Chodov – Jičín 12:1 (kon.) | Panthers – Ostrava 2:11 (kon.) | Bohemians - NE – ELITE PRAHA 12:3 (kon.)
Židenice – Liberec 3:4 (kon.) | Královské Vinohrady – Ne 2:11 (kon.)
koniec
FbŠ E.P. Bohemians
12:3 (6:2, 3:1, 3:0)
ELITE PRAHA
cz Nedeľa 08.01.2017, 16:00 • SH Děkanka, Praha (kapacita: 400 míst) • ČEZ Extraliga žen (CZ) • 16. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělí odpoledne, florbalová Extraliga žen dnes pokračuje 16. kolem. Na Děkance se proti sobě v pražském derby utkají dva týmy z první poloviny tabulky, tedy Bohemians a Elite. Utkání startuje v 16:00!
     
    FbŠ E.P. Bohemians
    Bohemians před touto sezónou navázalo hlubší spolupráci právě se svým dnešním soupeřem, oba celky si tak během letní pauzy vyměnili 13 hráček. V Bohemians je tak hlavní kostra z loňského roku spolu s bývalými oporami Elite. Klokankám se zatím v průběhu extraligového ročníku daří, naposledy sedmkrát v řadě vyhrály, což je zařadilo na druhé místo tabulky. Stejně se jim daří i v Poháru České Pojišťovny, kde nejprve ve čtvrtfinále zdolaly Tatran a v semifinále za sebou nechaly i hvězdný Herbadent. Za devět dnů čeká svěřenkyně kouče Pavla Krbce finále proti Vítkovicím, tudíž toto kolo by pro Bohemians mělo být indikátorem formy. Nejproduktivnější hráčkou týmu v extralize je momentálně reprezentační útočnice Adéla Bočanová s 30 kanadskými body (18+12).
     
    ELITE PRAHA
    Elite zůstalo po navázání spolupráce s Bohemians týmem pro rozehrávání mladých nadějí Klokanek a v týmu zůstala i polovina hráček z bývalého kádru. V tomto zápase určeným hostům (jinak mají oba týmy jako svou domácí halu právě Děkanku) se ze začátku sezóny moc nedařilo, prohry v extralize, vypadnutí v osmifinále Poháru s Tatranem... Vzestup přišel až v listopadu, kdy florbalistky trenéra Stanislava Richtra začaly vyhrávat a svou sérii zastavili až na čtyřech zápasech bez porážky, což jim také pomohlo k aktuálně 6. příčce, která zaručuje play-off. Nejužitečnější hráčkou týmu je prozatím Eliška Reichslová s 18 kanadskými body (11+7).
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    FbŠ E.P. Bohemians
    17.12.2016 Olomouc x Bohemians 2:6 (extraliga)
    10.12.2016 Bohemians x Ostrava 4:2 (extraliga)
    08.12.2016 Bohemians x Herbadent 6:3 (pohár)

    ELITE PRAHA
    17.12.2016 Elite x Chodov 2:12 (extraliga)
    10.12.2016 Elite x Herbadent 3:10 (extraliga)
    04.12.2016 Vinohrady x Elite 5:6 (extraliga)
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    14.10.2016 Elite x Bohemians 2:10 (Extraliga 2016/17)
    03.01.2016 Bohemians x Elite 5:13 (Extraliga 2015/16)
    14.11.2015 Elite x Bohemians 3:5 (Extraliga 2015/16)
     
    Rozhodčími dnešního zápasu je duo Michaela Konečná a Veronika Winerová, tedy letos už druhou sezónu ustálená dvojice sudích v ženské extralize. V tomto kalendářním roce je to pro obě dámy první zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    FbŠ E.P. Bohemians: Omelková (Kreisingerová) – Šindelářová, Rybíčková, Nová, Patakyová, Nguyenová, N. Havlíková – Preisslerová, Kašparová, Slavíková – Poláková, Kalecká, Jarešová – Semeráková, Bočanová, A. Šmídová – Zittová.

    ELITE PRAHA: Gécová – Vranová, Divišová, N. Mrázková, Hnátová, Simajchlová – Jelínková, Reischlová, Nosková – Pechánková, Miklíková, Zlámalová – Neubergerová, Denková, Kopecká.

    Rozhodčí: Michaela Konečná, Veronika Wienerová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Bohemians se snaží kombinovat, ale hbité hráčky Elite zatím ukazují své zbraně, když účelným presinkem celou snahu Klokanek kazí. Přesto se Bohemians na konec ubránili.
     
    01:03
    Kašparová pálí po úniku od mantinelu jen do připravené Gécové, Klokanky zůstanou míčku, když budou rozehrávat z rohu.
     
    02:50
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Bohemians se dostávají do vedení! Po chybě v obraně Elite se k odraženému míčku dostala HANA POLÁKOVÁ a střelou k tyči, kam se nepřipravená Gecová nepřesunula, pohodlně zakončuje. Bez asistence.
     
    03:39
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Ovšem soupeř kontruje! Po breaku se k míčku dostala JESSICA ZLÁMALOVÁ a hezkou střelou zápěstím obalamutila Omelkovou, která na její pokus nedosáhla. Asistence: Anna-Marie Divišová.
     
    04:48
    Bohemians jsou v posledních chvílích jasně lepší a drží Elite v pasti, ale prozatím se nedokáží dostat na dostřel branky. Jejich soupeř tak nemá větší problémy s defenzivní prací.
     
    05:25
    Preisslerová se Šmídovou se vydaly na útočný výlet, jenomže jejich ránu Gécová bezpečně viděla, tudíž míček bez potíží vyráží do rohu. Klokanky pokračují v tlaku.
     
    05:56
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Bohemians potvrzuje svou převahu! ANETA ŠMÍDOVÁ našla pas od své kolegyně a přesnou ranou k tyči posouvá svůj do znovuvedení. Asistence: Monika Slavíková.
     
    06:12
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    A Klokanky jsou opravdu v ráži! VERONIKA ZITTOVÁ totiž po další rychlém ataku Bohemians dotlačuje míček přes padající Gécovou do sítě. Asistence: Lucie Semeráková.
     
    06:36
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Elite je dost rozhozené. Bočanová totiž vyslala jednoduchý kros přes celou šířku hřiště přesně na zakončující HANU POLÁKOVOU, která trefuje přesně levou šibenici. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    07:39
    Elite se pokouší o malé krůčky směrem vpřed, ale k ničemu to de facto nevede. Klokanky totiž mají jistotu na hokejkách a nechtějí svého soupeře pustit přes polovinu hřiště.
     
    08:25
    Dominance Bohemians pokračuje, Elite se dobrou minutu nedotknulo míčku. Omelková také nemá aktuálně moc práce.
     
    09:44
    Preisslerová se dostávala k dorážce, jenomže poslední chvíli jí míček uskočil od čepele. Elite ustálo velkou šanci svého soupeře bez ujmy!
     
    10:17
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    V této chvíli se ovšem EVA PREISSLEROVÁ už dočkala! Po skoro totožné akci jako u předchozí branky totiž trefuje přesně prostor u levé tyčky. Gécová byla bez šance na úspěšný zákrok. Asistence: Monika Slavíková.
     
    11:31
    Hnátová uháněla celkem osamocená na bránu, jenomže ve finále se z její zajímavě vypadající akce nic neudálo. Při střele se totiž hrubě netrefila, když míček skončil hodně vedle mimo tři tyče.
     
    12:35
    Elite se už postupně dostává k akcím menšího rozsahu a pokouší se postupně dostávat se přes zajištěnou obrannou zeď svého soupeře. Prozatím ovšem bez valného úspěchu.
     
    13:43
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Bohemians ukazuje své přednosti! Po na sekundu načasované přihrávce se totiž jen lehkým pozvednutím balónku zapisuje do kolonky střelkyň už dnes podruhé VERONIKA ZITTOVÁ. Asistence: Veronika Rybičková.
     
    14:29
    Elite je dost psychicky na dně, Bohemians si se svým soupeřem dělá prakticky co chce. Gécová však svůj tým v mnoha případech zachraňuje úspěšnými zákroky.
     
    15:53
    Semeráková vyzkoušela pozornost Gécové ránou ze středu hřiště, její zátah však mířil nepřesně. Elite dostává k dispozici rozehrávku z rohu.
     
    16:25
    V rohu hřiště svedlo souboj několik hráček z obou týmů, dvojice sudích nakonec situaci řeší zapískáním nedovoleného vrážení na straně dnešních hostů. Klokanky tak zůstanou u míčku.
     
    17:02
    Havlíková se díky svému rychlému návratu u trenéra minimálně dostane pochvaly. Elite totiž mělo rozjeté velice zajímavé přečíslení, jenže obránkyně Bohemians mu bleskovou reakcí zabránila.
     
    18:31
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Elite se ale jen branky v této třetině přece jen dočkalo! Protiútok totiž vyřešila nejjednodušším řešením ELIŠKA REISCHLOVÁ, která pálila příklepem přímo do šibenice. Omelková nestačila reagovat. Asistence: Barbara Jelínková.
     
    19:36
    Klokanky se ještě snaží reagovat a vzít si šestibrankový náskok zpět. Elite se ovšem zatahuje hluboko na svou polovinu a této aktivitě účelně zabraňuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Bohemians – 11, Elite – 4
     
    Boj o Děkanku zatím vychází jednoznačně lépe Bohemians, když svého soupeře přehrávají prakticky ve všech herních činnostech. Elite psychicky kleslo hlavně při třech slepených brankách okolo sedmé minuty. Uvidíme, zda se ještě dokáží do zápasu vrátit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Reischlová se dostávala díky podklouznutí Nguyenové do zakončení, Omelková však dokázala na poslední chvíli snížit střelecký úhel a zapisuje si důležitý zákrok.
     
    21:36
    Klokanky své napadaní vypilovali skoro do dokonalosti, až v tomto okamžiku je přerušuji rozhodčí, když zapískali Šindelářové nedovolený zákrok.
     
    22:17
    Bočanová zkoušela trefit míček ze vzduchu, jenomže se do něj nakonec netrefila. Elit tento tlak ustává.
     
    23:45
    Rybičková vypálila ránou z první, ale Gécová si s tímto střeleckým pokusem bezpečně poradila. Střílející florbalistka totiž stála ve velkém úhlu.
     
    24:17
    Šindelářová se ocitla tváří tvář Gécové, ale míček, který vypadl brankářce ELite z výstroje, do branky ani na čtyřikrát nedostala. Bohemians mělo v této chvíli notnou dávku smůly.
     
    25:49
    Bočanová znovu v akci! Tentokrát se ale trefuje jen několik centimetrů nad horní tyčku, Elite tak bude rozehrávat z rohu.
     
    26:12
    Klokanky jsou v převaze, Elite má stejně jako v úvodní třetině velkou práci hlavně v obranné fázi hry, kde na soupeře dost ztrácí.
     
    27:09
    Slavíkové se dostalo celkem málo pozornosti u mantinelu, tudíž vyzkoušela střelbu zatáhem. Balónek se ale asi proti jejímu záměru vydal příliš nad bránu.
     
    28:44
    V podobné situaci jako její kolegyně před minutou se objevila také Havlíková. Její rána skončila také nad bránou, takže se Gécová nemusela ani moc strachovat.
     
    29:36
    Havlíková znovu pálí a znovu nad. Tentokrát z otočky trefuje jen síťku za bránou Elite.
     
    30:22
    Neubergerová zčistajasna proklouzla obranou Klokanek a mířila si to k bráně. Při střelbě se však pod tlakem ocitla zády na palubovce, podle sudích v rámci pravidel. Domácí tak rozehrávají od zadních řad.
     
    31:47
    Semeráková pálila po úprku z vlastní poloviny přímo z křídla, Gécová vyráží náročným zásahem balónek helmou za mantinel!
     
    32:57
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Elite dostává další smolnou branku. Po kiksu Gécové se k míčku protáhla KRISTÝNA JAREŠOVÁ a ránou mezi nohy se nemýlí. Bez asistence.
     
    33:45
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    A další branka Klokanek! Tentokrát se po chybě v rozehrávce přesnou ranou do protipohybu Gécové prosazuje EVA PREISSLEROVÁ. Asistence: Aneta Šmídová.
     
    34:25
    Gécová lapila další gólovku! Bočanová pálila zpoza brány tak nebezpečně, že Gécová málem míček pustila za svá záda. Nicméně nakonec poskakující balónek zkrotila.
     
    35:17
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Bočanová dokázala vybojovat míček u mantinelu a poslala jej krosem přes celou šířku hřiště na naběhnuvší HANU POLÁKOVOU, jež se před poloodkrytou bránou nemohla mýlit. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    36:25
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Elite si ale také může zažít svou chvilku slávy. PETRA NOSKOVÁ totiž využívá nepozornosti Omelkové a snižuje na 3:9. Asistence: Kristýna Vranová.
     
    37:56
    Další break Elite byl zastaven v samotném počátku, Slavíková mlže nastartovat další útok.
     
    38:36
    Bohemians se v posledních minutách druhé třetiny už o nic moc nesnaží, snaží se strávit zbytek hrací částí s míčkem na holi.
     
    39:45
    Elite se znovu jako ve první třetině zatahuje na závěr těsně před svou branku, Klokanky mají s touto soupeřovou taktikou menší potíže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Bohemians – 11, Elite – 3
     
    Klokanky i ve druhé třetině ukazovaly, proč jsou na druhém místě tabulky a svého soupeře k ničemu moc nepustili. Na palubovku se tak dostávají i ne moc zkušené hráčky a příval branek se tak trošku zastavil. I přesto jsme viděli dost dominantních akcí a uvidíme, zda si svou pohodu domácí přenesou i třetí periody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Zelenobílé jdou hned od úvodu do útoku, Gécová mělo znovu plné ruce práce s těžkou střelou z půlící čáry.
     
    41:33
    Po kombinaci přes celé hřiště se k balónku dostala Slavíková, avšak mířila těsně nad. Elite bude mít volný úder z rohu.
     
    42:33
    Hnátová sprintovala za propadlým míčkem, jenomže Nová bla rychlejší a balónek jí uzmula doslova před nosem. Klokanky svou hru v těchto chvílích konsolidují.
     
    43:30
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    HANA POLÁKOVÁ má dnes hvězdné odpoledne! Dnešní čtvrtá branka jen potvrzuje lehkost a sehranost její hry s pohybem Bočanové. Gécová praktiky bez možnosti reagovat na její pokus. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    44:56
    Zittová se vehementně tlačila do střely, avšak na poslední okamžik se rozhodla pro střelu backhendem. Prudká rána ale svůj cíl nenachází.
     
    45:46
    Zmatky před bránou Elite málem vedly k jedenácté brance Klokanek. Gécová reagovala jen s velkou dávkou štěstí.
     
    46:25
    Preissingerová vypálila ze středu hřiště jen do clonící obránkyně, Bohemians se díky vracejícímu se míčku musí také vrátit na svou obrannou půlku.
     
    47:26
    Bohemians se tlačí směrem vpřed postupnou rozehrávkou, poslední střelecký pokus od obrany ale nevyšel. Elite jej znovu zblokovalo.
     
    48:54
    Florbalistky FbŠ se svého soupeře snaží uběhat, v poslední době však jejich taktický manévr k žádné brance nevyplynul.
     
    49:20
    Další pokusy domácích skončili znovu u clonících obránkyň Elite, následná okna pro break byla v brzké době zatmelena navrátivšími bekyněmi Klokanek.
     
    50:36
    Zittová s Rybičkovou si vyměnili několikrát míček a nakonec se i druhá jmenovaná odvážila k střelbě. Gécová její ránu ale v poklidu vyráží.
     
    51:47
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Bohemka nemá se svými soupeřkami slitování! Efektivní dvojice Bočanová-Poláková znovu úřadovala, když se po kombinaci na slepo dnes poprvé prosazuje ADÉLA BOČANOVÁ. Asistence: Hana Poláková.
     
    52:45
    Další branka v sítí přinesla na hole Elite větší neklid, Klokanky tím pádem hrají ve větší pohodě a jistotě, což hře napínavého vývoje nedává.
     
    53:55
    Bohemians právě vstřelilo branku!
    Gécová už může pouze spínat ke stropu. Bohemians se s ničím nerozpakují a hrají si svou hru, což jen dokazuje individuální průnik VERONIKY ZITTOVÉ. Bez asistence.
     
    54:12
    Domácí neustále tlačí, Elite si logicky nemůže moc oddechnout a kupí se mu tak jeden kiks za druhým.
     
    55:39
    Bohemians v této chvíli nepouštějí jednoduchou kombinací podél mantinelů své soupeřky k míčku, ty samy musí bránit na hranici únosnosti. Klokanky chtějí další brankový zářez.
     
    56:28
    I Elite se tlačí do zakončení! Reischlová vyslala luxusní pas za obranu, kde už byla naběhlá Nosková. Ta však do brány nemíří, Klokanky tak rozehrávají z rohu.
     
    57:45
    Gécová si teď musí připadat jak na kolotoči. Když už vyrazí míček, za malou chvíli na ni letí další střela. Prozatím však tomuto tlaku odolává.
     
    58:33
    Jarešová se vydala na výpravu do hloubky útočné třetiny, Elite má s její aktivitou dost výrazné problémy a jen tak tak vyvázlo bez chyby.
     
    59:48
    Závěr už moc atraktivity nepřináší, oba týmy jsou vědomy rozhodnutého stavu a hrají bez viditelné snahy na přidání další branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Bohemians – 12, Elite – 6
     
    Střely na branku celkem: Bohemians – 34, Elite – 11
     
    Bohemians se před finále Poháru České pojišťovny naladily na dobrou notu a budou proti Vítkovicím v dobré pohodě. Elite v boji o Děkanku moc ze svých zbraní neukázalo, prakticky hned od začátku tahalo za kratší konec. Hlavní podíl na vítězství Klokanek o devět branek má duo Poláková-Bočanová, které spolu vsítilo dohromady pět branek a potvrdilo druhé místo v tabulce pro Zelenobílé. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. (17:55:03)

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 3. Poláková, 6. A. Šmídová (Slavíková), 7. Zittová (Semeráková), 7. Poláková (Bočanová), 11. Preisslerová (Slavíková), 14. Zittová (Rybíčková), 33. Jarešová, 34. Preisslerová (A. Šmídová), 36. Poláková (Bočanová), 44. Poláková (Bočanová), 52. Bočanová (Poláková), 54. Zittová – 4. Zlámalová (Divišová), 19. Reischlová (Jelínková), 37. Nosková (Vranová)


    FbŠ E.P. Bohemians: Omelková (Kreisingerová) – Šindelářová, Rybíčková, Nová, Patakyová, Nguyenová, N. Havlíková – Preisslerová, Kašparová, Slavíková – Poláková, Kalecká, Jarešová – Semeráková, Bočanová, A. Šmídová – Zittová.
    ELITE PRAHA: Gécová – Vranová, Divišová, N. Mrázková, Hnátová, Simajchlová – Jelínková, Reischlová, Nosková – Pechánková, Miklíková, Zlámalová – Neubergerová, Denková, Kopecká.

    Rozhodca: Michaela Konečná, Veronika Wienerová