Kadaň – Litoměřice 2:1 (kon.) | Frýdek-M. – Most 4:3 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 4:1 (kon.)
Prostějov – Slavia 2:3 (kon.) | Motor ČB – Kladno 1:2 (kon.) | Jihlava – Přerov 4:3 (3:1 po s.n.)
po s.n. (3:1)
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
HC Zubr Přerov
cz Sobota 07.01.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 39. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Rozhodující gól si připsal DAVID BŘEZINA, který ve druhé sérii dával na 2:0 a poté už hostující Kovařík i domácí Jergl proměnili.
     
    64:47
    Jakub Grof dostává dvě minuty za krosček, oproti tomu Adam Zeman půjde ven na stejnou dobu za vysokou hůl a oba dva tak určitě nepojedou nájezdy.

    Na vyloučení: 6-8.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    61:12
    Ve třech proti třem se dlouho hrát nebude, hosté totiž měli na kluzišti čtyři hráče, což klasická hra v prodloužení neumožňuje, a trest za příliš mnoho hráčů na ledě jde odsedět Michal Popelka.

    Na vyloučení: 5-7.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    59:50
    Vyloučení pokračují, Milan Procházka se při zavážení puku přes útočnou modrou dopustil soupeřova držení hole.

    Na vyloučení: 5-6.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    59:17
    No ale pozor. Je tady totiž další šance pro Zubry, jelikož David Březina dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.

    Na vyloučení: 5-5.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    59:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl do reportáže psát, že Jihlava doplatila na neefektivní koncovku a proto prohrála, když se domácí přece jen prosadili a vyrovnávají stav zápasu. Od Kajínka šel puk k Čachotskému, ten jej dal mezi kruhy na ADAMA ZEMANA a domácí útočník se trefil nad ramenem Štůraly pod horní tyč. Asistence: Tomáš Čachotský, David Kajínek.
     
    58:25
    Hned po konci oddechového času zůstává Miroslav Svoboda na střídačce a Jihlava to zkusí bez gólmana se šesti hráči v poli.
     
    58:25
    Štůrala nadvakrát pokryl nahození Semana a to je vítaná chvíle pro Duklu, aby si vzala oddechový čas.
     
    54:52
    A zasáhli tak, že jsou hosté vyloučeni na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště. Ven jde Jakub Grof.

    Na vyloučení: 4-5.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    54:02
    Tomáš Čachotský si to z pravé strany namířil přímo napříč branky a už se jal zamést kotouč k pravé tyči Štůraly, ovšem nedokázal jej dostat tam, kam by chtěl. Možná jej Štůrala i trošku rozhodil hokejkou.
     
    51:43
    Marek Sikora je vyloučen na dvě minuty za podražení a Jihlava tak bude mít v přesilovce jednu z posledních možností na srovnání.

    Na vyloučení: 4-4.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    50:48
    Tohle byla ještě větší šance Dukly. Po závaru před brankou Štůraly se k odraženému kotouči dostal znovu Josef Skořepa, který mířil do odkryté horní části branky, tu však přestřelil.
     
    47:53
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se i potřetí v zápasu dostává do vedení a využívají přesilovou hru. Sikora poslal puk na modrou pro JAKUBA FERENCE, jenž zaznamenal naprosto čistý průstřel. Zřejmě i proto, že Svoboda na kotouč vůbec neviděl a zaznamenal ho až v síti. Asistence: Marek Sikora.
     
    47:00
    Tomáši Kalábovi nezbylo nic jiného, než si proti rychle jedoucímu Michalu Popelkovi pomoct na modré hákováním a hosté tak budou hrát přesilovku čtyři na tři.

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    45:54
    Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách. Sudí Přikryl dal najevo, že drobné šarvátky rozhodně nebude tolerovat. Šimon Kratochvíl z celku hostí i domácí Filip Seman jsou vyloučeni na dvě minuty za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    42:13
    V situaci tři na dva nevyšla domácím přihrávka, ovšem to na škodu moc nebylo, jelikož ve středu pásma se odražený puk dostal k Divišovi, jenž se do něj opřel a těsně minul branku.
     
    39:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je jasné, že třetí zápas v sezoně mezi Jihlavou a Přerovem znovu výhrou hostí 1:2 neskončí. Tentokrát byl Tomáš Štůrala bezmocný, když Zeman na levém kruhu vyhrál buly a bleskově posunul puk mezi kruhy na RICHARDA DIVIŠE, jenž ještě bleskověji vypálil naprosto přesně do levé šibenice branky. Asistence: Adam Zeman.
     
    36:07
    Obránce Jakub Grof nyní ukázal hezké útočné sklony. Na modré naznačil střelu a hned poté se vyhnul napadajícímu hráči Dukly. Hned vzápětí druhému a poté třetímu, takže byl v těsné blízkosti branky, jenže Svobodu propálit nedokázal.
     
    33:18
    Filip Seman dobrým napadáním získal kotouč, udělal kličku soupeři a chtěl zblízka poslat puk na Stoklasu, který byl připraven před prázdnou brankou. V tom mu zamezil Štůrala, když ukázal dobrou práci holí a vypíchl mu puk.
     
    32:09
    Miroslav Svoboda nyní zachránil Duklu od dalšího gólu, když výborně vychytal zřejmě Michala Popelku, který se na něj řítil sám, ale šanci nevyužil.
     
    31:06
    Další trest pro hráčskou lavici, trenéru Dukly Petru Vlkovi se opět něco nelíbilo a sudí jej posílá do kabin – trest do konce utkání pro jihlavského lodivoda.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 1-2.
     
    31:06
    Ovšem ne na dlouho, protože za jihlavskou brankou poslal Milan Procházka k zemi Davida Kajínka a síly na ledě se tak srovnají.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    30:11
    Dvě minuty za nesportovní chování dostává hráčská lavice Dukly Jihlava. Vyloučení jde odsedět Lukáš Jícha.

    Na vyloučení: 2-1.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    29:35
    Dělová rána Jiřího Říhy prolétla těsně vedle levé tyče, za což může být Tomáš Štůrala rád. S případným zákrokem by to neměl jednoduché.
     
    26:54
    Důras dával puk z pravého kruhu na levý, kde byl v nápřahu Jergl, který pálil z první. Štůrala se stačil bleskově přesunout.
     
    23:50
    Petra Šidlíka poslal na mantinel Jiří Goiš, který vzápětí dostává trest na pět minut a do konce utkání za faul kolenem. Trest střelce prvního gólu Zubrů odpyká Šimon Kratochvíl.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    21:40
    Krásná akce Dukly, o tom žádná. Březina si na pravém kruhu vyměnil puk se Stoklasou a najel si do pravého rohu, odkud výborně našel před brankou Filipa Semana. Ten rozhýbal tváří v tvář Tomáše Štůralu, ovšem poté snad jen o patnáct centimetrů minul levou tyč.
     
    19:05
    Myslím si, že Štůrala byl nyní v jednom pekle a sám asi ani neví, jak nyní uhájil svojí klec. Čachotský se uvolnil a z prostoru mezi kruhy těsně minul levou tyč. Puk se od zadního mantinelu odrazil naopak k pravé tyči, kde stál volný Diviš, jenž nedokázal trefit z poloviny odkrytou klec. Poté po odrazu od brusle jednoho z hráčů Přerova projel puk znovu těsně vedle tyče, a to levé.
     
    18:41
    Zeman zblízka nedokázal trefit tři tyče, puk projel vedle levé tyčky Štůraly.
     
    17:45
    Byl to zřejmě Michal Důras, který se v nepřehledné situaci před brankou jako poslední dotkl puku. Kotouč následně projel kolem ležícího Štůraly vedle pravé tyčky.
     
    17:09
    První vyloučení také na straně Zubrů. U mantinelu se nepřiměřenou silou prezentoval Marek Sikora, jenž dostává dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    16:37
    Přerov právě vstřelil branku!
    Abych se přiznal, nyní jsem vůbec neviděl, jak MILAN PROCHÁZKA dostal kotouč za záda Miroslava Svobody. Puk zůstal po souboji dvou hráčů za brankou, kde jej zřejmě Dostálek posunul k Sýkorovi a od Procházky se kotouč dostal za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Sýkora, Vlastimil Dostálek.
     
    16:02
    Dobrovolný vystřelil také z levé strany a udělal to hodně šikovně. Od zadního mantinelu se puk odrazil před volné brankoviště, kde jej rychle uklízí hosté na zakázané uvolnění.
     
    14:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na Horáckém zimním stadionu je srovnáno a to sotva dvě minuty po Goišově první brance. Tentokrát už kombinace domácích vyšla. DAVID BŘEZINA dostal kotouč někam k vrcholu levého kruhu a vypálil na Štůralu ostrou ránu. Gólmanovi Přerova zapadl puk přes rameno do horní části branky k levé tyči. Asistence: Filip Seman, Filip Stoklasa
     
    12:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Další rychlý protiútok Zubrů již končí prvním vstřeleným gólem. Sikora přihrál na levý kruh pro JIŘÍHO GOIŠE, který si potáhl kotouč a střelou po ledě na vzdálenější tyč otevírá skóre. Asistence: Marek Sikora.
     
    11:09
    Přerovští nyní hodně zahrozili. Šimon Kratochvíl dával puk z pravého rohu před branku, kde si najížděl Petr Kratochvíl. Ten vystřelil z první, ovšem kotouč mířící k tyči vyrazil Svoboda levým betonem. Také dobrý zákrok.
     
    09:11
    Josef Skořepa si snažil rozhýbat Štůralu a zasunout mu zblízka kotouč mezi betony, ovšem tam si puk pokryl přerovský gólman svojí hokejkou.
     
    09:11
    Josef Skořepa se po přihrávce Kalába výborně uvolnil a jel sám na Štůralu. Chtěl zakončovat, když jej fauloval zahákoval Tomáš Sýkora a je z toho trestné střílení.
     
    05:35
    Bezprostředně po buly se před Svobodou zjevil volný Vlastimil Dostálek, který zblízka nedokázal procedit kotouč před pozorného gólmana Dukly za čáru.
     
    05:25
    První vyloučení zápasu zapisuje domácí kapitán Jiří Dobrovolný, jenž jde ven na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    01:22
    Čachotský se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, ovšem Štůralu prostřelit nedokázal. Možná že zazvonil i na levou tyčku přerovské branky.
     
    00:42
    První vážnější jihlavská akce. Seman po pravé straně vyvezl puk před branku a vylákal Śtůralu z branky. Byl však ve velkém úhlu a nedokázal zasunout kotouč do volné branky, ani jej přes brankáře přihrát zpět na spoluhráče.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 15. Březina (F. Seman, Stoklasa), 40. Diviš (Zeman), 60. Zeman (Čachotský, Kajínek), rozh. náj. Březina – 13. Goiš (Sikora), 17. Milan Procházka (T. Sýkora, Dostálek), 48. Ferenc (Sikora)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Milan Procházka (PRE)
    2. séria:
    2:0   David Březina (JIH)
    2:1   Lubomír Kovařík (PRE)
    3. séria:
    3:1   Aleš Jergl (JIH)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný (C), Szathmáry – Jergl, Skořepa, Důras – Stoklasa, F. Seman (A), Březina – Diviš, Zeman (A), Čachotský – Jícha.
    HC Zubr Přerov: Štůrala (Horčička) – Grof, Chmelíř, Ferenc (A), M. Novotný, L. Vágner, Zbořil, Pala, Šnajnar – Dostálek, T. Sýkora (C), Milan Procházka (A) – Kovařík, Sikora, Goiš – Plášek, Popelka, Š. Kratochvíl – Kratochvíl, Tadeáš Král.

    Rozhodca: Přikryl – Jindra, Kreuzer