Montreal – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Arizona 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Florida 4:3 (po pr.) | LA Kings – San Jose 2:3 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
San Jose Sharks
cz Štvrtok 19.01.2017, 04:45 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Peter Budaj už je na střídačce a Los Angeles Kings posílají do hry o jednoho hráče navíc, hrají tedy v šesti a uvidíme, zda se jim risk vyplatí.
     
    55:20
    Naopak na druhé straně mohl rozhodnout útočník San Jose Mikkel Boedker, který v samostatném úniku přestřelil Budajovu klec.
     
    45:30
    Tak tohle byl zákrok zápasu! Neskutečné, co předvedl Martin Jones. Útočník Los Angeles měl před sebou polovinu odkryté branky, ale Jones jej skvěle vychytal pravým betonem. Teď to halou pořádně zahučelo, moc pohledný moment.
     
    44:49
    Micheal Haley nebyl daleko od své první branky sezóny. Trefil totiž tyčku Budajovy klece. Teď měli domácí štěstí, mohli být ve velikých problémech.
     
    40:30
    Doughty měl na hokejce vyrovnání, na levém kruhu z první však trefil pouze zadní mantinel.
     
    39:35
    Tak ještě jedno vyloučení pár vteřin před koncem druhé části. Patrick Marleau dostává dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku. A je asi rád, že neinkasuje větší trest.
     
    37:56
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings, zároveň se rozhodčí chystá vylučovat za hákování. Trestá Setoguchiho, ten už spořádaně odjel na trestnou lavici. Další možnost pro Sharks.
     
    37:05
    Patrick Marleau se hnal skoro sám na branku, ale nepřekonal dobře připraveného Budaje. Kdyby útočník San Jose dosáhl gólu, mají Kings zase o dost složitější situaci. Klíčový zákrok ochránce domácí klece.
     
    35:39
    Ještě se ani nevhodil puk a už jsou za katr poslání další dva hráči. Nervy na uzdě neudrželi domácí Kyle Clifford a hostující Micheal Haley. Inkasují tresty po dvou minutách za zdržování hry.
    35:19 Marián GÁBORÍK - 2:3
     
    35:19
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové dávají hodně důležitou branku do kabiny, kdyby jí nedosáhli, budou mít ve třetí třetině hodně těžkou práci. Takhle jsou znovu jedinou trefu od vyrovnání. Postaral se o to slovenský forvard MARIÁN GÁBORÍK, který našel jako první puk na brankovišti, načež jej dorazil za Jonesova záda. Stalo se tak ve chvíli, kdy bylo domácích na ledě o jednoho hráče méně, takže to je branka ve vlastním oslabení. Jde o čtvrtou Gáboríkovu gólovou radost v sezóně. Tak uvidíme, co ještě Kings chystají dál. Asistence: Kyle Clifford, Dustin Brown.
     
    33:06
    Sotva se vrátil do hry Wingels, trestá arbitr na obou stranách. Z té domácí uděluje čtyři minuty za vysokou hůl Lewisovi, za hosty inkasuje dvouminutový trest Melker Karlsson. Ten držel soupeře. Bude se tedy hrát dvě minuty přesilová hra San Jose.
     
    31:50
    Peter Budaj má problémy, přestože jeho tým hraje početní výhodu. Meier jej málem zaskočil zakončením mezi nohy, mohlo být ještě hůře pro domácí.
     
    30:48
    Teď je tu ale příležitost také pro domácí bojovníky. Tommy Wingels totiž odchází pykat dvě minuty za podražení a Los Angeles Kings budou hrát přesilovku.
    30:00 Joe PAVELSKI - 1:3
     
    30:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se říká opravdu hodně rychlá využitá přesilovka. San Jose vyhrálo na začátku početní výhody vhazování v útočném pásmu. Dostalo puk na modrou čáru na Joela Warda, který na nic nečekal a okamžitě nahazoval směrem ke kleci Petera Budaje. Před brankářem Kings čekal kapitán hostů JOE PAVELSKI, jenž se snažil co nejrychleji dorazit puk do klece, což se mu také povedlo. Překonal domácího gólmana a poslal Sharks do vedení o dvě branky, a to ve chvíli, kdy zbývá do konce základní hrací doby přesně třicet minut. Povedeně sehraná akce a nové problémy pro Krále jsou na světě. Asistence: Joel Ward, Joe Thornton.
     
    29:51
    Domácí jdou do čtyř, útočník Los Angeles Kings Jeff Carter se provinil vysokou hokejkou v obličeji soupeře, a tak je za tento prohřešek potrestán. Nová příležitost pro mančaft se Žralokem na dresu.
     
    26:08
    Joe Thornton hledal Melkera Karlssona, který měl volnou hokejku. Kdyby na ni dostal kotouč, zasouvá do poloviny odkryté klece.
     
    23:10
    Rozhodčí ukazuje, že se bude vylučovat z řad San Jose Sharks. Na trestnou lavici za nedovolené bránění míří Ryan Carpenter. Ten bude doufat, že jeho tým nedostane branku.
     
    18:40
    Budaj hodně zariskoval, když vyjel za branku. Moc nechybělo a nabídl Žralokům gól zadarmo do prázdné branky. Nakonec se mu povedlo zavčas vrátit mezi tyče.
    15:42 Tommy WINGELS - 1:2
     
    15:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Právě jsme byli svědky gólu jako blesku z čistého nebe. Domácí dlouho drželi puk v útočném pásmu a nepouštěli Sharks na kotuč. Ale potom na sebe vzali odpovědnost hostující Haley a TOMMY WINGELS. Druhý jmenovaný dostal krásnou přihrávku na pravou stranu a ještě lepším zakončením překonal Petera Budaje. San Jose tak bere vedení zpátky a může odejít do kabiny v lepší psychické pohodě, pokud se mu podaří těsný náskok udržet. Budaj už toho moc dělat nemohl. Asistence: Micheal Haley.
     
    09:42
    Přesilovku si zahrají také Los Angeles Kings. Na trestnou lavici je nucen odejít hokejista San Jose Justin Braun. Fauloval totiž držením. Takže naopak možnost pro Kings.
     
    07:30
    Už ale ve veliké šanci Joe Pavelski. Kapitán San Jose jen o kousíček netrefil pravý horní růžek branky Los Angeles, když se před ním otevřela půlka volné svatyně.
     
    06:41
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, hlavní rozhodčí posílá za katr slovenského útočníka Mariána Gáboríka, který se provinil hákováním. Takže přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks.
    05:46 Tanner PEARSON - 1:1
     
    05:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže Sharks těsné vedení příliš dlouho nevydrželo. Také Kings na sebe nenechali dlouho čekat. I když teď dlouho nenavštívili prostor před Martinem Jonesem, z příští akce se prosazují a srovnávají. Forbort obdržel puk na modré čáře, vyslal jej směrem zařízení San Jose Sharks. Tam stál před brankovištěm zaparkovaný útočník TANNER PEARSON, který kotouč protečoval až do sítě. Takže začínáme znovu za nerozhodného stavu a vypadá to, že dnes bude na co koukat. Trenér DeBoer si vyžádal kontrolu na videu kvůli případnému nedovolenému bránění gólmana, ale to se nepotvrdilo. Asistence: Derek Forbort, Dustin Brown.
     
    04:58
    Burns si dělal zálusk na další branku. Znovu jen lehce nahazoval puk od modré čáry, Budaj toho moc neviděl. Ale měl štěstí, kotouč proletěl těsně vedle tyčky.
    03:31 Brent BURNS - 0:1
     
    03:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    První větší možnost San Jose Sharks v zápase a hned končí v brance, tak to určitě není dobrý začátek pro slovenského brankáře a jeho mančaft. Vše začalo v pravém rohu, odkud Pavelski doloval puk. Kotouč následně skončil až na modré čáře, kde byl připraven střílet produktivní obránce Žraloků BRENT BURNS. Krásně nabral puk na hokejku, tečoval jej o hůl soupeře a poté už neposedná pryž zapadla do sítě. Los Angeles tedy velmi rychle prohrává a musí dohánět těsnou ztrátu. Jedná se o devatenáctou Burnsovu trefu sezóny. Asistence: Joe Thornton, Melker Karlsson.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Forbort (Forbort, D. Brown), 36. Gáborík (Clifford, D. Brown) – 4. Burns (J. Thornton, M. Karlsson), 16. Wingels (Haley), 30. Pavelski (J. Ward, J. Thornton)


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – Gáborík, Kopitar, Lewis – Pearson, J. Carter, D. Brown – King, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Marleau, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Haley, Carpenter, Wingels.

    Rozhodca: Dwyer, Hebert – Murphy, Heyer