Barcelona – Sociedad 5:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:2 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Štvrtok 26.01.2017, 21:15 • Nou Camp (Barcelona) • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:15.
     
    Posledné vzájomné zápasy

    San Sebastian – Barcelona 0:1
    San Sebastian – Barcelona 1:1
    San Sebastian – Barcelona 1:0
    Barcelona – San Sebastian 4:0
    Barcelona – San Sebastian 2:0
    San Sebastian – Barcelona 1:0
    San Sebastian – Barcelona 3:1
     
    FC Barcelona

    Zlý úvod roku 2017 je už minulosťou. Na prehru s Bilbaom dala zabudnúť odveta a remíza proti Villarrealu v lige je tabu. Barcelona odvtedy štyrikrát po sebe vyhrala. Najskôr si to Baskičania odskákali v druhom zápase osemfinále Copa del Rey a zlepšenú formu v lige pocítili aj Las Palmas (5:0) i SD Eibar (4:0). Navyše, Real Sociedad na jeho štadióne "Blaugranas" porazili prvýkrát od roku 2007, čím si vytvorili skvelú pozíciu do odvety. Tam budú chcieť doplniť trojicu Atlético Madrid, Celta Vigo a Deportivo Aláves.

    V tejto snahe im určite nepomôže Andrés Iniesta, Španiel má zranený členok a mimo bude taktiež Rafinha. Pravdepodobne aj Sergio Busquets, ktorý nedohral posledný duel s Eibarom.

    Cesta v Copa del Rey


    30.11.2016 Hércules CF – FC Barcelona 1:1
    21.12.2016 FC Barcelona – Hércules CF 7:0

    05.01.2017 Athletic Bilbao – FC Barcelona 2:1
    11.01.2017 FC Barcelona – Athletic Bilbao 3:1

    19.01.2017 Real Sociedad – FC Barcelona 0:1
    26.01.2017 FC Barcelona – Real Sociedad

    Real Sociedad San Sebastian

    Baskický klub prišiel minulý týždeň o svoju neporaziteľnosť s Barcelonou. Hovoríme o zápasoch na domácej pôde od roku 2007, pretože desať rokov "Blaugranas" v týchto stretnutiach nezvíťazili.

    V lige sa Real tlačí do Ligy majstrov. Na piatej priečke nestráca na štvrté Atlético Madrid ani jeden bod má ich rovnako 35. Pred šiestym Villarrealom má už štvorbodový náskok.

    Internej tabuľke strelcov kraľuje Brazílčan s minulosťou v Reale Madrid Willian José.

    Káder sa v januári ešte veľmi neobmenil, ale Gerónimo Rulli už nie je na hosťovaní, pretože vedenie ho z Manchestru City natrvalo kúpilo a záložník Rubén Pardo bude hosťovať v Betise Sevilla.

    Cesta v Copa del Rey

    01.12.2016 Real Valladolid – Real Sociedad 3:1
    20.12.2016 Real Sociedad – Real Valladolid 1:1

    04.01.2017 Real Sociedad – Villarreal CF 3:1
    11.01.2017 Villarreal CF – Real Sociedad 1:1

    19.01.2017 Real Sociedad – FC Barcelona 0:1
    26.01.2017 FC Barcelona – Real Sociedad
     
    Prvý zápas

    Real Sociedad San Sebastian 0:1 FC Barcelona (0:1)

    Góly:
    21. Neymar (pen.)

    ŽK: 90+3. Illarramendi – 43. Messi, 64. Neymar
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – D. Suárez, Mascherano, Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar
    Náhradníci: Masip – Rakitič, Turan, Alcácer, Digne, Vidal, Mathieu

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Elustondo, Navas, Martínez, Yuri – Prieto, Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: González, Juanmi, Granero, Canales, Toño, Odriozola, Rodrigues

    Rozhodca: Martínez – Noval, Alonso.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Real Sociedad sa už od úvodu snaží vyletieť na súpera a rýchlo spraviť niečo s nepriaznivým stavom z úvodného zápasu, lenže jeho snaha zatiaľ nevedia k ničomu. Zrazený center sprava skončil pri brankárovi Cillessenovi.
     
    2
    Messi si v strede poľa vypýtal faul, jeho pokus o prienik bol tým pádom zastavený a Barcelona začína znova prihrávkou dozadu.
     
    3
    Illaramendiho strela spoza šestnástky bola zablokovaná Mascheranom. Odrazenú loptu sa snažil vyviesť dopredu Denis Suaréz, bude to aut pre domácich.
     
    5
    Neymarov presing znamenal zisk lopty pre spoluhráča Messiho, lenže jeho zakončenie z dobrej pozície bránu krajana Rulliho nenašlo.
     
    6
    Umtiti v strede poľa zastavil hneď dva pokusy hostí o útok a následne loptu udržal pre spoluhráčov. Prihrávka však išla iba na Cillessena.
     
    7
    Carlos Vela sa na krídle namiesto centru zamotal a to takým spôsobom, že o loptu prišiel a následne zbytočne fauloval Albu.
     
    8
    Denis Suaréz si vedľa šestnástky súpera zasekol jedného súpera, ale druhý ho už o loptu pripravil. Barcelona ju chvíľu na to získala späť.
     
    9
    Kombinácia pred pokutovým územím domáceho celku sa Realu nepodarila, prihrávka do šestnástky našla len Cillesena.
     
    10
    Piqué rieši skákavý loptu pred vlastnou šestnástkou odkopom, ten ale takmer dostal Neymara do šance, lenže Brazílčan prešiel poza autovú čiaru.
     
    11
    Elustondov úmysel nepochopil nik, jeho pas po krídle dopredu išiel do územia nikoho. Našiel Cillessena.
     
    12
    Illaramendi hľadal dlhým pasom zo stredu poľa v šestnástke jedného zo spoluhráčov. Vymyslel veľmi zaujímavý signál, ale pri lopte bol prvý holandský brankár Barcelony.
     
    13
    Neymar sa pekne dostal cez protihráča až do šestnástky, kde centrom ešte hľadal spoluhráčov, ale prvý sa lopty dotkol Rulli a ukryl ju.
     
    14
    Denis Suaréz na zemi, kde ho poslal Yuri. Nebolo to nič hrozné, Španiel sa rýchlo postavil a hráme ďalej.
     
    15
    Faul v strede poľa si vypýtal aj Illaramendi, previnil sa André Gomes. Vela sa pokúsil dlhým pasom nájsť Williana Josého, lenže ten proti dvojici nemal šancu.
     
    16
    Rulli si zahral v týchto sekundách dosť, ale pokus domácich získať od neho loptu sa nepodaril.
     
    17
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Chybu však spravili obrancovia Realu, konkrétne to bol asi kapitán Xabi Prieto. Ten sa hnevá, že ho Umtiti fauloval a asi mal aj pravdu, ale na to sa nehrá. Domáci rýchlo prešli do kontry a po peknej prihrávke Suaréza sa krížnou strelou presadil DENIS SUARÉZ.
     
    19
    Prietov pas na hrot ofenzívy hľadal Williana Josého, pred ním bol dobre postavený Umtiti a odkopol. Po následnej rozohrávke sa hlavičkou dostal k zakončeniu Raúl Navas, lenže nenamieril medzi tri tyče.
     
    20
    Barcelonská strata lopty netrvala dlho, keďže Zurutuza prišiel k dvojici futbalistov súpera, ktorá ho zastavila.
     
    21
    Jordi Alba si nabehol na krídlo, kde dostal dlhý pas od Mascherana, lenže španielsky obranca ho nedokázal spracovať a ani pokračovať.
     
    22
    Luis Suaréz dostal prihrávku za obrancu pred Rulliho, ktorého si efektne aj efektívne prehodil a do prázdnej brány zakončil. Bol však v ofsajde.
     
    23
    Ďalšia akcia hostí sprava nepriniesla nič, pretože center bol odvrátený a aj keď sa Oyarzabal ešte k lopte dostal, stratil ju.
     
    24
    Hráči Realu aj napriek tomu zabojovali a po akrobatickom zakončení Williana Josého sa museli domáci zľaknúť, lenže Brazílčan mieril nad. Navyše, v snahe odkopnúť loptu trafil Piqué kopačkou Sergiho Roberta priamo do hlavy. Ukážkové K.O. od vlastného spoluhráča.
     
    26
    Po ošetrovaní to vyzerá tak, že Sergi Roberto bude našťastie v poriadku a bez problémov by mal pokračovať v hre. Momentálne ho ešte zastúpili spoluhráči, akciu súpera zastavili.
     
    28
    Vela po faule Albu skončil na chvíľu ležiac na trávniku. Mexičan hlavne získal priamy kop z dobrej vzdialenosti na center do šestnástky Barcelony.
     
    29
    Nízky center však našiel iba Albu na hranici šestnástky, ktorý loptu okamžite odpratal. Neujal sa ani následný pas späť, lopta sa po odkope dostala až k Rullimu.
     
    30
    Messiho pas našiel na krídle Albu, ktorý sa ešte pokúsil poslať loptu okolo Elustonda do šestnástky na Neymara, lenže obranca Realu celú akciu stopol.
     
    31
    Messi s Neymarom stratili loptu na útočnej polovici, takže ich kombinácia sa nedostala do finálnej fázy.
     
    32
    Ani hostia však nevymysleli dokopy nič, pretože po dobrej práci Oyarzabala sa faulom na Suaréza previnil Zurutuza.
     
    33
    Luis Suaréz ide z kože vyskočiť, ale nie je mu to niť platné, pretože po sklze svojho súpera určite fauloval, takže Barcelona o loptu prichádza.
     
    34
    Chvíľu na to sa pískal ďalší faul domácich a to v strede poľa. Po ňom prišiel dlhý pas smerom na bránu Cillessena, tú minul a tak môže Holanďan rozohrávať.
     
    35
    Barcelona s loptou v strede poľa, kde sa snaží niečo vymýšľať a pokračovať smerom dopredu, lenže dlho sa to nedarilo. Hostia loptu získali.
     
    36
    Nesúvislý úsek hry pokračuje ďalšími nepresnosťami. Willian José sa snažil na hrote udržať loptu, ale osamotenému sa mu to nepodarilo.
     
    37
    Barcelonská defenzíva pod miernym tlakom odolala, ale pred tým s mohol aj nemusel pískať faul. V strede poľa to bolo vyrovnané, ale André Gomes po hlavičkovom súboji dopadol horšie, takže Nou Camp hučal preto.
     
    38
    Medzitým sa v šestnástke cez Umtitiho presadil Willian José. Bol však na hranici bránkovej čiary a tak pas do malého vápna nasmeroval iba k brankárovi Cillesenovi.
     
    39
    Luis Suaréz dostal dobrý pas do šestnástky, kde mal otvorený priestor, no centrom ho k spoluhráčom nedostal. Iňigo Martínez zrazil na roh.
     
    40
    Luis Suaréz si veľmi dobre nabehol na centrovaný pas tesne nad zemou. Loptu trafil z prvej, ale našiel iba hráčov z oboch tímov v skrumáži tiel pred ním.
     
    40
    Carlos Vela evidentne fauloval Neymara na súperovej polovici za čo žltú kartu videl oprávnene. Brazílčan však nezvládol emócie a vykoledoval si jednu aj pre seba. Hukot fanúšikov na adresu hlavného arbitra je neoprávnený.
     
    42
    Neymarove kľučky v strede poľa hostia stopli a získali loptu do svojho držania. Po krídle sa snažil preniknúť Oyarzbal, ale zastavil ho hvizd hlavného arbitra.
     
    43
    Krajný obranca Yuri Berchiche taktiež vyfasoval kartu za faul na Andrého Gomesa, mladý Oyarzabal pre tento dôvod nemohol pokračovať ďalej.
     
    44
    Roberto zastavil snahu hostí prejsť po jeho strane až k šestnástke súpera, lenže ani jeho prihrávka dopredu sa neujala. Martínez všetko vyriešil rezolútnym odkopom.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Roberto, prichádza Aleix Vidal.
     
    47
    Hostia hneď na úvod získali rohový kop, ktorý zakončil nad bránu hlavou Elustondo, ale pri tom poslal na zem Jordiho Albu, ktorý sa drží za hlavu a potrebuje ošetrenie.
     
    48
    Alba po viac ako minúte odchádza z hracej plochy za čiaru, ale mal by pokračovať v hre. Hra sa teda spustila po dlhšom čase.
     
    49
    Dlhý center do šestnástky Xabi Prieto stihol až v súboji s Albom, lopta však bude patriť Cillessenovi, ktorý môže odkopávať.
     
    50
    Piqué v náročnom súboji pri rohovej zástavke s Oyarzabalom loptu udržal pre Barcelonu, ale po aute sa Luis Suaréz dopustil faulu a vyzerá to na vážnejšie následky, ako sa zdalo.
     
    51
    Uruguajčan totiž nešportovo udrel lakťom do brucha Yuriho a zaslúžene vidí žltú kartu. Pokračuje sa ale vhadzovaním.
     
    52
    Oyarzabal faulovaný tesne pred šestnástkou súpera, Neymar mu totiž stúpil na nohu. Mladík bude v poriadku, hostia majú priamy kop.
     
    53
    Velov centrovaný pas sa so zakončením spoluhráčov nestretol a André Gomes pokojne loptu odkopol aspoň do stredu poľa.
     
    54
    Neskutočne zaujímavé momenty na oboch stranách. Najskôr zahodili veľkú šancu hostia, pretože kolmica na Velu sa odrazila k Willianovi Josému, ktorý sa ocitol sám pred Cillessenom, lenže Holanďan ho vychytal. Barcelona tak prešla dopredu a Neymar bol po peknom prieniku zostrelený v šestnástke Martínezom.
    54. Neymar (BAR)
     
    54
    Žltú kartu dostáva I. Martínez (Real Sociedad San Sebastian).
     
    55
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI pokutový kop premieňa. Aj keď Rulli stranu strely vystihol, na loptu nedočiahol.
    55. Lionel Messi (BAR) - 2:0
     
    57
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Vela, prichádza Juanmi.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Canales.
     
    58
    Neymar sa takmer opäť ocitol s loptou v šestnástke súpera, ale Rulli bol pri pase Suaréza skôr, ako spomínaný Brazílčan.
     
    59
    Center Williana Josého hľadal na vzdialenejšej strane malého vápna mladého Oyarzabala. Ten sa zavesil do vzduchu cez Albu, lenže na loptu tesne nedočiahol.
     
    60
    Hodina hry za nami, Barcelona neohrozene kráča za postupom. Všetko však mohlo byť inak, keby hostia využili veľkú šancu spred pár minút. Nestalo sa a po úniku Neymara premenil pokutový kop Messi.
     
    62
    Messi center do šestnástky našiel pred Neymarom Elustonda, ten však loptu iba odhlavičkoval a tá sa opäť dostala na kopačky domácich.
     
    62
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Chyba stopérskej dvojice Barcelony vytvorila priestor pre JUAMNIHO, ktorého za obranou našiel Martínez. Šikovný útočník si v zakončení počínal skúsene, Cillessena prehodil.
    62. Juanmi (RSC) - 2:1
     
    63
    Barcelona dala gól!
    Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Messi prestrčil loptu na hranicu šestnástky, LUIS SUARÉZ sa dostal cez Iňiga Martíneza a prekonal aj Rulliho.
    63. Luis Suárez (BAR) - 3:1
     
    65
    Vidal poslal veľmi zaujímavý pas do šestnástky súpera, ktorý netrafil Navas, lenže to zmietlo aj Messiho, takže pred prázdnou bránou nezakončil.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Mascherano, prichádza Rakitič.
     
    68
    Cillessenov nepresný výkop skončil za postrannou čiarou, takže Real Sociedad bude mať ďalšiu možnosť založiť akciu. Po prihrávke na pravé krídlo mal však Oyarzbala k lopte ďaleko.
     
    69
    Barcelončania sa držia s loptou na kopačkách v strede poľa a už sa nikam neponáhľajú. Svoje ofenzívne ataky si dôkladnej najskôr premyslia.
     
    70
    Center sprava tentoraz Luisa Suaréza nedokázal nájsť, pretože pred ním veľmi dobre vystúpil Illaramendi a loptu odobral.
     
    71
    Oyarzabal hľadla za obranou súpera Juanmiho, ktorý by sa mohol dostať opäť do veľkej šanci, lenže v poslednej chvíli sklzom akciu zastavil Piqué.
     
    73
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    V závere to ešte môže byť dramatické, ale dva góly, ktoré by Real musel na postup dať, sú veľmi náročnou úlohou. Každopádne, po krásnom Elustondovom centri sa nechytateľnou a ešte krajšou hlavičkou presadil najlepší strelec Baskov WILLIAN JOSÉ.
    73. Willian José (RSC) - 3:2
     
    75
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Neymar, prichádza Arda Turan.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Elustondo, prichádza Odriozola.
     
    76
    Lionel Messi si hľadal hľadal streleckú pozíciu tak, že v šestnástke prešiel cez všetkých hráčov súpera v nej, lenže zakončenie zrazil na roh Illaramendi.
     
    77
    Ofenzívna akcia hostí neskončila presným zakončením, Juanmi vo svojej snahe neuspel.
     
    78
    Barcelona znova s prihrávkami ďaleko od brány súpera a ešte ďalej od svojej. Takáto hra jej stačí, aby si postrážila tento duel a okrem postupu ho doviedla aj k víťazstvu.
     
    79
    Jordi Alba bol naštartovaný do pokutového územia, ale skvelý a čistý sklz predviedol Raúl Navas. Ten následne získal loptu aj od Turana, ale potom zakopol do autu, keďže španielsky ľavý bek ostal otrasený.
     
    80
    Barcelona dala gól!
    Presne desať minút do konca stretnutia a je to úplne jasné. Striedajúci ARDA TURAN dostal loptu do siete po nezištnom centri Vidala krížom cez malé vápno.
    80. Arda Turan (BAR) - 4:2
     
    82
    Barcelona dala gól!
    Lionel Messi skvele získal loptu pred šestnástkou súpera, videl uličky, do ktorej poslal prihrávku a DENIS SUARÉZ pred svojim druhým dnešným presným zásahom ešte obišiel bezmocného Rulliho.
    82. Denis Suárez (BAR) - 5:2
     
    83
    Lopta je opäť v šestnástke hostí, no tentoraz ju má na kopačke brankár Rulli. Real Sociedad má však veľký problém s rozohrávkou.
     
    85
    Yuri sa na krídle dostal k centru, ale cez Denisa Suaréza odcentrovať nedokázal. Nasledovať bude rohový kop. Ten Zurutuza poslal do malého vápna, kde ešte skákal Willian José, ale Cillessena nepodarenou hlavičkou neprekonal.
     
    86
    Na Juanmiho domáci zabudli, takže útočník zakončovať z dobrej pozície na malom vápne. Jeho pokus však medzi tri žrde nesmeroval.
     
    86
    Messi prestrčil loptu na malé vápno, kde si nabehol Vidal a z mierneho uhlu útočil na šiesty gól. Rulli dobre čítal hru, vybehol a zabránil nebezpečenstvu.
     
    88
    Hostia znova nevedia vykorčuľovať z vlastnej polovice. Ide im to veľmi ťažko, ale vyzerá to tak, že nakoniec loptu dopredu posunú.
     
    89
    Pred šestnástkou však o ňu znova prišli a po odkope sa predieral do šance Suaréz. Na hranici faulu ho obrancovia Realu nakoniec zastavili.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Juani sa dostal k lopte v šestnástke a kontakte so súperom spadol na trávnik, ale skôr sa pískal ofsajd.
     
    90+2
    Krásna akcia domácich. Pätičkou našiel v šestnástke Luisa Suaréza Denis Suaréz, lenže center Uruguajčana do malého vápna už pre Turana presný nebol.
     
    90+3
    Kontra domácich do otvorenej obrany neskončila dobre, pretože Arda Turan bol ťahaný za dres, čo hlavný arbiter posúdil ako faul, kde sa dá ponechať výhoda. Následne sa v šestnástke nepresadil ani Messi, to však už kvôli faulu nebolo.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Gólové hody v odvete znamenajú, že FC Barcelona je posledným semifinalistom Copa del Rey 2016/17. Výhrou 5:2 si postup poistila a s Atléticom Madrid bude patriť k dvom najväčším favoritom na zisk trofeje. Okrem nich si medzi štyrmi najlepšími zahrá aj Celta Vigo a Deportivo Alavés. (23:08:26)

    Matej Kubove

    Góly: 17. Suaréz, 55. Messi, 63. Suaréz, 80. Turan, 82. Suaréz – 62. Juanmi, 73. José

    Karty:   40. Neymar (BAR), 51. Suaréz (BAR) – 40. Vela (RSC), 43. Yuri (RSC), 54. Martínez (RSC)


    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – D. Suárez, Mascherano, Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar
    Náhradníci: Masip – Rakitič, Turan, Alcácer, Digne, Vidal, Mathieu

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Elustondo, Navas, Martínez, Yuri – Prieto, Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: González, Juanmi, Granero, Canales, Toño, Odriozola, Rodrigues

    Rozhodca: Martínez – Noval, Alonso
    19.01.2017
    Sociedad - Barcelona 0:1

    Góly: 21. Neymar (pen.)

    Karty:   90+3. Illarramendi (RSC) – 43. Messi (BAR), 64. Neymar (BAR)