Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (1:1)
Manchester City
Streda 23.11.2016, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    84
    László Bénes si dnes svoju premiéru v drese Borussie neodkrúti. Posledným striedajúcim hráčom domácich je totiž André Hahn, ktorý nahrádza strelca zatiaľ jediného gólu Borussie Raffaela.
     
    71
    Emócie na hracej ploche stúpajú a v krátkom časovom slede vidí žltú kartu aj ďalší domáci futbalista Raffael, ktorý nešetrne zasiahol nohy Ilkaya Gündoğana.
     
    70
    Ďalším hráčom, ktorý dnes vidí žltú kartu je obranca Mönchengladbachu Tony Jantschke.
     
    68
    Po nie príliš vydarenej realizácii štandardnej situácie Pep Guardiola strieda. Z ihriska odchádza Raheem Sterling, ktorého nahradí defenzívnejšie ladený Bacary Sagna.
     
    67
    Nezáživnú pasáž hry prerušila nádherná strela Kevina de Bruyneho, ktorú Yann Sommer vyškrabal spod brvna na rohový kop.
    64. Fernandinho (MAC)
     
    64
    Borussia mohla okamžite zasadiť úder hosťom, keď sa k strele z hranice šestnástky dostal Raffael, no jeho technický pokus len veľmi tesne minul pravú žrď brány Claudia Brava!
     
    63
    Tak to sa nám dejú v Mönchengladbachu veci! Sily na hracej ploche sa nám vyrovnajú potom, čo ďalší skrat predviedol Fernandinho, ktorý tak isto vidí druhú žltú kartu a následne červenú!
     
    60
    Až v tejto chvíli je hra prerušená a na ihrisko vybieha striedajúci Jannik Vestergaard, ktorý strieda Mahmouda Dahouda.
     
    54
    Jesús Navas stratil loptu pri pokuse o individuálny prienik, domáci sa veľmi rýchlo presnuli na opačnú stranu ihriska, kde musel Nicolás Otamendi zachraňovať situáciu pred Fabianom Johnsonom. V opačnom prípade by sa už útočník Borussie rútil sám na Claudia Brava.
    51. Lars Stindl (MNC)
     
    51
    Tak toto je neuveriteľný skrat od kapitána Borussie Larsa Stindla. Ten, vedomý si žltej karty z prvého polčasu, úplne nepochopiteľne atakoval mimo súboja o loptu Nicolása Otamendiho, a tak musí predčasne odísť pod sprchy, čím výrazne oslabuje svoj tím!
    50.
     
    50
    Borussia ale stratila loptu, dostal sa k nej Kevin de Bruyne, potiahol ju až do pokutového územia, našiel Raheema Sterlinga, ktorý síce Sommera prekonal, v momente zakončenia však stál v postavení mimo hry, a tak gól platiť nemohol.
    49. Mahmoud Dahoud (MNC)
     
    49
    Jesús Navas zrýchlil okolo Mahmouda Dahouda, ktorému už nezostávalo nič iné, ako ho stihanuť na zem. Domáci defenzívny stredopoliar tak vidí žltú kartu a navyše súperovi ponúka zaujímavú štandardnú situáciu.
    45+1. David Silva (MAC) - 1:1
     
    45+1
    Manchester City dal gól! To, čo hosťom nevyšlo pred pár sekundami, podarilo sa im teraz. Tentokrát bol autorom finálnej prihrávky Kevin de Bruyne, ktorým kvalitnou prudkou prihrávkou do "päťky" presne našiel DAVIDA SILVU, a ten prekonáva Yanna Sommera. Veľmi nepríjemný úder pre sympaticky hrajúcich domácich.
    45.
     
    45
    To bola šanca! Kevin de Bruyne nádhernou prihrávkou našiel v pokutovom území Raheema Sterlinga, ktorý ale dobre videl ešte lepšie postaveného Sergia Agüera. Argentínčanovi však lopta vôbec nesadla a trafil len Yanna Sommera.
     
    44
    Ďalším potrestaným hráčom tohto zápasu je Fernandinho, ktorý stiahol na zem jedného z domácich hráčov, za čo ho hlavný rozhodca "odmenil" žltou kartou.
     
    40
    Je to tak. Ibrahima Traoré odchádza z trávnika držiac sa za ľavé stehno a na jeho miesto prichádza Jonas Hofmann.
     
    38
    Skvelou individuálnou akciou sa prezentoval Oscar Wendt, ktorý si spravil výlet z ľavej strany až na pravú, prekľučkoval sa až ku Claudiovi Bravovi a ten mal čo robiť, aby jeho pokus zneškodnil!
     
    35
    Zatiaľ najväčšia príležitosť Manchestru! Vyzeralo to na nacvičený signál, keď po centri Davida Silvu na hranicu pokutového územia okažite zakončoval Ilkay Gündoğan a Yann Sommer jeho pokus vyškrabal končekmi prstov od ľavej žrde na ďalší roh.
    23. Raffael (MNC) - 1:0
     
    23
    Mönchengladbach dal gól! Tak to je šok. Borussia sa ujíma prekvapujúceho, no zaslúženého vedenia. Lars Stindl vyhral súboj na ľavej strane s Johnom Stonesom, krásnou prihrávkou pod seba našiel RAFFAELA, ktorý to trafil krásne do ľavého rohu Bravovej brány a domáci vedú!
    20. Lars Stindl (MNC)
     
    20
    Prvým potrestaným hráčom zápasu je kapitán Borussie Lars Stindl, ktorý zbytočným zákrokom v strede poľa poslal k zemi Kevina de Bruyneho.

    Jakub Kocourek

    Góly: 23. Raffael – 45+1. Silva

    Karty:   20. Stindl (MNC), 49. Dahoud (MNC), 70. Jantschke (MNC), 71. Raffael (MNC) – 44. Fernandinho (MAC)   51. Stindl (MNC) – 63. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:10.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke, Wendt – Dahoud (60. Vestergaard), Strobl – Traoré (40. J. Hofmann), Stindl, Johnson – Raffael (84. Hahn).
    Náhradníci: Sippel – Vestergaard, N. Schulz, Bénes, J. Hofmann, Hahn, Rütten.

    Manchester City: Bravo – Stones, Otamendi, Kolarov – Navas, Gündoğan, Fernandinho, Silva, Sterling (68. Sagna) – De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Nolito, Sané, Clichy, Iheanacho.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (Turecko)