Hull City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:1 (1:0)
Manchester United
cz Štvrtok 26.01.2017, 20:45 • KCOM Stadium, Hull • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! V tomto online přenosu se společně zaměříme na odvetný duel semifinále v rámci Anglického Ligového poháru, Hull City AFC v něm vyzve favorizovaný Manchester United! První duel lépe vyzněl pro Rudé ďábly, kteří před vlastními fanoušky svého soupeře přehráli poměrem 2:0. Nechme se překvapit, zda si postup do finále pohlídají, nebo jim domácí cestu za vysněnou trofejí ještě zkomplikují. Začínáme ve 20:45.
     
    Hull City AFC

    Fotbalistům Hull City zřejmě Anglický Ligový pohár svědčí. V jeho loňském ročníku totiž dokázali postoupit přes dva nejvyšší soutěž hrající celky, konkrétně se jednalo o Swansea a překvapivého mistra z Leicesteru, jejich cesta skončila až ve čtvrtfinále, kde jim stopku vystavil Manchester City. Letos měli The Tigers o poznání přívětivější los. Automaticky byli nasazeni do druhého kola, kde si poměrem 3:1 poradili s Exeterem City, týmem hrajícím čtvrtou anglickou ligu. I následující dvě utkání odehráli černožlutí na venkovních stadionech. Ve třetím kole zvládli vyrovnanou tahanici se Stoke City, kterou v devadesáté minutě rozhodl Henriksen, tentýž výsledek, tedy výhru 2:1, zaznamenali i na hřišti Biristolu City. Premiérový domácí duel v této pohárové soutěži Hull City odehrálo až v rámci čtvrtfinále, když na konci listopadu přivítalo druholigový Newcastle. V základní hrací době se diváci branky nedočkali, v prodloužení se oba celky prosadily jednou, rozhodnout tak musely penalty, v nichž Tygři zvítězili 3:1.

    Co se týče počínání svěřenců lodivoda Silvy, který se kormidla ujal po odvolání Mika Phelana, v Premier League, není to zatím úplně ono. Po poměrně slibném začátku se partě okolo kapitána Dawsona přestalo dařit herně i výsledkově, v tabulce ji momentálně najdeme až na devatenácté příčce, čemuž se, vzhledem k tomu, že za posledních jedenáct kol zapsala jedinou výhru, nelze divit. Na nepříjemnou situaci se vedení klubu snaží zareagovat angažováním nových tváří, na lednovém přestupovém trhu je Hull City velmi aktivní. Zatím přivedlo Portugalce Evandra, na hostování pak získalo trojici Niasse, Elabdellaoui a Marković. Kufry si naopak balil středopolař Livermore, podle posledních zpráv pak The Tigers přijdou i o jednoho ze svých nejlepších hráčů. Robert Snodgrass, autor několika parádních gólu z přímých kopů, totiž v nejbližších dnech zřejmě odejde do Burnley.
    Prozatím poslední posilou Hullu se stal Lazar Marković, kterého si Liverpool stáhl z hostování v lisabonském Sportingu, ihned jej ale poslal ke svému ligovému soupeři.

     
    Manchester United

    Anglický Ligový pohár fotbalisté United ovládli už čtyřikrát, naposledy triumfovali v roce 2010. Poslední ročník se jim ovšem nepovedl podle představ, už ve třetím kole je totiž vyřadilo Middlesbrough. Úplně zoufat ale v Manchesteru nemuseli, o sedm měsíců později se totiž mohli radovat, když nad hlavu zvedli trofej pro vítěze FA Cupu, druhé pohárové soutěže hrané v Anglii. Letošním ročníkem svěřenci Josého Mourinha zatím proplouvají bez vážnějších problémů, na úvod si hladce poradili s třetiligovým Northamptonem. Už v osmifinále je los svedl dohromady s Manchesterem City, jejich úhlavním rivalem. Rudí ďáblové měli svému soupeři co vracet, ve čtvrtém kole Premier League s ním totiž před vlastními fanoušky padli poměrem 1:2. Po povedeném výkonu se jim pomsta vydařila, postup mezi osmičku nejlepších vystřelil španělský technik Mata. Ve čtvrtfinále United čekal nepříjemný West Ham, utkání ale mělo možná až překvapivě jasný průběh, na suverénním vítězství 4:1 se shodně dvěma góly podíleli Ibrahimović a Martial.

    V anglické nejvyšší soutěži se The Red Devils momentálně nachází na šestém místě, vedoucí Chelsea je jim vzdálena už na čtrnáct bodu. Poslední ligovou prohru Mourinhova družina zaznamenala právě v třiadvacátého října hraném utkání s The Blues, vzniklou ztrátu ale nabrala především díky častým remízovým výsledkům s papírově slabšími soupeři. V poslední době ale mají fanoušci opět možnost sledovat ten starý dobrý Manchester. Mezi patnáctým a dvacátým kolem přišlo šest výher v řadě, v posledních dvou zápasech zase nerozhodné výsledky s Liverpoolem a Stoke City. Alespoň bod pro United v samotném závěru zápasu s Hrnčíři zachránil kapitán Wayne Rooney, který zaznamenal jubilejní 250. soutěžní trefu a v klubových statistikách tak předčil legendárního Sira Bobbyho Charltona. Co se týče aktivity na přestupovém trhu, Rudí ďáblové zatím zaznamenali jen odchody Depaye a Schneiderlina, poslední dny se hodně mluvilo o angažování teprve dvacetiletého Gonçala Guedese, jeden z největších talentů portugalského fotbalu ale nakonec zamířil do PSG.
    Dle slov Josého Mourinha jsou všichni jeho svěřenci zdravotně fit a připraveni nastoupit. Jediným, kdo k odvetnému utkání určitě neodcestuje, je Eric Bailly, který ještě v úterý v dresu Pobřeží slonoviny zápolil na Africkém poháru národů.

     
    První utkání

    10.1. 2017 – Manchester United:Hull City AFC 2:0

    Branky: 56. Mata, 87. Fellaini

    Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Darmian – Herrera, Pogba – Mata (79. Fellaini), Rooney (59. Martial), Mchitarjan (71. Lingard) – Rashford.

    Hull City AFC: Jakupović – Meyler, Maguire, Huddlestone, Robertson – Henriksen (20. Hernández), Mason, Clucas, Tymon (90+1. Weir) – Snodgrass, Diomande (75. Maloney).
    José Mourinho dnes slaví čtyřiapadesáté narozeniny. Dají mu jeho svěřenci dárek v podobě postupu do finále Ligového poháru?

     
    Úvodní sestavy:

    Hull City AFC: Marshall – Maguire, Dawson (C), Bowen, Tymon – Clucas, Huddlestone, Meyler, Maloney – Diomandé – Niasse.
    Náhradníci: Kuciak – Robertson, Hernández, Elabdellaoui, Weir, Evandro, Marković

    Manchester United: de Gea – Darmian, Jones, Smalling, Rojo – Carrick (C), Herrera – Lingard, Pogba, Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Fosu-Mensah, Shaw, Fellaini, Mata, Mchitarjan, Rooney

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Marc Perry, Andy Halliday.
    Svůj debut v dresu s tygrem na hrudi si dnes odbude Oumar Niasse, který v Hull City hostuje z Evertonu.

     
    Jonathan Moss, hlavní sudí, který bude mít dnešní utkání na povel, už shromáždil hráče obou celku v útrobách stadionu. Aktéři tohoto klání tak za pár okamžiků vstoupí na travnatou plochu a my budeme moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jonathan Moss foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní odvetu v rámci semifinále Anglického Ligového poháru – pojďme na to! Výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v tradičních černo-žlutých dresech, Manchester bude hrát v bílém.
     
    2
    Fotbalisté Hullu chvíli kombinovali na obranné polovině, Dawson poté vyslal dlouhatánský nákop na Diomandého, ten ale v hlavičkovém souboji podlehl obře postavenému Darmianovi. Míč posléze doskákal až do zámezí.
     
    3
    Zatím se u balonu drží výhradně domácí, po de Geově výkopu totiž Ibrahimović nepřešel přes Bowena, který posléze chytrou uličkou zkusil do protiakce vyslat Maloneyho, tomu ale balon odskočil až za postranní lajnu.
     
    4
    Domácí se ale znovu dostali k balonu, slibně vypadající průnik po levém křídle podnikl Clucas. Poté se mezi obránci soupeře snažil balon prostrčit pro Niasseho, jeho úmysl ale vystihl Jones, který uklidnil hru sklepnutím na de Geu.
     
    5
    Po Darmianově vybojování autového vhazování se hosté poprvé v utkání na delší dobu drželi u kulatého nesmyslu. Italský zadák přenesl hru na Rashforda, jenž se po pěkné kličce prodral až do pozice pros střelu, míč mu ale na poslední chvíli stačil vypíchnout Maguire.
     
    6
    Tygři ale nedokázali balon pořádně odklidit od vlastní šestnáctky, na to konto se k němu dostal Paul Pogba, jenž si jej narazil s Lingardem. Poté šikovným bochánkem za obranu hledal Ibrahimoviće, ten ale pro ofsajd hrát nemohl.
     
    7
    Tom Huddlestone si nyní v rozehrávce počínal velice laxně, když doslova namazal Herrerovi. Španělský středopolař se okamžitě vydal vpřed, počínal si ale poněkud sobecky, když místo přihrávky na volné spoluhráče volil sóloakci, která nedopadla ideálně.
     
    8
    Rojo musel pod tlakem vrátit balon brankáři de Geovi, po jehož výkopu se ve vzduchu střetl Ibrahimović s Bowenem. Švédský útočník si v tomto souboji pomohl loktem, sudí proto odpískal faul a přisoudil míč Hullu.
     
    9
    Poměrně překvapivě je to stále Silvova družina, kdo se po většinu dosavadního průběhu hrací doby drží u balonu. Momentálně domácí kombinují na útočné polovině, žádnou kloudnou akci se jim však zatím rozjet nedaří.
     
    10
    Marné dobývání přerušil až Josh Tymon, který využil volného prostoru v obranných řadách Manchesteru, poté se díky šikovnému manévru zbavil Darmiana a odcentroval. Jones si ve snaze odkopnout balon počínal nešikovně a odklidil jej pouze na roh.
     
    11
    Od rohového praporku míč do šestnáctky poslal Clucas. Po jeho centru obrana The Red Devils opět lehce zaváhala při odklízení míče, do zajímavé šance se hnal Niasse, kterého faulem za cenu žluté karty zastavil Jones.
     
    12
    Černo-žlutí tak měli k dispozici volný přímý kop z velice nadějně vypadající pozice. Kousek za šestnáctkou se jeho exekuce ujal Sam Clucas, jehož střela levačkou nepostrádala razanci, přesnost ale ano. Míč, který letěl doprostřed branky, vyrazil de Gea.
     
    13
    Do okamžité protiakce se okamžitě vydal mladičký Marcus Rashford, jenž se na levém křídle pokusil uvolnit a zbavit Meylera, ten jej zastavil pouze za cenu jasného nedovoleného zákroku.
     
    14
    Standardní situaci tak rozehrávali tentokráte domácí, centrovaný balon z kopačky Andera Herrery nikoho z kolegů nenašel, ve vápně ale byl tečován jedním z domácích hráčů. Následoval tak rohový kop, ani z něj ale Mourinhovi svěřenci nic nevytěžili.
     
    15
    Po nepříliš přehledném souboji mezi Jonesem a Diomandém se míč odporoučel do zámezí, sudí jej nakonec přisoudil domácím hráčům. Tymon jej ale zapomněl za sebou, Lingard na to konto hodlal vpřed vyslat Ibrahimoviće, výtečně ale zasáhl Dawson.
     
    16
    Po autovém vhazování Manchesteru se kousek od středového kruhu odehrála pořádná trma – vrma, z níž nakonec vyšli lépe hosté. Balon se dostal k Darmianovi, který hodlal oslovit Zlatana Ibrahimoviće, ten ale jeho záměr nepochopil.
     
    17
    Tentokráte už se United vyvarovali zbytečným nepřesnostem, Smallingův dlouhý nákop doputoval přesně k Rashfordovi. Ten jej předložil pro Pogbu, francouzský záložník ještě našel lépe postaveného Roja, jehož přízemní pokus byl ztečován na roh.
     
    18
    Ani tentokráte ale hosté z této situace nezahrozili, Smalling byl ve vzduchu přetlačen Bowenem. Domácí zadák ale zaváhal při odkopu balonu do bezpečí, naštěstí pro Hull City Darmianovi absolutně nevyšlo zpracování.
     
    19
    K ohrožení branky tak mohlo dojít na druhé straně hrací plochy. Adama Diomandé k balonu přišel jako slepý k houslím, volného prostoru ale nevyužil optimálně, jeho ulička pro Niasseho postrádala téměř všechno.
     
    20
    Rashford vybojoval balon ve středu pole a přihrál jej Ibrahimovićovi, tomu ale v samostatném úniku vstříc Marshallovi zabránil Michael Dawson. Domácí kapitán byl poté ve snaze vyvést míč faulován Lingardem, Tygři budou zahrávat přímý kop.
     
    21
    Ander Herrera přetlačil Huddlestona, poté hru roztáhl směrem vpravo, kde se kulatého nesmyslu ujal Darmian. Italský zadák zkoušel pasem za obranu najít Lingarda, fotbalisté Hull City si ale dnes směrem dozadu zatím počínají bezchybně.
     
    22
    Máme za sebou více jak dvacet minut, zatím jsme toho na hrací ploše příliš neviděli, na velkou šanci stále čekáme. Jedna taková se málem rýsovala před pár okamžiky, Rojův pas pro napravo úplně volného Lingarda byl však až příliš razantní.
     
    23
    Po krátké odmlce se zahrozit vydalo i domácí mužstvo. Maloney udržel míč i přes napadajícího Carricka, navíc jej dokázal posunout k Tymonovi, jeho centr ale byl zablokován Darmianem. Následně byl Maloney, alespoň dle mého názoru, faulován Carrickem, sudí ale nechal hru plynout.
     
    24
    Domácí fanoušci nejsou nadšeni, podobný zákrok byl totiž k vidění na opačném kraji hrací plochy, tentokráte jej ale sudí jako nedovolený posoudil. Budeme tak svědky přímého kopu v podání Rudých ďáblů.
     
    25
    Herrera to zahrál velice chytře, když přetaženým centrem našel Zlatana Ibrahimoviće, jenž míč z první vrátil do centra dění. Ke střele se tlačil Paul Pogba, domácí obrana jej ale dokázala včas odzbrojit.
     
    26
    Pěkná akce! Oumar Niasse se z pravého křídla parádně protáhl až do pokutového území Manchesteru, tam si balon už už chystal na střelu, na poslední chvíli mu jej ale od kopaček odklidil Phil Jones.
     
    27
    Úvodní branka tohoto mače nebyla daleko! Rozehrávka rohového kopu se domácím úplně nevydařila, obrana Manchesteru ale poté úplně zapomněla na Dawsona, kterého těsně před de Geou stačil odzbrojit Smalling. K odraženému balonu se ovšem dostal Niasse, jeho střelu z nadějné pozice ale španělský gólman vytěsnil!
    27.
     
    28
    Nápor Hullu ještě chvíli pokračoval, utnul jej až faul v podání Mattea Darmiana. Na pořadu dne tak byl přímý kop domácího týmu, rána Shauna Maloneyho se ale mezi ty zdařilé počítat nedala.
     
    29
    Diváci v KCOM Stadium jsou na nohou a tleskají. Na obrazovce se totiž objevila fotografie Ryana Masona, který se v nemocnici zotavuje z nepříjemného zranění po střetu s Garym Cahillem v nedávném ligovém klání.
     
    30
    Marcus Rashford si troufl na velmi odvážné sólo po levém křídle, nevedl se vůbec špatně, Maguira opět nechal za sebou. Po proniknutí do šestnáctky nahrál z druhé vlny si sbíhajícímu Pogbovi, ten ale o balon přišel a poté navíc fauloval.
     
    32
    Bowenův pas na rozběhnutého Tymona byl až příliš dlouhý. s odpovědí se tak po rozehrání autového vhazování znovu mohl přiřítit Rashford. Tentokráte si ale anglický mladík ukousl příliš velké sousto, proti Maguireovi s Dawsonem se neprosadil.
     
    33
    Průnikový pas od Huddlestona k Diomandému nedoputoval, velkou zásluhu na tom měl dobře a včas zasahující Carrick. Hostující kapitán se okamžitě pokusil rozjet protiakci, Lingard ji ale zbytečně zbrzdil.
     
    34
    Od Rudých ďáblů to dnes směrem dopředu zatím rozhodně není to pravé ořechové, na první vážnější šanci Mourinhovi hoši stále čekají. Nyní se navíc po souboji s Dawsonem k zemi poroučel Ibrahimović, grimasa v jeho tváři naznačuje nějaký zdravotní problém.
     
    35
    Do útoku se tak znovu vydali zatím aktivnější domácí, kteří vybojovali rohový kop. Po jeho rozehrávce a souboji s Rojem se k zemi v pokutovém území poroučel Maguire, sudí Moss na to konto nařídil penaltu!
     
    35
    Hull City právě vstřelil branku!
    Tak pozor, máme tu zápletku, domácí se totiž deset minut před koncem prvního poločasu dostávají do vedení a alespoň částečně smazávají náskok svého soupeře. K exekuci pokutového kopu se postavil TOM HUDDLESTONE, směr jeho rány sice de Gea vystihl, na balon letící přesně k tyči ale nedokázal dosáhnout!
    35. HUDDLESTONE - 1:0
     
    37
    Domácí fanoušci jsou pochopitelně nadšeni, jejich oblíbenci je v této náladě jen a jen podporují. Po Huddlestonově pasu se balonu za obranou ujal Niasse, v souboji jeden na jednoho ale nedokázal přejít přes Jonese.
     
    38
    Zničehonic mohlo být srovnáno! Domácí se možná až příliš věnovali ofenzivní aktivitě a zapomněli na zadní vrátka. Do dobré příležitosti se na to konto vydal Ibrahimović, jeho technickou střelu kolem obránce Dawsona ale pozorný Marshall zneškodnil!
    38.
     
    39
    Hosté už poněkolikáté rozehráli rohový kop velmi podobným způsobem, míč dolétl k na zadní tyči stojícímu Ibrahimovićovi, jenž se pokusil uvolnit a dostat do lepší střelecké pozice, proti ale byl Michael Dawson.
     
    40
    Po Tymonově sklepnutí se poměrně dost volného prostoru otevřelo před Maloneym, skotskému záložníkovi ale plány zkazil poctivě se vracející Darmian, který poté hru uklidnil zpětným pasem na de Geu.
     
    41
    Domácí mají chuť, druhého vstřeleného gólu chtějí dosáhnout ještě před odchodem do šaten. David Meyler se díky šikovnému naznačení zbavil Herrery, poté míč předložil lépe postavenému Niassemu, tomu ale zakončení nedovolil Smalling.
     
    43
    Další akci Silvovy družiny táhl Adama Diomandé, neměl ale příliš s kým kombinovat. Včasného momentu pro přihrávku se ale přeci jen dočkal, otevřela se mu dálnice pro volného Clucase, jeho přetažený centr ale nikoho v šestnáctce neoslovil.
     
    44
    Po chvilkových nepřesnostech na obou stranách ve středu pole se balon dostal k Huddlestoneovi, jenž se nijak nerozmýšlel a ihned kupředu vyslal Niasseho, ten ale ve sprinterském souboji doplatil na pozdní start a nestačil na Smallinga.
     
    45
    Vypadá to, že první poločas už se skutečně pouze dohraje. Hosté se snaží o to, aby před jeho koncem už neinkasovali, fotbalisté Hull City se kupředu také příliš neženou. Výjimkou byl průnik obránce Tymona, za záchrannou brzdu ale zatáhl Darmian.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodli nastavit jen jednu minutu.
     
    45+1
    Tohle musí hosty mrzet! Marcus Rashford si totiž všiml za obranu soupeře si sbíhajícího Lingarda, ke kterému balon dolétl v oblasti penaltového puntíku, naneštěstí pro Manchester ale mladému Angličanovi nevyšlo zpracování.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, výrazně spokojenější s jeho průběhem mohou být domácí, kteří vedou 1:0! Poněkud překvapivě jsou to právě fotbalisté Hull City, kteří diktují tempo hry a jsou aktivnějším týmem, výkon favorizovaného Manchesteru zatím zůstává daleko za očekáváním. Úvodní vážnější šance přišla až v sedmadvacáté minutě, Niasseho ale vychytal připravený de Gea. Prozatím jediný gól padl v pětatřicáté minutě, po Rojově faulu Tygři zahrávali penaltu, kterou proměnil Tom Huddlestoně. Nedlouho nato mohl srovnat Ibrahimović, jeho technickou střelu ale Marshall stačil eliminovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny v sestavách. Nechme se překvapit, s jakou taktikou do těchto pětačtyřiceti minut nastoupí fotbalisté Manchesteru, kteří se svým dosavadním výkonem rozhodně nemohou být spokojeni.
     
    47
    Hosté se krátce po rozehrání druhého poločasu vrhli do útoku. Pogba se ocitl na levém křídle, kde balon přenechal za sebou stojícímu Rashfordovi, jehož skákavý centr ale k ve vápně si sbíhajícímu Ibrahimovićovi nedoputoval.
     
    48
    Hosté se zlobí. Dle jejich názoru totiž měla být po kontaktu Dawsona s Pogbou pískána penalta, opakovaný záběr ale ukázal teatrální pád francouzského fotbalisty. Sudí celou situaci posoudil naprosto správně.
     
    49
    Na pár okamžiků se hra přeci jen musí přerušit. Po souboji s Darmianem se totiž na trávníku ocitl Adama Diomandé, tak doufejme, že krátké ošetření mu pomůže k tomu, aby dnešní utkání mohl dokončit.
     
    50
    Diomandé se stále snaží bolest v levé noze rozchodit, ku pomoci svým spoluhráčům tak při této akci být nemohl. Huddlestone si proto jako adresáta svého pasu vybral Niasseho, toho ale stačil odzbrojit ve skluzu hrající Jones.
     
    51
    Domácí ale pokračují v aktivním přístupu z prvního poločasu, stále Manchesteru velmi nepříjemně zatápějí. V dobré pozici se ocitl Clucas, za záchrannou brzdu ale znovu stačil zatáhnout Jones. Následný centr Oumara Niasseho doputoval do země nikoho.
     
    52
    Vpřed se tentokráte vydali hosté a znovu svou akci podnikli po levé straně, kde se tentokráte ocitl Jesse Lingard, jenž si povedeně narazil s Ibrahimovićem. Poté se prodral na kraj šestnáctky, jeho centr ale na roh odrazil Maguire.
     
    53
    Nakonec Mourinhova družina zahrávala hned dva rohové kopy. Z toho úvodního se jí nepovedlo vymyslet zhola nic, nedlouho nato po Herrerově centru hlavičkoval Smalling, načež domácí reklamovali hru rukou v podání Dawsona, sudí však zůstal klidný.
     
    54
    A další sporný moment v šestnáctce Hull City. Hosté dostali k dispozici další kop od rohového praporku, po jehož rozehrávce a následném závaru balon vyplaval u Smallinga, jenž se po kontaktu s Maguirem poroučel k zemi. Píšťalka sudího ale znvou zůstala němá.
     
    55
    Na trávníku se začíná poněkud přiostřovat, po doputování míče do zámezí se do drobné výměny názorů pustili mladíci Rashford a Tymon. Celou situaci musel kontrolovat a krotit rozcvičující se Wayne Rooney, který od sebe oba kohouty odtrhl.
     
    57
    Clucas z levé strany přenesl hru na osu hřiště, odkud Huddlestone nalezl volného Maguira. Ten se hodlal prosadit individuálně, dále je ale nepustil faulující Rojo. Tady se asi měla udělit žlutá karta.
     
    58
    Domácí rozehráli přímý kop, konkrétně to byl Maloney, na jehož centr si na zadní tyči sbíhal Dawson, na poslední chvíli jej ale stačil odzbrojit pozorně hrající Chris Smalling.
     
    59
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Bowen, přichází Marković.
     
    60
    Ander Herrera si ve středu hřiště neporozuměl s Carrickem, vpřed se na to konto mohl vydat Niasse, který celou akci zakončil přihrávkou na vlevo stojícího Maloneyho, ten ale nedokázal přejít přes Darmiana.
     
    61
    Nedlouho nato diváci mohli sledovat akci téměř jako přes kopírák. Ve středu hřiště se míče tentokráte ujal Diomandé, po jehož přihrávce Maloney ani napodruhé nepřešel přes Darmiana, navíc se tentokráte prezentoval ofenzivním faulem.
     
    62
    Na levém křídle balon obdržel Marcus Rashford, jenž se prodral do šestnáctky a s trochou dávkou štěstí míč zvládl posunout k Ibrahimovićovi. Švédský kanonýr poněkud překvapivě ještě nahrával Herrerovi, jehož rána hrází těl před Marshallem neprošla.
     
    63
    Po Herrerově zbytečném faulu u postranní čáry zahrávali domácí přímý kop, nic z něj ale nedokázali vytěžit. Na to konto se do jejich otevřené obrany vrhli Rashford s Lingardem, první jmenovaný ale po přihrávce svého kolegy balon zpracovával v ofsajdu.
     
    64
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Maloney, přichází Evandro.
     
    65
    Tohle mohli domácí vyřešit lépe! Paul Pogba zvedl hlavu a parádní uličkou našel Lingarda, jemuž v cestě k brance překážel už jen Dawson. Přes něj se hostující křídelník sice dostal, míč si ale příliš předkopl a poslal jej až za čáru.
     
    66
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Situace se povážlivě mění, Manchesteru se totiž zničehonic podařilo srovnat a znovu jsou to United, kdo mají postup do finále daleko blíže! Na hranici šestnáctky se balonu ujal Ibrahimović, po jehož přihrávce byl míč nešťastně ztečován k PAULU POGBOVI, který mezi nohama jednoho z domácích zadáků poslal balon za záda bezmocného brankáře Marshalla!
    66. POGBA - 1:1
     
    68
    Marcus Rashford dnes hraje dobré utkání. Znovu se pokoušel prosadit individuálním způsobem, Maguire jej ale tentokráte měl dobře pokrytého, načež se mladičký Angličan dopustil ofenzivního faulu.
     
    69
    Situace se pro hráče Hullu velmi zkomplikovala, k postupu do finále totiž nyní potřebují vstřelit tři branky a ani jednu už neinkasovat. Na tuto situaci reaguje trenér Silva, jenž za pár chvilek na hřiště pošle útočníka Hernándeze.
     
    70
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Diomandé, přichází Hernández.
     
    71
    Vstřelená branka přinesla na kopačky hostujícího týmu potřebné sebevědomí a také klid. Manchester nyní v naprostém poklidu kombinuje na obranné polovině, s míčem si chvíli muže potykat i brankář de Gea.
     
    72
    Oumar Niasse se po přihrávce od Markoviće pokusil procpat mezi Jonesem a Darmianem, ukousl si ale příliš velké sousto, navíc se na závěr své akce ještě prezentoval útočným zákrokem za hranicí fotbalových pravidel.
     
    73
    Zlatan Ibrahimović opět ukázal svou velmi dobře zvládnutou techniku vedení balonu, když se po krásné kličce dostal přes nic netušícího Huddlestona a posléze si balon nachystal na svou silnější pravačku, jeho pokus byl však ztečován mimo tři tyče.
     
    74
    No vida, nechybělo mnoho k tomu, aby Manchester toto utkání během pár okamžiků převrátil na svou stranu! Rozehrávky rohového kopu se tentokráte ujal Lingard, po jehož centu míč doputoval přesně na hlavu Marcose Roja, ten ale pouze orazítkoval břevno!
     
    75
    Nebezpečí bylo zaznamenáno i na opačném konci hrací plochy, do slibně vyhlížející příležitosti se totiž hnal Hernández, v šestnáctce se mu však balon zamotal mezi nohama. K odraženému míči se dostal Marković, jeho rána ovšem nebyla přesná.
     
    76
    Maguire se po nepovedeném zpětném pasu od Clucase ocitl v nezáviděníhodné situaci, s napadajícím Pogbou si ale poradil s ledovým klidem. Poté se pokusil do úniku vyslat rozběhnutého Markoviće, toho ale dále nepustil Rojo.
     
    77
    Tohle se nevidí příliš často. Paul Pogba se s míčem dostal mezi tři protihráče, při snaze vymotat se z tohoto sevření mu balon utekl za postranní čáru, což domácí diváci ocenili ironickým potleskem.
     
    78
    S touto možností šlo naložit o poznání lépe. Z levé strany se až do pokutového území přiřítil Oumar Niasse, po jehož tečované přihrávce míč se štěstím doputoval až k Hernándezovi, do jehož rány se na poslední chvíli obětavě položil Jones.
     
    78
    Domácí si mohli vzít ztracené vedení zpět! K dispozici měli rohový kop, po jehož rozehrávce kulatý nesmysl přistál u úplně zapomenutého Niasseho, který jej hlavou poslal přesně do horní tyče de Geovy pokladnice!
    78.
     
    79
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Lingard, přichází Rooney.
     
    81
    Domácí se ještě nadechují k závěrečnému tlaku, ovšem tomu, že by právě oni postoupili do finále, už nevěří ani ti nejzarytější fanoušci. Dokáží fotbalisté Hull City alespoň zvítězit v dnešním klání?
     
    82
    Marcus Rashford ukázal, že i ve dvaaosmdesáté minutě má spoustu sil na rozdávání, když po pravé straně podnikl zajímavý a dlouhý sprint, na jehož konci se procpal až do šestnáctky, kde jeho ránu zablokoval ve skluzu padající Dawson.
     
    83
    Hosté se mohli poprvé v utkání ujmout vedení! Herrera si všiml na hranici ofsajdu číhajícího Pogby, jehož přízemní pokus ke vzdálenější tyči dokázal Marshall vyrazit k Ibrahimovićovi, ten už se ale v ofsajdu nacházel a v akci tak pokračovat nemohl.
     
    85
    Hull City právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda v podání domácích fotbalistů, kteří si berou ztracené vedení zpět! Míč se z levé strany dostal na osu hřiště, odkud Evandro ukázkovým bochánkem našel v šestnáctce číhajícího Meylera. Ten nezazmatkoval a gól jako na zlatém podnose naservíroval pro OUMARA NIASSEHO, jenž si připsal první trefu v dresu svého nového zaměstnavatele!
    85. NIASSE - 2:1
     
    86
    Hned po rozehrávce se kupředu vydal Wayne Rooney, jenž pro Manchester vybojoval rohový kop. Poté, co míč přilétl na bližší tyč, vypadl z náruče gólmana Marshalla, obrana Hull City ale potencionální hrozbu zažehnala.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Rojo (Manchester United).
     
    88
    Oumar Niasse je s blížícím se koncem utkání při chuti. Na pravém křídle si nyní po povedeném manévru poradil s Rojem, jeho přízemní centr ale stačil odvrátit na hranici malého vápna stojící Smalling.
     
    89
    Míč se zanedlouho znovu ocitl u kmenového hráče Evertonu, který jej přijímal na hranici ofsajdového postavení. Tentokráte se Niasse zachoval poněkud netakticky, když místo centr a případného nalezení některého ze spoluhráčů zvolil střelecký pokus, ten se mu ale absolutně nevyvedl.
     
    90
    Hosté se snažili o získání cenných vteřinek na útočné polovině, Carrick ale nebyl upozorněn a nevšiml si za sebou běžícího Clucase, jenž jej o balon obral a založil protiakci Hullu. Z té ale nic nevzniklo, Markovićův centr byl ztečován do de Geovy náruče.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    90+2
    Taktické střídání na závěr v podání Josého Mourinha. Ze hry je stažen mladičký Rashford, který dnes patřil k nejviditelnějším hráčům United, místo něj si zahraje Marouane Fellaini.
     
    90+3
    Ibrahimović vybojoval míč ve středu hrací plochy a společně s Pogbou a Rooneym se vydal do situace tří proti čtyřem. Tu nakonec francouzský záložník přetavil ve svou individuální akci, na jejímž konci pro Manchester vybojoval roh.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, pro fotbalisty Hull City bude mít dnešní utkání poněkud hořkosladkou příchuť. Před vlastními fanoušky se jim sice podařilo získat cenný skalp Manchesteru, vzhledem k celkovému skóre jsou to ale právě Rudí ďáblové, kdo postupují do finále Anglického Ligového poháru! Sledovali jsme poměrně zajímavý duel, do vedení se v pětatřicáté minutě dostali domácí, když nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Tom Huddlestone. Mourinhovi svěřenci mohli ještě před odchodem do šaten srovnat, Ibrahimovićovu technickou ránu ale eliminoval Marshall.

    Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, i nadále se pokračovalo v poměrně vyrovnaném duchu, možná trochu aktivnějším mužstvem byli přeci jen Tygři. Rudým ďáblům na vyrovnání stačila jedna povedená akce, v šestašedesáté minutě se prosadil v šestnáctce ideálně postavený Paul Pogba. Otočit skóre ve svůj prospěch mohli hosté o osm minut později, když Rojo po rohovém kopu hlavou trefil břevno. Krátce nato byla téměř totožná situace k vidění na druhé straně, horní tyč tentokráte v gólové radosti zabránila Niassemu. Hráč, který v Hullu hostuje z Evertonu, ale přesto z dnešního mače nevyšel naprázdno, v pětaosmdesáté minutě totiž Oumar Niasse po Meylerově pasu zakončil krásnou kombinační akci a svému týmu tak alespoň zajistil dnešní vítězství.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:17.
    Ve finále Anglického Ligového poháru na United čeká Southampton, který překvapivě vyřadil favorizovaný Liverpool. Utkání je naplánováno na na šestadvacátého února, hostit jej bude věhlasné Wembley.

     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, s konstatováním toho, že dnešní utkání na KCOM Stadium sledovalo 16 831 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc a někdy příště na počtenou. (22:51:34)

    Vojtěch Tůma

    Góly: 35. Huddlestone, 85. Niasse – 66. Pogba

    Karty:   11. Jones (MAN), 87. Rojo (MAN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:17.
    Hull City AFC: Marshall – Maguire, Dawson (C), Bowen (59. Marković), Tymon – Clucas, Huddlestone, Meyler, Maloney (64. Evandro) – Diomandé (70. Hernández) – Niasse.
    Náhradníci: Kuciak – Robertson, Hernández, Elabdellaoui, Weir, Evandro, Marković

    Manchester United: de Gea – Darmian, Jones, Smalling, Rojo – Carrick (C), Herrera – Lingard (79. Rooney), Pogba, Rashford (90+2. Fellaini) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Fosu-Mensah, Shaw, Fellaini, Mata, Mchitarjan, Rooney

    Rozhodca: Jonathan Moss – Marc Perry, Andy Halliday
    10.01.2017
    Manchester United - Hull City 2:0

    Góly: 56. Mata, 87. Fellaini

    Karty:   40. Maguire (HLL)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.