Florida – Nashville 2:1 (kon.) | NJ Devils – Toronto 2:4 (kon.) | Chicago – Carolina 2:1 (kon.)
Colorado – NY Islanders 2:1 (po pr.) | Vancouver – Calgary 4:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 4:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa Bay 4:2 (kon.) | LA Kings – Minnesota 4:3 (po pr.)
koniec
Chicago Blackhawks
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Carolina Hurricanes
cz Sobota 07.01.2017, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Jaccob Slavin dostal dvě sekundy před koncem dvouminutový trest za hákování a to je konec nadějí Caroliny.
     
    59:09
    Richard Pánik mohl potrestat chybu Hurricanes v obranném pásmu, jeho následná střela ale po ledě z prostoru mezi kruhy pro vhazování zamířila těsně vedle pravé tyče! Co chce slovenský útočník více?
     
    58:15
    Cam Ward zamířil ze své brány na střídačku a Hurricanes to zkouší při hře bez brankáře!
     
    55:29
    Trevor van Riemsdyk vzápětí prudce vypálil po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány z pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus mířil ke vzdálenější levé tyči, Cam Ward ale kotouč pravým betonem vykopl mimo!
     
    55:20
    Marián Hossa na vrcholu pravého kruhu pro vhazování krásně zamíchal s pukem a rychlou střelou zápěstím mířil přes jednoho z hráčů Caroliny do bližšího pravého horního rohu brány, Cam Ward ale jeho pokus zázračně vyrazil lapačkou a vzápětí si poradil i s dorážkou Jonathana Toewse, která skončila na jeho levém betonu!
     
    54:02
    Ryan Hartman se krásně protáhl na pravém křídle kolem protihráče a z úhlu napřáhl k pěkné střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Cam Ward ji ale vyrážečkou skvěle vyrazil a po fantastickém přesunu ke své pravé tyči zneškodnil holí i dorážku Richarda Pánika! Chicago mohlo rozhodnout.
     
    52:32
    Carolina na levém křídle vypálila od modré čáry a Scott Darling toho příliš neviděl, vyrážečkou ale dokázal puk vyrazit mimo tři tyče své brány!
    49:27 Ani Dennis Rasmussen neuspěl v samostatném úniku!
     
    49:27
    Dennis Rasmussen se na útočné modré čáře mezi dvěma protihráči krásně otočil s pukem a řítil se do samostatného úniku, který stejně jako Patrick Kane zakončil rychlým hozením puku s forhendu na bekhend, jenže v blízkosti pravé tyče trefil stejně jako on pouze levý beton fantastického Cama Warda!
    43:03 Derek Ryan z blízkosti krásnou střelou orazítkoval tyč!
     
    43:03
    Derek Ryan se ocitl mezi kruhy pro vhazování po zpětné přihrávce spoluhráče zpoza brány v obrovské šanci a jeho střela zápěstím se od levé tyče odrazila zpět do hry!
    39:55 Victor RASK - 2:1
     
    39:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner se po dlouhé kolmé přihrávce o mantinel z vlastního obranného pásma ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže zakončení neukvapil a mezi kruhy pro vhazování našel ze druhé vlny najíždějícího Tyho Rattieho, který bez přípravy pálil mezi lapačkou a levým betonem Scotta Darlinga k pravé tyči a po fantastickém zákroku brankáře Chicaga se v blízkosti pravé tyče prosadil z dorážky VICTOR RASK. Asistence: Ty Rattie a Jeff Skinner.
     
    38:24
    Hurricanes na pravém křídle vygradovali tlak střelou od mantinelu, která skončila v lapačce Scotta Darlinga!
     
    38:20
    Jeff Skinner se vzápětí v blízkosti pravé tyče ocitl v další obrovské šanci, jenže útočník Caroliny pro změnu trefil hruď skvěle chytajícího Scotta Darlinga!
     
    38:13
    Ty Rattie se řítil do samostatného úniku, a přestože puk po obloučku jeho spoluhráče neposedně skákal, ze vzduchu ho v blízkosti pravé tyče jednou rukou usměrňoval pod horní tyč, jenže Scott Darling maskou dokázal jeho pokus vyrazit!
    33:29 Artěmij PANARIN - 2:0
     
    33:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Duncan Keith na pravém křídle dokázal udržet útočné pásmo, když si ve vzduchu dvakrát zažongloval s pukem, kterého se zmocnil Patrick Kane a nádhernou přihrávkou přenesl hru do levého kruhu pro vhazování, odkud ARTĚMIJ PANARIN parádní střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Cama Warda do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Blackhawks rychle využili přesilovou hru a vedou nad Hurricanes 2:0! Asistence: Patrick Kane a Duncan Keith.
     
    33:12
    Derek Ryan na obranné modré čáře přidržel jednoho z hráčů Blackhawks a dostal dvě minuty za držení.
     
    30:55
    Arťom Anisimov podruhé v zápase usedl na trestnou lavici za hákování a Hurricanes mají k dispozici třetí přesilovou hru. Z úvodních dvou nevyužili ani jednu.
     
    28:57
    Vinnie Hinostroza nádhernou přihrávkou zpoza brány našel v blízkosti levé tyče Jonathana Toewse, který mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání, jenže trefil pouze výstroj Cama Warda!
     
    23:13
    Jordan Staal se po nádherné diagonální přihrávce Joakim Nordströma z pravého křídla ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže Scott Darling předvedl na brankové čáře úžasný rozštěp a jeho pokus vsedě vyrazil!
     
    22:48
    Jay McClement dostal dvouminutový trest za vražení na hrazení a Chicago si zahraje první přesilovou hru.
     
    22:13
    Artěmij Panarin se v levém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačkou zbavil Noaha Hanifina a poté střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Cam Ward ale předvedl další fantastický pokus, když levým ramenem jeho pokus vyrazil mimo!
    21:14 Patrick Kane se v úvodu druhé části řítil do samostatného úniku, v jehož závěru byl skvělý Cam Ward!
     
    21:14
    Hurricanes propadli na útočné modré čáře a Patrick Kane se po nádherné stahovačce a přihrávce svého spoluhráče řítil do samostatného úniku, v jehož závěru si puk hodil z forhendu na bekhend a v blízkosti pravé tyče ho nad levý beton Cama Warda poslat nedokázal!
     
    16:05
    Justin Faulk z levého kruhu pro vhazování střelou s příklepem mířil skvěle k přední levé tyči, jenže Scott Darling předvedl fantastický zákrok, když puk špičkou pravého betonu vykopl mimo a vzápětí si poradil i s následnými dorážkami!
     
    15:02
    Jaccob Slavin vypálil na pravém křídle nebezpečně z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a jeho střela mířila po ledě mezi betony Scotta Darlinga, který vůbec nic neviděl, puk ale reflexivně dokázal betony vyrazit!
     
    14:06
    Hokejisté Caroliny vytvořili před bránou Scotta Darlinga obrovský závar, v blízkosti pravé tyče ho ovšem překonat nedokázali!
     
    13:51
    Jordan Staal by na pravé straně útočného pásma dohrán u mantinelu a Arťom Anisimov dostal dvě minuty za hákování. Carolina si zahraje druhou přesilovou hru!
     
    13:01
    Ryan Hartman mezi kruhy pro vhazování vystihl rozehrávku Caroliny a ocitl se v obrovské šanci, z blízkosti ovšem fantastického Cama Warda překonat nedokázal!
    12:13 Jonathan TOEWS - 1:0
     
    12:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    JONATHAN TOEWS na levém křídle využil fantastické diagonální přihrávky Mariána Hossy a z ostrého úhlu zamířil do odkryté části brány. Blackhawks předvedli nádhernou kombinaci a ujali se vedení 1:0! Skvělou práci odvedl také Vinnie Hinostroza, který se neukvapil se zakončením a našel u pravé tyče Mariána Hossu. Asistence: Marián Hossa a Vinnie Hinostroza.
     
    11:43
    Michal Kempný nejprve v blízkosti brány skvěle zablokoval střelu Caroliny a na opačné straně ledové plochy mohl udeřit Artěmij Panarin, jehož střela zápěstím z levého kruhu pro vhazování mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Cam Ward ale předvedl senzační semafor a puk ukryl v lapačce!
     
    09:56
    Noah Hanifin nebezpečně pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Scott Darling ale skvěle zasáhl pravým betonem a vzápětí si poradil i s dorážkami Hurricanes!
     
    08:31
    Jeff Skinner si z levého křídla nepříjemně sjížděl před bránu a byl zezadu zahákován Niklasem Hjalmarssonem, který nakonec dostal dvě minuty za držení.
     
    06:44
    Teuvo Teräväinen na levém křídle nepříjemně vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil přesně do bližšího horního rohu brány, Scott Darling ale puk skvěle vyrazil vyrážečkou!
     
    03:53
    Jonathan Toews si na levém křídle u mantinelu krásně prohodil puk kolem Bretta Pesceho a poté prudce vypálil zápěstím na přední tyč, Cam Ward byl ale opět připraven a kotouč tentokrát vyrazil svým pravým betonem!
     
    03:26
    Brian Campbell z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk přes jednoho z hráčů Caroliny na vzdálenější pravou tyč, kde ji skvěle tečoval jeden z jeho spoluhráčů. Cam Ward ovšem skvěle zasáhl levým betonem a puk vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. Toews (Hossa, Hinostroza), 34. Panarin (P. Kane, Keith) – 40. V. Rask (Rattie, Skinner)


    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith (A), T. van Riemsdyk, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, Hjalmarsson – Hinostroza, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, P. Kane – Hartman, Kero, Pánik – Desjardins, Rasmussen, Tootoo.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton (A)) – Slavin, Pesce, Hainsey, Faulk (A), Hanifin, R. Murphy – Skinner, V. Rask (A), Rattie – Aho, Teräväinen, Stempniak – B. McGinn, J. Staal (A), D. Ryan – Nordström, McClement, Stålberg.

    Rozhodca: Mike Leggo, Tom Chmielewski. Čároví: Brian Mach, Kiel Murchison

    Diváci: 21822