
    Domáci to skúsili cez svoju ľavú stranu, ale na center nedokázal reagovať Adam Lallana. Následne sa k slovu dostal opäť Philippe Coutinho, ale spoza šestnástky mieril nepresne.
     
    31
    Zverenci Jürgena Kloppa majú síce jasnú územnú prevahu, no nedarí sa im dostať súpera do úzkych. Middlesbrough je už síce jasným vypadávajúcim tímom, ale na Anfield Road sympaticky bráni.
     
    32
    Adam Lallana sa nepresadil cez dobre brániaceho Caluma Chambersa. Kmeňový hráč londýnskeho Arsenalu dobre čítal hru a zmaril šancu svojho krajana na skórovanie.
     
    33
    Trošku náhodne, no predsa sa dostal k dobrému streleckému pokusu Daniel Sturridge. Kanonier domáceho tímu vystrelil popri jednom z obrancov hostí, ale bránu Brada Guzana trestuhodne minul.
     
    34
    Peknú individuálnu akciu predviedol Adam Lallana, ale napokon z toho bude len rohový kop Liverpoolu. Z ľavej strany ho tradične zahrá kapitán James Milner.
     
    35
    Domáci sa dostali do náznaku šance. Joël Matip si nabiehal na center od rohovej zástavky, obrancovia súpera na neho zabudli, ale Kamerunčan loptu absolútne netrafil.
     
    36
    Ďalšia strela smerujúca na Brada Guzana. Ani tá ale nebola nebezpečná, keďže Adam Lallana mieril len do stredu brány a takisto jeho pokusu chýbala razancia.
     
    37
    Brad Guzan sa na nedostatok práce sťažovať nemôže, no väčšina streleckých pokusov nie je úplne nebezpečných. Príkladom je aj tečovaná strela Roberta Firmina spred pár sekúnd.
     
    38
    Martin Atikinson zatiaľ nemá veľa práce, no teraz musel fúknuť do píšťalky. Na trávniku sa totiž po nedovolenom zákroku ocitol hrotový útočník hostí Rudy Gestede.
     
    39
    Dejan Lovren teraz trošku zbytočne poslal loptu mimo hracej plochy. Middlesbrough tak bude mať výhodu rohového kopu z ľavej strany, ktorého exekútorom bude Grant Leadbitter.
     
    40
    Grant Leadbitter poslal prudký center do domácej šestnástky. Simon Mignolet bol ale pozorný a loptu dokázal vyraziť mimo vlastného pokutového územia.
     
    41
    Začína sa posledná päťminútovka prvého polčasu. Medzičasom sa zmenil stav zápasu na Vicarage Road, kde sa druhýkrát strelecky presadil Sergio Agüero. Manchester City smeruje za ziskom tretieho miesta.
     
    42
    Bez nápadu, bez tempa. Zverenci Jürgena Kloppa sa nevedia presadzovať a nadväzujú tak na nevyrovnané výkony z posledného obdobia. O ich bilancii proti tímom z druhej polovice tabuľky sme hovorili v našom predzápasovom príspevku.
     
    43
    James Milner teraz nedôrazne bránil Patricka Bamforda. Ten po bránkovej čiare smeroval do pokutového územia, no rázne a čisto ho v jeho aktivite zastavil Joël Matip.
     
    44
    Zbytočný faul Jamesa Milnera a zarmútený pohľad Jürgena Kloppa. Nemecký tréner má v prestávke rozhodne nad čím premýšľať, ak chce dostať Liverpool aspoň do predkola Ligy majstrov.
     
    45
    Čakali sme či Martin Atkinson ešte pridá nejaký čas k prvému polčasu. Napokon je to tradičná jedna minúta, počas ktorej majú oba tímy šancu otvoriť skóre zápasu.
     
    45+1
    Liverpool dal gól! Tak akoby som to privolal. V jedinej nadstavenej minúte sa domáci futbalisti dostávajú do vedenia a takisto v tabuľke pred londýnsky Arsenal. Po nenápadnej akcii z pravej strany Roberto Firmino loptu na GEORGINIA WIJNALDUMA a ten nekompromisnou strelou prekonal Guzana.
    45+1. Georginio Wijnaldum (LIV) - 1:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zdalo sa, že v prvom polčase sa gólového momentu nedočkáme, no v nastavenom čase udrel domáci Liverpool. Georginio Wijnaldum sa dostal do šance a strelou z vnútra pokutového územia nedal šancu Bradovi Guzanovi. Domáci ale rozhodne majú nad čím premýšľať. V prvom polčase veľa futbalovej krásy neponúkli a myslím si, že každému fanúšikovi Liverpoolu padol veľký kameň zo srdca po góle holandského záložníka. Uvidíme ako zápas bude pokračovať, sledujte ho v našom online prenose.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Middlesbrough sa snažilo zaútočiť hneď v úvodnej minúte druhého polčasu. Adam Clayton centroval z pravej strany, ale Rudy Gestede sa nepresadil v súboji s Emrem Canom.
     
    47
    Na Anfield Road sa momentálne nehrá, pretože po predošlom zákroku zostáva ležať na trávniku nemecký futbalista Emre Can. Ten je už v opatere klubových lekárov.
     
    48
    Liverpool opäť drží loptu na svojich kopačkách. Zjavne ho ale vedúci gól upokojil a už sa netlačí dopredu tak, ako tomu bolo na konci prvého dejstva.
     
    49
    Middlesbrough bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovici ihriska. Domáci majú stále loptu vo svojej moci, no nedokážu sa presadiť proti niekoľkým obranným valom.
     
    50
    Daniel Sturridge bol faulovaný približne 25 metrov od brány súpera. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Adam Clayton, a tak sa pre domácich črtá šanca na strelenie druhého gólu.
     
    51
    Liverpool dal gól! Kto iný, ako PHILIPPE COUTINHO rozohral priamy kop domáceho tímu. Brazílčan prekvapil brankára strelou na jeho stranu a podobne ako v zápase s Crystal Palace strieľa gól. Tento má pre The Reds nesmierny význam a posúva ich na dosah štvrtého predkola Ligy majstrov.
    51. Philippe Coutinho (LIV) - 2:0
     
    52
    Liverpool môže hrať už oveľa, oveľa pokojnejšie. Prakticky v priebehu siedmich minút strelil dva góly a spravil obrovský krok smerom k dnešnému triumfu.
     
    53
    Domáci sú pri chuti a mohli pridať aj ďalší gól. Adam Lallana centroval z ľavej strany, odrazená lopta sa dostala k Robertovi Firminovi, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Následná strela Nathaniela Clynea bola nepresná.
     
    54
    Daniel Sturridge nemôže pokračovať vo svojej akcií. Pekne sa síce vyhol obrancom súpera, no v tesnom ofsajde bol už prihrávajúci Adam Lallana.
     
    55
    Middlesbrough bude mať výhodu rohového kopu z pravej strany. V tejto štatistike sa tak na Liverpool dotiahlo a práve toto môže byť cesta na zdramatizovanie stavu stretnutia.
     
    56
    Liverpool dal gól! Jürgen Klopp sa tretíkrát raduje a vie, že svoj tím dovedie pred brány Ligy majstrov. Hostia po rohovom kope prepadli a The Reds vyrazili do rýchleho brejku. Trochu so šťastím sa lopta odrazila na nohu ADAMA LALLANU a ten s prehľadom umiestnil loptu k ľavej žrdi.
    56. Adam Lallana (LIV) - 3:0
     
    57
    Na druhej strane sa po chybnom defenzívnom zákroku ocitol v šanci Adam Forshaw. V páde zakočoval, no jeho strela mierila tesne vedľa brány Belgičana Simona Mignoleta. Domáci tak stále vedú trojgólovým rozdielom.
     
    58
    Liverpool sa poriadne rozbehol a do ďalšej šance sa dostal Roberto Firmino. Brazílčan vystrelil spoza pokutového územia, no jeho projektil mieril vedľa pravej žrde brány Brada Guzana.
     
    59
    Martin Atkinson prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je útočník hostí Rudy Gestede, no všetko sa to udialo len v okolí stredového kruhu.
     
    60
    Úvodnú hodinu hry nám ukončil priamy kop hostí. Za loptou sa naťahoval Calum Chambers, no pred ním loptu odkopol do bezpečia chorvátsky obranca Dejan Lovren.
     
    62
    Jürgen Klopp napriek jasnému vedeniu svojho tímu stále nabáda hráčov v červených dresoch k aktivite. Domáci zostanú pri lopte, pretože bol faulovaný Adam Lallana.
     
    63
    Na dlhší časový úsek sa k lopte odstali aj hostia. Tí ale kombinujú len na polovici ihriska a nevyzerá to, že by v najbližšej dobe ohrozili Simona Mignoleta.
     
    64
    Pekná rýchla akcia v podaní Liverpoolu. Nakoniec z toho šanca ale nebola, pretože Roberto Firmino nezvládol prvý dotyk s loptou a následne ju neposunul ani na Daniela Sturridgea.
     
    65
    Tempo hry nám teraz mierne opadlo. Georginio Wijnaldum teraz nenašiel jedného zo svojich spoluhráčov, a tak bude nasledovať len odkop od brány Brada Guzana.
     
    66
    V tomto úseku hry sa nič zaujímavé na ihrisku nedeje. Domáci fanúšikovia oslavujú víťazstvo svojho tímu a určite budú netrpezlivo čakať na žreb, ktorý určí Liverpoolu súpera v play off Ligy majstrov.
     
    67
    Pekná akcia v podaní domácich hráčov. Roberto Firmino si vytvoril miesto na ľavej strane, šikovným oblúčikom posunul loptu na Georginia Wijnalduma, no jeho volej skončil vedľa brány nováčika súťaže.
     
    68
    Liverpool má predsa len snahu pridať aj ďalšie góly a potešiť tak domácich fanúšikov. Tí ale zatiaľ môžu byť spokojní, keďže sa postupne presadili Georginio Wijnaldum, Philippe Coutinho a Adam Lallana.
     
    69
    Daniel Sturridge sa snažil prestrčiť loptu na lepšie postaveného spoluhráča. Tento úmysel mu ale nevyšiel, a tak bude nasledovať odkop od brány Brada Guzana.
     
    70
    Domáci to teraz možno trošku prekombinovali. Napokon sa dostal k strele Adam Lallana, no jeho pokus bol zrazený, a tak nemal americký brankár problém zasiahnuť.
     
    71
    Teraz sme videli niekoľko ostrejších zákrokov v strede poľa, no Martin Atkinson necháva hre voľný priebeh. Skutočne vidíme málo nedovolených zákrokov, čo je určite dobré.
     
    72
    Po dlhšej dobe musel zasahovať aj Simon Mignolet. Patrick Bamford hlavičkoval chrbtom k bráne, no tiesnený Jamesom Milnerom zamestnal domáceho brankára. Na druhej strane pálil nepresne Daniel Sturridge.
     
    73
    Teraz sme videli hneď dvojnásobné striedanie na strane Middlesbrough. V zápase končí obranca Fábio a na jeho miesto prichádza Daniel Ayala. Okrem toho prichádza najlepší strelec Álvaro Negredo a na lavičku odchádza Rudy Gestede.
     
    74
    Simon Mignolet musel zasahovať po strele z veľkej vzdialenosti. So zákrokom ale nemal problémy a stále sa tak približuje k vychytaniu čistého konta.
     
    75
    Do konca tejto sezóny Premier League zostáva už len posledná štvrťhodina. Liverpool si svoje vedenie užíva a jasne smeruje za udržaním štvrtého miesta v tabuľke.
     
    76
    Daniel Sturridge to teraz skúšal strelou vonkajším priehlavkom. Lopta bola zrazená a následne sa už k dorážke pred Calumom Chambersom nedostal ani aktívny Roberto Firmino.
     
    77
    O niekoľko sekúnd neskôr strieľal aj Emre Can. Americký brankár ale štvrtýkrát loptu do siete nepustil a následne rozohráva útočnú akciu svojho mužstva.
     
    79
    Roberto Firmino nepresadil proti presile hosťujúcich obrancov a bolo to posledné, čo v tejto sezóne spravil. Za veľkého potlesku ho nahradil jeho krajan Lucas Leiva.
     
    80
    Zápas sa už iba dohráva. Príliš nás nemusia zaujímať ani výsledky ostatných zápasoch, pretože favoriti ich jasne zvládajú a udržia si miesta, ktoré mali pred týmto záverečným kolom.
     
    81
    Liverpool už príliš nenapáda rozohrávku súpera a snaží sa poctivo brániť. Jeho cieľom bude určite ustráženie čistého konta Simona Mignoleta.
     
    82
    Middlesbrough predsa len mohlo zdramatizovať záverečné minúty zápasu. Álvaro Negredo krásnym pasom za obranu našiel nestráženého Adama Forshawa, no jeho volej mieril vedľa brány súpera.
     
    83
    Jürgen Klopp posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním belgický útočník Divock Origi, ktorý nahradí dnes bezgólového Daniela Sturridgea.
     
    84
    James Milner centroval z ľavej strany. Lopta nepríjemne prešla celým pokutovým územím, no ani jeden z hráčov v červených dresoch ju nedokázal umiestniť do siete.
     
    85
    Nathaniel Clyne centroval z pravej strany, no pred bránou nebol žiaden jeho spoluhráč. Ben Gibson si trošku nerozumel s Bradom Guzanom, no nebezpečenstvo z toho nehrozilo.
     
    86
    James Milner končí v dnešnom zápase a symbolicky kapitánsku pásku odovzdáva Lucasovi Leivovi. Namiesto anglického reprezentanta prichádza španielsky obranca Alberto Moreno.
     
    87
    Álvaro Negredo teraz nešťastne trafil do hlavy Lucasa Leivu. Okamžite sa mu ale ospravedlnil a brazílsky stredopoliar jeho ospravedlnenie prial.
     
    88
    Teraz trošku zbytočne vzplanuli vášne medzi Albertom Morenom a Calumom Chambersom. Hlavný arbiter upokojuje situáciu a napokon ani nevyťahuje žlté karty.
     
    89
    Philippe Coutinho sa dostal k strele spoza šestnástky, no jeho pokus bol zrazený na rohový kop. Brazílsky špilmacher domáceho tímu už smeruje k rohovej zástavke a bude centrovať.
     
    90
    Philippe Coutinho hľadal svojim pasom Lucasa Leivu, no ten sa k hlavičke nedostal. Medzitým tú máme správu o nadstavenom čase. Martin Atkinson pridáva ešte dve minútky.
     
    90+1
    Domáci fanúšikovia už spievajú klubovú hymnu You'll never Walk Alone. Zároveň ďakujú svojim obľúbencom za predvedený výkon, ktorý ich dostane do predkola Ligy majstrov.
     
    90+2
    Ešte vidíme jeden nedovolený zákrok v strede poľa. Nadstavený čas sa ale chýli ku koncu a už sa to veľa v dnešnom zápase nestane.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Posledné 38. kolo anglickej Premier League máme za sebou. Futbalisti FC Liverpool napokon ustrážili svoje štvrté miesto, a tak v predkole zabojujú o skupinovú fázu Ligy majstrov. Potrebovali k tomu dnes zvíťaziť a to sa im aj podarilo. V úvodnej štvrťhodine druhého polčasu súpera definitívne zlomili, keď sa strelecky presadili Philippe Coutinho a Adam Lallana. Middlesbrough sa prakticky na nič nezmohlo a s Premier League sa lúči po prehre 3:0. Ja vám ďakujem za priazeň počas celej sezóny a teším sa na vás aj v ďalšej sezóne. Dovtedy vám prajem pekné leto a s anglickým futbalom dovidenia v auguste. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (17:56:02)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+1. Wijnaldum, 51. Coutinho, 56. Lallana

    Karty:   59. Gestede (MDD)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:8.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) (86. A. Moreno) – Can – Wijnaldum, Coutinho – Lallana, Sturridge (83. Origi), Firmino (79. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Lucas Leiva, Grujić, Origi.

    Middlesbrough FC: Guzan – Fábio (73. Ayala), Chambers, B. Gibson, Friend – Leadbitter (C), Clayton, Forshaw – Bamford, Gestede (73. Negredo), Downing.
    Náhradníci: Konstantopoulos – Ayala, Espinosa, de Roon, Fischer, Negredo, Stuani.

    Rozhodca: Martin Atkinson