Barcelona – Sociedad 5:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:2 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Štvrtok 26.01.2017, 21:15 • Nou Camp (Barcelona) • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Gólové hody v odvete znamenajú, že FC Barcelona je posledným semifinalistom Copa del Rey 2016/17. Výhrou 5:2 si postup poistila a s Atléticom Madrid bude patriť k dvom najväčším favoritom na zisk trofeje. Okrem nich si medzi štyrmi najlepšími zahrá aj Celta Vigo a Deportivo Alavés. (23:08:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kontra domácich do otvorenej obrany neskončila dobre, pretože Arda Turan bol ťahaný za dres, čo hlavný arbiter posúdil ako faul, kde sa dá ponechať výhoda. Následne sa v šestnástke nepresadil ani Messi, to však už kvôli faulu nebolo.
     
    90+2
    Krásna akcia domácich. Pätičkou našiel v šestnástke Luisa Suaréza Denis Suaréz, lenže center Uruguajčana do malého vápna už pre Turana presný nebol.
     
    90+1
    Juani sa dostal k lopte v šestnástke a kontakte so súperom spadol na trávnik, ale skôr sa pískal ofsajd.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Pred šestnástkou však o ňu znova prišli a po odkope sa predieral do šance Suaréz. Na hranici faulu ho obrancovia Realu nakoniec zastavili.
     
    88
    Hostia znova nevedia vykorčuľovať z vlastnej polovice. Ide im to veľmi ťažko, ale vyzerá to tak, že nakoniec loptu dopredu posunú.
     
    86
    Messi prestrčil loptu na malé vápno, kde si nabehol Vidal a z mierneho uhlu útočil na šiesty gól. Rulli dobre čítal hru, vybehol a zabránil nebezpečenstvu.
     
    86
    Na Juanmiho domáci zabudli, takže útočník zakončovať z dobrej pozície na malom vápne. Jeho pokus však medzi tri žrde nesmeroval.
     
    85
    Yuri sa na krídle dostal k centru, ale cez Denisa Suaréza odcentrovať nedokázal. Nasledovať bude rohový kop. Ten Zurutuza poslal do malého vápna, kde ešte skákal Willian José, ale Cillessena nepodarenou hlavičkou neprekonal.
     
    83
    Lopta je opäť v šestnástke hostí, no tentoraz ju má na kopačke brankár Rulli. Real Sociedad má však veľký problém s rozohrávkou.
    82. Denis Suárez (BAR) - 5:2
     
    82
    Barcelona dala gól!
    Lionel Messi skvele získal loptu pred šestnástkou súpera, videl uličky, do ktorej poslal prihrávku a DENIS SUARÉZ pred svojim druhým dnešným presným zásahom ešte obišiel bezmocného Rulliho.
    80. Arda Turan (BAR) - 4:2
     
    80
    Barcelona dala gól!
    Presne desať minút do konca stretnutia a je to úplne jasné. Striedajúci ARDA TURAN dostal loptu do siete po nezištnom centri Vidala krížom cez malé vápno.
     
    79
    Jordi Alba bol naštartovaný do pokutového územia, ale skvelý a čistý sklz predviedol Raúl Navas. Ten následne získal loptu aj od Turana, ale potom zakopol do autu, keďže španielsky ľavý bek ostal otrasený.
     
    78
    Barcelona znova s prihrávkami ďaleko od brány súpera a ešte ďalej od svojej. Takáto hra jej stačí, aby si postrážila tento duel a okrem postupu ho doviedla aj k víťazstvu.
     
    77
    Ofenzívna akcia hostí neskončila presným zakončením, Juanmi vo svojej snahe neuspel.

    Matej Kubove

    Góly: 17. Suaréz, 55. Messi, 63. Suaréz, 80. Turan, 82. Suaréz – 62. Juanmi, 73. José

    Karty:   40. Neymar (BAR), 51. Suaréz (BAR) – 40. Vela (RSC), 43. Yuri (RSC), 54. Martínez (RSC)


    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – D. Suárez, Mascherano, Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar
    Náhradníci: Masip – Rakitič, Turan, Alcácer, Digne, Vidal, Mathieu

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Elustondo, Navas, Martínez, Yuri – Prieto, Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: González, Juanmi, Granero, Canales, Toño, Odriozola, Rodrigues

    Rozhodca: Martínez – Noval, Alonso
    19.01.2017
    Sociedad - Barcelona 0:1

    Góly: 21. Neymar (pen.)

    Karty:   90+3. Illarramendi (RSC) – 43. Messi (BAR), 64. Neymar (BAR)