Chodov – Jičín 12:1 (kon.) | Panthers – Ostrava 2:11 (kon.) | Bohemians - NE – ELITE PRAHA 12:3 (kon.)
Židenice – Liberec 3:4 (kon.) | Královské Vinohrady – Ne 2:11 (kon.)
koniec
FbŠ E.P. Bohemians
12:3 (6:2, 3:1, 3:0)
ELITE PRAHA
cz Nedeľa 08.01.2017, 16:00 • SH Děkanka, Praha (kapacita: 400 míst) • ČEZ Extraliga žen (CZ) • 16. kolo
     
    Bohemians se před finále Poháru České pojišťovny naladily na dobrou notu a budou proti Vítkovicím v dobré pohodě. Elite v boji o Děkanku moc ze svých zbraní neukázalo, prakticky hned od začátku tahalo za kratší konec. Hlavní podíl na vítězství Klokanek o devět branek má duo Poláková-Bočanová, které spolu vsítilo dohromady pět branek a potvrdilo druhé místo v tabulce pro Zelenobílé. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. (17:55:03)
     
    Střely na branku celkem: Bohemians – 34, Elite – 11
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Bohemians – 12, Elite – 6
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Závěr už moc atraktivity nepřináší, oba týmy jsou vědomy rozhodnutého stavu a hrají bez viditelné snahy na přidání další branky.
     
    58:33
    Jarešová se vydala na výpravu do hloubky útočné třetiny, Elite má s její aktivitou dost výrazné problémy a jen tak tak vyvázlo bez chyby.
     
    57:45
    Gécová si teď musí připadat jak na kolotoči. Když už vyrazí míček, za malou chvíli na ni letí další střela. Prozatím však tomuto tlaku odolává.
     
    56:28
    I Elite se tlačí do zakončení! Reischlová vyslala luxusní pas za obranu, kde už byla naběhlá Nosková. Ta však do brány nemíří, Klokanky tak rozehrávají z rohu.
     
    55:39
    Bohemians v této chvíli nepouštějí jednoduchou kombinací podél mantinelů své soupeřky k míčku, ty samy musí bránit na hranici únosnosti. Klokanky chtějí další brankový zářez.
     
    54:12
    Domácí neustále tlačí, Elite si logicky nemůže moc oddechnout a kupí se mu tak jeden kiks za druhým.
     
    53:55
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Gécová už může pouze spínat ke stropu. Bohemians se s ničím nerozpakují a hrají si svou hru, což jen dokazuje individuální průnik VERONIKY ZITTOVÉ. Bez asistence.
     
    52:45
    Další branka v sítí přinesla na hole Elite větší neklid, Klokanky tím pádem hrají ve větší pohodě a jistotě, což hře napínavého vývoje nedává.
     
    51:47
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Bohemka nemá se svými soupeřkami slitování! Efektivní dvojice Bočanová-Poláková znovu úřadovala, když se po kombinaci na slepo dnes poprvé prosazuje ADÉLA BOČANOVÁ. Asistence: Hana Poláková.
     
    50:36
    Zittová s Rybičkovou si vyměnili několikrát míček a nakonec se i druhá jmenovaná odvážila k střelbě. Gécová její ránu ale v poklidu vyráží.
     
    49:20
    Další pokusy domácích skončili znovu u clonících obránkyň Elite, následná okna pro break byla v brzké době zatmelena navrátivšími bekyněmi Klokanek.
     
    48:54
    Florbalistky FbŠ se svého soupeře snaží uběhat, v poslední době však jejich taktický manévr k žádné brance nevyplynul.
     
    47:26
    Bohemians se tlačí směrem vpřed postupnou rozehrávkou, poslední střelecký pokus od obrany ale nevyšel. Elite jej znovu zblokovalo.
     
    46:25
    Preissingerová vypálila ze středu hřiště jen do clonící obránkyně, Bohemians se díky vracejícímu se míčku musí také vrátit na svou obrannou půlku.
     
    45:46
    Zmatky před bránou Elite málem vedly k jedenácté brance Klokanek. Gécová reagovala jen s velkou dávkou štěstí.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 3. Poláková, 6. A. Šmídová (Slavíková), 7. Zittová (Semeráková), 7. Poláková (Bočanová), 11. Preisslerová (Slavíková), 14. Zittová (Rybíčková), 33. Jarešová, 34. Preisslerová (A. Šmídová), 36. Poláková (Bočanová), 44. Poláková (Bočanová), 52. Bočanová (Poláková), 54. Zittová – 4. Zlámalová (Divišová), 19. Reischlová (Jelínková), 37. Nosková (Vranová)


    FbŠ E.P. Bohemians: Omelková (Kreisingerová) – Šindelářová, Rybíčková, Nová, Patakyová, Nguyenová, N. Havlíková – Preisslerová, Kašparová, Slavíková – Poláková, Kalecká, Jarešová – Semeráková, Bočanová, A. Šmídová – Zittová.
    ELITE PRAHA: Gécová – Vranová, Divišová, N. Mrázková, Hnátová, Simajchlová – Jelínková, Reischlová, Nosková – Pechánková, Miklíková, Zlámalová – Neubergerová, Denková, Kopecká.

    Rozhodca: Michaela Konečná, Veronika Wienerová