Poprad – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Žilina – Martin 1:2 (1:2 po s.n.)
Nitra – Zvolen 4:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
HKM Zvolen
Piatok 27.01.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Samuel Baroš putuje na hráčsku lavicu. Hostia hrajú absolútny vabank a posielajú na ľad šiesteho hráča. Dokážu ešte vyrovnať skóre dnešného zápasu?
    59:02 MELAND - 4:3
     
    59:02
    Nitra dala gól!
    V záverečnej minúte tretej tretiny domáci hokejisti zrejme rozhodujú o svojom dnešnom víťazstve. Samuel Baroš neudržal puk po strele z ľavej strany, Judd Blackwater ešte vypichol puk, ktorý následne upratal do siete ERIC MELAND.
    55:00 MAJDAN - 3:3
     
    55:00
    Zvolen dal gól!
    Obrovská chyba domáceho tímu je potrestaná. Pavel Klhůfek vystihol rozohrávku súpera, následne posunul puk na unikajúceho JURAJA MAJDANA a ten v samostatnom úniku nezaváhal. Asistencia: Pavel Klhůfek.
     
    53:21
    Nitrania sa môžu výrazne priblížiť k zisku troch bodov. Na trestnú lavicu totiž za hákovanie putuje obranca Tomáš Valenta, ktorý hákoval Judda Blackwatera.
     
    50:03
    Približne desať minút pred koncom tretej tretiny budú mať hostia výhodu presilovej hry. Po faule na Radovana Puliša putuje na lavicu hanby Jameson Milam.
     
    45:42
    Presilová hra hostí sa končí. V strednom pásme sa Radovan Puliš zrazil s Marekom Slovákom a hlavný rozhodca mu udeľuje dve minúty sa nedovolené bránenie.
     
    45:38
    Marek Slovák mohol opäť skórovať vo vlastnom oslabení. Po chybe zvolenských obrancov sa dostal do veľkej šance, no Samuel Baroš ho dokázal vychytať.
     
    45:26
    Hostia môžu vyrovnať skóre dnešného zápasu v presilovej hre. Mitch Versteeg totiž dostáva menší trest za držanie hokejky. Trénerovi Andrejovi Kmečovi sa to vôbec nepáči.
    43:30 COPE - 3:2
     
    43:30
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti dokázali využiť presilovú hru. od modrej čiary vystrelil Jameson Milam a jeho prudký pokus vynikajúco tečoval pred bránkoviskom MATT COPE. Asistencie: Jamesom Milam a Marek Slovák.
     
    41:30
    Pavel Klhůfek si počínal nedovolene v súboji pri mantineli a za krosček putuje na trestnú lavicu. Domáci majú veľkú šancu dostať sa opäť do vedenia.
     
    39:46
    Obrovská šanca na konci druhej tretiny v podaní Henricha Ručkaya. Domáci útočník sa dostal do úniku, no evidentne ho fauloval Daniel Krejčí. Domáci hokejista nedokázal kvalitne zakončiť, no vylučovať sa nebude.
     
    35:40
    Tak toto je nešťastný moment pre domáci tím. Po dobrej práci Juraja Štefanku sa dostal do zakončenia Radoslav Macík, no namiesto puku zasiahol tvár Lukáša Juríka. Hostia tak budú hrať v početnej výhode.
     
    32:40
    Domáci hokejisti budú mať obrovskú šancu strhnúť vedenie na svoju stranu. Budú hrať totiž presilovú hru 5 na 3, pretože menší trest za sekanie dostáva aj Lukáš Jurík.
     
    32:02
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Radovan Puliš dostáva menší trest za sekanie a takisto dostáva aj desaťminútový osobný trest.
    28:26 ZUZIN - 2:2
     
    28:26
    Zvolen dal gól!
    Vyrovnanie doslova viselo na vlásku. Najskôr sa do šance dostal Radovan Puliš, no ten ešte úspešný nebol. Následne ale Juraj Majdan krásne naservíroval puk na hokejku PETRA ZUZINA a ten jednoducho nemohol nedať. Asistencie: Juraj Majdan a Michal Novák.
     
    27:37
    Obrovská šanci hostí na vyrovnanie dnešného zápasu. Peter Zuzin išiel sám na bránu, no jeho zakončenie minulo bránu. Zvolen ale bude hrať presilovku, keďže Mitch Versteeg následne úmyselne posunul bránu.
     
    25:05
    Veľký závar pred nitrianskou bránou. Peter Zuzin strieľal od modrej čiary a po sérii tečov sa puk odrazil tesne vedľa brány Erica Hartzella. Blízko k skórovaniu mal najmä Radovan Puliš.
     
    22:58
    Veľká šanca na strane hostí. Pavel Klhůfek si prebral puk na útočnej modrej čiare a postupoval sám na brankára. Bol ale tiesnený, a tak ho nedokázal prekonať.
     
    21:34
    Domáci hokejisti môžu získať dvojgólový náskok späť. Matej Síkela pomocou hokejky podrazil unikajúceho Filipa Bajteka a ten dostáva už druhý menší trest v zápase.
    20:54 MAJDAN - 2:1
     
    20:54
    Zvolen dal gól!
    Fantastický vstup hostí do prostrednej tretiny dnešného zápasu. Pavel Klhůfek zachytil rozohrávku súpera, následne puk posunul na hokejku JURAJA MAJDANA a ten ho z tesnej blízkosti posiela za brankára Erica Hartzella. Asistencia: Pavel Klhůfek.
     
    16:22
    Zvolenčania budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie skúsený nitriansky hokejista Juraj Štefanka.
    13:28 SLOVÁK - 2:0
     
    13:28
    Nitra dala gól!
    Tak toto je studená sprcha pre zvolenský tím. Ten inkasuje vo vlastnom oslabení. MAREK SLOVÁK sa prehnal okolo Michala Nováka a hoci ho hosťujúci obranca fauloval, nitriansky útočník forhendovým blafákom prekonal brankára. Bez asistencie.
     
    12:19
    Niekoľko sekúnd budú hrať hostia presilovú hru 5 na 3. Karol Korím poslal puk len na tribúnu, a tak dostáva menší trest za zdržovanie hry.
     
    10:41
    Prvýkrát sa bude vylučovať aj na domácej strane. Dvojminútový trest za nedovolené bránenie v hre dostáva útočník prvej formácie Marek Slovák.
    09:20 MACÍK - 1:0
     
    09:20
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. Mitch Versteeg puk na modrej čiare dobre netrafil, no vďaka tomu mohol zakončovať RADOSLAV MACÍK. Ten vystrelil z prvej a prekonal Samuela Baroša. Asistencie: Mitch Versteeg a Juraj Štefanka.
     
    08:10
    Skúsený zvolenský obranca si teraz nedal pozor na svoju hokejku a do tváre zasiahol jedného z nitrianskych hráčov. Dostáva menší trest, a tak domáci budú hrať ďalšiu presilovku.
     
    06:09
    Daniel Krejčí teraz zaváhal v rozohrávke a takmer za to hostia pykali. V obrovskej šanci sa ocitol Filip Bajtek, ale puk nasmeroval len do brankára Samuela Baroša.
     
    03:48
    Domáci hokejisti dlho váhali s koncovkou, no na konci presilovej hry sa dostali do šance. Jameson Milan vystrelil od modrej čiary, k dorážke sa dostal Marek Tvrdoň, ale z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    01:46
    Hokejisti spod Zobora budú hrať presilovú hru. Na konci druhej minúty totiž putuje na trestnú lavicu Matej Síkela, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. Macík (Versteeg, Štefanka), 14. Slovák, 44. Cope (Milam, Slovák), 60. Meland – 21. Majdan (Klhůfek), 29. Zuzin (Majdan, Novák), 55. Majdan (Klhůfek)


    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím, Rais – Blackwater, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Cope, Šille, König.
    HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, Plekhanov, Homér, Andersons – Zuzin, Puliš, Šišovský – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – L. Novák, Síkela, Jurák – Dubeň, Iždinský, Habšuda.

    Rozhodca: Milan Novák, Peter Lokšík – Martin Krajčík, Peter Šefčík.