Arnhem – Feyenoord 2:0 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
2:0 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
cz Štvrtok 26.01.2017, 20:45 • GelreDome (Arnhem) • Holandský pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    SBV Arnhem zvítězil nad Feyenoordem Rotterdam a slaví postup do semifinále národního poháru

     
    SBV Vitesse Arnhem využil výhodu domácího prostředí a ve čtvrtfinále nizozemského poháru porazil Feyenoord Rotterdam 2:0. O postupu arnhemského klubu rozhodl druhý poločas, v němž padly oba góly. První z nich v pětapadesáté minutě vstřelil Kashia a o šest minut později na jeho trefu navázal Tighadouini. (22:45:30)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V samotném závěru utkání domácí ještě zahrávali standardní situaci v těsné blízkosti hranice pokutového území a šance na zvýšení náskoku to byla opravdu veliká. Její exekutor vyslal přímou střelu a ta zatřásla levou tyčí. Jones tak bude mít jistě ještě dlouho po závěrečném hvizdu pořádně zalehnuto v uších.
     
    90+3
    Hosté vrhli veškeré své síly do útoku a po ztrátě míče se těžko vraceli zpátky. Arnhemští toho využili ke střele, jíž zkrotil Jones.
     
    90+2
    Rotterdamskému klubu se v žádném případě nedá upřít snaha, recept na defenzivu Arnhemu dnes ale hledá marně.
     
    90+1
    V nastaveném čase ještě ostává žlutou kartu van Wolfswinkel (Feyenoord Rotterdam).
     
    90+1
    Už je to jasné. Čtvrtý rozhodčí vytáhl světelnou tabuli a na ní se rozsvítila číslice čtyři. Přesně tolik minut se tak minimálně ještě bude hrát.
     
    89
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: odpracováno má Rashica a na závěrečné minutky vběhne na trávník Miazga.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Leerdam (SBV Vitesse Arnhem).
     
    86
    Některý z hostujících hráčů použil v osobním souboji ruce a to neuniklo bystrému zraku muže s píšťalkou, který svým hvizdem okamžitě přerušil hru. Domácí tak ušetřili cenné vteřiny.
     
    84
    Snížit nepříznivý stav měl v úmyslu Basaçikoglu. Perspektivní Turek, který do zápasu nastoupil jako střídající hráč, napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a jeho pokus zaplul nad horní tyčku.
     
    83
    Rashica si před pokutovým územím hrudí zpracoval míč a poté se rozhodl vystřelit. Svou ránu tlačil k levému hornímu růžku branky, ten ale o podstatný kus minul.
     
    80
    Za faul na půlící čáře uviděl Rashica (SBV Vitesse Arnhem) žlutě zbarvený kartonek.
     
    78
    Dobře to zamýšlel Toornstra. Podle jeho myšlenky měla nabídka za obranu oslovit Jørgensena, ale ten se nakonec k míči nepropracoval.
     
    77
    Arnhemští fotbalisté zvyšují své procento držení míče kombinační souhrou na svém území.
     
    74
    Na opačné straně muselo publikum sedící na tribuně za bránou uhnout před nepřesnou ranou zpoza pokutového území.
     
    73
    K pravému okraji vápna si to namašíroval van Wolfswinkel a jeho střela z tísně rozvlnila boční část síťky.
     
    71
    V mužstvu Feyenoord Rotterdam proběhlo ještě jedno střídání: hrací plochu opustil také Elia a jeho místo zaujal Basaçikoglu.
     
    71
    Trenér Feyenoordu Rotterdam reaguje na nepříznivý stav výměnou hráčů: ze hřiště odchází Simon Gustafson, přichází Kuijt.
     
    70
    Jones malinko podcenil centrovaný balon a ten zvrchu zaťukal na břevno. Akce domácích pokračovala přihrávkou na penaltový puntík a Nathan z ideální palebné pozice trestuhodně selhal, když minul pravou brankovou konstrukci.
     
    69
    Tapia u postranní čáry odhodil Rashicu jako kus papíru a padající hráč nepříjemně narazil do reklamního banneru. Zákrok to byl pochopitelně nedovolený.
     
    67
    Další útočnou akci domácích tentokrát zastavil ofsajd.
     
    64
    Tento pokus si Tighadouini za rámeček rozhodně nedá. Ze střední distance totiž vypálil ze záklonu vysoko nad branku.
    61. Adnane TIGHADOUINI - 2:0
     
    61
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Opravdu hezky to domácí vymysleli a jejich rychlá kombinační souhra slaví druhý gól. Po vynikající přihrávce se jako blesk z čistého nebe před Jonesem zjevil van Wolfswinkel, a ačkoliv gólmana rotterdamského týmu neprostřelil, pohotová dorážka ADNANE TIGHADOUINIHO už si cestu do sítě našla.
     
    58
    Odpovědí hostů se stala chycená střela, kterou na hranici pokutového území vyprodukoval Tapia.
    55. Guram KASHIA - 1:0
     
    55
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Následoval rohový kop a jeho exekutorem se stal Tighadouini, jehož nadýchaný centr letící na zadní tyč přistál na hlavě GURAMA KASHII a ten z rohu malého vápna zacílil neomylně ke spojnici obou tyčí. Na stadionu GelreDome propukla obrovská radost.
    55. Baker (ARN)
     
    55
    Šance SBV! Leerdam z přímého volného kopu přiťukl míč Bakerovi a jeho nepříjemná skákavá rána nadělala Jonesovi vrásky na čele.
     
    54
    Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam) vlétl do souboje s Rashicou jako utržený ze řetězu a žlutý trest ho neminul.
     
    53
    Roh pro SBV Vitesse Arnhem. Přetažený centr některý z hráčů vrátil zpátky do ohně a odražený balon neměl problém vzít Jones.
     
    51
    Elia (Feyenoord Rotterdam) to přehnal s důrazem. Nakambu evidentně srazil k zemi a inkasoval žlutou kartu.
     
    50
    Uvnitř vápna si na dlouhatánský nákop naskakoval van der Heijden, avšak Room se ukázal jako král pokutového území, když si balon sebral ze vzduchu a ukryl ho ve svoji náručí.
     
    48
    A právě střídající Nathan kráčel s odhodlaným výrazem ve tváří vstříc pokutovému území a přímo na jeho čáře došlo mezi ním a Tapiou ke kontaktu, po kterém útočící hráč upadl na trávník.
     
    46
    O poločasové přestávce proběhlo v týmu SBV Vitesse Arnhem střídání: do druhé půle nenastoupil Calor, nahradil ho Nathan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Můžeme sledovat návrat hlavních aktérů na hřiště, který znamená, že druhý poločas utkání za okamžik začne.
     
    Diváci byli v úvodním dějství ochuzeni o góly a mnoha střeleckých příležitostí se také nedočkali. Hra obou týmů byla až příliš svázána taktikou, která v sobě nesla především obranné prvky. Nutno ještě dodat, že žádný z celků nad druhým výrazněji nepřevyšoval a vyrovnaný boj se očekává také po změně stran.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Van der Werff (SBV Vitesse Arnhem) po ztrátě míče na útočné polovině ostře dohrál Berghuise a byl za to potrestán udělením žluté karty.
     
    42
    Bakerův pas z přímáku dosedl na hlavu naskakujícího spoluhráče a ten donutil Jonese ke snadnému zákroku.
     
    41
    Berghuis (Feyenoord Rotterdam) podrazil rozběhnutého Rashicu a stal se prvním napomenutým hráčem zápasu.
     
    39
    Tapia chtěl vniknout do pokutového území, avšak v tom mu podražením zabránil Kashia. Ze slibné standardní situace nakonec nic nebylo, protože exekutor nařízeného přímého volného kopu nedokázal obstřelit dobře postavenou obrannou zeď.
     
    38
    Feyenoord podnikl ofenzivní tažení a to se jeho soupeři podařilo zastavit pouze faulem. Do velkého vápna si pak naběhla spousta hráčů, ale balon jen prolétl nad jejich hlavama.
     
    36
    Po centru zleva obránce uklidil balon do bezpečí. Arnhem pak kopal roh a uvnitř pokutového území nejvýše vyšplhal Leerdam, jehož hlavičkový pokus prolétl přibližně metr nad břevnem. Jones tak zůstal bez práce.
     
    33
    Berghuisův centrovaný balon se stal kořistí brankáře Rooma, který jej hned poté rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    31
    Domácí roztáhli hru na levou stranu a tam Tighadouini zařadil vyšší rychlostní stupeň. Zřejmě však nepočítal s tím, že se mu do cesty postaví obránce a oloupí ho o míč.
     
    28
    Praporek pomezního rozhodčího je nahoře a to znamená, že útočná akce Vitesse končí. Feyenoord Rotterdam bude ze své poloviny zahrávat nepřímý volný kop.
     
    26
    Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde hráči obou ekip svádějí neúprosné bitvy o balon, který v posledních okamžicích takřka s železnou pravidelností střídá svého majitele.
     
    23
    Vysunutí hráči hostujícího klubu se pokusili napadnout rozehrávku svých protivníků, nicméně získat balon do své moci se jim nepovedlo.
     
    22
    Arnhemští fotbalisté si mezi sebou vyměňují míč ve vlastním území.
     
    19
    Po odvráceném rohovém kopu zkusil štěstí z poměrně značné distance Karsdorp, jeho dalekonosná rána si ovšem cestu mezi tři tyče nenašla.
    18. Berghuis (FEY)
     
    18
    Pořádně nebezpečno bylo také na opačné straně hřiště, kde Berghuis zahrával přímý volný kop ze třiceti metrů. Autor nařízené standardní situace se rozhodl vypustit technickou střelu, která se točila směrem do levého horního rohu brány a Room ji s vypětím všech sil vyrazil na roh.
     
    16
    Troufám si tvrdit, že ruce musí brankáře rotterdamského celku štípat ještě teď.
     
    14
    Podle očekávání přilétl centrovaný balon přímo do pokutového území a tam z klubka hráčů vylétl mimo rizikovou zónu. Domácí přesto zůstali u míče a dokonce si vytvořili první větší šanci zápasu. Jones měl s razantní střelou z levé části vápna obrovské potíže, když hrací předmět vyrazil před sebe.
     
    13
    Pořádný průvan v obraně Feyenoordu nadělal van Wolfswinkel, jenž v rychlostním souboji vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    10
    Ofenzivní tažení Feyenoordu po levé straně bylo zastaveno jen za cenu faulu. Přízemní centr doputoval na bližší tyč a tam nepřesně vypálil Jørgensen.
     
    8
    Nedovolený zákrok se však odehrál poblíž středového kruhu a provinil se jím Gustafson. Po přerušení hry hlavní arbitr pochopitelně přisoudil balon domácím borcům.
     
    7
    Na opačné straně se Elia zprava dral do pokutového území, ale na jeho hranici po souboji se soupeřem upadl. Rozhodčí nechal hru pokračovat a rozhodl se správně, protože o faul se v žádném případě nejednalo.
     
    5
    K útoku podél pravé lajny zavelel Rashica, ale při pokusu procpat balon do šestnáctky narazil. Obránce razantním způsobem dopravil balon do zámezí a Arnhem tak získal alespoň výhodu autového vhazování.
     
    3
    Byl to nakonec centr, který vyslal Kashia. Balon sice mířil do prostoru, kam si nabíhali jeho spoluhráči, ale vzdušný pas žádného z nich neoslovil. Z celé akce bude pouze odkop od brány.
     
    2
    Na začátku zápasu hrají s míčem domácí, kteří ho vůbec nedávají pryč z nohy. Feyenoord proto musel zaujmout obranné postavení a vyčkává, s čím na něj soupeř vyrukuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop provedou hráči SBV Vitesse Arnhem.
     
    Domácí se představí ve žlutočerné kombinaci dresů a hosté zápas odehrají ve světle modrých dresech.
     
    Fotbalisté obou celků právě přicházejí na hrací plochu.
    Dějištěm duelu se stane stadion zvaný GelreDome

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kashia (C), van der Werff, Kruiswijk – Calor, Baker, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Tighadouini
    Náhradníci: Tørnes, Houwen – Yuning, Nathan, van Bergen, Miazga, Osman, Lelieveld, Koryan, Faye

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Kongolo (C) – Toornstra, Tapia, Gustafson – Berghuis, Jørgensen, Elia
    Náhradníci: Hansson P., Bijlow – Vejinovic, Kuijt, Basaçikoglu, Woudenberg, Nelom, Nieuwkoop, Kramer, Dammers, El Hankouri, Hansson E.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
     
    Feyenoord Rotterdam a jeho pohárová trasa

    3. kolo: Feyenoord Rotterdam – Oss 4:1 (1:1)
    4. kolo: Feyenoord Rotterdam – Excelsior 4:0 (0:0)
    Osmifinále: Feyenoord Rotterdam – Den Haag 5:1 (1:0)
    Sestřih pohárových zápasů Arnhemu

     
    SBV Vitesse Arnhem a jeho pouť pohárem

    3. kolo: De Dijk – Arnhem 2:7 (1:2)
    4. kolo: Arnhem – Waalwijk 4:1 (1:0)
    Osmifinále: Arnhem – Jodan Boys 4:0 (2:0)
     
    Výsledky posledních vzájemných klání

    17.12.16 Feyenoord Rotterdam – Vitesse Arnhem 3:1
    13.03.16 Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam 0:2
    23.08.15 Feyenoord Rotterdam – Vitesse Arnhem 2:0
    11.05.15 Feyenoord Rotterdam – Vitesse Arnhem 1:4
    09.11.14 Vitesse Arnhem – Feyenoord Rotterdam 0:0
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemný čtvrteční večer. Ve čtvrtfinále nizozemského poháru si to rozdají SBV Vitesse Arnhem a Feyenoord Rotterdam. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 20:45, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 55. Kashia, 61. Tighadouini

    Karty:   44. Werff (ARN), 80. Rashica (ARN), 88. Leerdam (ARN), 90+1. Wolfswinkel (ARN) – 41. Berghuis (FEY), 51. Elia (FEY), 54. Botteghin (FEY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:14.
    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kashia (C), van der Werff, Kruiswijk – Calor (46. Nathan), Baker, Nakamba – Rashica (89. Miazga), van Wolfswinkel, Tighadouini
    Náhradníci: Tørnes, Houwen – Yuning, Nathan, van Bergen, Miazga, Osman, Lelieveld, Koryan, Faye

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Kongolo (C) – Toornstra, Tapia, Gustafson (71. Kuijt) – Berghuis, Jørgensen, Elia (71. Basaçikoglu)
    Náhradníci: Hansson P., Bijlow – Vejinovic, Kuijt, Basaçikoglu, Woudenberg, Nelom, Nieuwkoop, Kramer, Dammers, El Hankouri, Hansson E.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra