Montreal – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Arizona 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Florida 4:3 (po pr.) | LA Kings – San Jose 2:3 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
San Jose Sharks
cz Štvrtok 19.01.2017, 04:45 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    35:19 Marián GÁBORÍK - 2:3
     
    35:19
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové dávají hodně důležitou branku do kabiny, kdyby jí nedosáhli, budou mít ve třetí třetině hodně těžkou práci. Takhle jsou znovu jedinou trefu od vyrovnání. Postaral se o to slovenský forvard MARIÁN GÁBORÍK, který našel jako první puk na brankovišti, načež jej dorazil za Jonesova záda. Stalo se tak ve chvíli, kdy bylo domácích na ledě o jednoho hráče méně, takže to je branka ve vlastním oslabení. Jde o čtvrtou Gáboríkovu gólovou radost v sezóně. Tak uvidíme, co ještě Kings chystají dál. Asistence: Kyle Clifford, Dustin Brown.
    30:00 Joe PAVELSKI - 1:3
     
    30:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se říká opravdu hodně rychlá využitá přesilovka. San Jose vyhrálo na začátku početní výhody vhazování v útočném pásmu. Dostalo puk na modrou čáru na Joela Warda, který na nic nečekal a okamžitě nahazoval směrem ke kleci Petera Budaje. Před brankářem Kings čekal kapitán hostů JOE PAVELSKI, jenž se snažil co nejrychleji dorazit puk do klece, což se mu také povedlo. Překonal domácího gólmana a poslal Sharks do vedení o dvě branky, a to ve chvíli, kdy zbývá do konce základní hrací doby přesně třicet minut. Povedeně sehraná akce a nové problémy pro Krále jsou na světě. Asistence: Joel Ward, Joe Thornton.
    15:42 Tommy WINGELS - 1:2
     
    15:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Právě jsme byli svědky gólu jako blesku z čistého nebe. Domácí dlouho drželi puk v útočném pásmu a nepouštěli Sharks na kotuč. Ale potom na sebe vzali odpovědnost hostující Haley a TOMMY WINGELS. Druhý jmenovaný dostal krásnou přihrávku na pravou stranu a ještě lepším zakončením překonal Petera Budaje. San Jose tak bere vedení zpátky a může odejít do kabiny v lepší psychické pohodě, pokud se mu podaří těsný náskok udržet. Budaj už toho moc dělat nemohl. Asistence: Micheal Haley.
    05:46 Tanner PEARSON - 1:1
     
    05:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže Sharks těsné vedení příliš dlouho nevydrželo. Také Kings na sebe nenechali dlouho čekat. I když teď dlouho nenavštívili prostor před Martinem Jonesem, z příští akce se prosazují a srovnávají. Forbort obdržel puk na modré čáře, vyslal jej směrem zařízení San Jose Sharks. Tam stál před brankovištěm zaparkovaný útočník TANNER PEARSON, který kotouč protečoval až do sítě. Takže začínáme znovu za nerozhodného stavu a vypadá to, že dnes bude na co koukat. Trenér DeBoer si vyžádal kontrolu na videu kvůli případnému nedovolenému bránění gólmana, ale to se nepotvrdilo. Asistence: Derek Forbort, Dustin Brown.
    03:31 Brent BURNS - 0:1
     
    03:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    První větší možnost San Jose Sharks v zápase a hned končí v brance, tak to určitě není dobrý začátek pro slovenského brankáře a jeho mančaft. Vše začalo v pravém rohu, odkud Pavelski doloval puk. Kotouč následně skončil až na modré čáře, kde byl připraven střílet produktivní obránce Žraloků BRENT BURNS. Krásně nabral puk na hokejku, tečoval jej o hůl soupeře a poté už neposedná pryž zapadla do sítě. Los Angeles tedy velmi rychle prohrává a musí dohánět těsnou ztrátu. Jedná se o devatenáctou Burnsovu trefu sezóny. Asistence: Joe Thornton, Melker Karlsson.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Forbort (Forbort, D. Brown), 36. Gáborík (Clifford, D. Brown) – 4. Burns (J. Thornton, M. Karlsson), 16. Wingels (Haley), 30. Pavelski (J. Ward, J. Thornton)


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – Gáborík, Kopitar, Lewis – Pearson, J. Carter, D. Brown – King, Dowd, Setoguchi – Clifford, N. Shore, Nolan.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Marleau, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Haley, Carpenter, Wingels.

    Rozhodca: Dwyer, Hebert – Murphy, Heyer