Florida – Nashville 2:1 (kon.) | NJ Devils – Toronto 2:4 (kon.) | Chicago – Carolina 2:1 (kon.)
Colorado – NY Islanders 2:1 (po pr.) | Vancouver – Calgary 4:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 3:2 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 4:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa Bay 4:2 (kon.) | LA Kings – Minnesota 4:3 (po pr.)
koniec
Chicago Blackhawks
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Carolina Hurricanes
cz Sobota 07.01.2017, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Carolina Hurricanes v pátek v noci zvítězila na ledě St. Louis Blues a nyní ji čeká po ukončení série dvou porážek v řadě další těžký venkovní zápas, v němž změří síly s Chicagem Blackhawks. Domácí hokejisté se nachází se ziskem 53 bodů na čele Západní konference, jenže během posledních pěti utkání vyhráli pouze dvakrát. Hurricanes patří ve Východní konferenci 11. místo a na osmé Bruins ztrácí tři body.
     
    Chicago Blackhakws:

    Chicago Blackhawks po páteční výhře 4:3 nad Buffalem Sabres po prodloužení bude proti Carolině Hurricanes usilovat o druhé vítězství v řadě. Blackhawks v letošní sezóně NHL v domácím United Center vyhráli 14 z 22 zápasů a před sobotním zápasem proti Hurricanes udělali v sestavě dvě změny, když do AHL poslali útočníka Spencera Abbotta a obránce Gustava Foslinga, který si v dresu Rockfordu odbude svůj debut. Do sestavy Chicaga se vrací proti Carolině obránce Brian Campbell, který vynechal dva z posledních čtyř zápasů. V bráně začne Scott Darling.
     
    Carolina Hurricanes:

    Carolina bude v sobotu v noci usilovat proti Chicagu o druhé vítězství poté, co úvodní vzájemný duel vyhrála na domácím ledě v PNC Areně v normální hrací době těsně 3:2. Brankář Cam Ward nastoupí v bráně Caroliny ke svému 15. utkání v řadě a záda mu bude krýt Michael Leighton, který strávil poslední dvě sezóny v organizaci Blackhawks. Hurricanes vyhráli dva z posledních pěti zápasů a proti Chicagu budou usilovat o třetí vítězství v řadě, což se jim naposledy podařilo v období mezi 18. a 24. prosincem. Carolina venku vyhrála pouze 6 z 22 utkání, může se ovšem pochlubit nejlepší bilancí v oslabení, která činí 88,5%.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    31.12.16 Carolina – Chicago 3:2
     
    Československá stopa v utkání:

    Marián Hossa (CHI) 16+7, +/- +9
    Richard Pánik (CHI) 9+6, +/- -1
    Michal Kempný (CHI) 2+4, +/- -1
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith (A), T. van Riemsdyk, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, Hjalmarsson – Hinostroza, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, P. Kane – Hartman, Kero, Pánik – Desjardins, Rasmussen, Tootoo. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton (A)) – Slavin, Pesce, Hainsey, Faulk (A), Hanifin, R. Murphy – Skinner, V. Rask (A), Rattie – Aho, Teräväinen, Stempniak – B. McGinn, J. Staal (A), D. Ryan – Nordström, McClement, Stålberg. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: Mike Leggo, Tom Chmielewski. Čároví: Brian Mach, Kiel Murchison.
    Na rozbruslení domácího Chicaga nechyběl Marián Hossa.

    Department meeting ????

    Video zveřejněné uživatelem Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks),


     
    Jim Cornelison tradičně vystoupil před diváky v United Center, aby přednesl americkou národní hymnu, po jejímž doznění už bude vše připraveno k zahájení utkání, v němž Chicago Blackhawks hostí na svém ledě Carolinu Hurricanes. V dresu domácího týmu budeme sledovat českého obránce Michala Kempného a slovenské útočníky Mariána Hossu a Richarda Pánika.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Jordan Staal vyhrál úvodní vhazování zápasu a druhý vzájemný duel v letošní sezóně NHL mezi Chicagem Blackhawks a Carolinou Hurricanes byl právě zahájen.
     
    00:37
    Jonathan Toews z pravého křídla nebezpečně přenášel hru doleva, do jeho přihrávky ale skvěle vložil hůl Brett Pesce, který puk usměrnil do rohu ledové plochy.
     
    01:21
    Chicago je během úvodních sekund utkání aktivnějším týmem, zatím se ovšem nedostalo do zakončení.
     
    01:39
    Další dobrý obranný zákrok předvedl Teuvo Teräväinen, který zastavil kombinaci Blackhawks na levém křídle.
     
    02:10
    Noah Hanifin na pravé straně obranného pásma využil špatného zpracování jednoho z hráčů domácího Chicaga a vzápětí s klidnou hlavou rozehrál.
     
    02:49
    Viktor Stålberg mohl potrestat ledabylou rozehrávku Blackhawks ve vlastním obranném pásmu, jenže jeho bekhendová přihrávka před bránou nikoho nenašla.
     
    03:26
    Brian Campbell z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk přes jednoho z hráčů Caroliny na vzdálenější pravou tyč, kde ji skvěle tečoval jeden z jeho spoluhráčů. Cam Ward ovšem skvěle zasáhl levým betonem a puk vyrazil!
     
    03:53
    Jonathan Toews si na levém křídle u mantinelu krásně prohodil puk kolem Bretta Pesceho a poté prudce vypálil zápěstím na přední tyč, Cam Ward byl ale opět připraven a kotouč tentokrát vyrazil svým pravým betonem!
     
    04:24
    Hurricanes se nenechali zahanbit a po postavení mimo hru na straně Chicaga prudce vypálili z levého kruhu pro vhazování, Scott Darling byl ale také pozorný a pravým betonem kotouč vyrazil mimo tři tyče své brány.
     
    05:13
    Richard Pánik se dostal ke střele v levém kruhu pro vhazování, jeho následný pokus zápěstím ale zamířil nad.
     
    05:42
    V úvodu utkání se minimálně přerušuje, zatím hra byla po úvodním vhazování přerušena pouze jednou.
     
    05:52
    Chicago rychle zaváželo puk do útočného pásma a jeho následnou akci podruhé zastavilo postavení mimo hru.
     
    06:01
    Cam Ward na přední tyči bez problému zastavil nahození Mariána Hossy z levého křídla a ostrého úhlu a po jeho zákroku přichází na řadu první reklamní přestávka.
    Plný dům! V United Center by dnes mělo být vyprodáno.

     
    06:28
    Jonathan Toews zkusil na pravém křídle z nulového úhlu zaskočit Cama Warda, ve své snaze ale neuspěl, brankář Caroliny puk vyrazil mimo.
     
    06:44
    Teuvo Teräväinen na levém křídle nepříjemně vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil přesně do bližšího horního rohu brány, Scott Darling ale puk skvěle vyrazil vyrážečkou!
     
    07:11
    Teuvo Teräväinen vzápětí pálil na levém křídle z kruhu pro vhazování, Scott Darling byl ale i tentokrát připraven a na přední tyči jeho střelu nadvakrát zastavil.
     
    07:32
    Zámek Hurricanes pokračoval a Ron Hainsey to zkoušel z levého kruhu pro vhazování, ani jeho pokus ale neměl šanci na úspěch a skončil v náručí Scotta Darlinga.
     
    07:55
    Cam Ward v blízkosti své pravé tyče zahrál holí, kterou zastavil puk pro rozehrávajícího Justina Faulka.
     
    08:31
    Jeff Skinner si z levého křídla nepříjemně sjížděl před bránu a byl zezadu zahákován Niklasem Hjalmarssonem, který nakonec dostal dvě minuty za držení.
     
    08:53
    Hurricanes se zatím nedaří usadit v útočném pásmu a Dennis Rasmussen vyhodil puk podél střídaček do zóny hostujícího celku.
     
    09:06
    Jordan Staal vypálil z levého kruhu pro vhazování, na přední tyči ale našel pouze hruď Scotta Darlinga, který po snadném zákroku přerušil hru.
     
    09:43
    Justin Faulk na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke střele s příklepem, která na přední tyči opět našla pouze náruč připraveného Scotta Darlinga.
     
    09:48
    Obránce Caroliny Justin Faulk vzápětí na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování vypálil ihned po vhazování, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány. Scott Darling si připsal další úspěšný zákrok, po kterém přerušil hru.
     
    09:56
    Noah Hanifin nebezpečně pálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Scott Darling ale skvěle zasáhl pravým betonem a vzápětí si poradil i s dorážkami Hurricanes!
     
    10:31
    Niklas Hjalmarsson naskočil zpět na led a Carolina úvodní přesilovou hru nevyužila, přestože Scotta Darlinga zasypala sprchou střel.
     
    11:43
    Michal Kempný nejprve v blízkosti brány skvěle zablokoval střelu Caroliny a na opačné straně ledové plochy mohl udeřit Artěmij Panarin, jehož střela zápěstím z levého kruhu pro vhazování mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Cam Ward ale předvedl senzační semafor a puk ukryl v lapačce!
    Cam Ward před týdnem předvedl proti Blackhawks 23 zákroků.

     
    11:53
    Marián Hossa nedokázal v levém kruhu pro vhazování ideálně trefit skákavý kotouč a jeho pokus zamířil mimo.
     
    12:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    JONATHAN TOEWS na levém křídle využil fantastické diagonální přihrávky Mariána Hossy a z ostrého úhlu zamířil do odkryté části brány. Blackhawks předvedli nádhernou kombinaci a ujali se vedení 1:0! Skvělou práci odvedl také Vinnie Hinostroza, který se neukvapil se zakončením a našel u pravé tyče Mariána Hossu. Asistence: Marián Hossa a Vinnie Hinostroza.
    12:13 Jonathan TOEWS - 1:0
     
    12:26
    Scott Darling si hravě poradil s nahozením Hurricanes od modré čáry podržel puk ve své výstroji.
     
    13:01
    Ryan Hartman mezi kruhy pro vhazování vystihl rozehrávku Caroliny a ocitl se v obrovské šanci, z blízkosti ovšem fantastického Cama Warda překonat nedokázal!
     
    13:26
    Duncan Keith na pravém křídle vypálil od modré čáry a Cam Ward jeho pokus ukryl ve svém náručí.
     
    13:51
    Jordan Staal by na pravé straně útočného pásma dohrán u mantinelu a Arťom Anisimov dostal dvě minuty za hákování. Carolina si zahraje druhou přesilovou hru!
     
    14:06
    Hokejisté Caroliny vytvořili před bránou Scotta Darlinga obrovský závar, v blízkosti pravé tyče ho ovšem překonat nedokázali!
     
    15:02
    Jaccob Slavin vypálil na pravém křídle nebezpečně z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a jeho střela mířila po ledě mezi betony Scotta Darlinga, který vůbec nic neviděl, puk ale reflexivně dokázal betony vyrazit!
     
    15:15
    Vzápětí přišla prudká střela z levého kruhu pro vhazování, kterou Scott Darling bez problému ukryl v náručí.
     
    15:51
    Vyloučený Arťom Anisimov naskočil zpět na led a ani druhá přesilová hra Caroliny nebyla využita.
     
    16:05
    Justin Faulk z levého kruhu pro vhazování střelou s příklepem mířil skvěle k přední levé tyči, jenže Scott Darling předvedl fantastický zákrok, když puk špičkou pravého betonu vykopl mimo a vzápětí si poradil i s následnými dorážkami!
     
    16:18
    Brock McGinn se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, do které jeden z hráčů Blackhawks vložil hůl, a puk se ze vzduchu snesl do levého rohu útočného pásma Caroliny.
     
    17:02
    Do konce úvodní části utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a Carolina měla několik velkých brankových příležitostí, zatím se ji ale na rozdíl od Chicaga skórovat nepodařilo.
     
    17:39
    Chicago nyní dlouho drželo puk na svých holích, vzápětí ovšem přišla nepřesná přihrávka, po které puk na pravém křídle podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    18:19
    Lee Stempniak se v blízkosti pravé tyče dokázal protlačit do zakončení a mířil pod horní tyč, Scott Darling ale levým ramenem jeho pokus vyrazil za bránu.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:02
    Hurricanes na levém křídle vypálili od modré čáry a jejich prudká střela s příklepem zamířila nad.
     
    19:30
    Jeff Skinner byl zřejmě hráčem, kterému v levém kruhu pro vhazování nevyšla střela zápěstím, když mu puk sjel z čepele hole a Scott Darling ho holí vyrazil mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Marián Hossa po necelých osmi minutách našel nádhernou přihrávkou Jonathana Toewse, který střelou z ostrého úhlu otevřel skóre utkání. Carolina si zahrála během úvodní části dvě přesilové hry a během obou si vytvořila řadu zajímavých brankových příležitostí, jenže ani po jedné puk za zády skvěle chytajícího Scotta Darlinga neskončil. Skóre po první třetině: Chicago Blackhawks 1 Carolina Hurricanes 0.
    Brankář Scott Darling se ocitl kromě sněhu pod sprchou střel, ani jednu ale během úvodních dvaceti minut za záda nepustil.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:33.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-19; Zablokované střely: 8-4; Vhazování: 60%-40%; Hity: 6-4; Přesilové hry: 0/0-0/2; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Carolina vyhrála úvodní vhazování prostřední části utkání, během které se bude snažit jednobrankové manko. Chicago vede po první třetině zásluhou Jonathana Toewse 1:0.
     
    20:44
    Derek Ryan v levém kruhu pro vhazování po přihrávce Jordana Staala ztratil kontrolu nad pukem a do zakončení se nedostal.
     
    21:14
    Hurricanes propadli na útočné modré čáře a Patrick Kane se po nádherné stahovačce a přihrávce svého spoluhráče řítil do samostatného úniku, v jehož závěru si puk hodil z forhendu na bekhend a v blízkosti pravé tyče ho nad levý beton Cama Warda poslat nedokázal!
    21:14 Patrick Kane se v úvodu druhé části řítil do samostatného úniku, v jehož závěru byl skvělý Cam Ward!
     
    21:24
    Hurricanes se po pravém křídle řítili do protiútoku, jejich akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    22:13
    Artěmij Panarin se v levém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačkou zbavil Noaha Hanifina a poté střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Cam Ward ale předvedl další fantastický pokus, když levým ramenem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    22:48
    Jay McClement dostal dvouminutový trest za vražení na hrazení a Chicago si zahraje první přesilovou hru.
     
    23:13
    Jordan Staal se po nádherné diagonální přihrávce Joakim Nordströma z pravého křídla ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže Scott Darling předvedl na brankové čáře úžasný rozštěp a jeho pokus vsedě vyrazil!
     
    24:28
    Blackhawks na pravém křídle zkusili vypálit z vrcholu kruhu pro vhazování, jejich střela zápěstím ale byla zablokována.
     
    24:48
    Vyloučený Jay McClement je zpět na ledě a úvodní přesilová hra Chicaga v dnešním zápase druhý gól nepřinesla.
     
    24:56
    Noah Hanifin se málem řítil do samostatného úniku, jenže nedokázal puk zpracovat a Scott Darling ho rychle přikryl lapačkou, aby přerušil hru.
     
    25:23
    Blackhawks se snažili tak vehementně dostat do zakončení, až posunuli bránu za Camem Wardem.
     
    25:55
    Brock McGinn se mezi kruhy pro vhazování ocitl v dobré střelecké pozici, jeho pokus byl ale sražen a Scott Darling si s ním hravě poradil, když ho stáhl do lapačky.
     
    26:41
    Sebastian Aho na vrcholu levého kruhu pro vhazování vypálil rychle zápěstím a jeho střele letící těsně nad ledem mezi nohama jednoho z hráčů Chicaga zamířila vedle přední tyč. Scott Darling zasahovat nemusel.
     
    27:02
    Carolině se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se Cam Ward musel připravit na vhazování v blízkosti jeho brány.
     
    27:13
    Scott Darling se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Hurricanes podél hrazení a rozehrál.
     
    28:18
    Richard Pánik se v pravém kruhu pro vhazování krásně otočil a před bránou hledal pěknou přihrávkou Ryana Hartmana, který nedokázal jeho pas zpracovat.
     
    28:57
    Vinnie Hinostroza nádhernou přihrávkou zpoza brány našel v blízkosti levé tyče Jonathana Toewse, který mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání, jenže trefil pouze výstroj Cama Warda!
     
    29:24
    Další útočnou akci Blackhawks zastavilo postavení mimo hru a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    30:08
    Cam Ward se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Chicaga a podél hrazení rychle rozehrál.
     
    30:55
    Arťom Anisimov podruhé v zápase usedl na trestnou lavici za hákování a Hurricanes mají k dispozici třetí přesilovou hru. Z úvodních dvou nevyužili ani jednu.
     
    31:05
    Justin Faulk vypálil od modré čáry s příklepem a jeho pokus srazil mimo dobře postavený Jonathan Toews.
     
    31:26
    Derek Ryan na pravé straně obranného pásma nedokázal rozehrát a měl štěstí, že se puk odrazil na střídačku, protože jinak by Blackhawks vyráželi do protiútoku.
     
    31:53
    Marián Hossa v levém rohu obranného pásma vyhrál osobní souboj a podél střídaček puk vyhodil k Wardově bráně.
     
    32:33
    Jordan Staal se pokoušel na přední tyči tečovat nahození svého spoluhráče z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a puk se od něj odrazil do ochranné sítě.
     
    32:43
    Noah Hanifin na pravém křídle vypálil od mantinelu, na přední tyči byl ale připraven Scott Darling, který puk podržel a nepustil Hurricanes k dorážce.
     
    32:50
    Carolina vypálila v závěru přesilové hry od modré čáry a Scott Darling jejich táhlou střelu hrudí vyrazil.
     
    33:12
    Derek Ryan na obranné modré čáře přidržel jednoho z hráčů Blackhawks a dostal dvě minuty za držení.
     
    33:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Duncan Keith na pravém křídle dokázal udržet útočné pásmo, když si ve vzduchu dvakrát zažongloval s pukem, kterého se zmocnil Patrick Kane a nádhernou přihrávkou přenesl hru do levého kruhu pro vhazování, odkud ARTĚMIJ PANARIN parádní střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Cama Warda do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Blackhawks rychle využili přesilovou hru a vedou nad Hurricanes 2:0! Asistence: Patrick Kane a Duncan Keith.
    33:29 Artěmij PANARIN - 2:0
     
    33:58
    Hurricanes na pravém křídle vypálili od mantinelu a Scott Darling si připsal další snadný zákrok.
     
    34:16
    Puk opustil hrací plochu a v United Center dostává ve druhé třetině prostor poslední reklamní přestávka.
     
    34:54
    Noah Hanifin nedokázal udržet puk na útočné modré čáře a vzápětí musel rychle spěchat zpět, aby Blackhawks nepustil do nějakého nebezpečného protiútoku.
     
    35:32
    Scott Darling vyjel za svou bránu, kde zastavil nahození Hurricanes a bekhendem poté přesně rozehrál.
     
    36:19
    Justin Faulk v blízkosti levé tyče nedosáhl na kolmou přihrávku spoluhráče a do zakončení se nedostal.
     
    36:41
    Ryan Hartman na vrcholu levého kruhu pro vhazování svižně vypálil zápěstím, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány a náruče připraveného Cama Warda.
     
    37:16
    Hurricanes museli na levém křídle vyklidit útočné pásmo, jinak by se ocitli v postavení mimo hru.
     
    37:29
    Blackhawks na pravém křídle vypálili od mantinelu a jejich střela po ledě mířila ke vzdálenější levé tyči, Cam Ward ji ale pravým betonem bez problému vykopl mimo.
     
    38:13
    Ty Rattie se řítil do samostatného úniku, a přestože puk po obloučku jeho spoluhráče neposedně skákal, ze vzduchu ho v blízkosti pravé tyče jednou rukou usměrňoval pod horní tyč, jenže Scott Darling maskou dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    38:20
    Jeff Skinner se vzápětí v blízkosti pravé tyče ocitl v další obrovské šanci, jenže útočník Caroliny pro změnu trefil hruď skvěle chytajícího Scotta Darlinga!
     
    38:24
    Hurricanes na pravém křídle vygradovali tlak střelou od mantinelu, která skončila v lapačce Scotta Darlinga!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner se po dlouhé kolmé přihrávce o mantinel z vlastního obranného pásma ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže zakončení neukvapil a mezi kruhy pro vhazování našel ze druhé vlny najíždějícího Tyho Rattieho, který bez přípravy pálil mezi lapačkou a levým betonem Scotta Darlinga k pravé tyči a po fantastickém zákroku brankáře Chicaga se v blízkosti pravé tyče prosadil z dorážky VICTOR RASK. Asistence: Ty Rattie a Jeff Skinner.
    39:55 Victor RASK - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Chicagu vyšel vstup do obou třetin. Zatímco v první se prosadil Jonathan Toews, na začátku druhé využil po necelých sedmi minutách přesilovou hru Artěmij Panarin a poslal Blackhawks do dvoubrankového vedení, na které pět sekund před druhou přestávkou zareagoval z dorážky Victor Rask. Scott Darling dělal v bráně Chicaga opět co mohl, tentokrát ale tlaku hostujících hráčů Caroliny neodolal. Skóre po druhé třetině: Chicago Blackhawks 2 Carolina Hurricanes 1.
    Radost Artěmije Panarina po vstřelení druhé branky Chicaga.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:29.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-31; Zablokované střely: 13-11; Vhazování: 57%-43%; Hity: 10-13; Přesilové hry: 1/2-0/3; Trestné min.: 6-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Jordan Staal uspěl na buly a ve všech třech třetinách dnešního utkání vyhrál úvodní vhazování. Jen taková zajímavost.
     
    40:29
    Blackhawks na pravém křídle vypálili od mantinelu a Cam Ward našel puk ve své výstroji.
     
    41:12
    Cam Ward dnes chytá skvěle, to samé ale platí na opačné straně o Scottu Darlingovi, který za svá záda během úvodních dvou třetin pustil jediný gól.
     
    41:58
    Noah Hanifin se v levém kruhu pro vhazování pěkně otočil s pukem a vypálil, jeho následná střela zápěstím ale byla zablokována. Klečící Scott Darling zasahovat nemusel.
     
    42:38
    Cam Ward vyjel rychle za svou bránu, aby zastavil nahození Blackhawks podél hrazení a bekhendem vzápětí rychle rozehrál, což se mu podařilo.
     
    42:52
    To samé se ovšem nedalo tvrdit o útočné akci Blackhawks, kterou na levém křídle zastavila nepřesná přihrávka a puk po ní skončil na zakázaném uvolnění.
     
    43:03
    Derek Ryan se ocitl mezi kruhy pro vhazování po zpětné přihrávce spoluhráče zpoza brány v obrovské šanci a jeho střela zápěstím se od levé tyče odrazila zpět do hry!
    43:03 Derek Ryan z blízkosti krásnou střelou orazítkoval tyč!
     
    43:57
    Vinnie Hinostroza na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.
     
    44:10
    Ty Rattie se ocital v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže puk nedokázal nahrnout na bránu Chicaga a Scott Darling ho rychle přikryl lapačkou.
     
    44:17
    Blackhawks se nepodařilo rozehrát a puk opět zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se hra vrátila zpět před Scotta Darlinga.
     
    45:04
    Chicago má nyní obrovský problém s rozehrávkou a puk podél hrazení zamířil na levé straně na další zakázané uvolnění. Během pár chvil už je to na domácí straně třetí.
     
    45:22
    Brock McGinn na pravém křídle od mantinelu nahodil puk na bránu Chicaga a připravený Scott Darling kotouč pravým betonem vyrazil mimo.
     
    45:52
    Hra byla znovu přerušena a opět po zakázaném uvolnění, tentokrát ovšem na straně Caroliny.
     
    46:06
    Ron Hainsey na levém křídle z úhlu vypálil od mantinelu a Scott Darling jeho pokus na přední tyči hrudí vyrazil.
     
    47:41
    Brett Pesce na pravém křídle od modré čáry nahodil puk na bránu a jeho nahození mířilo pod horní tyč, Scott Darling ho ale vestoje s mírnými problémy vyrazil.
     
    48:35
    Jordan Staal v pravém kruhu pro vhazování pěkně zamíchal s pukem a poté ho bekhendem posílal před bránu, kde se od brusle vracejícího se hráče Chicaga odrazil do vzdálenějšího rohu útočného pásma.
     
    49:07
    Ze třetí třetiny je odehrálo 9 minut a 7 sekund a Carolina Hurricanes vyhodila puk na zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:27
    Dennis Rasmussen se na útočné modré čáře mezi dvěma protihráči krásně otočil s pukem a řítil se do samostatného úniku, který stejně jako Patrick Kane zakončil rychlým hozením puku s forhendu na bekhend, jenže v blízkosti pravé tyče trefil stejně jako on pouze levý beton fantastického Cama Warda!
    49:27 Ani Dennis Rasmussen neuspěl v samostatném úniku!
     
    50:01
    Jonathan Toews se po nádherné otočce a bekhendové přihrávce Vinnieho Hinostrozy ocital v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hůl.
     
    50:08
    Scott Darling bez problému ukryl nahození Caroliny ve své lapačce a přerušil hru.
     
    51:12
    Sebastian Aho se pokoušel dostat v levém kruhu pro vhazování ke střele, proti dvojnásobné přesile ovšem neuspěl.
     
    51:35
    Ron Hainsey na levém křídle rychle vypálil od mantinelu a na přední tyči puk ukryl ve svém náručí Scott Darling, po jehož zákroku následuje krátká komerční přestávka.
     
    51:39
    Hurricanes v útočném pásmu vyhráli vhazování a poté přišla prudká střela Rona Hainseyho od modré čáry, která byla lehce tečována mezi kruhy pro vhazování a zamířila vedle levé tyče brány Blackhawks.
     
    51:45
    Blackhawks se ocitli pod mírným tlakem a vyhodili puk z obranného pásma na zakázané uvolnění.
     
    52:08
    Vinnie Hinostroza byl rychlejší než Justin Faulk, za pískotu fanoušků v United Center ale bylo Blackhawks v rychlém sledu odpískáno další zakázané uvolnění.
     
    52:32
    Carolina na levém křídle vypálila od modré čáry a Scott Darling toho příliš neviděl, vyrážečkou ale dokázal puk vyrazit mimo tři tyče své brány!
     
    52:59
    Marián Hossa se málem řítil do samostatného úniku, jenže neměl rychlost a ve středovém kruhu o puk přišel.
     
    53:03
    Hurricanes po pravém křídle rychle zaváželi puk do útočného pásma, jenže se ocitli v postavení mimo hru.
     
    53:39
    Artěmij Panarin zpomalil na útočné modré čáře a také na straně Blackhawks bylo vzápětí pískáno postavení mimo hru. Hodně se přerušuje a hra není v závěrečné části utkání tolik plynulá.
     
    53:50
    Jordan Staal na levém křídle zkusil vyrovnat střelou z ostrého úhlu, která skončila v ochranné síti.
     
    54:02
    Ryan Hartman se krásně protáhl na pravém křídle kolem protihráče a z úhlu napřáhl k pěkné střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Cam Ward ji ale vyrážečkou skvěle vyrazil a po fantastickém přesunu ke své pravé tyči zneškodnil holí i dorážku Richarda Pánika! Chicago mohlo rozhodnout.
     
    54:20
    Hra byla přerušena a na řadu přichází zřejmě poslední reklamní přestávka dnešního utkání.
     
    55:04
    Carolina stále prohrává pouze o jednu branku a pomalu se blíží čas, kdy to hosté zkusí při hře bez brankáře.
     
    55:20
    Marián Hossa na vrcholu pravého kruhu pro vhazování krásně zamíchal s pukem a rychlou střelou zápěstím mířil přes jednoho z hráčů Caroliny do bližšího pravého horního rohu brány, Cam Ward ale jeho pokus zázračně vyrazil lapačkou a vzápětí si poradil i s dorážkou Jonathana Toewse, která skončila na jeho levém betonu!
     
    55:29
    Trevor van Riemsdyk vzápětí prudce vypálil po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány z pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus mířil ke vzdálenější levé tyči, Cam Ward ale kotouč pravým betonem vykopl mimo!
     
    56:59
    Ryan Hartman v levém kruhu pro vhazování nedokázal ideálně zpracovat puk a jeho následná přihrávka před bránu nikoho nenašla.
     
    57:32
    Čas ubíhá velice rychle a Carolina už nemá příliš prostoru na vyrovnání, stále tu ovšem nějaký je.
     
    58:04
    Vinnie Hinostroza před obrannou modrou čárou zastavil útok Caroliny a vyhodil puk za bránu hostujícího celku.
     
    58:15
    Cam Ward zamířil ze své brány na střídačku a Hurricanes to zkouší při hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:09
    Richard Pánik mohl potrestat chybu Hurricanes v obranném pásmu, jeho následná střela ale po ledě z prostoru mezi kruhy pro vhazování zamířila těsně vedle pravé tyče! Co chce slovenský útočník více?
     
    59:18
    Útočnou akci Hurricanes zastavilo na pravém křídle postavení mimo hru, po kterém si hostující střídačka vyžádala oddechový čas. Do konce zbývá odehrát 42 sekund, přesněji 41,7.
     
    59:58
    Jaccob Slavin dostal dvě sekundy před koncem dvouminutový trest za hákování a to je konec nadějí Caroliny.
     
    Konec zápasu.
     
    Jonathan Toews v United Center otevřel po necelých osmi minutách skóre utkání a v úvodu druhé třetiny na jeho branku v přesilové hře navázal Artěmij Panarin, jehož gól byl nakonec vítězný. Pět sekund před druhou sirénou za hosty pouze korigoval skóre z dorážky Victor Rask. Do samostatného úniku se během utkání řítili Patrick Kane a Dennis Rasmussen, kteří zvolili téměř identické bekhendové zakončení, ani jeden se ovšem neprosadil. Konečný výsledek: Chicago Blackhawks 2 Carolina Hurricanes 1.
    Střelec rozhodujícího a vítězného gólu Chicaga Blackhawks.

    ???? army

    Fotka zveřejněná uživatelem Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 24-40; Zablokované střely: 19-12; Vhazování: 51%-49%; Hity: 18-18; Přesilové hry: 1/3-0/3; Trestné minuty: 6-6.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Scott Darling (CHI) 39 zák., 1 gól, 97,5%
    2. Jonathan Toews (CHI) 1+0
    3. Artěmij Panarin (CHI) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Marián Hossa (CHI) 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:18
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:32
    Michal Kempný (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:40 (05:25:53)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. Toews (Hossa, Hinostroza), 34. Panarin (P. Kane, Keith) – 40. V. Rask (Rattie, Skinner)


    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith (A), T. van Riemsdyk, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, Hjalmarsson – Hinostroza, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, P. Kane – Hartman, Kero, Pánik – Desjardins, Rasmussen, Tootoo.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton (A)) – Slavin, Pesce, Hainsey, Faulk (A), Hanifin, R. Murphy – Skinner, V. Rask (A), Rattie – Aho, Teräväinen, Stempniak – B. McGinn, J. Staal (A), D. Ryan – Nordström, McClement, Stålberg.

    Rozhodca: Mike Leggo, Tom Chmielewski. Čároví: Brian Mach, Kiel Murchison

    Diváci: 21822