Bayern – Hamburger 8:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:2 (kon.) | Darmstadt – Augsburg 1:2 (kon.)
Freiburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 25.02.2017, 18:30Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Zdravím všetkých priaznivcov nemeckého futbalu! Na dnešnom programe je šláger 22. kola medzi berlínskou Herthou a orlami z Frankfurtu. Domáci sú v lige šiesti, hostia piati a delí ich jediný bod.

    Hertha BSC

    Borci z hlavného mesta Spolkovej republiky Nemecko si v tejto sezóne nepočínajú úplne zle, keďže sú síce šiesti, ale od tretej priečky ich delia iba tri body, čo nasvedčuje tomu, že táto časť tabuľky je veľmi vyrovnaná. Zverenci Pála Dárdaia získali počas 21 kôl 34 bodov a v lige momentálne držia sériu R-P-V-P-P, čo nie je veľmi ukážkové a stratili mnoho bodov. Najlepším strelcom berlínskych je Vedad Ibiševič s 9 strelenými gólmi a 3 gólovými prihrávkami. Podarí sa nemeckej starej dáme získať na domácom berlínskom olympijskom štadióne tri body?

    Eintracht Frankfurt

    „Launische Diva“, alebo v preklade do slovenčiny náladová dáma nezostáva svojej prezývke nič dlžná. Ich séria P-P-V-V-P hovorí za všetko, najmä posledný výsledok, a síce prehra proti predposlednému Ingolstadtu 0:2. Zverenci Nika Kovača však oproti minulej sezóne (16. miesto na konci sezóny) zlepšili svoje výkony a držia sa na piatej priečke so ziskom 35 bodov z 21 zápasov. Kanonierom číslo jedna je na západe republiky skúsený 34-ročný Alexander Meier, ktorý strelil 5 gólov a na ďalšie dva zásahy prihrával. Zvíťazia hráči z francúzskej hranice na krásnom Olympiastadione v Berlíne?
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguči, Darida, Kalou – Ibišević.
    Náhradníci: Körber – Esswein, Duda, Allagui, Lustenberger, Stocker, Mittelstädt.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, M. Hector, Oczipka – Varela, Besuschkow, Hasebe, Gaćinović, Tawatha – Rebić – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Blum, Meier, M. Wolf, Barkok, Tarashaj, Hrgota.

    Rozhodca: Sascha Stegemann.
     
    Hráči sú už v tuneli, kde čakajú na to, kým ich hlavný arbiter zápasu, Sascha Stegemann, vyvedie na zelenú pažiť.
     
    Štadiónom sa ozýva hymna Herthy „Nur nach Hause“, ktorý v roku 1993 skomponoval Frank Zaunder a prvý raz zaznela v semifinále domáceho pohára proti Chemnitzu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas začali výkopom domáci, ktorých už od prvých momentov zápasu napádajú veľmi aktívni hráči hostí a nepúšťajú ich k ničomu.
     
    2
    Prvého faulu zápasu sa dopustil na Salomona Kaloua jeden z hráčov Frankfurtu, hra skoro ihneď pokračuje.
     
    2
    Dlhá lopta na Salomona Kaloua mierila iba k Lukasovi Hradeckemu, keďže tento hráč z Pobrežia Slonoviny stál mimo hry.
     
    3
    Svoje zaváhanie sa snažil rýchlym výpadom po krídle zastaviť, avšak obrana tímu v červenom bola veľmi pozorná.
     
    4
    Po výbornej krížnej prihrávke Anteho Rebića na Makota Hasebeho si John Anthony Brooks pripisuje žlté varovanie za držanie.
     
    5
    Následná štandardná situácia hosťom vôbec nevyšla, keď Max Besuschkow vystrelil ďaleko od brány a Rune Almenning Jarstein mohol ostať pokojný.
     
    6
    Ani jeden z tímov nedokáže držať loptu viac, než 15 sekúnd v kuse a zápas je už od začiatku veľmi kostrbatý. Snáď sa obraz hry zmení a my uvidíme esteticky krajšiu hru.
     
    8
    Haris Seferović sa snažil poslať pas do vápna, avšak obranca ho zblokoval, čo mu však nič nebolo platné, lebo jeho následná rozohrávka mierila ihneď do autu.
     
    9
    Na koňa sa mierne dostávajú hostia, ktorí sa snažia držať loptu viac a vytvárať si tak viac ofenzívnych príležitostí do budúcnosti.
     
    10
    Zatiaľ je však zápas bez iskry, ktorá často zdobí zápasy Bundesligy. Napríklad dnes prehral Hamburg v slávnej Allianz Arene 8:0. Zápas mal iskru, zápal a aj keď bol jednostranný, všetkým nestranným fanúšikom sa naň muselo výborne pozerať.
     
    11
    John Anthony Brooks si vo vzdušnom súboji pomohol rukami, za čo mu rozhodca Sascha Stegemann dáva varovanie, ktoré by tento obranca mal zobrať vážne, keďže už jednu žltú kartu má!
     
    12
    Genki Haraguči nedokázal prihrať na Vladimíra Daridu dostatočne presne, a tak sa ku kontre dostávajú hráči zo západu Nemecka.
     
    14
    Taleb Tawatha je vyvedený z trávnika za autovú čiaru, kde bude ošetrený a mal by sa vrátiť.
     
    15
    Per Ciljan Skjelbred sa snažil prihrať vzduchom na Salomona Kaloua, čo sa mu aj podarilo, ale tento útočník čiernej pleti sa nedokázal presadiť cez dvojosobku hosťujúcej obrany.
     
    17
    Genki Haraguči leží po zákroku jedného z hráčov hostí na zemi, následuje štandardka Herthy, uvidíme, ako s ňou naložia.
     
    18
    Namiesto toho, aby zo štandardky zahrozili domáci hráči, sa dopredu dostali vďaka kontre hostia, avšak akcia sa v jednom bode spomalila a defenzíva Herthy si to už postrážila.
     
    19
    Na trávniku vidíme na pravom obrancovi hrať Slováka Petra Pekaríka, ktorý je jedným z pilierov obrany Herthy, pričom na lavičke sedí Ondrej Duda, ktorý si v základnej zostave nedokáže vybojovať stabilné miesto.
     
    20
    Haraguči si narazil s Pekaríkom, avšak jeho ďalší pas akciu spomalil, keďže tento Japonec nahrával len dozadu na Marvina Plattenhardta.
     
    21
    Pri rohovej zástavke sa uskutočnil súboj Vladimíra Daridu a Michaela Hectora neprichádza ku žiadnemu napomínaniu a Lukas Hradecky bude odkopávať od brány.
     
    22
    Zaujímavosťou je, že terajší tréneri oboch celkov, a síce Pál Dárdai a Niko Kovač, spolu hrávali v Herthe Berlín.
     
    23
    Po rohovom kope hostí sa lopta dostala len späť do obranných radov a opäť si ju na nohe môže podržať aj Lukas Hradecky.
     
    24
    Bastian Oczipka neváhal a loptu odkopol až do útočných radov, kde sa dostala do autu, ktorý vhodí Haris Seferović.
     
    26
    Sebastian Langkamp žiada od svojich spoluhráčov viac pohybu, ktorý domácim dnes naozaj zatiaľ chýba a ak sú zvíťaziť, musia svoju pohyb zefektívniť.
     
    27
    Dlhý nákop Runeho Almenninga Jarsteina skončil len pri jednom zo strelcov Herthy, ktorý s tým však nedokázal nič urobiť a zahasiť sa to nepodarilo ani rýchlonohému Petrovi Pekaríkovi, ktorý sa snažil loptu ešte za každú cenu dobehnúť, avšak nemal na to dostatok rýchlosti.
     
    28
    Zápas je po skoro 30 minútach absolútne futbalovo neatraktívny a nevidno, že by to bol súboj o priečky do Európy.
     
    29
    Lothar Matthäus je veľmi sklamaný z toho, že hráči nedokážu vymyslieť nič dopredu, keďže je to zápas o predné pozície.
     
    30
    Prvá veľká šanca! Ante Rebić si výborne nabehol na prihrávku svojho spoluhráča, nechal za sebou aj Brooksa, avšak jeho strelu bravúrnym zákrokom na roh vytlačil Rune Almenning Jarstein!
     
    31
    Ani po rohovom kope ku gólu neprišlo, brankár Berlínčanov loptu lapá do svojho náručia.
     
    32
    Eintracht sa snaží vytvoriť si ďalšiu podobnú akciu, ako tú z pred pár sekúnd a získať tak výhodu prvého streleného gólu.
     
    33
    Ďalší rohový kop mali k dispozícii hráči Frankfurtu, ich útočná snaha však opäť skončila iba v rukaviciach gólmana domáceho celku.
     
    34
    Prekvapivou štatistikou je, že domáci držia loptu 55% času, pričom hostia len 45%, avšak na trávniku to tak vôbec nevyzerá, keď sa Berlínčania k bráne nedostali bližšie, než pred šestnástku.
     
    36
    Ante Rebić sa snažil po peknej futbalovej paráde, keď telom oklamal jedného z obrancov domácich, nájsť hlavu svojho spoluhráča, toto mu však nevyšlo, keď do toho vložil až priveľa sily.
     
    37
    Prvý roh majú k dispozícii aj domáci, Vladimír Darida hľadal centrom hlavu Salomona Kaloua a nepodarilo sa mu to ani na druhý raz, keď sa k nemu odvrátená lopta vrátila.
     
    38
    Guillermo Varela odobral na pravom krídle loptu Marvinovi Plattenhardtovi a snažil sa rýchlo nacentrovať, na jeho kros si však najvyššie vyskočil obranca domáceho celku a nebezpečenstvo odvrátil.
     
    39
    Sme skoro na konci prvej časti zápasu a Lukas Hradeckz sa stále nedostal k tomu, aby si loptu poťažkal vo vlastných rukách.
     
    40
    Za zlé načasovanie svojho obranného zákroku si Genki Haraguči pripisuje žltú kartu.
     
    41
    K zákroku sa konečne dostal aj Hradecky, keď si najvyššie na center Haragučiho z pravej strany vyskočil Salomon Kalou, ale odhlavičkoval priamo do náruče Fína so slovenskými koreňmi.
     
    42
    V zápase sa momentálne nič zaujímavého nedeje, lopta len plachtí medzi jej držiteľmi.
     
    43
    Za cenu autu zastavil Bastian Oczipka výpad Petra Pekaríka po pravom krídle, na druhýkrát urobil to isté Taleb Tawatha. Ku koncu prvej časti hry sú aktívnejším celkom domáci.
     
    45
    Ubieha posledná minúta prvého polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvých 45 minút šlágru 22. kola je za nami, rozhodca Sascha Stegemann nenastavil ani minútu navyše, keďže sa v polčase v podstate nič nestalo. Zápas nevyzerá vôbec tak, akoby v ňom išlo o európske miestenky, ale skôr ako zápas tímov zo spodných priečok tabuľky. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, avšak veríme, že bude lepším pozeraním, než ten prvý. Začína sa približne o 19:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď od začiatku sa snažili hráči Eintrachtu napadnúť bránu Herthy a pýtali si ruku, ktorú vraj zahral Vedad Ibišević, ale arbiter Sascha Stegemann všetko videl a rozhodol sa správne iba pre rohový kop.
     
    47
    Zápas je zatiaľ stále totálne rozhádzaný, a aj keď je momentálne iba druhá minúta druhého polčasu, stále zápas nikto „neovláda“.
     
    48
    Salomon Kalou sa dostal k lopte na ľavom okraji šestnástky, keď o ňu obral prvý kraj obrany Eintrachtu a snažil sa dostať do streleckej pozície, avšak už si ho zdvojila hosťujúca obrana a zamedzila mu v akomkoľvek pohybe.
     
    49
    Sebastian Langkamp dáva pokyny spoluhráčom, snaží sa ich namotivovať k tomu, aby sa začali aktívne pohybovať a pýtať si prihrávky do zaujímavých pozícií pohybom.
     
    50
    Výborne napádajúci tím Frankfurtu domácich k ničomu nepúšťa a drží ich na vlastnej obrannej polovici, kde si len Berlínčancia prihrávajú loptu.
     
    52
    Hertha práve strelila gól!
    Po veľmi diskutabilnom ofsajde Salomona Kaloua a jeho strate lopty sa ku guľatému nezmyslu dostal VEDAD IBIŠEVIĆ, ktorý strelil už 10. ligový gól!
    52. Vedad Ibišević (HER) - 1:0
     
    53
    Gól domácich však priniesol aj nepríjemnosti pre Salomona Kaloua, ktorý stratil loptu, keď veľmi nepríjemne padol a pravdepodobne si niečo natiahol. Je za bránkovou čiarou a my uvidíme, či bude môcť pokračovať.
     
    54
    Kopačka sa vyzula Haragučimu, medzitým sa krivkajúc vrátil na trávnik Salomon Kalou, a tak domáci pokračujú v plnom počte.
     
    55
    Ante Rebić sa snažil poslať pas do vápna, avšak na jeho kros odpovedal iba obranca domácich, Sebastian Langkamp odhlavičkovaním.
     
    57
    Haris Seferović bol po prihrávke Anteho Rebića rýchlejší, než mal pôvodne byť, a preto sa píska ofsajd.
     
    58
    Domáci začínajú byť na trávniku lepším tímom, avšak stále to nie je taký futbal, aký si všetci predstavujú.
     
    59
    Za podkopnutie si žltú kartu pripisuje Mijat Gaćinović, ktorý si zle načasoval svoj sklz a zaboril do nôh protihráča.
     
    60
    V druhom polčase držanie lopty jasne vraví v prospech Berlínu, na lopte sú počas 15 minút skoro 10, teda skoro dve tretiny času.
     
    61
    Štandardnú situáciu domácich si s prehľadom postrážil Lukas Hradecky, ktorý si po loptu vyskočil najvyššie a lapá ju do svojich rukavíc.
     
    63
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Max Besuschkow, prichádza Shani Tarashaj.
     
    64
    Posledný vzájomný zápas skončilo vo frankfurtskej Commerzbank-Arene skončil výsledkom 3:3, tak veríme, že sa zápas ešte odštartuje a borci strelia aspoň pár gólov navyše.
     
    66
    Zaujímavá ofenzívna kombinácia hostí, avšak je prerušená zdvihnutou zástavkou postranného rozhodcu, keďže až dvaja hráči Eintrachtu stáli v ofsajde.
     
    67
    Peter Pekarík sa dostal k ťažkej lopte na pravej strane poliacej čiary, avšak dokázal sa z tejto ťažkej situácie vymotať, keď získal pre Herthu autové vhadzovanie na ukľudnenie.
     
    68
    Makoto Hasebe je napomínaný Saschom Stegemannom za svoj nešetrný zákrok proti jednému z obrancov domácich, avšak nie je potrestaný kartou.
     
    69
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Guillermo Varela, prichádza Danny Blum.
     
    70
    Taleb Tawatha centroval z ľavej strany, avšak našiel iba Marvina Plattenhardta, ktorý pre istotu odpratáva loptu na rohový kop, aby zabránil nebezpečiu.
     
    71
    Shani Tarashaj a jeho rohový kop nepriniesli väčší úspech, lopta bola odprataná do bezpečia obrannými hráčmi Herthy.
     
    72
    Peter Pekarík po tvrdom súboji s Dannym Blumom vybojoval pre svoj tím loptu.
     
    73
    43 323 priaznivcov si podľa neoficiálnych štatistík našlo cestu na Olympijský štadión v Berlíne, aby si pozrelo dnešný zápas.
     
    75
    Po zaznení píšťalky dostáva za svoj nešetrný zásah lakťom v šestnástke žltú kartu.
     
    76
    Po tomto nepríjemnom zákroku na trávniku leží hráč, ktorého sa tento incident dotkol najviac, Sebastian Langkamp, avšak bude schopný pokračovať.
     
    77
    Ďalší rohový kop je nariadený pre hostí z Frankfurtu, nepriniesol žiadny úspech.
     
    78
    Haris Seferović si za úder do tváre jedného z hráčov Herthy vyslúžil červenú kartu a domáci začínajú hrať v posledných približne 15 minútach presilovku!
    78. Haris Seferović (FRN)
     
    79
    Už od začiatku presilovej hry je cítiť masívnu prevahu domácich, keď ihneď napádajú obranné múry hostí z Frankfurtu.
     
    80
    Eintrachtu sa v 78. minúte zruinovali všetky ciele vyrovnať, keďže Haris Seferović absolútne vybuchol, čo bolo totálne zbytočné.
     
    81
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Maximilian Mittelstädt.
     
    82
    Domáci sa snažia zaklincovať výhru druhým gólom, avšak príchodilec Maximilian Mittelstädt nemal dostatočnú rýchlosť a vybojoval iba roh.
     
    83
    Hertha práve strelila gól!
    Po excelentnom krose od žolíka zo striedačky, Maximiliana Mittelstädta prišla na hlavu VLADIMÍRA DARIDU výborná lopta, ktorú tento český záložník iba s prehľadom hlavou prudko umiestnil do brány Lukasa Hradeckeho.
    83. Vladimír Darida (HER) - 2:0
     
    85
    Po oslavách sa opäť začína hrať a je na 99%, že Darida rozhodol, keďže v 10 sa dva góly za necelých desať minút strieľajú ťažko.
     
    87
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Sebastian Langkamp, prichádza Fabian Lustenberger.
     
    88
    Vidíme, že na trávnik by sa mal dostať aj Ondrej Duda, ktorý v decembri podstúpil operáciu kolena a v januári začal opäť trénovať. Ako slovenskí priaznivci veríme, že sa tento Slovák postupne prepracuje do základu a spoločne s krajanom Petrom Pekaríkom dokážu Herthe pomôcť naplno.
     
    89
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vladimír Darida, prichádza Ondrej Duda.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Ani v druhom polčase nebolo pridané Saschom Stegemannom nič nazvyš, a tak zápas končí výsledkom 2:0 pre domácu Herthu, ktorá sa týmto výsledkom dostáva pred svojich súperov, keďže tento zápas bol priamym súbojom „kto z koho“. V 78. minúte bol vylúčený úplne zbytočne Haris Seferović, ktorý zaútočil na protihráča vo vápne úderom do tváre.

    S týmto krátkym konštatovaním sa s Vami z komentátorskeho kresla lúči Adam Kadlec, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám ešte príjemne strávenú sobotu. Dočítania, priatelia! (20:21:19)

    Adam Kadlec

    Góly: 52. Ibišević, 83. Darida

    Karty:   4. Brooks (HER), 40. Haraguči (HER) – 59. Gaćinović (FRN), 75. M. Hector (FRN)   78. Seferović (FRN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 1:0. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 3:8.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp (87. Lustenberger), Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguči, Darida (89. Duda), Kalou (81. Mittelstädt) – Ibišević.
    Náhradníci: Körber – Esswein, Duda, Allagui, Lustenberger, Stocker, Mittelstädt.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, M. Hector, Oczipka – Varela (69. Blum), Besuschkow (63. Tarashaj), Hasebe, Gaćinović, Tawatha – Rebić – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Blum, Meier, M. Wolf, Barkok, Tarashaj, Hrgota.

    Rozhodca: Sascha Stegemann

    Diváci: 43323