Florida – Nashville 2:1 (kon.) | NJ Devils – Toronto 2:4 (kon.) | Chicago – Carolina 2:1 (kon.)
Colorado – NY Islanders 2:1 (po pr.) | Vancouver – Calgary 4:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 4:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa Bay 4:2 (kon.) | LA Kings – Minnesota 4:3 (po pr.)
koniec
Philadelphia Flyers
4:2 (0:1, 4:1, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 07.01.2017, 19:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia (kapacita 19543 miest) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované! Tampa Bay v záverečných minútach zatvorila súpera do obrannej tretiny, ale nepodarilo sa jej zdramatizovať priebeh zápasu. Philadelhia vďaka výborne zvládnutej druhej tretine víťazi, k čomu jej pomohol aj navrátilec v zostave Michal Neuvirth. Viac práce mal síce jeho náprotivok Andrej Vasilevskij, no kým ten inkasoval štyrikrát, český brankár pustil za seba len dve strely. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (21:40:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Snáď po dvoch minútach sa domácim podarilo vyhodiť puk do súperovho obranného pásma. Zrejme je už rozhodnuté a Philadelphia preruší sériu zlých výsledkov.
     
    58:42
    Ďalšie strely smerovali na domáceho brankára. Ten si ale po hernom výpadku drží dobre percento svojej úspešnosti a zrejme svoj tím dovedie k dvom bodom.
     
    58:20
    Veľmi dlho trvalo hosťom pokiaľ zakončia svoju rozohrávku. Z priestoru medzi kruhmi vystrelil Nukita Kučerov, no Michal Neuvirth predviedol skvelý betón.
     
    57:18
    Hostia hrajú vabank, no zatiaľ si nevedia vypracovať žiadne strelecké pozície. Letci sa výborne bránia a čas hrá s nimi. Tampa Bay je stále pri puku.
     
    56:45
    Domáci hokejisti sa dvakrát za sebou previnili zakázaným uvoľnením. Hra sa presťahuje pred Michala Neuvirtha a hosťujúci tréner Jon Cooper si berie time-out. Navyše, vyzerá to tak, že už teraz stiahne z hry brankára.
     
    56:16
    Andrej Šustr teraz vypomohol svojim útočníkom. Rozbehnutý vletel do útočného pásma, ale jeho strelecký pokus mieril vedľa brány jeho krajana.
     
    55:50
    Andrej Vasilevskij si na svoje konto pripisuje ďalší brankársky zákrok. Tento raz poľahky kryje nahodenie Michaela Del Zotta od modrej čiary.
     
    55:23
    Do konca zápasu ostáva menej ako päť minút a rozhodcovia prerušujú hru po tvrdom zákroku na J. T. Browna. Toho ramenom trafil do hlavy Wayne Simmonds, no zrejme z toho vyviazne bez trestu.
     
    54:13
    Štvrtá útočná formácia domácich teraz narobila v útočnom pásme poriadny vietor. Myslím, že to bol Radko Gudas, kto celú akciu zakončil tvrdou strelou.
     
    53:32
    Michal Neuvirth teraz nevedel kde má puk. Po strele od modrej čiary ho vyrazil len pred seba, no napokon si mohol vydýchnuť, keďže skončil za jeho bránou.
     
    52:53
    Ivan Provorov mal teraz pomerne veľké šťastie. Pri snahe vyhodiť puk z vlastnej tretiny ho poslal len na ochrannú sieť, no s prispením plexiskla.
     
    52:38
    Od pravého mantinelu nečakane vystrelil Tyler Johnson. Domáci brankár bol ale pozorný a jeho strelu vyráža svojim pravým betónom.
     
    51:47
    Akcie na oboch stranách sa skončili už v strednom pásme. Napokon to obe útočné formácie radšej zabalili a pustili na ľad svojich spoluhráčov.
     
    51:15
    Andrej Vasilevskij radšej prerušuje hru, keďže už pred ním dobiedzal Claude Giroux. Wells Fargo Center má pred sebou ďalšiu komerčnú pauzu.
     
    50:26
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke. Pramení z toho len zakázané uvoľnenie, po ktorom sa Tampa Bay dostane zadarmo do útočného pásma.
     
    49:50
    Andrej Vasilevskij je pod paľbou striel domácich hokejistov. Teraz reflexívne zasiahol pravým betónom a vyrazil puk do rohu ihriska.
     
    49:21
    A ďalší strelecký pokus končí v lapačke ruského brankára. Tentokrát bol autorom strely z ľavej strany strelec druhého domáceho gólu Sean Couturier.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Konecny (Voráček), 29. Couturier (Provorov, Voráček), 30. Raffl (Giroux, N. Schultz), 38. Gudas (B. Schenn) – 6. Kučerov (Naměstnikov, Nestěrov), 37. Killorn (Nestěrov, Drouin)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (S. Mason) – Provorov, MacDonald, N. Schultz, Gostisbehere, Del Zotto, Gudas – Raffl, Giroux (C), Read – Konecny, Couturier, Voráček – Weise, B. Schenn, Simmonds (A) – VandeVelde, Bellemare, Gordon.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Wilcox) – Hedman, Strålman, Šustr, Garrison, Nestěrov, Witkowski – Palát, T. Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Drouin – Erne, Peca, Killorn – J.T. Brown, Paquette, Callahan (A).

    Rozhodca: Kowal, Sutherland – MacPherson, Amell