Slovensko – Francúzsko sk 6:1 (kon.)
koniec
Slovensko
6:1 (3:0, 3:0, 0:1)
Francúzsko
Sobota 17.12.2016, 16:15Turnaj 4 krajín • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Ešte v samotnom závere stretnutia putuje na trestnú lavicu Juraj Mikúš. Ten totiž nešťastne zasiahol Sachu Treilla hokejkou do tváre.
     
    38:00
    Až do konca druhej tretiny budú hrať Slováci v početnej výhode. Dvojminútový trest za nedovolené bránenie dostáva opäť Maxime Lacroix.
     
    35:35
    Slovenskí reprezentanti si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Jakub Suja dostal hokejkou do tváre, a tak na trestnú lavicu putuje obranca Kevin Dusseau.
     
    31:22
    Slovenský tím si zahrá presilovú hru v atraktívnom formáte štyroch proti trom. Za podrazenie totiž putuje na lavicu hanby Maxime Lacroix.
     
    30:39
    Teraz bude na ľade o niečo viac priestoru, keďže sa bude vylučovať na oboch stranách. Dvojminútové tresty dostávajú Matthias Terrier a Lukáš Cingel.
     
    24:17
    Francúzi v druhej tretine zvýšili aktivitu a vybojovali si aj výhodu presilovej hry. Dve minúty za hákovanie dostáva nitriansky útočník Radoslav Macík.
     
    20:49
    Francúzi spravili ďalšiu zbytočnú chybu v rozohrávke. Situáciu sa snažil napraviť Maxime Lacroix, no v rohu ihriska si pridržal Juraja Mikúša.
     
    16:56
    Slovensko si po prvý raz zahrá aj v oslabení. V útočnom pásme sa zbytočným faulom previnil Matej Češík, ktorý tak dostáva menší trest za podrazenie.
     
    09:31
    Slovenskí hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného. Lukáš Cingel sa do zakončenia nedostal, no aspoň vybojoval presilovú hru. Za držanie putuje na trestnú lavicu Olivier Dame-Malka.
     
    05:37
    Slovensko bude hrať po prvýkrát presilovú hru. Jakub Suja si robil priestor, no nedovoleným spôsobom ho atakoval Laurent Meunier. Ten dostáva dve minúty za hákovanie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. Dravecký (Švárny), 7. Kudrna, 12. Češík (Janošík, Bortňák), 22. Hlinka (Kudrna, Gernát), 33. Mikúš (Dravecký, Švárny), 34. Cingel – 56. Perret (Meunier, Chakiachvili)


    Slovensko: Godla (Laco)- Ďaloga, Švarný, Mikuš, Gernát, Jánošík, Čerešňák, Trška, Šedivý – Hlinka, Suja, Dravecký – Mikúš, Cingel, Kudrna – Bortňák, Češík, Macík – Mráz.
    Francúzsko: Fouquerel (Huet) – Dusseau, Dorey, Beron, Dame-Malka, Hecquefeuille, Chakiachvili, Moisand, Trabichet – Berthon, Arrossamena, Meunier, Lampérier, Kara , Bouvet, Lacroix, Terrier, Perret, Raux, S. Treille, Y. Treille.