Poprad – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Žilina – Martin 1:2 (1:2 po s.n.)
Nitra – Zvolen 4:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
HKM Zvolen
Piatok 27.01.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:21
    Nitrania sa môžu výrazne priblížiť k zisku troch bodov. Na trestnú lavicu totiž za hákovanie putuje obranca Tomáš Valenta, ktorý hákoval Judda Blackwatera.
     
    50:03
    Približne desať minút pred koncom tretej tretiny budú mať hostia výhodu presilovej hry. Po faule na Radovana Puliša putuje na lavicu hanby Jameson Milam.
     
    45:42
    Presilová hra hostí sa končí. V strednom pásme sa Radovan Puliš zrazil s Marekom Slovákom a hlavný rozhodca mu udeľuje dve minúty sa nedovolené bránenie.
     
    45:26
    Hostia môžu vyrovnať skóre dnešného zápasu v presilovej hre. Mitch Versteeg totiž dostáva menší trest za držanie hokejky. Trénerovi Andrejovi Kmečovi sa to vôbec nepáči.
     
    41:30
    Pavel Klhůfek si počínal nedovolene v súboji pri mantineli a za krosček putuje na trestnú lavicu. Domáci majú veľkú šancu dostať sa opäť do vedenia.
     
    35:40
    Tak toto je nešťastný moment pre domáci tím. Po dobrej práci Juraja Štefanku sa dostal do zakončenia Radoslav Macík, no namiesto puku zasiahol tvár Lukáša Juríka. Hostia tak budú hrať v početnej výhode.
     
    32:40
    Domáci hokejisti budú mať obrovskú šancu strhnúť vedenie na svoju stranu. Budú hrať totiž presilovú hru 5 na 3, pretože menší trest za sekanie dostáva aj Lukáš Jurík.
     
    32:02
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Radovan Puliš dostáva menší trest za sekanie a takisto dostáva aj desaťminútový osobný trest.
     
    27:37
    Obrovská šanci hostí na vyrovnanie dnešného zápasu. Peter Zuzin išiel sám na bránu, no jeho zakončenie minulo bránu. Zvolen ale bude hrať presilovku, keďže Mitch Versteeg následne úmyselne posunul bránu.
     
    21:34
    Domáci hokejisti môžu získať dvojgólový náskok späť. Matej Síkela pomocou hokejky podrazil unikajúceho Filipa Bajteka a ten dostáva už druhý menší trest v zápase.
     
    16:22
    Zvolenčania budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie skúsený nitriansky hokejista Juraj Štefanka.
     
    12:19
    Niekoľko sekúnd budú hrať hostia presilovú hru 5 na 3. Karol Korím poslal puk len na tribúnu, a tak dostáva menší trest za zdržovanie hry.
     
    10:41
    Prvýkrát sa bude vylučovať aj na domácej strane. Dvojminútový trest za nedovolené bránenie v hre dostáva útočník prvej formácie Marek Slovák.
     
    08:10
    Skúsený zvolenský obranca si teraz nedal pozor na svoju hokejku a do tváre zasiahol jedného z nitrianskych hráčov. Dostáva menší trest, a tak domáci budú hrať ďalšiu presilovku.
     
    01:46
    Hokejisti spod Zobora budú hrať presilovú hru. Na konci druhej minúty totiž putuje na trestnú lavicu Matej Síkela, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. Macík (Versteeg, Štefanka), 14. Slovák, 44. Cope (Milam, Slovák), 60. Meland – 21. Majdan (Klhůfek), 29. Zuzin (Majdan, Novák), 55. Majdan (Klhůfek)


    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím, Rais – Blackwater, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Cope, Šille, König.
    HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, Plekhanov, Homér, Andersons – Zuzin, Puliš, Šišovský – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – L. Novák, Síkela, Jurák – Dubeň, Iždinský, Habšuda.

    Rozhodca: Milan Novák, Peter Lokšík – Martin Krajčík, Peter Šefčík.