Florida – Nashville 2:1 (kon.) | NJ Devils – Toronto 2:4 (kon.) | Chicago – Carolina 2:1 (kon.)
Colorado – NY Islanders 2:1 (po pr.) | Vancouver – Calgary 4:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 4:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa Bay 4:2 (kon.) | LA Kings – Minnesota 4:3 (po pr.)
koniec
Philadelphia Flyers
4:2 (0:1, 4:1, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 07.01.2017, 19:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia (kapacita 19543 miest) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu z kanadsko-americkej NHL. V atraktívnom čase si budeme môcť vychutnať zápas medzi Philadelphiou Flyers a Tampou Bay Lightning.

    PHILADELPHIA FLYERS

    Philadeplhia Flyers je v tabuľke Východnej konferencie momentálne na postupovom šiestom mieste. Letci vynikajúco zvládli najmä prvú polovicu decembra, keď ťahali desaťzápasovú víťaznú šnúru. Teraz je ale situácia úplne iná. Philadelphia prehrala sedem z posledných ôsmich stretnutí a získala len chudobné štyri body. Naposledy prehrala v domácom prostredí s New Yorkom Rangers 2:5, keď sa do listiny strelcov zapísal len Jakub Voráček. Práve český hokejista je najproduktívnejším hráčom mužstva, keď zaznamenal 13 gólov a 24 asistencii. Negatívna séria Philadelphie je podpísaná aj streleckým výpadkom Wayna Simmondsa, ktorý ako najlepší strelec tímu skóroval v ostatných piatich dueloch len raz. Hlavný tréner Dave Hakstol sa nebude môcť spoľahnúť len na zraneného Marka Streita. Jeho zverenci majú pomerne slušné presilovky s úspešnosťou 22%.

    TAMPA BAY LIGHTNING

    Tampa Bay Lightning bola považovaná za čierneho koňa sezóny NHL, no zatiaľ jej patrí až desiate miesto. Tím zo štátu Florida vstúpil do sezóny veľmi dobre, no už v polovici novembra dostal tvrdú ranu v podobe zranenia Stevena Stamkosa. Strelecký líder mužstva si zranil koleno a aj jeho absencia sa prejavila v tabuľkovom prepade. Blesky vstúpili do nového roka výhrou nad Carolinou 3:1, no v ďalších dvoch zápasoch inkasovali po šesť gólov. Zaujímavosťou je, že viac gólov než Tampa Bay inkasovala vo Východnej konferencii len Philadelphia Flyers. Po päťzápasovej domácej sérii sa zverenci Jona Coopera predstavia vonku – prvý raz od Štedrého dňa. Víťaz Stanley Cupu z roku 2004 sa môže pýšiť druhou najlepšou presilovou hrou, keďže zužitkoval 23,8% početných výhod. Najproduktívnejším hráčom tímu je Nikita Kucherov, ktorý nazbieral ešte o bod viac ako Jakub Voráček. Na strane hostí by okrem Stevena Stamkosa mali chýbať aj Ben Bishop, Brian Boyle a Brayden Point.
     
    Úvodné zostavy:

    Philadelphia Flyers: Neuvirth (S. Mason) – Provorov, MacDonald, N. Schultz, Gostisbehere, Del Zotto, Gudas – Raffl, Giroux (C), Read – Konecny, Couturier, Voráček – Weise, B. Schenn, Simmonds (A) – VandeVelde, Bellemare, Ljubimov.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Wilcox) – Hedman, Strålman, Koekkoek, Garrison, Nestěrov, Witkowski – Palát, T. Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Drouin – Erne, Peca, Killorn – J.T. Brown, Paquette, Callahan (A).

    Rozhodcovia: Kowal, Sutherland – MacPherson, Amell.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    V úvodných sekundách zápasu sa dostali do útočného pásma hostia. Michal Neuverith, ktorý sa vracia do zostavy Flyers, ale zasahovať nemusel.
     
    01:18
    Brankár Andrej Vasilevskij mal teraz šťastie, pretože strela Travisa Konecneho po prihrávke českého útočníka Jakuba Voráčka skončila na brvne jeho svätyne.
     
    01:58
    Nikita Kučerov sa teraz pustil proti výraznej presile obrancov domáceho tímu. Hoci mal vysokú rýchlosť, nedokázal si poradiť.
     
    02:42
    Po takmer troch minútach zápasu tu máme prvé prerušenie hry. Blesky sa dostali do postavenia mimo hry, a tak strela Adama Erna bola bezvýznamná.
     
    03:32
    Letci sa teraz na dlhší čas usadili v útočnom pásme. Na konci ich akcie bol Michael Raffl, no jeho strelu pohotovo vyrazil brankár Andrej Vasilevskij.
     
    04:27
    Andrej Vasilevskij musel vyrážať ďalší strelecký pokus. Tentokrát ho strelou od modrej čiary preveril český obranca Radko Gudas. Po jeho strele puk končí na ochrannej sieti.
     
    04:44
    Jason Garrison si teraz dobre splnil svoje obranné povinnosti. Wayne Simmonds si nakorčuľoval po ľavej strane do pásma, no jeho strelu zblokoval obranca hostí na ochrannú sieť.
     
    05:34
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Domáci prepadli v útočnom pásme a kruto za to pykajú. Blesky sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, Vladislav Namestnikov našiel na druhej strane NIKITU KUČEROVA a ten strelou do odkrytej brány otvára skóre dnešného zápasu. Asistencie: Vladislav Namestnikov a Nikita Nesterov.
    05:34 Nikita Kučerov (TBL) - 0:1
     
    06:08
    Domáci v dnešnom zápase chcú prerušiť sériu nelichotivých výsledkov, no zatiaľ sa im to nedarí. Majú síce viac z hry, no ako prvá skórovala Tampa Bay.
     
    06:34
    Domáci nemohli pokračovať v akcii, pretože čiarový rozhodca signalizoval postavenie mimo hru. Jeden z domácich hráčov si to ale nevšimol, a tak sa bude vhadzovať pred Michalom Neuvirthom.
     
    07:03
    Po rýchlej domácej akcii sa dostal do zakončenia obranca Michael Del Zotto. Jeho pokus ale včas zblokoval Victor Hedman.
     
    07:50
    Hostia teraz chybovali vo vlastnej obrannej tretine, ale Claude Giroux ich zaváhanie nepotrestal. Domáci kapitán zbytočne hľadal svojho spoluhráča, pričom mohol strieľať.
     
    08:42
    Andrej Vasilevskij musel zasahovať po peknej akcii domácich. Brayden Schenn prihrávkou od ľavého mantinelu našiel Wayna Simmondsa, no ten mieril len do betónov ruského gólmana.
     
    09:02
    Michal Neuvirth si po dlhšom čase siahol na puk. Strelou švihom preveril jeho pozornosť český krajan Andrej Šustr. Vhadzovať sa bude v domácom obrannom pásme.
     
    09:44
    V prvej tretine sa hrá veľmi do tela a zatiaľ sme videli viac bodyčekov ako striel na bránu. Puk je za domácou bránou a obe mužstvá striedajú.
     
    10:42
    Jonathan Drouin sa dostal do útočnej tretiny a snažil sa vystreliť z pravého kruhu na vhadzovanie. Český brankár ale jeho strelu kontroval pohľadom.
     
    10:54
    Domáci hokejisti si zahrajú svoju prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Za hákovanie dostáva menší trest ruský útočník Vladislav Namestnikov.
     
    11:20
    Po zblokovanej strele Jakuba Voráčka sa dostali do zakončenia ďalší dvaja domáci hráči. Brayden Schenn ani Wayne Simmonds ale skórovať nedokázali.
     
    12:07
    Od modrej čiary prudko vypálil Shayne Gostisbehere. Mladý americký obranca ale trafil svojou strelou len zadný mantinel za bránou.
     
    12:49
    V závere presilovej hry zakončil domácu akciu Sean Couturier. Ten mieril len do stredu brány, kde stál pripravený brankár Andrej Vasilevskij.
     
    13:26
    Andrej Vasilevskij opäť prerušuje hru. Medzitým sa jeho krajan vrátil z trestnej lavice a obe mužstvá hrajú v plnom počte hráčov na ľade.
     
    14:28
    Myslím. že to bol Matt Read, kto sa dostal do útočného pásma a z pravej strany vystrelil. Brankár Andrej Vasilevskij bol ale opäť na svojom mieste.
     
    15:37
    Domáci hokejisti sú v prvej tretine jasne aktívnejší. Michael Del Zotto nahadzoval puk pred bránu, Wayne Simmonds ho výborne tečoval, no napriek tomu z toho nie je vyrovnanie.
     
    16:18
    Travis Konecky si prebral puk pri mantineli a vykorčuľoval si až na os ihriska. Jeho následná strela po ľade ale skončila na betóne ruského brankára.
     
    16:49
    Teraz sa na dlhší časový úsek dostali do útočného pásma aj hostia. Hokejisti Philadelphie ich ale dobre odtláčali, a tak nemusel zasahovať Michal Neuvirth.
     
    17:34
    Domáci prepadli v útočnom pásme, no vynikajúco zasiahol Radko Gudas. Práve on zachytil prihrávku na Vladislava Namestnikova, ktorý by smeroval sám na bránu.
     
    18:24
    Teraz sa hrá z jednej strany na druhú a hokej sa divákom na tribúnach musí páčiť. J.T. Brown zaviedol puk do útočného pásma, ale následná strela bola nepresná.
     
    19:12
    Prvá tretina má veľký spád, a tak sme sa dostali do jej záverečnej minúty. Z priestoru medzi kruhmi pálil Jakub Voráček, ale Andrej Vasilevskij puk chytá do náručia.
     
    19:33
    Švédsky obranca Victor Hedman nahadzoval puk do útočného pásma. Puk nasmeroval priamo na bránu súpera a vybojoval pre hostí aspoň útočné pásmo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného stretnutia máme za sebou. Rozhodne spokojnejší môžu byť hostia, ktorí sa po čisto ruskej akcii dostali do vedenia zásluhou Nikitu Kučerova. Strelecky i herne však mali navrch domáci hokejisti a len zásluhou ďalšieho Rusa, Andreja Vasilevskijho, je stav po prvom dejstve priaznivejší pre Tampu Bay Lightning. Druhá tretina tohto zaujímavého zápasu sa začne približne o 19:58 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Začiatok druhej časti je v znamení nepresností z oboch strán. Rozhodcovia ale hru zatiaľ púšťajú a zakázané uvoľnenie nepískajú.
     
    21:11
    Philadelphia Flyers dáva gól! Domácim hokejistom sa expresne rýchlo po začiatku druhej časti podarilo vyrovnať skóre dnešného duelu. Jakub Voráček získal puk na obrannej modrej čiare, rozvinul prečíslenie dvoch proti jednému a TRAVIS KONECNY strelou pod hornú žŕdku prekonal brankára súpera. Asistencia: Jakub Voráček.
    21:11 Travis Konecny (PHI) - 1:1
     
    21:25
    Po prihrávke spoza brány sa dostal k ďalšej strele Travis Konecny. Tentokrát ale nebol taký úspešný ako pred niekoľkými sekundami.
     
    22:01
    Jakub Voráček potiahol ďalšiu akciu domáceho tímu. Napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia, no jeho strelu kryje pripravený Andrej Vasilevskij.
     
    22:36
    Adam Erne vystrelil z ťažkého uhla, ale našiel len pripraveného brankára Michala Neuvirtha. Český brankár je prvýkrát v bráne od polovice novembra.
     
    23:43
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojom výbornom výkone. K strele spoza obrancu sa dostal Michael Raffl a brankár Andrej Vasilevskij mohol byť rád, že puk do jeho brány nezasunul Matt Read.
     
    24:27
    Tyler Johnson zaviedol puk do útočnej tretiny, no jeho strela mierila tesne vedľa brány českého gólmana. Tampa Bay ale pokračuje vo svojej útočnej aktivite.
     
    24:57
    V krátkom časovom úseku musel český brankár dvakrát zasahovať. Najskôr kryje pokus Ondrěja Paláta a po ďalšom vhadzovaní aj strelu Cédrica Paquetta.
     
    25:38
    Hostia sa teraz nevedeli dostať cez útočnú modrú čiaru. Obrane klubu z Pensylvánie výborne vypomohol aj aktívny Travis Konecny.
     
    26:17
    Tyler Johnson nabral rýchlosť v stredom pásme a preletel okolo domácich obrancov. Jeho strela z pravého kruhu na vhadzovanie ale nebola presná.
     
    26:45
    Hrá sa vo vysokom tempe a dlho bez prerušenia. Do ďalšieho zakončenia sa dostal Tyler Johnson. Tentokrát trafil priestor brány, ale Michal Neuvirth bol pozorný.
     
    27:39
    Luke Witkowski už nedokázal zachytiť puk v útočnom pásme. Pramení z toho ofsajdové postavenie, po ktorom sa bude vhadzovať v stredom pásme.
     
    28:00
    Po prvej reklamnej prestávke sa opäť pokračuje v dnešnom zaujímavom zápase. Po zakázanom uvoľnení sa tento raz bude vhadzovať v útočnom pásme domácich.
     
    28:42
    Philadelphia Flyers dáva gól! Druhý útok domáceho tímu narobil obrane súpera ďalšie problémy a otáča vývoj dnešného duelu. Od modrej čiary pálil Ivan Provorov, jeho krajan v bráne hostí vyrazil puk len pred seba, a tak siedmy gól v sezóne zaznamenáva SEAN COUTURIER. Asistencie: Ivan Provorov a Jakub Voráček.
    28:42 Sean Couturier (PHI) - 2:1
     
    29:38
    Pre hostí sa okamžite naskytla šanca na vyrovnanie. Valtteri Filppula potiahol akciu po pravej strane, na druhej strane našiel Viktora Hedmana, no švédsky obranca netrafil odkrytú bránu.
     
    29:51
    Philadelphia Flyers dáva gól! Domáci hokejisti sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Nick Schultz išiel sám na bránu, no skórovať ešte nedokázal. Následne ale domáci ostali v útočnom pásme a po prihrávke Clauda Girouxa skóruje strelou z prvej MICHAEL RAFFL. Asistencie: Claude Giroux a Nick Schultz.
    29:51 Michael Raffl (PHI) - 3:1
     
    30:27
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice a už môžu byť oveľa spokojnejší domáci hokejisti. Tí v priebehu necelých desiatich minút skórovali trikrát a smerujú za cenným triumfom.
     
    31:13
    Cédric Paquette sa pekne otočil okolo brány a strelou z forhendovej strany sa snažil skórovať. Puk z jeho hokejky ale skončil tesne vedľa domácej brány.
     
    31:37
    Andrej Vasilevskij kryje puk do svojej lapačky po strele Pierra-Édouarda Bellemara. Po hektickom úseku hry každému padne vhod reklamná prestávka.
     
    32:01
    Hlavný rozhodca teraz prerušil hru, zrejme pre prihrávku rukou. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, tesne pred domácou striedačkou.
     
    32:47
    Hosťom sa teraz ani na trikrát nepodarilo predrať do útočného pásma. Druhý útok v podaní Tampy Bay sa dnes herne mimoriadne hľadá.
     
    33:14
    Andrej Vasilevskij musel zasahovať pri šanci domáceho tímu. Jeden z domácich hráčov sa snažil zasunúť puk do jeho brány, no ruský brankár drží svoj tím nad vodou.
     
    34:42
    Hokejisti z Floridy dlho hrali pri avizovanom treste súpera, no napokon z toho bola iba zrazená strela Victora Hedmana. Presilová hra je tak realitou, dve minúty za držanie dostáva Chris VandeVelde.
     
    35:16
    Tampa Bay má druhé najlepšie presilovky v NHL, no teraz sa musela brániť prečísleniu súpera. Celú akciu zakončil Ivan Provorov, ale ruského brankára nedokázal prekonať.
     
    35:46
    Hosťom sa absolútne nedarí v tejto presilovej hre. Michal Neuvirth zatiaľ celú ich kombináciu sleduje z úctivej vzdialenosti.
     
    36:44
    Tampa Bay Lightning dávajú gól! Hosťom sa síce nepodarilo využiť presilovú hru, no dve sekundy po návrate Chrisa VandeVeldeho dávajú gól. Od modrej čiary strieľal Nikita Nesterov, puk pred bránou zachytil ALEX KILLORN a na dvakrát prekonal českého brankára v domácej svätyni. Asistencie: Nikita Nesterov a Jonathan Drouin.
    36:44 Alex Killorn (TBL) - 3:2
     
    37:25
    Michal Raffl sa snažil natlačiť pred bránu hostí, no tentokrát ho oklamali obrancovia súpera a pripravili ho o puk. Dopredu tak môže ísť Tampa Bay.
     
    37:42
    Philadelphia Flyers dáva gól! Domáci hokejisti si takmer okamžite prinavrátil svoje dvojgólové vedenie. Brayden Schenn sa dostal k strele z medzi kruhov, no bránu netrafil. Odrazený puk si však našiel RADKO GUDAS a s prispením súperovho brankára strieľa gól. Asistencia: Brayden Schenn.
    37:42 Radko Gudas (PHI) - 4:2
     
    38:00
    Presne dve minúty pred koncom registruje tresty na oboch stranách. Za hrubosť putujú na trestnú lavicu Shayne Gostisbehere a Cédric Paquette.
     
    38:37
    Domáci hokejisti mohli streliť svoj piaty gól v tejto tretine. Jakub Voráček našiel na druhej strane Clauda Girouxa, no domáci kapitán nedokázal skórovať.
     
    39:06
    Ďalšie strelecké pokusy teraz lietali okolo hlavy brankára Andreja Vasilevskijho. Najskôr šikovne nahadzoval puk pred bránu Del Zotto a následne minul bránu aj Radko Gudas.
     
    39:39
    Tesne pred koncom druhej časti hry sa ešte bude vhadzovať v strednom pásme. Radko Gudas bol pomalší s pukom ako jeho spoluhráči.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Kým po prvej tretine boli spokojnejší hostia, v tomto prípade to už rozhodne neplatí. Blesky v druhom dejstve inkasovali až štyrikrát. O vyrovnanie sa postaral Travis Konecny a dvojgólový náskok domácemu tímu zariadili Sean Couturier a Michael Raffl. Hostia ešte stihli kontrovať zásluhou Alexa Killorna, no gólový účet druhej časti uzavrel netradičný strelec – Radko Gudas. Posledné dejstvo sa začne približne o 20:57 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Tretiu tretinu otvoril strelecký pokus Seana Couturiera. Andrej Vasilevskij síce jeho strelu neudržal, no domáci útočníci sa k dorážke nedostali.
     
    40:47
    Po rýchlom prechode do útočného pásma sa dostal k strele Matthew Peca. Jeho bekhend z pravej strany ale nesmeroval na domácu bránu.
     
    41:38
    Hostia spravili menšiu chybičku v rozohrávke, no tú nedokázal potrestať Wayne Simmonds. Najlepší strelec tímu tak svoju gólovú zbierku zatiaľ nerozšíril.
     
    42:00
    Od pravého mantinelu nahadzoval puk pred bránu Ondrěj Palát. Svojim pasom našiel Nikitu Kučerova, no jeho teč dokázal zlikvidovať Michal Neuvirth.
     
    42:25
    V priebehu niekoľkých sekúnd sa hostia dvakrát previnili proti pravidlám zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa tak bude pred Andrejom Vasilevskijim.
     
    42:49
    Strela Ryana Callaha bola zblokovaná, a tak sa hra presťahuje do domáceho obranného pásma. Začiatok tretej tretiny je pomerne dosť prerušovaný.
     
    43:39
    Domáci brankár mal teraz poriadnu dávku šťastia. Tyler Johnson sa dostal k strele z dobrej pozície, no jeho pokus opečiatkoval len žrď brány Michala Neuvirtha. Celej situácii ale predchádzal neodpískaný ofsajd.
     
    44:27
    Andrej Vasilevskij musel zasahovať po strele Ivana Provorova. Následne na druhej strane zakončoval Nikita Kučerov, no bránu súpera minul.
     
    44:53
    Adam Erne ušiel domácej defenzíve a postupoval sám na Michala Neuvirtha. V poslednej sekunde ho ale sekol Matt Read, a tak budú hrať hostia presilovku. Pokojne sa však mohlo pískať aj trestné strieľanie.
     
    45:22
    Hosťom sa zatiaľ nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Naopak Shayne Gostisbehere vybojoval puk a nazbieral niekoľko cenných sekúnd.
     
    45:58
    Domáci hokejisti sa opäť oslobodzujú a posielajú puk až za bránu Andreja Vasilevskijho. Jeho náprotivok ešte nemusel zasahovať.
     
    46:35
    Tampa Bay má druhú najlepšiu presilovku v súťaži, no dnes nevyužije ani druhú početnú prevahu. Matt Read je pripravený skočiť na ľad a puk je v obrannom pásme hostí.
     
    47:07
    Strela jedného z hráčov hostí bola zblokovaná na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať pred českým brankárom. Nasleduje prvá reklamná prestávka v tejto časti hry.
     
    47:27
    A ďalší strelecký pokus končí na ochrannej sieti. J. T. Brown sa síce nepresadil, no vybojoval aspoň útočné pásmo pre svoje mužstvo.
     
    47:35
    Tak toto hosťom určite nepomôže. Ich narastajúci tlak bude prerušení vylúčením. Luke Witkowski dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    48:08
    Philadelphia sa dostala do niekoľkých zakončení, ale Andrej Vasilevskij drží nádeje hostí nad vodou. Po zblokovanej prihrávke sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    48:32
    Andrej Vasilevskij musel zasahovať po strele Clauda Girouxa. Po následnom vhadzovaní sa hosťom podarilo dostať puk aspoň do stredného pásma.
     
    48:59
    Domácim rozhodne nechýba chuť strieľať na súperovho brankára. V priebehu pár sekúnd musel Andrej Vasilevskij zasahovať po strelách Shayna Gostisbehera a Ivana Provorova.
     
    49:21
    A ďalší strelecký pokus končí v lapačke ruského brankára. Tentokrát bol autorom strely z ľavej strany strelec druhého domáceho gólu Sean Couturier.
     
    49:50
    Andrej Vasilevskij je pod paľbou striel domácich hokejistov. Teraz reflexívne zasiahol pravým betónom a vyrazil puk do rohu ihriska.
     
    50:26
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke. Pramení z toho len zakázané uvoľnenie, po ktorom sa Tampa Bay dostane zadarmo do útočného pásma.
     
    51:15
    Andrej Vasilevskij radšej prerušuje hru, keďže už pred ním dobiedzal Claude Giroux. Wells Fargo Center má pred sebou ďalšiu komerčnú pauzu.
     
    51:47
    Akcie na oboch stranách sa skončili už v strednom pásme. Napokon to obe útočné formácie radšej zabalili a pustili na ľad svojich spoluhráčov.
     
    52:38
    Od pravého mantinelu nečakane vystrelil Tyler Johnson. Domáci brankár bol ale pozorný a jeho strelu vyráža svojim pravým betónom.
     
    52:53
    Ivan Provorov mal teraz pomerne veľké šťastie. Pri snahe vyhodiť puk z vlastnej tretiny ho poslal len na ochrannú sieť, no s prispením plexiskla.
     
    53:32
    Michal Neuvirth teraz nevedel kde má puk. Po strele od modrej čiary ho vyrazil len pred seba, no napokon si mohol vydýchnuť, keďže skončil za jeho bránou.
     
    54:13
    Štvrtá útočná formácia domácich teraz narobila v útočnom pásme poriadny vietor. Myslím, že to bol Radko Gudas, kto celú akciu zakončil tvrdou strelou.
     
    55:23
    Do konca zápasu ostáva menej ako päť minút a rozhodcovia prerušujú hru po tvrdom zákroku na J. T. Browna. Toho ramenom trafil do hlavy Wayne Simmonds, no zrejme z toho vyviazne bez trestu.
     
    55:50
    Andrej Vasilevskij si na svoje konto pripisuje ďalší brankársky zákrok. Tento raz poľahky kryje nahodenie Michaela Del Zotta od modrej čiary.
     
    56:16
    Andrej Šustr teraz vypomohol svojim útočníkom. Rozbehnutý vletel do útočného pásma, ale jeho strelecký pokus mieril vedľa brány jeho krajana.
     
    56:45
    Domáci hokejisti sa dvakrát za sebou previnili zakázaným uvoľnením. Hra sa presťahuje pred Michala Neuvirtha a hosťujúci tréner Jon Cooper si berie time-out. Navyše, vyzerá to tak, že už teraz stiahne z hry brankára.
     
    57:18
    Hostia hrajú vabank, no zatiaľ si nevedia vypracovať žiadne strelecké pozície. Letci sa výborne bránia a čas hrá s nimi. Tampa Bay je stále pri puku.
     
    58:20
    Veľmi dlho trvalo hosťom pokiaľ zakončia svoju rozohrávku. Z priestoru medzi kruhmi vystrelil Nukita Kučerov, no Michal Neuvirth predviedol skvelý betón.
     
    58:42
    Ďalšie strely smerovali na domáceho brankára. Ten si ale po hernom výpadku drží dobre percento svojej úspešnosti a zrejme svoj tím dovedie k dvom bodom.
     
    59:27
    Snáď po dvoch minútach sa domácim podarilo vyhodiť puk do súperovho obranného pásma. Zrejme je už rozhodnuté a Philadelphia preruší sériu zlých výsledkov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované! Tampa Bay v záverečných minútach zatvorila súpera do obrannej tretiny, ale nepodarilo sa jej zdramatizovať priebeh zápasu. Philadelhia vďaka výborne zvládnutej druhej tretine víťazi, k čomu jej pomohol aj navrátilec v zostave Michal Neuvirth. Viac práce mal síce jeho náprotivok Andrej Vasilevskij, no kým ten inkasoval štyrikrát, český brankár pustil za seba len dve strely. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (21:40:48)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Konecny (Voráček), 29. Couturier (Provorov, Voráček), 30. Raffl (Giroux, N. Schultz), 38. Gudas (B. Schenn) – 6. Kučerov (Naměstnikov, Nestěrov), 37. Killorn (Nestěrov, Drouin)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (S. Mason) – Provorov, MacDonald, N. Schultz, Gostisbehere, Del Zotto, Gudas – Raffl, Giroux (C), Read – Konecny, Couturier, Voráček – Weise, B. Schenn, Simmonds (A) – VandeVelde, Bellemare, Gordon.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Wilcox) – Hedman, Strålman, Šustr, Garrison, Nestěrov, Witkowski – Palát, T. Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Drouin – Erne, Peca, Killorn – J.T. Brown, Paquette, Callahan (A).

    Rozhodca: Kowal, Sutherland – MacPherson, Amell