Arsenal – Southampton 0:2 (kon.) | Manchester United – West Ham 4:1 (kon.)
koniec
Manchester United
4:1 (1:1)
West Ham United
Streda 30.11.2016, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglický Ligový pohár • Štvrťfinále
    90+3. Ibrahimovič (MAN) - 4:1
     
    90+3
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ. Gól padol po akcii, na ktorej začiatku bolo vhadzovanie Rooneyho, nasledovala prihrávka Schweinsteigera na Herreru, Španielov dribling a delikátna prihrávka na Zlatana! Švéd pridáva svoj druhý gól v dnešnom zápase a zápas sa môže skončiť!
    Asistencia: Ander Herrera.
     
    90
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mchitarjan, prichádza Rashford.
     
    89
    Pri každom dotyku Schweinsteigera sa domáci fanúšikovia hlasito pripomínajú, teraz sa Nemec dostal k lopte a skúsil vypáliť. Jeho strela nebola vôbec zlá, avšak Adrián zasahovať nemusel!
     
    86
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Martial, prichádza Schweinsteiger.
     
    85
    Fanúšikovia Manchestru United sa musia tešiť, na trávnik príde v nasledujúcich sekundách Bastian Schweinsteiger! Ešte pred tým sa ale s loptou zamotal Ibrahimović a zneškodnil tak šancu Manchestru na definitívne rozhodnutie zápasu.
     
    84
    Po minúte ale Zaza zapracoval lepšie a vybojoval roh pre svoj tím. Lopta prešla celým vápnom, nezasiahol ju ani samotný Zaza, ani Fletcher. David de Gea sa celej situácii iba prizeral!
     
    76
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Payet, prichádza Zaza.
     
    74
    Domáci futbalisti ovládli stred ihriska. Z toho vznikla nebezpečná situácia. Ibrahimović vracal loptu do malého vápna, tam sa v súboji stretli Wayne Rooney a Winston Reid. Kapitán hostí fauloval toho domáceho, avšak hlavný rozhodca si toho nevšimol a v zápale boja sa pokračovalo ďalej. Rooney dostal kopačkou do oblastí líca a úst, utŕžil tak tržnú ranu, ktorú si bude musieť dať ošetriť.
     
    62
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil ANTHONY MARTIAL. Ibrahimović po góle z druhej minúty rozdáva aj dobré prihrávky! Švéd poslal prienikovú prihrávku za obranu Valenciovi, ten už nemal menší problém poslať loptu do vápna, kam si už nabiehal Anthony Martial. Francúz pridáva svoj druhý gól v zápase.
    Asistencia: Antonio Valencia.
    62. Martial (MAN) - 3:1
     
    58
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Antonio, prichádza Lanzini.
    56. Martial (MAN)
     
    56
    Martial mohol okamžite pridať aj druhý gól! Francúz sa pohyboval na ofsajdovej línii, avšak proti pravidlám sa neprevinil. Dobrý nábeh a ešte lepší zákrok Adriána, ktorý drží svoj tím nad vodou!
     
    53
    Faul Rooneyho dostal za zbytočné reči žltú kartu a nútene vynechá ďalší zápas Premier League proti Evertonu.
    48. Martial (MAN) - 2:1
     
    48
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil ANTHONY MARTIAL. Skvelá práca Valenciu, ktorý vybojoval loptu pre Mchitarjan, reprezentant Arménska dvihol hlavu a uvidel voľného Martiala, ktorý v približne desiatich metrov prekonáva bezbranného Adriána!
    Asistencia: Henrich Mchitarjan.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Shaw, prichádza Blind.
     
    45
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Cresswell, prichádza Masuaku.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Valencia (Manchester United).
    35. Fletcher (WHU) - 1:1
     
    35
    West Ham United dal gól!
    Na 1:1 vyrovnáva ASHLEY FLETCHER! Manchester sa tak dlho zahrával s osudom zápasu, až inkasoval. De Gea Payetovu strelu iba vyrazil pred seba. Tam sa už nachádzal bývalý hráč Manchestru United Ashley Fletcher, ktorý loptu za chrbát de Geu pohotovo dorazil.
     
    30
    Manchester United sa zahráva s osudom! Darovaná lopta od Antonia, prečíslenie štyria na troch a Ibrahimović sa zase raz ulakomil na loptu a vystrelil sám. Následná zblokovaná lopta sa dostala k Martialovi, ten už ale Adriána prekonať nedokázal...
     
    23
    Práca Ibrahimovića pri odzbrojení obrancu West Hamu vybojovala loptu pre Martiala, ten prihrával na Mchitarjana, ten si ale loptu nedokázal spracovať a tak sa k slovu dostal Herrera, ktorý z hranice veľkého vápna triafa iba pred sebou stojaceho hráča! Škoda, ďalšia dobrá akcia domáceho mužstva.
     
    16
    Priameho kopu sa ujal Wayne Rooney, Adrián jeho pokus vytesnil na roh, hoci lopta do brány pravdepodobne nesmerovala!
     
    15
    Obiang si už za tento zákrok žltú kartu vypýtal, keď Martiala fauloval druhýkrát v tomto zápase. Tentokrát to už ale bolo na hranici veľkého vápna!
     
    15
    Žltú kartu dostáva Obiang (West Ham United).
     
    12
    Akcia po pravom krídle prináša Manchestru prvý roh zápasu. Mchitarjanov dribling vytvoril priestor pre Valenciu, ten loptu potiahol, aby nakoniec prihral Ibrahimovićovi, ktorého center bol zblokovaný na roh.
    7. Ibrahimovič (MAN)
     
    7
    Šancu na zvýšenie náskoku teraz Manchester nevyužil! Trojica Ibrahimović – Martial – Mchitarjan sa dostávala do útoku, prvý menovaný mal pred sebou otvorený priestor a rozhodol sa, že akciu potiahne sám. Švédovi sa otvorila možnosť na strelu, ale Adrián bol pozorný. Ani dorážka sa Ibrahimovića a následne aj Martiala sa do brány West Hamu už nezmestila.
    2. Ibrahimovič (MAN) - 1:0
     
    2
    Manchester United dal gól!
    Gól strelil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ. Zlý odkop Adriána, lopta sa dostala k Rooneymu, ktorý priestorovou prihrávkou našiel Mchitarjana. Ten loptu potiahol a o moment neskôr nahrával Ibrahimovićovi, ktorý sa aj napriek osekávaniu protihráča dostal k strele a prekonáva Adriána zvnútra šestnástky!
    Asistencia: Henkrich Mchitarjan
     
    José Mourinho dostal po nedeľňajšom zápase stopku na jeden zápas, čo sa manažovania svojich hráčov z lavičky týka. Hráčov Manchestru tak bude usmerňovať Rui Faria.

    Viktor Kalinács

    Góly: 2. Ibrahimović, 48. Martial, 62. Martial, 90+3. Ibrahimović – 35. Fletcher

    Karty:   39. Valencia (MAN), 53. Rooney (MAN) – 15. Obiang (WHU)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 13:7.
    Manchester United: De Gea – Valencia, Rojo, Jones, Shaw – Carrick, Herrera – Mchitarjan, Rooney (C), Martial – Ibrahimović
    Náhradníci: Romero – Blind, Schneiderlin, Schweinsteiger, Lingard, Mata, Rashford

    West Ham United: Adrián – Ogbonna, Reid (C), Kouyate, Cresswell – Feghouli, Obiang, Fernandes, Payet – Antonio, Fletcher
    Náhradníci: Randolph – Nordtveit, Lanzini, Zaza, Noble, Collins, Masuaku

    Rozhodca: Jones – West, Holmes