Slovensko – Francúzsko sk 6:1 (kon.)
koniec
Slovensko
6:1 (3:0, 3:0, 0:1)
Francúzsko
Sobota 17.12.2016, 16:15Turnaj 4 krajín • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti ukončujú turnaj vo švajčiarskom Bieli vysokým víťazstvom nad Francúzskom. V tretej tretine síce Denis Godla prišiel o čisté konto, no napriek tomu bol vyhlásený najlepším slovenským hráčom zápasu. Na druhej strane sa tejto cti dostalo Olivierovi Dame-Malkovi. Slováci dnes predviedli oveľa, oveľa lepší výkon ako včera, a tak na turnaji končia na treťom mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. Lúči sa s vami Miroslav Kováčik. (18:34:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Ešte v samotnom závere stretnutia putuje na trestnú lavicu Juraj Mikúš. Ten totiž nešťastne zasiahol Sachu Treilla hokejkou do tváre.
     
    58:45
    Dnešné stretnutie sa už iba dohráva. Francúzi sa nepresnou prihrávkou sami vyhodili z útočného pásma, a tak rozohráva Cristobal Huet.
     
    58:00
    Na druhej strane hýril aktivitou Bruno Mráz. Zakončiť síce nedokázal, no spätnou prihrávkou našiel na modrej čiare Adama Jánošíka. Jeho strelu ale vyráža brankár súpera.
     
    57:27
    Grégory Beron si pekne vykorčuľoval od ľavého mantinelu až na os ihriska. Vystrelil švihom, no trafil len do hrude slovenského brankára.
     
    56:42
    Francúzi pred pár sekundami strelili vôbec svoj prvý gól na tomto turnaji. Očividne majú chuť aj na ďalší, no tentokrát sa k strele nedostali.
     
    55:59
    Francúzsko dalo gól!
    Tak to je škoda. Denis Godla si čisté konto neudrží. JORDAN PERRET sa predral po pravej strane do zakončenia a strelou k pravej žrdi prekonal nášho mladíka. Asistencia: Laurent Meunier a Florian Chakiachvili.
     
    55:12
    Matej Češík šikovne nahadzoval puk pred bránu súpera. Tam sa poodrážal od viacerých hráčov, no napokon nemusel Cristobal Huet zasahovať.
     
    54:37
    Juraj Mikuš sa teraz lepšie zorientoval ako súperov útočník. Pekne ho odtlačil telom a môže rozbehnúť ďalšiu útočnú akciu Slovenska.
     
    53:57
    Francúzski hokejisti sa opäť previnili voči pravidlám pri prechode útočnou modrou čiarou. Zákrok Denisa Godlu tak bol prakticky zbytočný.
     
    53:21
    Tentokrát sa nám už podarilo ohroziť súperovho brankára. Andrej Kudrna si ale na svoj druhý gól v zápase bude musieť ešte počkať. Možno sa ho dočká po reklamnej prestávke.
     
    53:07
    Juraj Mikúš dostal výbornú prihrávku za obranu. V poslednej chvíli mu ale puk ušiel z čepele a vôbec ho netrafil. Následne dobre zapracoval Olivier Dame-Malka.
     
    51:53
    Teraz musel zasahovať aj Denis Godla. Mladý slovenský brankár si ale bez najmenších problémov poradil so streleckým pokusom od modrej čiary.
     
    51:10
    Francúzi často nahadzujú puk do našej obrannej tretiny, no slovenskí obrancovia nemajú s ich agresívnym napádaním žiadne problémy.
     
    50:38
    Marek Ďaloga si teraz splnil svoje obranné povinnosti a nedal žiadnu šancu francúzskemu útočníkovi. Dopredu tak môžeme ísť opäť my.
     
    50:00
    Francúzsky brankár musel opäť zasahovať. Od modrej čiary nahadzoval puk Ivan Švárny, no k siedmemu gólu mu nepomohol ani teč Andreja Kudrnu.
     
    49:36
    Slovenskí hokejisti sa bavia dnešným zápasom. Bruno Mráz pekne nastrelil puk pred bránu, tam ho tečoval Radoslav Macík, no bohužiaľ nemieril presne.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. Dravecký (Švárny), 7. Kudrna, 12. Češík (Janošík, Bortňák), 22. Hlinka (Kudrna, Gernát), 33. Mikúš (Dravecký, Švárny), 34. Cingel – 56. Perret (Meunier, Chakiachvili)


    Slovensko: Godla (Laco)- Ďaloga, Švarný, Mikuš, Gernát, Jánošík, Čerešňák, Trška, Šedivý – Hlinka, Suja, Dravecký – Mikúš, Cingel, Kudrna – Bortňák, Češík, Macík – Mráz.
    Francúzsko: Fouquerel (Huet) – Dusseau, Dorey, Beron, Dame-Malka, Hecquefeuille, Chakiachvili, Moisand, Trabichet – Berthon, Arrossamena, Meunier, Lampérier, Kara , Bouvet, Lacroix, Terrier, Perret, Raux, S. Treille, Y. Treille.