Bielorusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Fínsko – Česko 6:5 (po pr.) | Kanada – Švédsko 3:7 (kon.)
Rusko – Slovensko 3:2 (po pr.) | USA – Švajčiarsko 4:2 (kon.)
koniec
Kanada
3:7 (0:1, 2:3, 1:3)
Švédsko
Štvrtok 20.04.2017, 15:38Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní štvrťfinále majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov. V Spišskej Novej Vsi sa proti sebe postavia výbery Kanady a Švédska.

    Kanaďania odohrali základnú skupinu v Poprade, kde získali 8 bodov a celkové skóre 18:13. V tabuľke skončili na druhom mieste, na lídrov z Fínska stratili 4 body. Švédi hrali od začiatku turnaja na Spiši, kde skončili so ziskom 6 bodov a so skóre 8:12 na tretej priečke.

    Najproduktívnější hráči Kanady:
    Mackenzie Entwistle – 6 bodů (3+3)
    Jocktan Chainey – 4 body (0+4)
    Stelio Mattheos – (4+0)

    Najproduktívnejší hráči Švédska:
    David Gustafsson – 2 body (2+0)
    Erik Brannstrom, Filip Westerlund, Fabian Zetterlund, Jacob Peterson – 2 body (1+1)
    Lucas Elvenes, Rickard Hugg, Isac Lundestrom – 2 body (0+2)

     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Mattheos, Comtois, Glass – Anderson-Dolan, Olson, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.

    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström, Walfridsson, Liljegren, Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg, Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Gustafsson, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodca: DiPietro (SUI), Thomson (USA) – Hagerström (SWE), Výleta (SVK).
     
    Rolba iba pred malou chvíľou zišla z ľadu, takže duel sa začne s niekoľkominútovým oneskorením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Prvé buly vyhrali hokejisti Kanady. Puk si ihneď stiahli k svojej bránke a budú chcieť rozohrať.
     
    00:47
    Švédi rozohrali z rohu svojej obrannej tretiny a Zetterlund sa po pravej strane dostal dopredu. Skúsil to ranou z kruhu, ale Scott si bezproblémovo poradil.
     
    01:35
    Pekný prechod Švédov sa skončil ďalším zakončením. Liljegren nabíjal na hokejku Elvenesa, ktorý pálil z prvej, ale puk skončil na zadnom mantineli.
     
    02:40
    Kandksí hráči dostali puk do útočnej tretiny, ale tam oň pri mantineli po tvrdej hre švédskeho výberu prišli.
     
    02:57
    Ofsajd na strane Kanady, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    03:08
    Švédi vyhrali buly a zamierili do útoku. Tam to z ľavej strany spred bránky skúsil Olson, ale Scott jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    04:00
    Švédi chceli puk dostať k bránke súpera, ale podarilo sa im to iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po pravici Ahmana.
     
    04:45
    Švédi sa teraz v pásme nevedia udržať, pretože Kanaďania kazia ich prihrávky. Na vyloženú šancu stále iba čakáme.
     
    05:41
    Kanada predviedla vynikajúcu akciu! Studnicka potiahol puk do pásma a v ľavom kruhu ho prenechal Ratcliffovi. Ten sa prudko oprel do strely, ale Ahman ho vychytal.
     
    06:11
    Kanaďania si po ďalšej aktivite vypýtali vhadzovanie v útočnom pásme. Hra sa nám postupne rozbieha a gólmani sa musia mať na pozore.
     
    06:43
    Ďalší pokus javorových listov sa teraz skončil neúspešne, pretože Strome nedokázal vystreliť po dobrej práci švédskej defenzívy, ktorá mu puk vypichla.
     
    08:40
    Švédi mohli otvoriť skóre! Isaac Ratcliffe prihral na Davida Noëla, ktorý veľmi slušne vypálil. Gólman Ahman nevedel, kde má puk, ten našťastie pre Kanadu skončil iba tesne vedľa.
     
    08:55
    Naopačnej strane sa vzápätí do brejku vyrútil Sylvegard, ktorý si už puk rovnal na strelu, ale napokon bol v poslednej chvíli odzbrojený. Videli sme zaujímavé šance na oboch stranách, ale skóre sa stále nemení.
     
    10:00
    Prvá polovica tejto tretiny je minulosťou. Sledujeme veľmi bojovnú a vyrovnanú hru, ale zatiaľ bez gólovej situácie.
     
    11:01
    Švédi chceli preniknúť do útoku, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    11:56
    Zakázané uvoľnenie na strane Kanady. Posledné minúty sú plné nepresností a hra sa často prerušuje.
     
    12:11
    Švédi vyhrali buly v útočnom pásme a okamžite sa pokúsili niečo vymyslieť. Bäck to skúsil nastrelením pred bránku, ale puk bol obetavo zrazený zo strany kanadských obrancov.
     
    13:53
    Švédska bránka je posunutá a nasledovať bude druhá komerčná prestávka v tejto tretine.
     
    14:01
    Švédi vyhrali buly, ale puk po ňom odpálili iba na zakázané uvoľnenie. Aj naďalej tak pokračuje množstvo nepresností na oboch stranách.
     
    14:22
    Švédi popri striedačkách dostali puk do útočnej tretiny, ale tam iň rýchlo prišli. Žiadnu strelu sme nevideli.
     
    14:46
    Švédi napokon vystrelili a nebolo to na zahodenie. Obranca Brännström si od čiary nakorčuľoval medzi kruhy a do puku sa oprel poriadne tvrdo, ale Scott odolal.
     
    15:00
    Začína sa posledná päťminútovka tejto tretiny. Kanada o puk bojuje v útočnom pásme pri mantineli.
     
    15:50
    Kanadskí hokejisti puk nezískali a dopredu mohli prísť Švédi, ale aj z ich strany to bolo bez streleckého zakončenia. Sledujeme pomerne hluchúpasáž hry.
     
    16:11
    Zetterlund vybojoval puk za bránkou Scotta, ale bol zle otočený a nemohol prihrávať. Švédov to v podstate ani mrzieť nemusí, pretože nemal komu.
     
    17:20
    Kanaďania súperovi vytlačili puk do stredného pásma, kde si ho prevzal Ratcliffe a dostal ho do útoku. Javorové listy zavelili k ofenzíve.
     
    17:35
    Napokon z toho bola vynikajúca šanca na otvorenie skóre! Z ľavého kruhu prudko vypálil Ratcliffe, no Ahman si dal pozor a tento pokus vyrazil na ochrannú sieť.
    17:35
     
    18:26
    Obrovskú šancu sme videli aj na opačnej strane! Elvenes si na seba naviazal obranu a potom nenápadne prihral do pravej strany medzi kruhy, kam si nakorčuľoval úplne osamotený Gustafsson, ale v rýchlosti zakončil vedľa bránky.
     
    18:53
    Švédsko pokračovalo vo svojej útočnej tretine a získalo ďalšie vhadzovanie pred Scottom. Záver tretiny je poriadne rýchly.
     
    19:10
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Kanaďania vytlačili puk do stredu klziska, ale Švédi si ho už preberajú na hokejky a budú chcieť útočiť.
     
    19:57
    Švédsko dalo gól!
    Tak toto je pre kanadských fanúšikov neopísateľne smolný moment. Brook chcel rozohrať puk spred vlastnej bránky, ale v medzikruží oň tri sekundy pred sirénou trestohodne prišiel. FABIAN ZETTERLUND vôbec nezaváhal, oprel sa doňho a skóroval pod hornú žrď. Bez asistencií.
    19:57 Fabian Zetterlund (SWE) - 0:1
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina priniesla bojovný hokej, ale iba jediný gól, ktorý padol v samom závere po kurióznej situácii. Švédi tak majú na svojom konte tesný náskok a vedú aj v pomere striel – 8:7.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:25.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Druhá tretina sa začala kanadskou snahou o zisk pásma, ale Švéi výborne pokryli už stred klziska.
     
    21:10
    Smith sa na útočnej modrej čiare oprel do puku, ale švédsky gólman Ahman jeho pokus zastavil a hru prerušil.
     
    21:41
    Veľká šanca na druhý gól v kanadskej sieti! Na hokejke ju mal Peterson, ktorý ostal úplne nepokrytý pri ľavej žrdi a dostal aj prihrávku, ale po nej trestuhodne minul bránku.
     
    21:58
    Kanada dala gól!
    Potvrdilo sa nepísané pravidlo nedáš-dostaneš a skóre je vyrovnané! Olson najskôr strieľal aj dorážal sám, ale bol nepresný. Puk sa potom od zadného mantinelu odrazil späť pred bránku, kde bol pripravený MATTHEW STROME a práve on prepálil Ahmana. Bez asistencií.
    21:58 Matthew Strome (CAN) - 1:1
     
    22:36
    Kanaďania puk opäť dostali do útočnej tretiny, ale bojujú oň iba pri zadnom mantineli. Švédsko si v defenzíve dáva pozor.
     
    23:11
    Švédi sa teraz sami natlačili do pásma, ale Bäck bol medzi kruhmi odstavený a napokon nemohol vystreliť. Kanada následne puk vyhodila na zakázané uvoľnenie.
     
    23:45
    Olofsson sa pokúšal uspieť pred bránkou, ale rozhodcovia hru prerušili pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    24:56
    Švédi držia puk za svojou bránkou a čakajú, kým ich spoluhráči prestriedajú. Kanaďania sú po góle veľmi nepríjemní a chystajú sa na forčeking.
     
    25:50
    Hugg si nakorčuľoval k pravej žrdi Scottovej bránky, ale spoluhráči na neho puk nedostali a žiadne zakončenie neprišlo.
     
    26:13
    Oskar Bäck bol vo výbornej pozícii v ľavom kruhu po tom, čo prekorčuľoval brániaceho Kanaďana. Do puku sa oprel poriadne tvrdo, ale mieril nepresne – iba na zadný mantinel.
     
    26:44
    Hra je prerušená a nasledovať bude prvá reklamná prestávka v tejto tretine. Po nej sa bude vhadzovať pri modrej čiare útočného pásma Kanady.
     
    27:13
    Bránka Ahmana je posunutá a hra sa opäť musí prerušiť. Nasledujú aj menšie strkanice, ale stále je to bez vylúčenia na jednej či druhej strane.
     
    27:33
    Švédi sa presunuli do útočnej tretiny. Hugg tam pri mantineli prihral Zetterlundovi, ale ten bol rýchlo dostihnutý a pred bránku už puk hodiť nestihol.
     
    28:24
    Zaujímavá šance pre Kanadu! Entwistle sa natlačil priamo pred bránku, kam aj prišla prihrávka, ale útočník ju v rýchlosti netrafil.
     
    28:47
    Kanaďania ešte ostali v útoku amohol z toho byť druhý gól. Anderson-Dolan bol na pravej strane úplne osamotený, dostal aj pruhrávku a mohol prekvapiť, ale pri prudkej strele zlomil hokejku.
     
    29:52
    Kanada mohla skórovať! Strome sa rútil do brejku úplne sám, napokon sa ale rozhodol prihrávať Olsonovi, ale ten puk trestuhodne netrafil.
    29:52
     
    30:36
    Švédsko dalo gól!
    Zahodená šanca je opäť potrestaná gólom. Tentokrát bol pred úplne osamotenou bránkou OSKAR BÄCK, ktorý sa po presnej prihrávke nemohol mýliť. Asistencie: Rickard Hugg, Fabian Zetterlund.
    30:36 Oskar Bäck (SWE) - 1:2
     
    31:00
    Švédi na strely prehrávajú 12:14, ale aj napriek tomu majú viac z hry. Kanada teraz má čo robiť, aby opäť vyrovnala.
     
    32:46
    Fabian Zetterlund vypálil z pravej strany z uhla, ale Scott mal dostatok času a pohodlne zasiahol. Po prerušení hry bude nasledovať druhá reklamná prestávka v tejto tretine.
     
    33:10
    Liljegren sa na útočnej modrej čiary oprel do puku, ale kanadská defenzíva strelu obetavo zblokovala.
     
    33:33
    Švédsko dalo gól!
    Švédi využívajú svoju aktivitu a pridávajú aj tretí gól! Dossiahol ho JACOB OLOFSSON, keď dostal puk medzi kruhy a strelou pomedzi betóny prekvapil Scotta. Asistencia: Isac Lundeström.
    33:33 Jacob Olofsson (SWE) - 1:3
     
    34:38
    Kanada dala gól!
    Zápas sa nám poraidne rozbehol! MACKENZIE ENTWISTLE vypálil z ľavého kruhu a poriadne vymietol všetko pavučinu v Ahmanovej bránke. Je možné, že švédsky brankár rýchly puk ani nestihol zareagistrovať. Asistencia: Josh Brook.
    34:38 MacKenzie Entwistle (CAN) - 2:3
     
    35:00
    Začína sa posledná päťminútovka tejto tretiny. Kanadskí hokejisti sa dotiahli na rozdiel jediného gólu a my budeme zvedaví, čo to spraví zo zápasom.
     
    35:36
    Švédi chceli pokračovať v ofenzíve, no na modrej čiare ich zastavil ofsajd. Hra sa musí prerušiť.
     
    36:17
    Olofsson si nakorčuľoval do rohu svojej útočnej tretiny, kde spracoval prihrávku a teraz bude hľadať svojich lepšie postavených spoluhráčov.
     
    36:40
    Puk napokon spred modrej čiary letel na bránku kanadského gólmana, ale iba priamo do jeho tela. Scott so zákrokom nemohol mať problém.
     
    38:47
    Švédi sa natlačili do útočnej tretiny. Brännström bol na pravej strane na hranici kruhu, ale prihrávka na neho napokon neprešla a strela z toho nebola.
     
    39:04
    Vylúčenie v tíme Kanada (Matthew Strome – 2 min., podrazenie).
     
    39:04
    Máme tu prvé vylúčenie v tomto zápase. Brániť sa bude Kanada, ktorá tak už pred prestávkou zrejme nevyrovná.
     
    39:38
    Švédsko dalo gól!
    Švédi využívajú prvú presilovku v zápase a zvyšujú svoj náskok! Najskôr z ľavej strany vystrelil Liljegren, ale Scott puk iba vyrazil. Na hokejku si ho vzal RICKARD HUGG a ten sa už nemýlil. Asistencie: Timothy Liljegren, Erik Brännström.
    39:38 Rickard Hugg (SWE) - 2:4
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla päťgólovú porciu, po ktorej sú jednoznačne spokojnejší hokejisti Švédska. Tí pôsobia aktívnejším dojmom, vymýšľajú súvislejšie akcie a právom vyhrávajú. Súpera navyše prestrieľali celoko 20:18.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:58
    Kanada bola v úvodnej minúte smerom dopredu aktívna, jej hokejisti sa ale k lepšiemu streleckému zakončeniu nedostali.
     
    41:39
    Vylúčenie v tíme Kanada (Kyle Olson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    42:43
    Švédi sa usadili v pásme súpera, čo boli pre Kanadu poriadne krušné chvíle. Javorové listy mali v tejto chvíli šťastie, že puk niekoľkokrát zasiahol len zadný mantinel.
     
    43:52
    Strome zahral dobre v obrane, puk zastavil čepeľou svojej hokejky. Kanaďania sa následne dokázali oslobodiť.
     
    44:20
    Švédsko dalo gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. JACOB OLOFSSON sa najlepšie zorientoval medzi kruhmi, dostal sa k odrazenému puku, nakorčuľoval si pred Scotta a kanadskému brankárovi následne nedal šancu na zákrok.
    44:20 Jacob Olofsson (SWE) - 2:5
    44:20 2:5
     
    45:49
    Kanaďania v zúfalej snahe o vyrovnanie, puk im ale pomerne často prepadáva až do stredného pásma, čo hráčov spoza oceána výrazne brzdí.
     
    46:03
    Švédi prinútili aktívnym napádaním svojho súpera chybovať v rozohrávke, všetko sa to ale udialo v strednom pásme, a teda z tejto situácie nevzniklo výraznejšie nebezpečenstvo.
     
    46:45
    Glass bol v tejto chvíli neoblomný a aktívne sa tlačil do bránkoviska Ahmana, čo neostalo bez povšimnutia Švédov. Glassa tam ešte poriadne pomasíroval Brännström.
     
    47:36
    Zetterlund bránil súperovho korčuliara telom a pre svoj celok tak získal puk, Švédi ale následne predviedli len nepresvedčivé zakončenie, ktoré skončilo v moci pripraveného Scotta.
     
    48:03
    Hra sa v tejto chvíli presúva zo strany na stranu, čo sa snažil využiť Strome. Ten popri Ahmanovi puk do siete nezasunul.
     
    48:30
    Švédsko dalo gól!
    Kanaďania opäť prepadli v strednom pásme a opäť bol z toho gól Švédska. To bude na dnešný zápas spomínať v dobrom, do listiny úspešných strelcov sa totiž zapísal aj ERIK BRÄNNSTRÖM. Asistencia: Lucas Elvenes.
    48:30 Erik Brännström (SWE) - 2:6
     
    49:17
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Filip Westerlund – 2 min., hrubosť).
     
    49:17
    Vylúčenie v tíme Kanada (Maxime Comtois – 2 min., hrubosť).
     
    50:07
    Vylúčenie v tíme Kanada (Ty Smith – 2 min., hákovanie).
     
    51:15
    Dobrá strela Liljegrena, Scott sa už obzeral za seba, puk ale napokon skončil na plexiskle. Švédi sa so šiestimi gólmi uspokojiť nechcú a aj naďalej útočia.
     
    52:28
    Ďalší zaujímavý pokus, tentokrát pálil Gustafsson. Jeho rana Scottovi z lapačky vypadla, našťastie pre Kanadu sa tak ale stalo len v priestore, kde nestál žiaden švédsky hokejista.
     
    52:32
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:27
    Švédski hokejisti už nenapádajú rozohrávku súpera tak vysoko, ako tomu bolo pred niekoľkými minútami. Napokon, o víťazovi je už dávno rozhodnuté.
     
    54:07
    Ahman teraz riešil niekoľko nebezpečných pokusov, najskôr od modrej čiary, následne hasil dorážky z predbránkového priestoru. Zdá sa, že švédsky gólman inkasoval tretí gól, ešte sa ale bude telefonovať.
     
    54:07
    Kanada dala gól!
    Gól je potvrdený, necelých šesť minút pred koncom riadnej hracej doby tak Kanada prekonala Ahmana po tretíkrát. Postaral sa o to MAXIME COMTOIS.
    54:07 Maxime Comtois (CAN) - 3:6
     
    54:45
    Javorové listy ešte zacítili šancu na vyrovnanie a natlačili sa do pásma súpera, Švédi puk ale pomerne rýchlo vyhodili za bránku stráženú Scottom.
     
    55:27
    Chainey zbieral puk za bránkou Kanady, jej hokejisti sú v tejto chvíli až príliš statickí. Zdá sa, že stav zápasu sa už výraznejšie meniť nebude.
     
    56:08
    Ďalšie odpálenie puku švédskymi korčuliarmi. Tre Kronor sa už skutočne nemajú kam ponáhľať.
     
    57:19
    Gustafsson nadvihol puk o čosi vyššie, ako pôvodne plánoval, a tak sa hra musela prerušiť. Jeden z divákov prítomných v Spišskej Novej Vsi bude mať na dnešný zápas príjemnú spomienku.
     
    57:40
    Kanada to ešte skúsi bez brankára.
     
    57:53
    Švédsko dalo gól!
    To sa ale napokon neukázalo ako správny ťah. Švédi totiž puk dostali do stredného pásma a odtiaľ už nemal ISAC LUNDESTRÖM problém skórovať.
    57:53 Isac Lundeström (SWE) - 3:7
     
    58:20
    Prebieha posledných sto sekúnd riadnej hracej doby a v tejto chvíli je už jasné, že rovnaký počet sekúnd ostáva aj do konca samotného zápasu.
     
    59:48
    Zápas sa dohráva, už sa nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa štvrťfinálové stretnutie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov, medzi Švédskom a Kanadou, po výhre v pomere 7:3 si účasť v semifinále zaistili Tre Kronor. (17:51:19)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 22. M. Strome, 35. Entwistle (Brook), 55. Comtois – 20. Zetterlund, 31. Bäck (Hugg, Zetterlund), 34. Olofsson (Lundeström), 40. Bemström (Liljegren, Brännström), 45. Olofsson, 49. Brännström (Elvenes), 58. Lundeström


    Kanada: Scott (McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Mattheos, Comtois, Glass – Anderson-Dolan, Olson, M. Strome – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström, Walfridsson, Liljegren, Ginning, Boqvist – Bäck, Hugg, Zetterlund – Bemström, Lundeström, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Gustafsson, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Rozhodca: DiPietro (SUI), Thomson (USA) – Hagerström (SWE), Výleta (SVK)