Bielorusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Fínsko – Česko 6:5 (po pr.) | Kanada – Švédsko 3:7 (kon.)
Rusko – Slovensko 3:2 (po pr.) | USA – Švajčiarsko 4:2 (kon.)
koniec
Kanada
3:7 (0:1, 2:3, 1:3)
Švédsko
Štvrtok 20.04.2017, 15:38Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa štvrťfinálové stretnutie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov, medzi Švédskom a Kanadou, po výhre v pomere 7:3 si účasť v semifinále zaistili Tre Kronor. (17:51:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Zápas sa dohráva, už sa nič podstatné neudeje.
     
    58:20
    Prebieha posledných sto sekúnd riadnej hracej doby a v tejto chvíli je už jasné, že rovnaký počet sekúnd ostáva aj do konca samotného zápasu.
    57:53 Isac Lundeström (SWE) - 3:7
     
    57:53
    Švédsko dalo gól!
    To sa ale napokon neukázalo ako správny ťah. Švédi totiž puk dostali do stredného pásma a odtiaľ už nemal ISAC LUNDESTRÖM problém skórovať.
     
    57:40
    Kanada to ešte skúsi bez brankára.
     
    57:19
    Gustafsson nadvihol puk o čosi vyššie, ako pôvodne plánoval, a tak sa hra musela prerušiť. Jeden z divákov prítomných v Spišskej Novej Vsi bude mať na dnešný zápas príjemnú spomienku.
     
    56:08
    Ďalšie odpálenie puku švédskymi korčuliarmi. Tre Kronor sa už skutočne nemajú kam ponáhľať.
     
    55:27
    Chainey zbieral puk za bránkou Kanady, jej hokejisti sú v tejto chvíli až príliš statickí. Zdá sa, že stav zápasu sa už výraznejšie meniť nebude.
     
    54:45
    Javorové listy ešte zacítili šancu na vyrovnanie a natlačili sa do pásma súpera, Švédi puk ale pomerne rýchlo vyhodili za bránku stráženú Scottom.
    54:07 Maxime Comtois (CAN) - 3:6
     
    54:07
    Kanada dala gól!
    Gól je potvrdený, necelých šesť minút pred koncom riadnej hracej doby tak Kanada prekonala Ahmana po tretíkrát. Postaral sa o to MAXIME COMTOIS.
     
    54:07
    Ahman teraz riešil niekoľko nebezpečných pokusov, najskôr od modrej čiary, následne hasil dorážky z predbránkového priestoru. Zdá sa, že švédsky gólman inkasoval tretí gól, ešte sa ale bude telefonovať.
     
    53:27
    Švédski hokejisti už nenapádajú rozohrávku súpera tak vysoko, ako tomu bolo pred niekoľkými minútami. Napokon, o víťazovi je už dávno rozhodnuté.
     
    52:32
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:28
    Ďalší zaujímavý pokus, tentokrát pálil Gustafsson. Jeho rana Scottovi z lapačky vypadla, našťastie pre Kanadu sa tak ale stalo len v priestore, kde nestál žiaden švédsky hokejista.
     
    51:15
    Dobrá strela Liljegrena, Scott sa už obzeral za seba, puk ale napokon skončil na plexiskle. Švédi sa so šiestimi gólmi uspokojiť nechcú a aj naďalej útočia.
     
    50:07
    Vylúčenie v tíme Kanada (Ty Smith – 2 min., hákovanie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 22. M. Strome, 35. Entwistle (Brook), 55. Comtois – 20. Zetterlund, 31. Bäck (Hugg, Zetterlund), 34. Olofsson (Lundeström), 40. Bemström (Liljegren, Brännström), 45. Olofsson, 49. Brännström (Elvenes), 58. Lundeström


    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Mattheos, Comtois, Glass – Anderson-Dolan, Olson, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström, Walfridsson, Liljegren, Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg, Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Gustafsson, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodca: DiPietro (SUI), Thomson (USA) – Hagerström (SWE), Výleta (SVK)