Rostov – Bayern 3:2 (kon.) | Besiktas – Benfica 3:3 (kon.) | Arsenal – Paríž 2:2 (kon.)
Razgrad – Bazilej 0:0 (kon.) | Neapol – D.Kyjev 0:0 (kon.) | Celtic – Barcelona 0:2 (kon.)
Mönchengladbach – Manchester City 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eindhoven 2:0 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Streda 23.11.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Celtic Glasgow sa lúči s tohtoročnou edíciou Ligy majstrov. Dnes nepodal vôbec zlý výkon, ale na výborne takticky hrajúcu Barcelonu to jednoducho nestačilo. Hrdinom večera nie je nikto iný ako Lionel Messi, ktorý sa postaral o oba góly dnešného duelu. V druhom polčase sa už nehral nejaký pekný futbal a hostia kontrolovali vývoj zápasu. Navyše, úplne evidentne si náročky vyslúžili žlté karty Neymar a Ivan Rakitíc. Vďaka tomu vynechajú pre trest posledný duel a do vyraďovacích bojov pôjdu s čistým štítom. Bohužiaľ, aj o tom je moderný futbal. Každopádne, Barcelona sa stáva víťazom skupiny a spoločne s Manchestrom City postupuje ďalej. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:43:10)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Moussa Dembele si pekne potiahol loptu na os ihriska a zdalo sa, že dokáže vystreliť. V rozhodujúcom momente sa ale pošmykol, a tak z toho nič nebolo.
     
    90+2
    Teraz sa na ihrisku skôr bojuje ako hrá futbal. Barcelončania ale ešte napádajú rozohrávku súpera, a tak sa snažia znepríjemniť mu život.
     
    90+1
    Daniele Orsato napokon nadstavuje až štyri minúty. Na konci tej prvej sa hra odvíja v strede poľa a loptu majú v moci hostia.
     
    90
    Moussa Dembele sa v poslednej minúte riadneho hracieho času opäť ocitol v postavení mimo hry. Nechajme sa prekvapiť, koľko hlavný rozhodca ešte nadstaví.
     
    89
    Ani jedno z mužstiev už nemá príliš veľký záujem útočiť. Ako som už spomínal, dnešný zápas už dávno pozná svojho víťaza.
     
    88
    Ivan Rakitić to podobne ako Neymar spravil z taktického hľadiska dobre. Dostal úplne zbytočnú žltú kartu, čím vynechá posledný zápas skupiny a v play off bude mať čistý štít.
     
    87
    V závere zápasu sa nám opäť zaostrilo, a tak po zákroku na Lionela Messiho dostáva žltú kartu aj domáci záložník Stuart Armstrong.
     
    86
    Myslím, že to bol Moussa Dembele, kto sa ocitol v postavení mimo hry. Práve tento hráč mohol v 53. minúte vyrovnať skóre zápasu, no svoju tutovku zahodil.
     
    85
    Sergio Busquets bol faulovaný, a tak ostanú pri lopte zverenci Luisa Enriqueho. Toho ešte za niečo upozorňuje hlavný arbiter Daniele Orsato.
     
    84
    Zápas sa už pomaličky dohráva. O majiteľovi troch bodov je s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté, a tak sa Barcelona stane víťazom skupiny.
     
    83
    Obrovská šanca hostí. Sergi Roberto potiahol loptu dopredu a posunul ju na Lionela Messiho. Ten sa do zakončenia síce nedostal, no aspoň loptu priťukol Luisovi Suárezovi. Uruguajčan ale z dobrej pozície trafil len ľavú žrď.
     
    82
    Luis Suárez sa teraz snažil spracovať dlhú loptu od svojho spoluhráča. Pred ním ale dobre zasiahol domáci stopér Jozo Šimunovič.
     
    80
    Ivan Rakitić teraz zahrával rohový kop aj z opačnej strany. Ani teraz sa Katalánci do zakončenia nedostali a navyše zbytočne fauloval Sergio Busquets.
     
    79
    Chorvátsky futbalista neposlal do šestnástky práve najlepší center. Lopta až príliš dlho letela, a tak sa domáci obrancovia stihli pripraviť na prípadne zakončenie súpera.
     
    78
    Barcelona bude zahrávať rohový kop, pretože center Sergiho Roberta z pravej strany dobre zblokoval Nir Bitton. Loptu si už berie Ivan Rakitić.
     
    77
    Luis Enrique teraz spravil najlepšie čo mohol. Horkokrvného Neymara sťahuje z ihriska a na záverečné minúty dáva priestor Ardovi Turanovi.
     
    76
    Nedovoleným zákrokom sa previnil aj Lionel Messi. Pri lopte tak ostanú domáci futbalisti, ktorí sa budú snažiť streliť aspoň čestný gól.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Messi, 55. Messi (pen.)

    Karty:   23. Sviatchenko (CEL), 71. Lustig (CEL), 87. Armstrong (CEL) – 41. Alba (BAR), 63. Roberto (BAR), 71. Neymar (BAR), 88. Rakitić (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 13:12.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Izaguirre, Sviatchenko, Šimunovič, Lustig – Brown (C), Armstrong – Sinclair (46. Forrest), Rogic (64. N. Bitton), C. McGregor (72. Roberts) – Dembele.
    Náhradníci: de Vries – K. Touré, N. Bitton, Gamboa, Roberts, Forrest, Henderson.

    FC Barcelona: ter Stegen – Alba (66. Digne), Piqué (72. Marlon), Mascherano, Roberto – A. Gomes, Busquets, Rakitić – Neymar (77. Arda Turan), L. Suárez, Messi (C).
    Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Arda Turan, Rafinha, Alcácer, Digne, Marlon.

    Rozhodca: Daniele Orsato (ITA)