Arnhem – Feyenoord 2:0 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
2:0 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
cz Štvrtok 26.01.2017, 20:45 • GelreDome (Arnhem) • Holandský pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    V samotném závěru utkání domácí ještě zahrávali standardní situaci v těsné blízkosti hranice pokutového území a šance na zvýšení náskoku to byla opravdu veliká. Její exekutor vyslal přímou střelu a ta zatřásla levou tyčí. Jones tak bude mít jistě ještě dlouho po závěrečném hvizdu pořádně zalehnuto v uších.
     
    90+1
    V nastaveném čase ještě ostává žlutou kartu van Wolfswinkel (Feyenoord Rotterdam).
     
    89
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: odpracováno má Rashica a na závěrečné minutky vběhne na trávník Miazga.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Leerdam (SBV Vitesse Arnhem).
     
    80
    Za faul na půlící čáře uviděl Rashica (SBV Vitesse Arnhem) žlutě zbarvený kartonek.
     
    71
    V mužstvu Feyenoord Rotterdam proběhlo ještě jedno střídání: hrací plochu opustil také Elia a jeho místo zaujal Basaçikoglu.
     
    71
    Trenér Feyenoordu Rotterdam reaguje na nepříznivý stav výměnou hráčů: ze hřiště odchází Simon Gustafson, přichází Kuijt.
     
    70
    Jones malinko podcenil centrovaný balon a ten zvrchu zaťukal na břevno. Akce domácích pokračovala přihrávkou na penaltový puntík a Nathan z ideální palebné pozice trestuhodně selhal, když minul pravou brankovou konstrukci.
    61. Adnane TIGHADOUINI - 2:0
     
    61
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Opravdu hezky to domácí vymysleli a jejich rychlá kombinační souhra slaví druhý gól. Po vynikající přihrávce se jako blesk z čistého nebe před Jonesem zjevil van Wolfswinkel, a ačkoliv gólmana rotterdamského týmu neprostřelil, pohotová dorážka ADNANE TIGHADOUINIHO už si cestu do sítě našla.
    55. Guram KASHIA - 1:0
     
    55
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Následoval rohový kop a jeho exekutorem se stal Tighadouini, jehož nadýchaný centr letící na zadní tyč přistál na hlavě GURAMA KASHII a ten z rohu malého vápna zacílil neomylně ke spojnici obou tyčí. Na stadionu GelreDome propukla obrovská radost.
    55. Baker (ARN)
     
    55
    Šance SBV! Leerdam z přímého volného kopu přiťukl míč Bakerovi a jeho nepříjemná skákavá rána nadělala Jonesovi vrásky na čele.
     
    54
    Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam) vlétl do souboje s Rashicou jako utržený ze řetězu a žlutý trest ho neminul.
     
    51
    Elia (Feyenoord Rotterdam) to přehnal s důrazem. Nakambu evidentně srazil k zemi a inkasoval žlutou kartu.
     
    46
    O poločasové přestávce proběhlo v týmu SBV Vitesse Arnhem střídání: do druhé půle nenastoupil Calor, nahradil ho Nathan.
     
    44
    Van der Werff (SBV Vitesse Arnhem) po ztrátě míče na útočné polovině ostře dohrál Berghuise a byl za to potrestán udělením žluté karty.
     
    41
    Berghuis (Feyenoord Rotterdam) podrazil rozběhnutého Rashicu a stal se prvním napomenutým hráčem zápasu.
    18. Berghuis (FEY)
     
    18
    Pořádně nebezpečno bylo také na opačné straně hřiště, kde Berghuis zahrával přímý volný kop ze třiceti metrů. Autor nařízené standardní situace se rozhodl vypustit technickou střelu, která se točila směrem do levého horního rohu brány a Room ji s vypětím všech sil vyrazil na roh.
     
    14
    Podle očekávání přilétl centrovaný balon přímo do pokutového území a tam z klubka hráčů vylétl mimo rizikovou zónu. Domácí přesto zůstali u míče a dokonce si vytvořili první větší šanci zápasu. Jones měl s razantní střelou z levé části vápna obrovské potíže, když hrací předmět vyrazil před sebe.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 55. Kashia, 61. Tighadouini

    Karty:   44. Werff (ARN), 80. Rashica (ARN), 88. Leerdam (ARN), 90+1. Wolfswinkel (ARN) – 41. Berghuis (FEY), 51. Elia (FEY), 54. Botteghin (FEY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:14.
    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kashia (C), van der Werff, Kruiswijk – Calor (46. Nathan), Baker, Nakamba – Rashica (89. Miazga), van Wolfswinkel, Tighadouini
    Náhradníci: Tørnes, Houwen – Yuning, Nathan, van Bergen, Miazga, Osman, Lelieveld, Koryan, Faye

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Kongolo (C) – Toornstra, Tapia, Gustafson (71. Kuijt) – Berghuis, Jørgensen, Elia (71. Basaçikoglu)
    Náhradníci: Hansson P., Bijlow – Vejinovic, Kuijt, Basaçikoglu, Woudenberg, Nelom, Nieuwkoop, Kramer, Dammers, El Hankouri, Hansson E.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra