Montreal – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Arizona 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Florida 4:3 (po pr.) | LA Kings – San Jose 2:3 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
San Jose Sharks
cz Štvrtok 19.01.2017, 04:45 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci zatím mohou být spokojeni s postavením v tabulce. Pravda, nedávno opustili vrchní stupínek Pacifické divize, když je na něm vystřídali Anaheim Ducks. Ale aktuálně mají Sharks o dva odehrané zápasy méně něž druhý Edmonton, a dokonce o tři méně než Kačeři. Takže panikařit rozhodně nemusejí, stále se rvou o nejvyšší stupínky. Navíc se jim v předchozím utkání podařilo přehrát poměrně jednoznačným výsledkem 5:2 Winnipeg Jets na domácím ledě. San Jose tak zastavilo dvě nepříjemné porážky za sebou a ukázalo, proč se i letos řadí mezi hlavní favority Západní konference. Trenér DeBoer nadále čeká, až se mu do sestavy vrátí český útočník Tomáš Hertl, který už sice trénuje, ale pravděpodobně zatím není připraven k návratu do hry. Kdy jej na ledě uvidíme?

    Statistikám týmu vládne produktivní obránce Brent Burns (18 + 12), kterého doplňuje Joe Pavelski (15 + 25) nebo Logan Couture (14 + 13).
     
    LOS ANGELES KINGS

    Kings určitě nemohou být tolik spokojeni se svými výsledky, přesněji postavením v průběžném pořadí. Náleží jim až třetí nejhorší příčka divize, méně bodů mají pouze Vancouver Canucks a trápící se Arizona Coyotes. Na vině jsou především proměnlivé výsledky. Zatímco dva zápasy na zpět mužstvo z Hollywoodu zvítězilo 3:2 po prodloužení nad Winnipegem, o utkání později podlehlo soupeři z Východní konference, konkrétně Tampa Bay Lightning 1:2 po šedesáti minutách hry. Dohromady ale z posledních čtyř mačů Králové dotáhli do vítězného konce dvě, takže jejich forma není zase tolik špatná. Pokud ale chtějí mít větší jistotu postupu do play-off, musejí zabrat, protože v tuto chvíli ji určitě nemají. I vzhledem k tomu, že se herně zvedl předposlední Vancouver. Dokážou Kings urvat důležité body a Žraloky na domácím ledě porazit?

    Kanadské bodování Kings má na starosti nejlepší střelec týmu Jeff Carter (23 + 17), který je podporovaný například obráncem Alecem Martinezem (6 + 19) nebo Slovincem Anže Kopitarem (4 + 20). V brance i nadále nastupuje slovenský bojovník. Peter Budaj.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se potkaly poměrně nedávno, na začátku ledna. A to dokonce dvakrát po sobě. Nejdříve Los Angeles Kings doma zvítězili 3:2, následně se radovali i v San Jose, kde taktéž urvali těsnou výhru, a to 2:1 v prodloužení. Sharks tak mají co napravovat.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (3 + 5)
    Peter Budaj (LAK) (38 odchytaných zápasů)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Čeká nás zajímavá podívaná, protože na sebe narazí dva tradiční kalifornští rivalové. Los Angeles Kings chtějí v derby Pacifické divize získat důležité body pro posun pořadníkem vzhůru, San Jose Sharks by zase brzy rádi na první místo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – Gáborík, Kopitar, Lewis – Pearson, J. Carter, D. Brown – King, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Marleau, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Haley, Carpenter, Wingels.

    Rozhodčí: Dwyer, Hebert – Murphy, Heyer.
     
    Ještě zhruba pět minut a budeme moci začít.
     
    Hokejisté pomalu přijíždějí na led, ještě si poslechneme hymnu.
     
    Tak se nám začátek zápasu ještě malinko pozdrží.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se puku na buly ujali hokejisté Los Angeles, kteří také hned vyrazili dopředu.
     
    00:23
    Marleau zkusil proniknout sám po pravém mantinelu, ale byl zavčas zastaven pozornou domácí obranou.
     
    00:49
    První střelu na branku v zápase si připisuje domácí útočník Jeff Carter, prověřil Martina Jonese lehkým nahozením.
     
    01:10
    Los Angeles Kings si nerozuměli v rozehrávce a vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    01:13
    Hned zase přerušená hra, Peter Budaj likviduje nahození Justina Brauna od modré čáry. Nemusel konat nikterak složitý zákrok.
     
    01:27
    Dustin Brown pálil bez větší přípravy, z prostoru za levým kruhem ale trefil jen prostor za klecí San Jose Sharks.
     
    01:58
    Ani jedna strana se zatím nikam nežene, San Jose dlouho drží puk na své polovině a čeká, až mu začne vepředu lépe pracovat útok.
     
    02:35
    Tommy Wingels jel do rohu bojovat o kotouč, jenže úspěšnější byl obránce Králů Muzzin. Ten následně zkusil vytvořit možnost pro Setoguchiho.
     
    03:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    První větší možnost San Jose Sharks v zápase a hned končí v brance, tak to určitě není dobrý začátek pro slovenského brankáře a jeho mančaft. Vše začalo v pravém rohu, odkud Pavelski doloval puk. Kotouč následně skončil až na modré čáře, kde byl připraven střílet produktivní obránce Žraloků BRENT BURNS. Krásně nabral puk na hokejku, tečoval jej o hůl soupeře a poté už neposedná pryž zapadla do sítě. Los Angeles tedy velmi rychle prohrává a musí dohánět těsnou ztrátu. Jedná se o devatenáctou Burnsovu trefu sezóny. Asistence: Joe Thornton, Melker Karlsson.
    03:31 Brent BURNS - 0:1
     
    04:03
    Peter Budaj má další zásah, i když tento byl ze škatulky jednodušších.
     
    04:40
    Haley důrazně doloval puk mantinelu, ale neuspěl. Přesto ještě San Jose nějaký čas udrželo pásmo.
     
    04:50
    Další zakázané uvolnění Kings, domácím se nedaří v poslední době založit lepší útočnou akci.
     
    04:58
    Burns si dělal zálusk na další branku. Znovu jen lehce nahazoval puk od modré čáry, Budaj toho moc neviděl. Ale měl štěstí, kotouč proletěl těsně vedle tyčky.
     
    05:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže Sharks těsné vedení příliš dlouho nevydrželo. Také Kings na sebe nenechali dlouho čekat. I když teď dlouho nenavštívili prostor před Martinem Jonesem, z příští akce se prosazují a srovnávají. Forbort obdržel puk na modré čáře, vyslal jej směrem zařízení San Jose Sharks. Tam stál před brankovištěm zaparkovaný útočník TANNER PEARSON, který kotouč protečoval až do sítě. Takže začínáme znovu za nerozhodného stavu a vypadá to, že dnes bude na co koukat. Trenér DeBoer si vyžádal kontrolu na videu kvůli případnému nedovolenému bránění gólmana, ale to se nepotvrdilo. Asistence: Derek Forbort, Dustin Brown.
    05:46 Tanner PEARSON - 1:1
     
    06:07
    Okamžitě další problémy pro Martina Jonese, před kterým někdo z členů třetí útočné formace Kings tečoval puk. Nakonec puk vyhozený mimo hrací plochu.
     
    06:07
    Po komerční přestávce už zase budeme moci pokračovat.
     
    06:41
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, hlavní rozhodčí posílá za katr slovenského útočníka Mariána Gáboríka, který se provinil hákováním. Takže přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks.
     
    06:50
    Kings hned napoprvé vyhazují přes všechny čáry a zatím nedovolují soupeři větší střelecké možnosti.
     
    07:08
    Dobrá práce Aleca Martineze, také on nabral puk jednoduše na hokejku a poslal jej až za klec Martina Jonese.
     
    07:30
    Už ale ve veliké šanci Joe Pavelski. Kapitán San Jose jen o kousíček netrefil pravý horní růžek branky Los Angeles, když se před ním otevřela půlka volné svatyně.
     
    08:09
    Přesilovka hostů míří ke svému konci a domácí už potřetí vyhazují.
     
    08:30
    A zase velmi podobná situace. Tohle oslabení mohou Králové považovat za úspěšné, soupeře v něm téměř k ničemu nepouští.
     
    08:56
    Gáborík je zpátky na ledě, ještě ale jeho tým musí dávat pozor, protože se puk pohybuje v obranné třetině Kings.
     
    09:20
    Nejdříve domácí unikali v přečíslení dva na jednoho, problémy pro Sharks vyřešil Dillon výborným obranným zákrokem.
     
    09:42
    Přesilovku si zahrají také Los Angeles Kings. Na trestnou lavici je nucen odejít hokejista San Jose Justin Braun. Fauloval totiž držením. Takže naopak možnost pro Kings.
     
    09:55
    Také hosté ale začínají početní nevýhodu v klidu, okamžitě po vhazování se osvobozují.
     
    10:25
    Doughtyho nebezpečná střela, která byla ještě nebezpečněji tečovaná. Puk ale stejně nedoletěl až k brance, takže Martin Jones mohl zůstat úplně v klidu.
     
    10:50
    Zatím to nevypadá, že by přesilovky měly být hlavním zdrojem úspěchu obou celků. Ani jeden z nich v početní výhodě nezvládá usazení se v pásmu soupeře.
     
    11:25
    Pár vteřin a Justin Braun bude zpátky na ledě, Králové stále nevypálili.
     
    11:47
    San Jose Sharks jsou kompletní a pokračujeme za vyrovnaného stavu.
     
    12:04
    Hned to zkoušel protiakcí dnes zatím velmi aktivní Joe Pavelski. Ale neměl podporu spoluhráčů, takže celá situace pro něj skončila kousek za modrou útočnou čarou.
     
    12:36
    Obránce Vlasic nahodil puk na Budaje z dálky. Ale především proto, aby on a jeho formace mohla odjet vystřídat.
     
    12:55
    Postavení mimo hru, Los Angeles Kings si nedali pozor na brusle na modré čáře. Budeme pokračovat hned po skončení komerční pauzy.
     
    13:13
    Puk je sražený někam mezi diváky, přesto Peter Budaj musel dávat pozor.
     
    13:24
    Alec Martinez to chtěl zkusit sám, jenže se proti němu postavila ve středním pásmu dvojice hráčů v bílém dresu a rychle jej připravila o naděje.
     
    14:08
    Trošku se zdá, jako by obě dvě strany třetinu jen dohrávaly. Zkoušel to zvrátit Kopitar, ten nyní dostával dobře nabito mezi kruhy.
     
    14:40
    Budaj vyjel za pukem za branku, tam si ale musel dávat pořádný pozor, aby nechyboval a nepřihrál na hokejku soupeře.
     
    15:08
    Dustin Brown našel volného Pearsona, druhý jmenovaný našel náruč Martina Jonese. Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství.
     
    15:24
    Kings vyhráli buly v útočném pásmu a zkusili překvapit Jonese, hned poté Sharks vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    15:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Právě jsme byli svědky gólu jako blesku z čistého nebe. Domácí dlouho drželi puk v útočném pásmu a nepouštěli Sharks na kotuč. Ale potom na sebe vzali odpovědnost hostující Haley a TOMMY WINGELS. Druhý jmenovaný dostal krásnou přihrávku na pravou stranu a ještě lepším zakončením překonal Petera Budaje. San Jose tak bere vedení zpátky a může odejít do kabiny v lepší psychické pohodě, pokud se mu podaří těsný náskok udržet. Budaj už toho moc dělat nemohl. Asistence: Micheal Haley.
    15:42 Tommy WINGELS - 1:2
     
    16:58
    Tempo malinko opadlo, Clifford poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    17:15
    Nadále jsou častěji u puku hráči Los Angeles, ale zatím jim to není moc platné, protože si nedokážou vytvářet kvalitnější šance.
     
    17:48
    Za hosty zkoušel zahrozit člen čtvrté útočné formace Carpenter, avšak z levého kruhu přestřelil.
     
    18:40
    Budaj hodně zariskoval, když vyjel za branku. Moc nechybělo a nabídl Žralokům gól zadarmo do prázdné branky. Nakonec se mu povedlo zavčas vrátit mezi tyče.
     
    19:14
    Běží poslední minuta první třetiny, Dustin Brown netrefil o kousíček prostor pod horní tyčkou.
     
    19:33
    Los Angeles by očividně rádo ještě před sirénou vyrovnalo, ale San Jose si dává pozor, aby pokrývalo všechny hráče. Teď by hosté jistě neradi inkasovali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu kalifornského derby mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks. O jednu branku mají navrch hosté, když se o to zasloužil chvíli před koncem prvního dějství útočník San Jose Tommy Wingels. Herně ale Sharks nemají navrch, využívají ovšem šance. A to jim zatím stačí. Uvidíme, co nám nabídne dalších dvacet minut hry.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 6

    San Jose Sharks: 9
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny. Podaří se Králům vyrovnat, nebo naopak San Jose navýší své vedení?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Kings hned zkoušejí vyrazit do útoku, Kopitar ale vydoloval puk za brankou moc pozdě, už nedokázal přihrát na spoluhráče.
     
    20:50
    Za brankou si s pukem zahraje také hostující brankář, ale jakmile rozehrál, hned zase zamířil zpátky mezi tři tyče.
     
    21:25
    Meier se snažil vytvořit první lepší šanci pro Sharks ve druhé třetině, ale ani on neměl podporu dalších kolegů z lajny.
     
    22:06
    Setoguchi našel náruč Jonese, jeho střela ale nebyla moc nebezpečná. Brankář Žraloků na ni navíc moc dobře viděl, takže mohl v pohodě zakleknout a přerušit hru.
     
    22:24
    Labanc měl nakročeno do samostatného úniku, ale přeci jen jej ještě stihla dobruslit dvojice obránců v černém dresu.
     
    22:48
    Dobrá práce Mikkela Boedkera ve středním pásmu, ale dále se zatím útočník hostů nepropracoval, splnil si však obranné povinnosti.
     
    22:53
    Vhazování před Budajem podruhé po sobě, gólman Kings si připisuje zákrok lapačkou.
     
    23:07
    Vlasic přebral na modré čáře nahrávku od Thorntona a nebezpečně nahazoval. Slovenský brankář jen tak tak, ale přeci jen zkrotil puk a opět přerušil hru.
     
    23:10
    Rozhodčí ukazuje, že se bude vylučovat z řad San Jose Sharks. Na trestnou lavici za nedovolené bránění míří Ryan Carpenter. Ten bude doufat, že jeho tým nedostane branku.
     
    23:24
    Sharks začínají oslabení v pohodě, vyhozením do středního pásma.
     
    23:58
    Martinez hledal z modré čáry křižnou nahrávkou jednoho z útočníků Kings, ale ten nestihl vypálit, puk mu přeskočil hokejku.
     
    24:23
    Od modré čáry pálil Doughty, pak se ale touš odrazil zpátky do středního pásma.
     
    24:48
    Pokus Muzzina z dálky orazítkoval pouze zadní mantinel, čtveřice hráčů San Jose Sharks má prostor na to, aby vystřídala.
     
    25:16
    Hosté jsou kompletní, ani tuhle přesilovku nemohou Kings považovat za úspěšnou.
     
    25:40
    Jones přerušuje hru, pro puk si sáhl lapačkou. Teď San Jose potřebuje uklidnit a získat opět přehled o tom, co se děje kolem klece jeho brankáře.
     
    25:50
    Muzzin taktéž zkoušel zaskočit soupeřova brankáře ránou z dálky, na brankovišti navíc čekali dva útočníci na teč. Ani jeden však nepropasoval puk do branky.
     
    26:08
    Joe Thornton hledal Melkera Karlssona, který měl volnou hokejku. Kdyby na ni dostal kotouč, zasouvá do poloviny odkryté klece.
     
    26:42
    Pumelice Vlasica od modré čáry zblokována ještě předtím, než doletěla k Budajovi. Ani jeden z brankářů nemá na začátku druhé třetiny tolik těžké práce.
     
    26:54
    Následuje komerční přestávka, hned po jejím konci samozřejmě pokračujeme.
     
    27:20
    Už se znovu hraje a puk je v blízkosti hostujícího zařízení. Domácí pětice ale jen těžko hledá cestu k zakončení.
     
    27:31
    Až nyní Jones zasahuje, také v tomto případě ale vytušil moc dobře, kam kotouč poletí.
     
    27:48
    Brent Burns ukázal zkušenost a místo toho, aby na obranné čáře zmatkově rozehrál, ještě si stáhl kotouč zpátky dozadu a nepustil soupeře k ničemu.
     
    28:20
    Touš hodně často ve středním pásmu. Natahovali se po něm útočníci Los Angeles, ti už za sebou ale měli hodně dlouhé střídání.
     
    28:52
    Mikkel Boedker vzal zodpovědnost na sebe a zkusil se obtočit kolem branky. To také udělal, ale zakončení se mu tolik nepovedlo.
     
    28:57
    Brent Burns nahazuje z dálky do náruče Petera Budaje a zařizuje nové vhazování v útočném pásmu San Jose.
     
    29:28
    Jsme téměř v polovině základní hrací doby a stále čekáme na první zásah ve druhé třetině. Zatím k němu ani jedna strana nemá nějak výrazně blíž.
     
    29:51
    Domácí jdou do čtyř, útočník Los Angeles Kings Jeff Carter se provinil vysokou hokejkou v obličeji soupeře, a tak je za tento prohřešek potrestán. Nová příležitost pro mančaft se Žralokem na dresu.
     
    30:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se říká opravdu hodně rychlá využitá přesilovka. San Jose vyhrálo na začátku početní výhody vhazování v útočném pásmu. Dostalo puk na modrou čáru na Joela Warda, který na nic nečekal a okamžitě nahazoval směrem ke kleci Petera Budaje. Před brankářem Kings čekal kapitán hostů JOE PAVELSKI, jenž se snažil co nejrychleji dorazit puk do klece, což se mu také povedlo. Překonal domácího gólmana a poslal Sharks do vedení o dvě branky, a to ve chvíli, kdy zbývá do konce základní hrací doby přesně třicet minut. Povedeně sehraná akce a nové problémy pro Krále jsou na světě. Asistence: Joel Ward, Joe Thornton.
    30:00 Joe PAVELSKI - 1:3
     
    30:48
    Teď je tu ale příležitost také pro domácí bojovníky. Tommy Wingels totiž odchází pykat dvě minuty za podražení a Los Angeles Kings budou hrát přesilovku.
     
    31:10
    Jones má hned první zákrok, do šance se ale hnali také hosté ve vlastním oslabení. Nedokázali se ale prosadit dále než za modro čáru.
     
    31:30
    Přesilovka domácích je zatím hodně rozháraná, ostatně jako většina z těch, které dnes hráli. Žraloci potřetí vyhazují přes všechny čáry.
     
    31:50
    Peter Budaj má problémy, přestože jeho tým hraje početní výhodu. Meier jej málem zaskočil zakončením mezi nohy, mohlo být ještě hůře pro domácí.
     
    31:55
    Vhazování u branky Kings se bude opakovat.
     
    32:28
    Už jen zhruba dvacet vteřin do návratu Wingeles na ledovou plochu a Kings stále ještě nevyslali lepší střelu na branku.
     
    32:52
    Hosté jsou kompletní a mohou si označit další skvěle sehrané oslabení. Skoro to ani nevypadalo, že by Kings hráli přesilovku.
     
    33:06
    Sotva se vrátil do hry Wingels, trestá arbitr na obou stranách. Z té domácí uděluje čtyři minuty za vysokou hůl Lewisovi, za hosty inkasuje dvouminutový trest Melker Karlsson. Ten držel soupeře. Bude se tedy hrát dvě minuty přesilová hra San Jose.
     
    33:41
    Pavelski rozehrával puk na Marleaua s Thorntonem, ale ani jeden z nich neměl dostatek prostoru a času na to, aby mohl lépe zakončit.
     
    34:08
    Přesilovková formace Žraloků až nyní přišla o útočné pásmo. Zatím ale zvládá početní výhodu o kousíček lépe, než jakou předvádí jejich soupeř.
     
    34:39
    Králové mohou vystřídat, podařilo se jim puk vyhodit přes všechny čáry.
     
    35:19
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové dávají hodně důležitou branku do kabiny, kdyby jí nedosáhli, budou mít ve třetí třetině hodně těžkou práci. Takhle jsou znovu jedinou trefu od vyrovnání. Postaral se o to slovenský forvard MARIÁN GÁBORÍK, který našel jako první puk na brankovišti, načež jej dorazil za Jonesova záda. Stalo se tak ve chvíli, kdy bylo domácích na ledě o jednoho hráče méně, takže to je branka ve vlastním oslabení. Jde o čtvrtou Gáboríkovu gólovou radost v sezóně. Tak uvidíme, co ještě Kings chystají dál. Asistence: Kyle Clifford, Dustin Brown.
    35:19 Marián GÁBORÍK - 2:3
     
    35:39
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině.
     
    35:39
    Ještě se ani nevhodil puk a už jsou za katr poslání další dva hráči. Nervy na uzdě neudrželi domácí Kyle Clifford a hostující Micheal Haley. Inkasují tresty po dvou minutách za zdržování hry.
     
    36:27
    Hra je se tedy čtyři na čtyři, což je znát na tempu na ledě. Peter Budaj raději přerušil hru.
     
    36:48
    Los Angeles Kings jsou v útočném pásmu a hned z toho je zákrok pro Martina Jonese, který musel likvidovat střelu obránce Muzzina. Ale zvládl to v pohodě.
     
    37:05
    Patrick Marleau se hnal skoro sám na branku, ale nepřekonal dobře připraveného Budaje. Kdyby útočník San Jose dosáhl gólu, mají Kings zase o dost složitější situaci. Klíčový zákrok ochránce domácí klece.
     
    37:15
    Hned zase další práce Budaje. Ten dokonce ležel na ledě, ještě nějakým způsobem ale dokázal utěsnit prostor u levé tyčky.
     
    37:45
    Je pravda, že se na konci druhé třetiny docela přitvrdilo a na ledě jdou vidět jiskřivější emoce. To jsme ale od klasického kalifornského derby čekali.
     
    37:56
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings, zároveň se rozhodčí chystá vylučovat za hákování. Trestá Setoguchiho, ten už spořádaně odjel na trestnou lavici. Další možnost pro Sharks.
     
    38:08
    Také nyní hosté začali přesilovku velmi dobře, Budaj okamžitě musel vytahovat zákrok.
     
    38:30
    Puk skončil sražený někde mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    38:35
    Pavelski po buly hned vystřelil a Budaj jeho střelu zastavil vyrážečkou. Následně se před ním strhla strkanice, i když nešlo o nic vážnějšího, za co by se muselo vylučovat.
     
    38:52
    Až nyní Králové vyhazují aspoň do středního pásma, kde je pro ně relativně bezpečno. Mohou částečně vystřídat.
     
    39:08
    Běží poslední minuta druhé třetiny, ránou z dálky to klasicky zkoušel Brent Burns. Nikdo však před brankou netečoval jeho pokus.
     
    39:28
    Ještě jednou Brent Burns, ani v tomto případě nemířil přesně.
     
    39:35
    Tak ještě jedno vyloučení pár vteřin před koncem druhé části. Patrick Marleau dostává dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku. A je asi rád, že neinkasuje větší trest.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    To je z prostřední periody vše. Viděli jsme v ní po gólu na každé straně, San Jose tak stále vede těsným rozdílem a o osudu zápasu rozhodne třetí třetina. Sledujeme atraktivní kalifornského derby plné zajímavých momentů, branek i trestů. Zatím si nelze stěžovat na nudný hokejový zážitek.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 19

    San Jose Sharks: 21
     
    Za pár okamžiků začne třetí třetina. Kings ukázali, že mají ještě síly dotáhnout náskok soupeře, takže nás rozhodně čeká zajímavých závěrečných dvacet minut hry. Nebo nás dnes čeká také přídavek?
     
    Chystá se buly ve středovém kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Kings ještě dohrávají zbytek přesilovky ze druhé třetiny, na trestné lavici totiž sedí Marleau.
     
    40:30
    Doughty měl na hokejce vyrovnání, na levém kruhu z první však trefil pouze zadní mantinel.
     
    40:55
    Opticky zatím nejlepší přesilovka domácích, ale i tak San Jose brzy vyhazuje a může poslat do hry čerstvé síly.
     
    41:23
    Už jen poslední vteřiny a Patrick Marleau bude zpátky na ledové ploše. Vypadá do, že Žraloci oslabení zvládnou neb inkasování.
     
    41:35
    Postavení mimo hru v podání Los Angeles, dost možná ale hodně přísně odpískané.
     
    41:45
    Hosté jsou kompletní, už se zase mohou soustředit na hru do útoku. Martin Jones má puk v lapačce a pro jistotu ještě jednou přerušuje.
     
    42:08
    Tempo po konci domácí přesilovky malinko opadlo. Dá se ale čekat, že s postupem času budu Kings více a více riskovat, aby mohli případně vyrovnat.
     
    42:36
    Zbytečná zakázané uvolnění od San Jose. Hosté měli na rozehrávku a přechod středního pásma dostatek času, přesto se unáhlili a chybovali.
     
    42:43
    A zase stejný technický přestupek proti pravidlům.
     
    42:58
    Braun hodně důrazný při srážce s jedním z útočníků Los Angeles, jednalo se ale o čistý zákrok, takže rozhodčí v tomto případě nemá důvod někoho posílat na trestnou lavici.
     
    43:21
    Na začátku třetí třetiny sledujeme hodně kouskovanou hru, nyní se píská ofsajd San Jose Sharks.
     
    43:45
    Anže Kopitar hledal volného Gáboríka, ten se mu ale ukázal až na poslední chvíli. Už nějaký ten moment čekáme na střelu na jedné či druhé straně hrací plochy.
     
    44:20
    San Jose hraje určitě více na jistotu než doposud. Obránci si raději ještě dvakrát rozmyslí, než pošlou nahrávku kupředu.
     
    44:49
    Micheal Haley nebyl daleko od své první branky sezóny. Trefil totiž tyčku Budajovy klece. Teď měli domácí štěstí, mohli být ve velikých problémech.
     
    45:30
    Tak tohle byl zákrok zápasu! Neskutečné, co předvedl Martin Jones. Útočník Los Angeles měl před sebou polovinu odkryté branky, ale Jones jej skvěle vychytal pravým betonem. Teď to halou pořádně zahučelo, moc pohledný moment.
     
    46:25
    San Jose se veliké možnosti soupeře nezaleklo a také zkouší opětovat útoku. Zatím se ale hostům nedaří vymyslet lepší kombinaci.
     
    46:50
    Meierova střela od modré čáry nedoletěla až k brance, některý z obránců Kings ji zavčas zastavil.
     
    47:30
    Málem starosti pro Los Angeles, bek domácích ztratil na útočné modré čáře puk a moc nechybělo, aby unikl do nájezdu útočník Žraloků.
     
    48:08
    Už více než osm minut za sebou máme ze třetí třetiny, San Jose stále vede nejtěsnějším rozdílem.
     
    48:44
    Další zakázané uvolnění San Jose Sharks ve třetí třetině, hosté zbytečně riskují problémy po vhazování u svého zařízení.
     
    48:55
    Melker Karlsson počkal, až jeho spoluhráči získají puk u mantinelu, pak chtěl unikat na branku. Jenže úspěšnější nakonec v souboji byli domácí hokejisté.
     
    49:35
    Nolan si s kličkou nepřišel na obránce Schlemka, o puk rychle přišel.
     
    49:45
    Vhazování po komerční přestávce zvládli lépe Kings, hned ale vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    49:58
    Po delší časové odmlce práce pro Petera Budaje, ten ale pouze uklidil puk pod lapačku a přerušil hru. Vytušil totiž, že se aktivní Joel Ward chystá na dorážku. A také že chystal.
     
    50:10
    Povedený zásah Jonese hokejkou, který navíc trošku nechtěně vyslal spoluhráče do šance. Vlasicova střela pak trefila pouze Budajovy betony.
     
    50:45
    Melker Karlsson oklamal v rohu u mantinelu Martineze, do zakončení už se ale vytočit nedokázal.
     
    51:18
    Králům pomalu utíká čas do konce třetí třetiny, i když stále ještě pár minutek zbývá. Zatím si však nedokážou vytvořit lepší pozice pro zakončení.
     
    52:05
    Dva na dva to zkoušeli domácí, Setoguchi ale nebyl tolik úspěšný jako obránce z jeho bývalého klubu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:35
    Rána z dálky od jednoho z beků King. Ale ani tento pokus neskončil na brance, orazítkoval pouze zadní mantinel, potom puk vyletěl do středního pásma.
     
    53:06
    San Jose dobře zvládá obrannou práci a snaží se utěsňovat prostory před brankou, čímž bere soupeři naděje na případné vyrovnání.
     
    53:36
    Po delší době zahrozili také Sharks, obránce Martin našel ránou zápěstím lapačku Petera Budaje. Následuje komerční přestávka, po ní proběhne buly v obranné třetině Kings.
     
    53:52
    Králové nahodili chytře puk do pásma tak, aby se odrazil zpátky na jejich hokejky. Na další střelu na branku to ale prozatím stačit nebude.
     
    54:30
    Když už to vždy začíná vypadat, že se Los Angeles dostane do přečíslení, vrátí se obrana San Jose zavčas zpátky do svých pozic.
     
    55:08
    Posledních pět minut třetí třetiny, zatím beze změny obrázku hry.
     
    55:20
    Naopak na druhé straně mohl rozhodnout útočník San Jose Mikkel Boedker, který v samostatném úniku přestřelil Budajovu klec.
     
    55:39
    Ještě jedna reklamní přestávka, poté budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.
     
    55:50
    Opět pokračuje hra a San Jose stále přistupuje k závěru utkání aktivně, určitě se nechce soustředit pouze a obrannou práci, to by hosty mohlo mrzet.
     
    56:28
    Clifford po levém mantinelu uháněl za kotoučem co mu síly stačily, ale nedostihl jej. Kings přesto snadno získají útočné pásmo, protože Sharks vyhodili na icing.
     
    56:40
    Jeff Carter střílel a trefil Burnsovu hokejku, po něm se zkoušel prosadit také Pearson. Ten pro změnu pálil mimo branku.
     
    57:15
    Je pouze otázka času, než Peter Budaj odjede z branky. Kings ale nejdříve budou muset získat stabilně útočné pásmo, to se jim zatím vůbec nedaří.
     
    57:48
    Patrick Marleau držel chvíli puk za brankou domácích, pak o něj ale přišel a musel hodně rychle spěchat zpátky vypomoci obraně.
     
    58:25
    Výborná práce hokejistů v bílých dresech ve středním pásmu. Prakticky se tam nedopouštějí chyb.
     
    58:37
    Peter Budaj už je na střídačce a Los Angeles Kings posílají do hry o jednoho hráče navíc, hrají tedy v šesti a uvidíme, zda se jim risk vyplatí.
     
    58:50
    Jeff Carter nahodil o zadní mantinel a získal útočnou třetinu pro Los Angeles. Domácí ale zase rychle o pásmo přišli.
     
    59:25
    Ještě jedno zakázané uvolnění San Jose, takže naděje pro Krále žije. Už jim ale opravdu příliš času nezbývá, budou muset jedině vymyslet akci s rychlým zakončením.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. San Jose Sharks oplatili svému rivalovi z Kalifornie předchozí dvě porážky a tentokrát berou výhru, i když opět šlo o velmi vyrovnanou bitvu. Jak jsme si ostatně v souboji těchto celků zvykli. Hosté pouze jedinou unikli na rozdíl dvou branek, Marián Gáborík ale ještě během prostředního dějství stačil snížit. Avšak v posledních dvaceti minutách zápasu už se nikdo střelecky neprosadil, takže skóre zůstalo stejné. Žraloci jistě děkují i Martinu Jonesovi, ten je podržel několika klíčovými zákroky především ve třetím dějství. San Jose tedy nenechalo prchnout Anaheim s Edmontonem na čele Pacifické divize do výraznějšího náskoku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezká čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 24

    San Jose Sharks: 27
    Brent Burns jede!

     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:26)
    Peter Budaj (LAK) (24 zásahů)
     
    Tři hvězdy utkání

    Joe Thornton (SJS) (0 + 2)
    Dustin Brown (LAK) (0 + 2)
    Joe Pavelski (SJS) (1 + 0) (07:28:16)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Forbort (Forbort, D. Brown), 36. Gáborík (Clifford, D. Brown) – 4. Burns (J. Thornton, M. Karlsson), 16. Wingels (Haley), 30. Pavelski (J. Ward, J. Thornton)


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – Gáborík, Kopitar, Lewis – Pearson, J. Carter, D. Brown – King, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Marleau, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Haley, Carpenter, Wingels.

    Rozhodca: Dwyer, Hebert – Murphy, Heyer