Poprad – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Žilina – Martin 1:2 (1:2 po s.n.)
Nitra – Zvolen 4:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
HKM Zvolen
Piatok 27.01.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Do konca základnej časti slovenskej Tipsport ligy zostáva ešte 13 kôl. Na prvú priečku si robia zálusk aj hokejisti majstrovskej Nitry, ktorí dnes na domácom ľade privítajú HKM Zvolen. Pod Zoborom sa duel začína v tradičnom čase o 18:00 hod.

    NITRA

    Hokejisti Nitry sa môžu pochváliť najlepšou ofenzívou v súťaži, keď v priemere dosahujú 3,6 gólu na zápas. Veľkú silu majú najmä v domácom prostredí, v ktorom získali 51 z možných 63 bodov. Paradoxne, v poslednom domácom dueli sa im nedarilo, keď prekvapujúco prehrali s Novými Zámkami 1:3. Zverenci Andreja Kmeča neuspeli ani v utorkovej dohrávke, keď v šlágri kola nestačili na Banskú Bystricu. Na začiatku roka sa Nitrania posilnili na brankárskom poste, keď angažovali amerického gólmana Erica Hartzella. Jeho úspešnosť zákrokov je nad hranicou 91% a dnes by nemal chýbať v domácej bráne. Nitra má najlepšiu efektivitu streľby a teší sa aj veľmi dobrým presilovým hrám. Najproduktívnejším hráčom tímu je Marek Slovák, ktorý nazbieral 40 bodov a s 21 gólmi je zároveň najlepším strelcom mužstva.

    ZVOLEN

    Hokejisti spod Pustého hradu začali rok 2017 vo veľkom štýle, keď vyhrali tri zápasy po sebe. Následne ale na nich prišla výsledková kríza a momentálne ťahajú sériu štyroch prehier v rade. V týchto zápasoch strelili len päť gólov a najmä preto z nich vyťažili len dva body za prehry po predĺžení. Bryndziari sa prepadli na šieste miesto tabuľky, no stále majú solídny osembodový náskok v boji o play off. Zvolenčanom sa v zápasoch vonku príliš nedarí, keď až trinásťkrát nebodovali a získali len 21 z možných 60 bodov. Trápia sa najmä v presilových hrách, ktorých dokázali využiť len necelých 14%. Na druhej strane, Zvolen sa môže pýšiť najlepším oslabeniami spomedzi všetkých mužstiev v slovenskej Tipsport lige. Najproduktívnejším hráčom mužstva je 35-bodový český útočník Pavel Klhůfek.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    26.12.16 Zvolen – Nitra 5:4
    25.11.16 Nitra – Zvolen 5:2
    21.10.16 Zvolen – Nitra 3:7
    18.09.16 Nitra – Zvolen 6:2
    09.04.16 Nitra – Zvolen 4:0
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím, Rais – Blackwater, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Cope, Šille, König.

    HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, Plekhanov, Homér, Andersons – Zuzin, Puliš, Šišovský – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – L. Novák, Síkela, Jurák – Dubeň, Iždinský, Habšuda.

    Rozhodcovia: Milan Novák, Peter Lokšík – Martin Krajčík, Peter Šefčík.
     
    Ešte pred úvodným vhadzovaním si oba tímy minútou ticha uctili pamiatku zosnulého Jána Kobezdu. Generálny manažér a tréner Dukly Trenčín dnes zomrel na následky infarktu. Česť jeho pamiatke.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Po niekoľkých sekundách je hra prerušená. Puk skončil na tribúne, a tak sa bude vhadzovať pred americkým brankárom Ericom Hartzellom.
     
    00:37
    Zvolenčania sa dostali do nádejnej pozície. Lukáš Jurík v prečíslení krížnou prihrávkou hľadal Pavla Klhůfeka, ale český útočník sa do zakončenia nedostal.
     
    01:14
    Prvýkrát sa v útočnom pásme predviedli aj hokejisti Nitry. Strela od modrej čiary ale nebola presná a brankár Samuel Baroš zasahovať nemusel.
     
    01:46
    Hokejisti spod Zobora budú hrať presilovú hru. Na konci druhej minúty totiž putuje na trestnú lavicu Matej Síkela, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    02:21
    Mitch Versteeg vystrelil od modrej čiary, ale puk po jeho zakončení skončil ešte pred brankárom Barošom. Nitrania ale pokračujú vo svojej aktivite.
     
    02:55
    Juraj Štefanka zakončil domácu akciu, ale našiel len lapačku Samuel Baroša. Následne vhadzovanie vyhrali hostia a vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    03:48
    Domáci hokejisti dlho váhali s koncovkou, no na konci presilovej hry sa dostali do šance. Jameson Milan vystrelil od modrej čiary, k dorážke sa dostal Marek Tvrdoň, ale z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    04:24
    Na druhej strane si vytvorili šancu aj hostia, ktorí už hrajú v plnom počte. Stela obrancu Petra Juraška ale nemierila presne a trafila len zadný mantinel.
     
    05:38
    Po dlhšom čase je hra prerušená. Po nepresnej strele Henricha Ručkaya pokračovala akcia Nitry. Od modrej čiary vystrelil Karol Korím, ale zvolenský brankár jeho strelu chytá.
     
    06:09
    Daniel Krejčí teraz zaváhal v rozohrávke a takmer za to hostia pykali. V obrovskej šanci sa ocitol Filip Bajtek, ale puk nasmeroval len do brankára Samuela Baroša.
     
    06:48
    Do nádejnej pozície sa na druhej strane dostal Peter Zuzin, ktorý si počkal na prihrávku Radovana Puliša spoza brány. Pochválime ale Erica Hartzella, ktorý sa predviedol dobrým zákrokom.
     
    07:34
    Brankár Samuel Baroš sa dostáva do správnej prevádzkovej teploty. Nitrania sa dostali do ďalšej šance, ale puk z hokejky Mareka Slováka končí len v lapačke zvolenského brankára.
     
    08:10
    Skúsený zvolenský obranca si teraz nedal pozor na svoju hokejku a do tváre zasiahol jedného z nitrianskych hráčov. Dostáva menší trest, a tak domáci budú hrať ďalšiu presilovku.
     
    08:49
    Domáci sa zatiaľ nevedia usadiť v útočnom pásme. Dokonca musel zasahovať Eric Hartzeel, ktorého z obrovskej diaľky preveril Tomáš Valenta.
     
    09:20
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. Mitch Versteeg puk na modrej čiare dobre netrafil, no vďaka tomu mohol zakončovať RADOSLAV MACÍK. Ten vystrelil z prvej a prekonal Samuela Baroša. Asistencie: Mitch Versteeg a Juraj Štefanka.
    09:20 MACÍK - 1:0
     
    09:51
    Hra je prerušená, keďže sa hostia nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Vhadzovať sa bude v strednej tretine, bližšie k domácej bráne.
     
    10:41
    Prvýkrát sa bude vylučovať aj na domácej strane. Dvojminútový trest za nedovolené bránenie v hre dostáva útočník prvej formácie Marek Slovák.
     
    11:09
    Hostia sa dostali do nádejného zakončenia, ale Michal Novák tesne minul bránu súpera. Následne sa Nitrania oslobodili a po zakázanom uvoľnení súpera sa bude vhadzovať pred Barošom.
     
    11:38
    Veľmi dobrú prácu vo vlastnom oslabení odviedol Radoslav Macík. Strelec úvodného gólu zápasu získal puk za bránou a získal cenné sekundy.
     
    12:19
    Niekoľko sekúnd budú hrať hostia presilovú hru 5 na 3. Karol Korím poslal puk len na tribúnu, a tak dostáva menší trest za zdržovanie hry.
     
    12:43
    Zvolenčania svoju výhodu o dvoch hráčov absolútne nevyužili. Napriek tomu majú k dispozícii ešte takmer celú klasickú presilovú hru.
     
    13:28
    Nitra dala gól!
    Tak toto je studená sprcha pre zvolenský tím. Ten inkasuje vo vlastnom oslabení. MAREK SLOVÁK sa prehnal okolo Michala Nováka a hoci ho hosťujúci obranca fauloval, nitriansky útočník forhendovým blafákom prekonal brankára. Bez asistencie.
    13:28 SLOVÁK - 2:0
     
    13:54
    Hostia sa nasťahovali do útočného pásma. Od modrej čiary vystrelil Daniel Krejčí, no brankár Eric Hartzell zasahovať nemusel.
     
    14:20
    Domáci hokejisti hrajú v plnom počte hráčov na ľade. Zvolenčania prepásli veľkú šancu na vyrovnanie a dokonca inkasovali aj druhý gól.
     
    15:34
    Domáci hokejisti mohli pridať aj ďalší gól. Juraj Štefanka šikovnou prihrávkou uvoľnil Filipa Bajteka, ale ten puk príliš podvihol a nasmeroval ho nad bránu.
     
    16:22
    Zvolenčania budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie skúsený nitriansky hokejista Juraj Štefanka.
     
    16:54
    Radovan Puliš zaviedol puk do útočného pásma, ale následne ho hostia stratili. Aj preto je teraz až za bránou Samuela Baroša.
     
    17:29
    Od modrej čiary tvrdo vystrelil obranca Peter Hraško. Jeho strela z prvej mierila do protipohybu brankára, ale tesne minula priestor brány.
     
    18:00
    Hokejisti spod Pustého hradu sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Preto čiarový rozhodca Peter Šefčík píska ofsajd.
     
    18:25
    Opäť hráme v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Zvolenčania tak len potvrdzujú, že majú jedny z najhorších presiloviek v súťaži.
     
    19:07
    Marek Slovák sa podobne ako pri druhom góle natlačil pred bránu súpera. Tentokrát mu obrancovia dostatočne znepríjemnili zakončenie, a tak zasiahol Baroš.
     
    19:36
    Od modrej čiary vystrelil Jamesom Milan. Jeho pokus bol ale nepresný a trafil len zadný mantinel za zvolenskou bránou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu máme za sebou. Oveľa spokojnejší môžu byť domáci hokejisti, ktorí boli aktívnejší a vypracovali si dvojgólové vedenie. Do listiny strelcov sa najskôr zapísal Radoslav Macík a následne aj Marek Slovák. Zvolenčania potvrdzujú slabučkú úspešnosť presilových hier a zatiaľ smerujú za piatou prehrou v rade.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Domáci hokejisti sa dostávali do prečíslenia troch proti dvom, ale Marek Slovák zbytočne stratil puk. Následne sa snažili prejsť do brejku aj hostia, no ich snahu zastavil ofsajdový verdikt.
     
    20:54
    Zvolen dal gól!
    Fantastický vstup hostí do prostrednej tretiny dnešného zápasu. Pavel Klhůfek zachytil rozohrávku súpera, následne puk posunul na hokejku JURAJA MAJDANA a ten ho z tesnej blízkosti posiela za brankára Erica Hartzella. Asistencia: Pavel Klhůfek.
    20:54 MAJDAN - 2:1
     
    21:34
    Domáci hokejisti môžu získať dvojgólový náskok späť. Matej Síkela pomocou hokejky podrazil unikajúceho Filipa Bajteka a ten dostáva už druhý menší trest v zápase.
     
    21:57
    Matt Cope zaviedol puk do útočného pásma. Medzi kruhmi následne našiel osamoteného Mareka Tvrdoňa, ale jeho strelu Samuel Baroš vyráža.
     
    22:35
    Zvolenčania sa zatiaľ dobré bránia. Aj vďaka pomoci Samuela Baroša vyhadzujú puk z obrannej tretiny a posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    22:58
    Veľká šanca na strane hostí. Pavel Klhůfek si prebral puk na útočnej modrej čiare a postupoval sám na brankára. Bol ale tiesnený, a tak ho nedokázal prekonať.
     
    23:28
    Od modrej čiary nahadzoval puk na súperovho brankára Branislav Mezei. Zvolenský gólman bol ale pozorný a strelu chytá do náručia.
     
    24:01
    Samuel Baroš si pripísal ďalší úspešný zákrok po strele z pravej strany. Puk kryje pod svojou lapačkou, a tak sa bude vhadzovať v útočnom pásme Nitry.
     
    24:33
    Juraj Štefanka to spravil veľmi šikovne. Obkorčuľoval si bránu a z otočky vystrelil. Jeho pokus nebol vôbec márny, ale Samuel Baroš si situáciu postrážil.
     
    25:05
    Veľký závar pred nitrianskou bránou. Peter Zuzin strieľal od modrej čiary a po sérii tečov sa puk odrazil tesne vedľa brány Erica Hartzella. Blízko k skórovaniu mal najmä Radovan Puliš.
     
    25:39
    Druhá tretina je pomerne rozkúskovaná, a tak tempo hry nie je práve najvyššie. Tentokrát rozhodcovia fúkli do píšťalky po nitrianskom ofsajde.
     
    26:15
    Nepresnosť v rozohrávke hostí. Tí sa tentokrát nedostali do útočnej tretiny, a tak neohrozili amerického brankára Erica Hartzella.
     
    26:46
    Zvolenský obranca Peter Hraško teraz vlastným telom zblokoval strelu jedného z nitrianskych obrancov. Poriadne ho to ale bolelo, čo vidno na jeho grimase.
     
    27:37
    Obrovská šanci hostí na vyrovnanie dnešného zápasu. Peter Zuzin išiel sám na bránu, no jeho zakončenie minulo bránu. Zvolen ale bude hrať presilovku, keďže Mitch Versteeg následne úmyselne posunul bránu.
     
    28:26
    Zvolen dal gól!
    Vyrovnanie doslova viselo na vlásku. Najskôr sa do šance dostal Radovan Puliš, no ten ešte úspešný nebol. Následne ale Juraj Majdan krásne naservíroval puk na hokejku PETRA ZUZINA a ten jednoducho nemohol nedať. Asistencie: Juraj Majdan a Michal Novák.
    28:26 ZUZIN - 2:2
     
    29:12
    Domáci hrajú v druhej tretine oveľa menej aktívne ako v úvodnom dejstve. Teraz sa ale zadarmo dostanú do útočného pásma po zakázanom uvoľnení súpera.
     
    29:57
    Samuel Baroš chytá puk do svojej lapačky a prerušuje hru. Zápas sa nám o malú chvíľu prehupne do svojej druhej časti a najmä od domácich sa čaká zvýšená aktivita.
     
    30:29
    Zvolenčania v druhej tretine hrajú veľmi dobre. Strelené góly im dodali krídla a teraz veľmi vysoko napádajú aj rozohrávku súpera. Ten sa nevie dostať z vlastnej tretiny.
     
    31:45
    Veľmi dobrý zákrok predviedol Matt Cope. Po ľavej strane si nakorčuľoval do útočného pásma, ale jeho strela spoza zvolenského obrancu gól neznamenala.
     
    32:02
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Radovan Puliš dostáva menší trest za sekanie a takisto dostáva aj desaťminútový osobný trest.
     
    32:40
    Domáci hokejisti budú mať obrovskú šancu strhnúť vedenie na svoju stranu. Budú hrať totiž presilovú hru 5 na 3, pretože menší trest za sekanie dostáva aj Lukáš Jurík.
     
    33:08
    Domáci hokejisti sa teraz snažili vyšperkovať svoju akciu gólom do prázdnej brány, no neuspeli. Následne ešte pálil Jameson Milam, no trafil len brankára.
     
    33:38
    Marek Slovák sa dostal do dvoch zakončení, ale ani v jednom prípade neuspel. Následne hostia získali puk a dostávajú ho von z obrannej tretiny.
     
    34:07
    Branislav Mezei nahadzoval puk pred bránu súpera. Samuel Baroš ale zasahovať nemusel a vyzerá to tak, že hostia tlaku súpera odolajú.
     
    35:00
    Bryndziari sa dokázali ubrániť a hrajú v plnom počte hráčov na ľade. Hra musela byť prerušená, pretože na ľade zostal ležať Tomáš Valenta. Zvolenský hráč ale bude v poriadku.
     
    35:40
    Tak toto je nešťastný moment pre domáci tím. Po dobrej práci Juraja Štefanku sa dostal do zakončenia Radoslav Macík, no namiesto puku zasiahol tvár Lukáša Juríka. Hostia tak budú hrať v početnej výhode.
     
    36:08
    Nitrania vyhodili puk až do obranného pásma hostí. Samuel Baroš ale nerozohral práve najlepšie, a tak musel riešiť nepríjemnú situáciu pred svojou bránou.
     
    36:46
    Eric Hartzell ukázal výbornú palicovú techniku. Puk si pripravil a dokázal ho vyhodiť až do obranného pásma súpera. Nitrania sa zatiaľ dobre bránia.
     
    37:27
    Eric Hartzell má puk vo svojej moci a vyzerá to tak, že domáci prečkajú toto oslabenie. Do konca trestu Radoslava Macíka ostáva len pár sekúnd.
     
    38:17
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže hostia neprešli útočnou modrou čiarou v súlade s pravidlami. S priebehom druhej tretiny ale môžu byť spokojní.
     
    38:55
    Nitrania mali teraz pomerne veľké šťastie. Peter Šišovský mal na druhej strane úplne voľného spoluhráča, ale dobre zasiahol obranca Jameson Milam.
     
    39:46
    Obrovská šanca na konci druhej tretiny v podaní Henricha Ručkaya. Domáci útočník sa dostal do úniku, no evidentne ho fauloval Daniel Krejčí. Domáci hokejista nedokázal kvalitne zakončiť, no vylučovať sa nebude.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po prvom dejstve mohli byť oveľa spokojnejší domáci hokejisti, no po prostrednej tretine to neplatí. Zvolenčania totiž dokázali dvakrát skórovať, čím vyrovnali stav zápasu na 2:2. Už v úvodnej minúte tejto tretiny znížil náskok súpera Juraj Majdan a následne vyrovnal po jeho nezištnej prihrávke aj Peter Zuzin. Pred záverečnou tretinou je ešte všetko otvorené. Tá začína približne o 19:55 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Individuálne sa Daniel Krejčí dostal do útočného pásma. V ňom mal aj podporu svojich spoluhráčov, ale nedokázal im adresovať presný pas.
     
    41:05
    Zvolenský obranca Tomáš Valenta vystrelil od modrej čiary. Jeho strelecký pokus bol síce prudký, no vážnejšie neohrozil brankára Erica Hartzella.
     
    41:30
    Pavel Klhůfek si počínal nedovolene v súboji pri mantineli a za krosček putuje na trestnú lavicu. Domáci majú veľkú šancu dostať sa opäť do vedenia.
     
    41:55
    Od modrej čiary vystrelil Mitch Versteeg. Výborne sa mu ale hodil do strely jeden zo zvolenských hokejistov, a tak Samuel Baroš zasahovať nemusel.
     
    42:22
    Tentokrát už brankár hostí musel zasahovať. Podobne ako v prvej tretine pálil z ľavého kruhu na vhadzovanie Radoslav Macík, no tentokrát narazil len na vyrážačku brankára súpera.
     
    43:30
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti dokázali využiť presilovú hru. od modrej čiary vystrelil Jameson Milam a jeho prudký pokus vynikajúco tečoval pred bránkoviskom MATT COPE. Asistencie: Jamesom Milam a Marek Slovák.
    43:30 COPE - 3:2
     
    43:49
    Pre domácich hokejistov sa črtala ďalšia šanca na skórovanie. Juraj Štefanka prešiel do útočného pásma, no jeho "žabku" nedokázal spracovať Michal Krištof.
     
    44:35
    Ofsajd v podaní zvolenského mužstva. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, no medzitým uplynul aj desaťminútový osobný trest Radovana Puliša.
     
    45:26
    Hostia môžu vyrovnať skóre dnešného zápasu v presilovej hre. Mitch Versteeg totiž dostáva menší trest za držanie hokejky. Trénerovi Andrejovi Kmečovi sa to vôbec nepáči.
     
    45:38
    Marek Slovák mohol opäť skórovať vo vlastnom oslabení. Po chybe zvolenských obrancov sa dostal do veľkej šance, no Samuel Baroš ho dokázal vychytať.
     
    45:42
    Presilová hra hostí sa končí. V strednom pásme sa Radovan Puliš zrazil s Marekom Slovákom a hlavný rozhodca mu udeľuje dve minúty sa nedovolené bránenie.
     
    46:32
    Na ľadovej ploche je teraz veľmi veľa priestoru. Snažil sa to využiť Judd Blackwater, no jeho strela z otočky mierila tesne vedľa brány súpera.
     
    47:19
    Peter Zuzin si nakorčuľoval do útočného pásma po ľavej strane. Jeho tvrdá strela ale skončila len na vyrážačke pozorného brankára Erica Hartzella.
     
    47:46
    Henrich Ručkay sa dostal k puku a z priestoru medzi kruhov vystrelil. Domáci útočník dostal veľa času, ale trafil len Samuela Baroša.
     
    48:16
    Michal Krištof sa dostával do šance, no v rozhodujúcom momente ho zastavili obrancovia Zvolena. Na druhej strane úradoval brankár Nitry, a tak sa bude vhadzovať v jej obrannej tretine.
     
    49:35
    Teraz sme sledovali pomerne rozháraný úsek hry. Obe mužstvá strácali puky už v strednom pásme, a tak brankári zasahovať nemuseli.
     
    50:03
    Približne desať minút pred koncom tretej tretiny budú mať hostia výhodu presilovej hry. Po faule na Radovana Puliša putuje na lavicu hanby Jameson Milam.
     
    50:36
    Hosťom prvá polovica početnej výhode vôbec nevychádza. Nitrania sa v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát oslobodili a nemuseli čeliť šanciam súpera.
     
    51:14
    Daniel Krejčí netrafil priestor brány súpera. Napriek tomu Zvolenčania zostávajú v útočnej tretine a snažia sa využiť svoju presilovú hru.
     
    51:43
    So Zvolenčanmi to nevyzerá dobre v tejto presilovke. Domáci sa opäť oslobodili a do konca trestu Jamesona Milama zostáva ešte približne 20 sekúnd.
     
    52:27
    Eric Hartzell musel zasahovať po strele od modrej čiary. Puk ale schoval do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    53:05
    Marek Tvrdoň šikovnou bekhendovou prihrávkou našiel Mareka Slováka. Ten strieľal z prvej, ale trafil len pred ním brániacich hráčov súpera.
     
    53:21
    Nitrania sa môžu výrazne priblížiť k zisku troch bodov. Na trestnú lavicu totiž za hákovanie putuje obranca Tomáš Valenta, ktorý hákoval Judda Blackwatera.
     
    54:00
    Domácim hokejistom zatiaľ táto presilová hra príliš nevychádza. Puk končí len na tribúne a dokonca sa bude vhadzovať len v strednom pásme.
     
    54:41
    Samuel Baroš má puk vo svojej moci. Ten chytá strelecký pokus Mareka Slováka a upokojuje situáciu. Do konca tretej tretiny zostáva približne päť minút.
     
    55:00
    Zvolen dal gól!
    Obrovská chyba domáceho tímu je potrestaná. Pavel Klhůfek vystihol rozohrávku súpera, následne posunul puk na unikajúceho JURAJA MAJDANA a ten v samostatnom úniku nezaváhal. Asistencia: Pavel Klhůfek.
    55:00 MAJDAN - 3:3
     
    56:29
    Mitch Versteeg sa teraz šikovne natlačil pred bránu súpera. Tá ale následne bola posunutá, a tak zakončenie Matta Copea platiť nemohlo.
     
    56:57
    Marek Slovák posunul puk na Judda Blackwatera. Ten vystrelil spoza obrancu, ale tesne minul bránu Samuela Baroša. Nitrania zvyšujú obrátky.
     
    57:37
    Zvolenčania sú sformovaní v strednom pásme a teraz nepúšťajú svojho súpera do útočného pásma. Samuel Baroš môže byť pokojný.
     
    58:18
    Filip Bajtek prešiel po ľavej strane do útočného pásma. Jeho strela bola nenápadná, no neprekvapila brankára súpera.
     
    58:35
    Peter Zuzin získal puk na obrannej modrej čiare. Následne rozvinul prečíslenie Zvolenčanov, no tí sa do zakončenia nedostali. Bryndziari zahodili veľkú šancu.
     
    59:02
    Nitra dala gól!
    V záverečnej minúte tretej tretiny domáci hokejisti zrejme rozhodujú o svojom dnešnom víťazstve. Samuel Baroš neudržal puk po strele z ľavej strany, Judd Blackwater ešte vypichol puk, ktorý následne upratal do siete ERIC MELAND.
    59:02 MELAND - 4:3
     
    59:32
    Samuel Baroš putuje na hráčsku lavicu. Hostia hrajú absolútny vabank a posielajú na ľad šiesteho hráča. Dokážu ešte vyrovnať skóre dnešného zápasu?
     
    59:47
    Do konca zápasu zostáva ešte 13 sekúnd a vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nitry. Hostia si samozrejme berú oddychový čas a budú sa snažiť vyrovnať.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Nitry potvrdili výbornú formu z domáceho prostredia. V dramatickom zápase zdolali Zvolen 4:3, keď o ich triumfe rozhodol Eric Meland – gólom z poslednej minúty duelu. Najlepším hráčom hostí bol vyhlásený Samuel Baroš, na domácej strane si toto ocenenie vyslúžil Matt Cope. Zvolen dnes sympaticky bojoval, no prehráva už piaty zápas v rade. Nitra sa dostala už na druhé miesto, keďže zápas v Košiciach bol odložený. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:35:07)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. Macík (Versteeg, Štefanka), 14. Slovák, 44. Cope (Milam, Slovák), 60. Meland – 21. Majdan (Klhůfek), 29. Zuzin (Majdan, Novák), 55. Majdan (Klhůfek)


    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím, Rais – Blackwater, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Štefanka, Bajtek – Cope, Šille, König.
    HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Ivan, Plekhanov, Homér, Andersons – Zuzin, Puliš, Šišovský – Klhůfek, L. Jurík, Majdan – L. Novák, Síkela, Jurák – Dubeň, Iždinský, Habšuda.

    Rozhodca: Milan Novák, Peter Lokšík – Martin Krajčík, Peter Šefčík.