Hull City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:1 (1:0)
Manchester United
cz Štvrtok 26.01.2017, 20:45 • KCOM Stadium, Hull • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, s konstatováním toho, že dnešní utkání na KCOM Stadium sledovalo 16 831 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc a někdy příště na počtenou. (22:51:34)
    Ve finále Anglického Ligového poháru na United čeká Southampton, který překvapivě vyřadil favorizovaný Liverpool. Utkání je naplánováno na na šestadvacátého února, hostit jej bude věhlasné Wembley.

     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:17.
     
    Je dobojováno, pro fotbalisty Hull City bude mít dnešní utkání poněkud hořkosladkou příchuť. Před vlastními fanoušky se jim sice podařilo získat cenný skalp Manchesteru, vzhledem k celkovému skóre jsou to ale právě Rudí ďáblové, kdo postupují do finále Anglického Ligového poháru! Sledovali jsme poměrně zajímavý duel, do vedení se v pětatřicáté minutě dostali domácí, když nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Tom Huddlestone. Mourinhovi svěřenci mohli ještě před odchodem do šaten srovnat, Ibrahimovićovu technickou ránu ale eliminoval Marshall.

    Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, i nadále se pokračovalo v poměrně vyrovnaném duchu, možná trochu aktivnějším mužstvem byli přeci jen Tygři. Rudým ďáblům na vyrovnání stačila jedna povedená akce, v šestašedesáté minutě se prosadil v šestnáctce ideálně postavený Paul Pogba. Otočit skóre ve svůj prospěch mohli hosté o osm minut později, když Rojo po rohovém kopu hlavou trefil břevno. Krátce nato byla téměř totožná situace k vidění na druhé straně, horní tyč tentokráte v gólové radosti zabránila Niassemu. Hráč, který v Hullu hostuje z Evertonu, ale přesto z dnešního mače nevyšel naprázdno, v pětaosmdesáté minutě totiž Oumar Niasse po Meylerově pasu zakončil krásnou kombinační akci a svému týmu tak alespoň zajistil dnešní vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ibrahimović vybojoval míč ve středu hrací plochy a společně s Pogbou a Rooneym se vydal do situace tří proti čtyřem. Tu nakonec francouzský záložník přetavil ve svou individuální akci, na jejímž konci pro Manchester vybojoval roh.
     
    90+2
    Taktické střídání na závěr v podání Josého Mourinha. Ze hry je stažen mladičký Rashford, který dnes patřil k nejviditelnějším hráčům United, místo něj si zahraje Marouane Fellaini.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    90
    Hosté se snažili o získání cenných vteřinek na útočné polovině, Carrick ale nebyl upozorněn a nevšiml si za sebou běžícího Clucase, jenž jej o balon obral a založil protiakci Hullu. Z té ale nic nevzniklo, Markovićův centr byl ztečován do de Geovy náruče.
     
    89
    Míč se zanedlouho znovu ocitl u kmenového hráče Evertonu, který jej přijímal na hranici ofsajdového postavení. Tentokráte se Niasse zachoval poněkud netakticky, když místo centr a případného nalezení některého ze spoluhráčů zvolil střelecký pokus, ten se mu ale absolutně nevyvedl.
     
    88
    Oumar Niasse je s blížícím se koncem utkání při chuti. Na pravém křídle si nyní po povedeném manévru poradil s Rojem, jeho přízemní centr ale stačil odvrátit na hranici malého vápna stojící Smalling.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Rojo (Manchester United).
     
    86
    Hned po rozehrávce se kupředu vydal Wayne Rooney, jenž pro Manchester vybojoval rohový kop. Poté, co míč přilétl na bližší tyč, vypadl z náruče gólmana Marshalla, obrana Hull City ale potencionální hrozbu zažehnala.
    85. NIASSE - 2:1
     
    85
    Hull City právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda v podání domácích fotbalistů, kteří si berou ztracené vedení zpět! Míč se z levé strany dostal na osu hřiště, odkud Evandro ukázkovým bochánkem našel v šestnáctce číhajícího Meylera. Ten nezazmatkoval a gól jako na zlatém podnose naservíroval pro OUMARA NIASSEHO, jenž si připsal první trefu v dresu svého nového zaměstnavatele!
     
    83
    Hosté se mohli poprvé v utkání ujmout vedení! Herrera si všiml na hranici ofsajdu číhajícího Pogby, jehož přízemní pokus ke vzdálenější tyči dokázal Marshall vyrazit k Ibrahimovićovi, ten už se ale v ofsajdu nacházel a v akci tak pokračovat nemohl.
     
    82
    Marcus Rashford ukázal, že i ve dvaaosmdesáté minutě má spoustu sil na rozdávání, když po pravé straně podnikl zajímavý a dlouhý sprint, na jehož konci se procpal až do šestnáctky, kde jeho ránu zablokoval ve skluzu padající Dawson.
     
    81
    Domácí se ještě nadechují k závěrečnému tlaku, ovšem tomu, že by právě oni postoupili do finále, už nevěří ani ti nejzarytější fanoušci. Dokáží fotbalisté Hull City alespoň zvítězit v dnešním klání?

    Vojtěch Tůma

    Góly: 35. Huddlestone, 85. Niasse – 66. Pogba

    Karty:   11. Jones (MAN), 87. Rojo (MAN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:17.
    Hull City AFC: Marshall – Maguire, Dawson (C), Bowen (59. Marković), Tymon – Clucas, Huddlestone, Meyler, Maloney (64. Evandro) – Diomandé (70. Hernández) – Niasse.
    Náhradníci: Kuciak – Robertson, Hernández, Elabdellaoui, Weir, Evandro, Marković

    Manchester United: de Gea – Darmian, Jones, Smalling, Rojo – Carrick (C), Herrera – Lingard (79. Rooney), Pogba, Rashford (90+2. Fellaini) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Fosu-Mensah, Shaw, Fellaini, Mata, Mchitarjan, Rooney

    Rozhodca: Jonathan Moss – Marc Perry, Andy Halliday
    10.01.2017
    Manchester United - Hull City 2:0

    Góly: 56. Mata, 87. Fellaini

    Karty:   40. Maguire (HLL)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.